Barrenechea: „A Frosinone ideális a fejlődéshez”

barrenechea_enzo_frosinone_mezben.JPGEnzo Barrenechea az idei évet a Frosinone keretében tölti kölcsönben, de nem fogja magát egyedül érezni, hiszen a Lazio tartományban található csapathoz csatlakozott Matías Soulé és Kaio Jorge is.

„Nagyon jól érzem magam, itt játszhatok, ez pedig nagyon boldoggá tesz.” - mondta a 22 éves argentin középpályás a Tuttosport munkatársának.

„Kaio Jorge és Matías Soulé? Nagyon örülök, hogy csatlakoztak hozzám. Matival mintha testvérek lennénk, a családjaink is nagyon jó kapcsolatba kerültek. Mindkét futballista megkeresett engem, mivel először én írtam alá a Frosinonéhez, kérdezősködtek, és sikerült válaszolnom nekik, de célom nem az volt, hogy mindenképpen meggyőzzem őket.”

A Juventustól augusztus közepén érkezett középpályásról Eusebio Di Francesco azt nyilatkozta, hogy az első edzéseken a középpályás túlságosan magasnak érezte az edzések tempóját, és ezért nem akart az első meccsen pályára lépni, ám augusztus végén a középpályás már az Atalanta elleni meglepetésgyőzelem részese volt, 74 percet kapott a kezdőcsapat tagjaként.

„A Frosinone? Ideális klubnak tűnt számomra a fejlődéshez. A mester és a stáb segít nekem a fejlődésben, és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Massimiliano Allegri azt mondta nekem, hogy maradjak mindig nyugodt, technikai és taktikai tekintetben mindig arra sarkallt, hogy előre játsszam meg a labdát, és mindig figyeljek a pozícióm megtartására a védősor előtt, s ne hagyjam, hogy megelőzzenek.

Eusebio Di Francesco azon dolgozik, hogy fel tudjam venni a tempót, a Frosinone nagyon magas tempóval játszik. Napról napra javulok, ezt csak megerősíteni tudják az erőnléti edzők. Nagyon jó futballt játszunk, a mester egyértelmű elképzeléseit tükrözi a csapat. Őszintén mondhatom, hogy jó hatással volt rám a keret, mindenki nagyszerű minőséget és kiváló technikát képvisel, és nagy örömmel játszok ebben a csapatban. A célunk a Frosinone csapatánál a bennmaradás kiharcolása.

A felkészülés a Juventusnál? Az öltözőnk nagyon egységes, mindig az volt, az elmúlt szezon során felmerülő problémák ellenére. A srácokban soha nem látott sikeréhség és vágy tombol a győzelem megszerzésére. Remélem, hogy minden jól alakul majd nekik, és visszavezethetik a Juventust oda, ahova való, a világ legnagyobb klubjai közé.

A visszatérésem? Reménykedek benne, jelenleg az a célkitűzésem, hogy jól teljesítsek a Frosinone mezében, minél több játékpercet gyűjtsek, és minél többet fejlődjek. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6818211099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2023.09.10. 13:53:08

Megint az a fránya eronleti edzés...értem én h vannak csapatok akik kisebb elánnal tolják de ezt azért cikinek érzem főleg a fiatalok tekintetében.

Ronaldorol is lehetett mondani pl sokmindent de ő volt ám h maradt meg edzések után és dolgozott valamin. Aki igazán elszánt és kevésnek érzi az erőnlétet fusson még pár kört az edzés végén!
Amúgy ha jól rémlik ez a Juvenal ráadásul szokás is volt. Ha vki nem futotta meg a kellő mennyiséget a meccsen a vége után még futkarozott egyet...

venember83 2023.09.10. 14:33:48

@JeetTrader: ez nem csak a mennyiségről szól, hanem a minőségről/sebességről is, hogy ne hiába fusson x kilométert, mert hiában nyom le adott középpályás meccsenként tizenakárhány kilométert, ha közben az ellenfél mindig/sokszor gyorsabbnak bizonyul, s hamarabb ér a labdához. Szóval szerintem ez korántsem ilyen egyszerű, hogy egyéni munka kérdése.

JeetTrader 2023.09.10. 14:46:31

@venember83: hogy a viharba ne. Én csak erre a részre akartam utalni: "Eusebio Di Francesco azt nyilatkozta, hogy az első edzéseken a középpályás túlságosan magasnak érezte az edzések tempóját, és ezért nem akart az első meccsen pályára lépni".

Ez azért vagy fekete vagy fehér. Vagy bírod a nagy tempót eronlettel vagy nem... ő úgy fest nem bírta. És ez már más távozó esetén is feljött.

Thuglife! 2023.09.10. 16:25:24

@JeetTrader: ez a srác a frosinonei első edzés előtt a Juve felnőtt keretével edzett,nem?
Akkor talán nem az önszorgalomban kellene keresni a hibát.ha meg a serie c-next gennel edzett akkor érthető miért nem tudja felvenni a tempót.
Mégis hogy készülhetne valaki meccsre egyénileg? Lefut egy maratont vagy hogy?
Amíg nálunk vissza vannak butítva az edzések Sandro Loca Danilo stb tempójára addig ne várjuk hogy egy fiatal majd végigbrusztol 90 percet.
Edzéseken megcsinálják a labdás edzéseket taktikai mozgásokat sprinteket,majd még a másfél két óra edzés után maradjon valaki sprintelgetni? Tuti izom/szalagszakadás!ha egyáltalán megengedik hogy maradj,nem valószínű Ronaldonak meg benne van a szerződésében hogy maradhat.méghozzá saját edzővel.és miért ne tehetné,a taktikai rész neki kimarad :D

west30 2023.09.10. 19:32:44

@Thuglife!: Persze,egy jo ideje az elso csapat keretevel edzett.

Shyr Kahn 2023.09.11. 00:44:57

@Thuglife!: Tudom, hogy viccnek szantad a maratonnal valo peldalozast, de ha esetleg valaki komolyan venne... nem, a maraton teljesen mas jellegu terheles es azzal nem keszulhetsz focira. En hoszzutavfuto vagyok (amator szinten). Egy evet hagytam ki, mert kiegesziteskent elkezdtem focizni es a focipalyan a hirtelen gyors sprintekben es labbal kinyulasokban tobbszor egymas utan leserultem (vadli izomhuzodas, combhajlito izomhuzodas majd vegul, de nem utolsosorban achilles tendinitisz). Maratonra, felmaratonra keszulesben es versenyben elotte egyszer sem serultem le. Az is igaz mondjuk, hogy 30 evesen egyszer sem serultem le focitol sem, de akkor nem is fociztam tul gyakran. 40 folott a test mar nem ugyanaz, igy reszben a koromra fogtam es fogom a serulesem (bar azota sem serulok le hosszutavfutasokban, amik inkabb hosszu tavu kozepes, vagy gyenge izom -, izulet - es inszalag terhelest igenyelnek... kiveve a hegyen fel/le futasokat, valamint a lepcsozest).
A ketto teljesen mas. A gyors intervallumvaltasok, seta majd gyors sprint. Lehul a szervezeted a setaban majd gyorsan felhevul (ha birja). Hirtelen 100, majd valtva 10-20, 50-70% igenybevetel az izmaidnak, inaidnak es izuletednek teljesen mas terheles. A tejsav gyorsan felgyulemlik es igy a serulesek veszelye is nagyobb. A legjobb maratonfutok toljak csak vegig 20 km/h atlagtempoval (ami mondjuk felsprintnek is felfoghato, tehat olyan 60-70%-os folyamatos terheles), de az atlag 10-12 km/h korul tolja.
Egy teljes sprint 25-30 km/h korulre visz fel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása