Allegri: „Pontos programot kell megvalósítanom a Juventusnál”

allegri_massimiliano_mosolyog_feher_ingben_usa.JPGMassimiliano Allegri a DAZN munkatársának adott interjút, s ebben számos témáról beszélt, először is a visszatérésének okait és céljait részletezte, de a játékosok helyzete is felmerült, illetve a Juventus mercatója is.

„Egy pontos programmal tértem vissza, ezért is kaptam négyéves szerződést Andrea Agnellitől. Tagadhatatlan, hogy a Juventus semmit sem nyert az elmúlt két évben, az első évben könnyebb menetelésre számítottam, és talán ez hiba volt. De amióta visszatértem, a jelen pillanatig mindössze tíz játékos maradt változatlan, beleértve a három kapust és a hét mezőnyjátékost. Az elmúlt két évben végzett munka irány és a klub céljai tekintetében jónak mondható. A cél a csapat megújítása volt: az utánpótlásnál befutott karrier után érkezett pár játékos a Next Gentől. A cél, hogy idén hét játékos legyen közülük az első csapatnál. Jelentősen csökkentettük a béreket, illetve növeltük a játékosok értékét. A következő évbekben a Juventus sorsa a saját kezében lesz.

Egyéb ajánlatok? Érkeztek-e egyéb ajánlatok? Mondjuk, hogy igen. Azért tértem vissza, mert kihívásként tekintettem a feladatra, olyan csapatot hagytam el, amelyik történelmet írt öt év alatt. Jogosan mondhatják, hogy hiba volt feltételezni, hogy azonnal vissza tudunk térni a győztes útra. Ez személyes kihívás volt, illetve egy érzelmi alapokon nyugvó döntés, mivel a fiam Torinóban él.

A kritika? Nincs ezzel semmi gond, és üdvözlendő. Tavaly szürreális helyzetet éltünk meg, és megértem, hogy kívülről könnyű volt kritikát megfogalmazni, mivel az embereknek fogalma sem volt, mit éltünk át az adott helyzetben. Empoliban tíz perccel a meccs kezdése előtt érkezett a hír, hogy megvontak tőlünk tíz pontot. Akkor két lehetőségem volt az öltözőben: könnyedén kezelem a dolgokat vagy szembesítem a srácokat a tabellávall. Felírtam, hogy bármilyen győzelem három pontjával megelőzhetjük a Milant, a tízpontos levonás ellenére. A pillanatot érzelmek, hangulatok uralják. Amikor a 15 pontos levonás volt, akkor könnyebb volt a feladat, mert apró célokat tűztünk ki magunknak. A tabella állása nem volt végleges, és lehetett lódítani a srácoknak, például azt, hogy bizonyosan vissza fogjuk kapni a pontokat. S mindeközben kapaszkodtunk felfelé a tabellán.

A csapat tekintetében az év végén fogjuk kiértékelni a dolgokat. A tavalyi csapat eltérő jellemzőkkel rendelkezett, idén többet akarunk futni, mint a többiek, az egyéni jellemzőkön dolgozni, illetve a meccs intenzitását akarjuk javítani. A Juventusnál nem könnyeden kell futballozni, hanem a célokért kell dolgozni.

Ángel Di María kivételes játékos, a labdát oda tudta tenni, ahova a többiek elképzelni sem tudták. A saját tempójában kellett játszani, de nem mindenki rendelkezett az ő kvalitásaival.

Federico Chiesa? Idén 14 és 16 közötti góltermést várok tőle. Meg kell győznie magát, hogy ő csatár, gólokat kell szereznie. Az adott pozícióban javulnia kell a pályán mutatott játék tekintetében. Több percig kell meccsben maradnia a pályán.

Kenan Yildiz? Az Udinese elleni meccs után azt mondta nekem, hogy le fogja vágni a haját, kedden pedig rendben megérkezett. Azt mondtam neki, hogy látni akarom, hogyan mozognak a pályán. 

Adrien Rabiot kivételes játékos, aki a többiekhez képest más motorral rendelkezik, megtanult gólt szerezni, jobban hisz magában. Szerintem idén jobban teljesíthet, nem gólok, hanem inkább meccsmutatók tekintetében. Nagy örömmel tölt el már az is, ahogy látom őt futni. Üzeneteket küldtem neki WhatsAppon, mert a hívásokra nem válaszol, írogattam neki, ő pedig mosolygós hangulatjeleket küldött. Szerintem jó döntést hozott, mert fontos tagja lett a csapatnak az öltözőben. Danilo a csapatkapitány, az ő két helyettese pedig Alex Sandro és Adrien Rabiot.

Dušan Vlahović a Fiorentinától érkezett, s a Juventust kellett a vállára vennie, miközben csak 23 éves. Időt kell adni neki, hogy eléggé érett legyen. Dušan Vlahović kivételes kvalitásokkal rendelkezik, hiszen gólt tud szerezni. Viszont javulnia kell a csapatjáték tekintetében. Nagy segítség lehet számunkra, ezt ő is jól tudja, és szerintem idén javul, mivel fizikailag jobb állapotban van.

Paul Pogba a többiekhez képest eltérő játékos, amikor edzésekre és futballra képes. Örömmel adok neki 20-30 perceket, de egy ilyen jó formában lévő játékos a javunkra billenti a meccset.

A mercato tekintetében annyit mondhatok, hogy jól vagyunk így, nem akarunk senkit leigazolni. Dušan Vlahović egy nehéz év után érkezik, és tavalyhoz képest csak jobban teljesíthet, míg Federico Chiesa sérülésből épült fel, és egy új játékos.

Cristiano Giuntoli kiválóan épült be, szükségünk volt egy ilyen szakemberre, de ő is egy új és komplex realitással szembesül: a Juventus egy család, amely adott stílussal és működési móddal rendelkezik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6418204763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.08.31. 16:12:12

"Üzeneteket küldtem neki WhatsAppon, mert a hívásokra nem válaszol, írogattam neki, ő pedig mosolygós hangulatjeleket küldött."

Igaz szerelem ez! :D

venember83 2023.08.31. 16:40:22

@SuperTrezi: ez nem a profizmus, ami utat tör magának tűzön-vízen át?

rabsic02 2023.08.31. 16:42:58

@venember83: köszönjük a fordítást! Megérte? :P

Juve1985 2023.08.31. 16:57:17

Én nem tudom mit szív ez a faszi, de kell belőle nekem is.

DelPiero2 2023.08.31. 17:26:25

Chiesa? Idén 14 és 16 közötti góltermést várok tőle. - jó cél ez, nyilván még önzőbb lesz.
Dušan Vlahović kivételes kvalitásokkal rendelkezik, hiszen gólt tud szerezni.- Vannak olyan csatáraink is, akik nem tudnak gólt szerezni?
Federico Chiesa sérülésből épült fel, és egy új játékos.- Vegyük azért bele, hogy akár Ő, akár más is újból lesérülhet, és teljes évet hagyhat ki, ez nem ritka. Tehát tényleg megvagyunk.
Adrien Rabiot kivételes játékos, aki a többiekhez képest más motorral rendelkezik, megtanult gólt szerezni, jobban hisz magában. Szerintem idén jobban teljesíthet, nem gólok, hanem inkább meccsmutatók tekintetében.- akkor minek tanítottátok meg gólt szerezni, ha nem az az elvárás vele szemben?
Nagy örömmel tölt el már az is, ahogy látom őt futni. - ennyi pénzért tényleg illik futnia.
Paul Pogba a többiekhez képest eltérő játékos, amikor edzésekre és futballra képes. Örömmel adok neki 20-30 perceket, de egy ilyen jó formában lévő játékos a javunkra billenti a meccset.- Az utolsó másfél évben ez hányszor történt meg?

Thuglife! 2023.08.31. 17:55:35

". Jelentősen csökkentettük a béreket, illetve növeltük a játékosok értékét"
Az mondat első feléhez semmi köze a második felének az ELLENKEZŐJÉHEZ meg nagyon is sok.

venember83 2023.08.31. 18:13:12

@rabsic02: évek óta kérdezem magamtól, miközben természetesen tudom a választ.

Juvino 2023.08.31. 19:59:23

Ez olyan,m amikor almodok vmi zagyva hulyeseget, felebredek, es olyan, erzesem van meg, mintha megtortent volna. Aztan elkezdek gondolkodni,es probalom osszerakni, h mit is almodtam, de akarhogy rakosgatom a reszleteket, egyre inkabb kiderul,h egy fa@sag az egesz. Ez a csavo tok hulye basszus!

Wizzurah 2023.08.31. 20:01:20

Nah, VENEMBER83 kicsit mazohista vagy netán és szeretsz minket is kínozni? :)

A sztáredző már megint a kibúvót keresi és elég szépen ferdít...
Hogy a játékosok értéke növekedett, azt nem tudom hogy számolta ki.
Pár játékos értéke valóban, pl. Fagioli, ami viszont egy az egyben a játékosnak köszönhető, az ő szorgalmasságának, kitartásának és kemény munkájának, mert az edzői instrukciók minősége a béka segge alatt vannak, bár szerintem nem is léteznek. Mindezt nála pl. úgy, hogy 22 és fél éves és véleményem szerint és amúgy ez az összes olasz csapatra igaz, a fiatalokat a mai modern fociban már 20 éves kora előtt futtatják fel ilyen szintre, sőt, még nagyobbra, nem 23-25 éves kora között majdnem. Szóval Fagioli értéke jelenleg nem 35 millió euró körül kellene, hogy járjon, hanem 50-55.
Érdekes lenne összevetni, hogy akiknek az értéke növekedett, mennyivel és, akiknek csökkent, az mennyivel (Vlahovic, Chiesa) és összeségében mennyire pozitív, vagy negatív a képlet, mert szerintem enyhén ferdít a nagy sztáredző.
A transfermarkt szerint a csapat összértéke 436.4 millió euró úgy, hogy jelenleg -21,6 millió a mercato egyenlege.

Előző szezonban a csapat értéke 483,13 millió euró volt, mikor idejött, akkor mág 642,50 millió euró.
Szóval nem tudom hogy matekozta ki ez a nyomorult, de amit én látok, hogy amióta itt pusztít minden területen, ahol csak lehetséges, a klub értéke 32%-kal csökkent, de semmi baj.
Úgy b@sznám ki, mint macskát sz@rni.

venember83 2023.08.31. 20:41:56

@Wizzurah: érdekes nyilatkozat, ennyi a sztori. Nem vagyok Allegri-specialista, s egyáltalán nem is akarok az lenni.

JuveMI 2023.08.31. 22:25:51

Első felütésre azt hittem, hogy Max önéletrajzi könyvéből van egy rész lefordítva:)
Egyrészt egészen hátborzongató, hogy mekkora farok ez az ember... másrészt egészen hátborzogató, hogy mennyire kényelmetlenül magyarázza az elmúlt két év bukásait... harmadrészt egészen hátborzongató, hogy taktikailag mennyire nem tud mit kezdeni ezzel a nem rossz játékoskerettel...
Sajnos ez az a faszi, akit 12 évvel ezelőtt még a legnagyobb edzők egyikének gondoltam... óriási hiba volt ez részemről!

Shyr Kahn 2023.08.31. 22:39:25

@venember83: Nem lehet kerdes, hogy megerte-e (meg ha vicces is a kerdes), mert a keplet sokkal komplikaltabb, mint az egyeni szinten valo megelegedettseg. Az egesz olvaso (es kommentelo) tarsasagnak megeri olvasni a forditasaitokat, szoval egyertelmuen megeri/megerte es ezuton ujfent koszonjuk szepen! (meg mielott valoban megfordulna a fejedben, hogy megerte-e neked egyeni szinten :) )

Bundesz 2023.08.31. 22:51:58

Komolyan mondom gyerekek, mostmár várom a mese végét! Azt amikor beérik az ő munkájának a gyümölcse... Remélem hamar rájönnek odafent, hogy ez már pálinkának sem lesz jó, nem hogy lekvárnak. Vicc mester! Remélem Tudor a centerben vár, vagy bárki értelmes edző!

JeetTrader 2023.09.01. 09:20:48

"Dúsan Vlahovics kivételes kvalitasokkal rendelkezik, hiszen gólt tud szerezni." :)))

Nem vagyok biztos benne h kitölti a teljes szerződését. Főleg ha megint visszaesik a játék képe és az eredmények is megakadnak.

FAF 2023.09.01. 09:22:18

Bezzeg az ő bére nem csökkent. Minden kifizetett centet megér amit itt művel.

A cél a csapat megújítása volt: az utánpótlásnál befutott karrier után érkezett pár játékos a Next Gentől. A cél, hogy idén hét játékos legyen közülük az első csapatnál.

Az a hét nekem sehogy nem jön ki. Ha nem teljesül ez a cél akkor elküldik? :DDD

venember83 2023.09.01. 11:38:18

Talán ide kapcsolható leginkább: Schira szerint McKennie elutasította a Galatasaray ajánlatát, s Allegri jobbhátvédként akarja hasznosítani az amerikai válogatott középpályást. Legalább megvan Cuadrado utódja. Hurrá.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása