Még Morata is érkezhet az utolsó napokban?

chiesa_federico_juve_edzesen_rovidujjuban.jpgA La Gazzetta Dello Sport több Juventus vonatkozású pletykát megosztott ma, az egyik szerint a Juventus szeretné meghosszabbítani Federico Chiesa szerződését, mivel az aktuális kontraktus 2025 júniusában lejár. Federico Chiesa szeretne maradni, azonban a milánói sportlap szerint 7 millió eurós bérre is igényt tart, ami azonos Dušan Vlahović bérével, jelenleg pedig bónuszokkal együtt nettó 6 millió eurót keres.

Fabiana Della Valle arról számolt be, hogy a Juventus értékesítései nagyban meghatározhatják az érkezőket, amennyiben Moise Kean távozik, akkor érkezhet egy csatár, ha viszont sikerült Weston McKennie értékesítése, akkor középpályást szerződtethet a Juventus.

A Sky Sport arról számolt be, hogy Álvaro Morata ismét igent mondott az Öreg Hölgynek, az Atlético Madrid pedig kész elengedni a csatárt 20 millió euróért.

Fabrizio Romano úgy tudja, hogy verseny zajlik a német és a török szövetség között Kenan Yıldız kapcsán, mivel a regensburgi születésű futballistát mindkét szövetség saját válogatott keretében szeretné tudni.

Romeo Agresti szerint a mai napon egyeztetésre került sor a Juventus és Moise Kean képviselői között, és hamarosan eldől, hogy a Fulham küld-e hivatalos ajánlatot. Az olasz újságíró szerint a Juventus nem szeretné mindenképpen elengedni Moise Keant, ám egy kivásárlási kötelezettséget tartalmazó kölcsönbe beleegyezhetnek a torinói vezetők. A jól értesült újságíró szerint Paul Pogba jobban érzi magát, a Bologna ellen pár percet akár játszhat is, míg a bal oldalon Andrea Cambiaso meggyőzte Massimiliano Allegrit. Dušan Vlahović kapcsán azonban csak annyit mondott Romeo Agresti, hogy a szerb csatár helyzete kapcsán a mercato lezárultáig nem tud bizonyosan semmit sem kijelenteni.

Giovanni Albanese úgy tudja, Leonardo Bonucci rábólintott az Union Berlin közeledésére, és előrehaladott tárgyalásokról beszélhetünk a védő kapcsán.

Alfredo Pedullà beszélt a Juventus szerb csatárának helyzetéről: „Dušan Vlahovićnak támogatást kell biztosítani, nem eladni kell őt, ezért nem véletlen, hogy a Juventus olyan specialistát akar igazolni, amilyen Domenico Berardi, még ha ennek az ügynek a bolygatása dühöt is válthat ki Giovanni Carnevaliból.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818199841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodri13 2023.08.24. 00:18:55

Morata nem rossz jatekos de már elegem van belőle minden nyáron szóbahozzák az ő nevét.

Kives 2023.08.24. 07:04:53

Morata szerethető, szimpatikus játékos ... de könyörgöm mit akarunk már megint vele?
Tökéletes év arra, hogy a fiatalokat kipróbáljuk. Amúgy is cserének jönne Vlaho és Chiesa mögé, oda tökéletesen alkalmas lehetne egy - két fiatal. Akik egyébként is vannak. Adja ég egyik rúgna 10+ gólt, még nagyon jól is kijöhetnénk belőle.

Egyébként mi van most Kaio Jorge -val? Edzőmeccsen nagyon jól mozgott.

JeetTrader 2023.08.24. 07:55:58

@Kives: nekem úgy rémlik h a Salernitana környékezte meg Kaiot...kölcsön lehet belőle...

Csóri Morata. Folyton csak teszegetik ide meg oda. Ha akkoriban mikor nálunk felívelőben volt a karrierje nem hívta vna vissza a Reál sztem nagyon más utat járt vna be.
Amúgy ő szeret nálunk lenni ezt többször lenyilatkozta és a család is szereti Torinot. Felőlem jöhet. Keannel azért jobbnak gondolom.

Attilio79 2023.08.24. 08:24:28

Morata emlékezetes pillanatai közé tartozik, amikor Rabiotval kétszer sem tudták eldönteni, hogy melyiküké legyen a labda, végre megszabadulhatunk Keantől, erre jön egy másik kolonc.
Közben Kaio Jorge kölcsönben és Yildiz padon. Megfelelő az irány! :)

Metalwarrior88 2023.08.24. 08:41:17

@JeetTrader: Kaiot legutóbb a Frosinone vitte volna kölcsönben,nem? :)
Most jut eszembe, még Pjaca is Juve játékos nem?

SuperTrezi 2023.08.24. 08:50:01

@Kives: Múltkor egy edzőmeccsen rúgott 3 gólt. Ezután hogy maradhatott volna itt?!

Kives 2023.08.24. 09:11:13

@Attilio79: tényleg !!! Itt van Yildiz is, aki nagy - nagy csatár tehetség. Allegri meg középpályást csinálna belőle.

Annyi, de annyi csapat elő tud húzni egy fiatal befutni látszó csatárt /Gonzalo Ramos, Lautano Martines, Kvaratskhelia, Luiz Diaz, Nunez, Julian Alverez ... lehetne sorolni bőven/

Én már annak is örülnék, ha csak egy szezonos nagy név születne itt. De sajnos mintha mostanában fordítva lenne, jönnek nagy pénzért a nevek, és jól lecsökken az áruk.

Kives 2023.08.24. 09:11:57

@SuperTrezi: igen, az tényleg felháborító dolog. :)

GioTrap 2023.08.24. 11:25:09

@Kives: Yildiz nem csatár főleg nem befejező. Sokkal többször játszott szélső támadót mindkét oldalon illetve támadó középpályást illetve SS pozícióban. CF 9 és pozícióban sosem

Attilio79 2023.08.24. 13:02:32

@Kives: Igen, ezért írtam Kaiot és Yildizt, mert Mormota pozícióit lefedik, teljesen szükségtelen az aggastyánt visszahozni, hogy parádézhasson Rabiotval. ;)
Amúgy meg most lehetne beépíteni a fiatalokat, nincs nemzetközi kupa, lehet(ne) építkezni.

Kives 2023.08.24. 13:09:51

@GioTrap: Köszönöm! Nem láttam még játszani sajnos. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Érthető egyébként, hogy kellene egy befejező csatár cserének, de én jelen pillanatban megpróbálkoznék néhány fiatallal.

kidelpiero 2023.08.24. 14:30:52

Ennyiert egy ilyen jatekos manapsag ajandek. Jojjon!

Freddydread1985 2023.08.24. 15:30:31

Nekünk is terítéken volt Morata szerződtetése, de örülök, hogy végül inkább Arnautovic jött. (Még ha le is húztak 8m-val és 34 éves akkor is). Azért ez a 20m Morataért elég nevetséges főleg úgy, hogy tényleg ide oda rakosgatják.Nem értem miért ragaszkodnak ehhez az összeghez.
Gondolom keresztűlhúzta a nyári mercatos terveket , hogy Savic inkább a pénzt választotta. Végülis mindegy, az arabok mindenkit lerabolnak. (Már a PL-ből is , és furcsa mód nekik sem tetszik a dolog. Vicces, eddig ők csinálták ezt.)
Csatár kérdés az összes Serie A-s nagycsapatnál van.
Thuram pl teljes kérdőjel. Sanchez és Arna nálunk a pad szóval ez így karcsú.
Foltozgatásnak pont jó Morata, de ezt az összeget jobban is ellehetne költeni. Pl inkább Pavardra, és kukázni egy nyuggert átmenetileg.
Valaki írta itt, hogy mikor ha nem most kéne beépíteni a fiatalokat. Nálunk ugyanez a probléma. Ott van Fabbian, az egyik legtehetségesebb fiatalnak tartották, naná , hogy eladtuk. Inzaghinak a rutin kell :) .
Viszont Allegrit olyan szempontból meglehet érteni, hogy az egész csapaton óriási nyomás van elvárások terén. Muszáj BL helyet elcsípni anyagiak miatt , de elég necces ezt úgy végigvinni, hogy 3-4 kissrác is kapjon folyamatos lehetőséget, és türelmet.
Teljesen más kávéház pl a Premier League a fiatalok játszatása szempontjából. Van ott FA kupa, Liga kupa, BL, bajnokság, tehát elég sok játéképerc , és nem roppannak össze anyagilag , ha nem érik el a BL helyet.
Én nagyon sajnálom , hogy kidobtunk Correáért 30m-t , ami hozzásegített minket ahhoz, hogy legalább 3-4 évig ne legyen értékelhető cserecsatárunk. Lukaku sztorit hagyjuk.
Vlahovicnál ugyanezt érzem. Külső szemlélőként nagy bukta. Allegri tényleg dögunalom focit játszat de egy 80m-ba kerülő játékost ez nem kéne , hogy ilyen mértékben befolyásoljon. Ha belegondolok, hogy ezeket a pénzeket mennyivel jobban ellehetett volna költeni mindkét csapatnak... Pl Milinkovic 40 , a többiből meg biztos lehetett volna találni egy épkézláb csatárt.
Késő bánat. Ennek ellenére remélem egy izgalmas bajnokság lesz. Végülis, majdnem mindenki ugyanolyan szarul áll :D

GioTrap 2023.08.24. 15:50:53

@Kives: Igen én is örülök ha megtartják a fiatalokat. Yildiz, Kaio nyugodtan maradhatna. De én nem értem a csatár keresést. Itt van Vlaho,Milik,Kean teljesen felesleges még csatár

FAF 2023.08.25. 09:26:31

@Freddydread1985: Elég nagy baj ha az első 4-be kerülés ekkora nyomást jelent amikor nincs mellette európai szereplés. Amikor BL van azért nem amikor nincs akkor azért nem lehet beépíteni a fiatalokat. Akkor mikor lehet? Ekkora fizetéssel rendelkező edző oldja meg vagy menjen bánatba.

SuperTrezi 2023.08.25. 09:37:50

@FAF: Magam sem értem, miért ne lehetne elegendő játékpercük a fiataloknak. Vagyis értem, mert nincs meg hozzá a szándék és bizalom. Pedig nem hiszem, hogy a Serie A csapatainak 70%-a ellen meg lennénk lőve velük. Nem minden meccsen a Milan, a Napoli v. az Inter az ellenfél.

Kives 2023.08.25. 10:45:29

@FAF: egyet értek!
Ráadásul nem is egy teljes csapatról beszélünk. Az állandó kezdőbe talán 3-4 új embert kellene/lehetne beépíteni. De bőven lehetne többet is, ebben a helyzetben.

Freddydread1985 2023.08.25. 12:36:53

@SuperTrezi: @FAF: Az én szubjektív véleményem szerint ahhoz , hogy egy fiatal játékos tényező legyen, folyamatos játéklehetőség kell. Nem csereként beállni győztes állásnál, vagy 10-15 meccsen kezdőként szerepelni. Ezt nem lehet megoldani úgy, hogy egyszerre 2-nél többen pályán vannak. Ez alól kivételt képez, ha valaki potenciális sztár jelölt már most. (Pedri, Gavi, Bellingham, Camavinga pl). És azért azt látni, hogy őket sem pakolják fel a pályára úgy, hogy mellettük még vannak fiatal tehetségek többen is, akár az ifiből, akár frissen szerződtetve.
Ez egy hosszú folyamat szerintem.Persze ideális lenne ez az év, de megkell találni egy nagyon kényes egyensúlyt. Nem egy olyan esetet láttunk, hogy egy fiatal játékos eltűnt a süllyesztőben, mert 10 meccs alatt sem sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket, majd átigazol egy másik csapatba , és sokkal jobban kijön neki a lépés. Teljesen érthető, hogy egy kiscsapatban játszatják a fiatalokat. Ezt gazdasági szempontok diktálják. A Juve nem azért fog fiatalokat játszatni, hogy később nagy összegért eladhassák őket, hanem azért, hogy stabil kezdők legyenek. Azért ez óriási elvárás nem? Figyelembe kell venni azt is , hogy nem lehet rajtuk ekkora nyomás.
Természetesen én is nagyon szeretném, hogy az Interben ne egy Cuadrado legyen a csere, vagy egy Arnautovic. Nem én vagyok az egyetlen aki szeretné, hogy az ifiből hozzunk inkább játékost.
A bajnokság színvonala és pénzügyi helyzete sem segít ezen.
Nem azt akarom mondani, hogy semmiképp ne játszanak sokan sokat :) , hanem azt, hogy ez egy nagyon necces helyzet.
Már az is előrelépés lenne persze, ha 2 játékos elérné a stabil kezdő pozíciót, de ha beleképzelitek magatok a vezetőség , vagy Allegri helyzetébe, ( akit én is egy szürke halvérű alaknak tartok) nem vagyok benne biztos , hogy ugyanúgy gondolkodnátok mint itt kommentekben. Ha nálatok lehetne a döntés, és elvárják egy ilyen szörnyű év után az eredményeket , mennyit lennétek hajlandóak kockáztatni?

Kives 2023.08.25. 13:27:21

@Freddydread1985: nekem személy szerint nagyon tetszik a szubjektív véleményed, az utolsó kérdésed még inkább. Szeretnék is válaszolni!

Bár lennének olyan csodatinik itt is akiket soroltál!!! Újra és újra elmondom, hogy mennyire hiányzik ez a jelenlegi Juvéból. Amikor beleszerettem a csapatba /még a 90-es években/ rengeteg fiatal jött, akikből legendák lettek, azt hiszem nem kell sorolni. Bezzeg most ...
Abban is teljesen egyet értek, hogy játéklehetőség kell. Amikor lesoroltak a B ligába. Marci és Chiellini nem voltak nagy tehetségeknek kikiáltva, de sok - sok játékkal legendák lettek. Egyébként a mostani Arsenalban is ez volt szerintem. Saka, Martinelli, Odegard ... pár éve nem ment még így nekik. De szépen lassan felvették a tempót, és most gyönyörű focit tesznek le az asztalra.
Tehát ezen az analógián én szépen beépítenék pár fiatalt.

Egyébként tartom azt, hogy 3-4 fiatal beépítését még elbírná az idei év. Hátul: Bremer, Gatti, Danilo rutinosabbak +1 fiatal itt beépülhet. Közép: Rabiot, Kostic már sok tapasztalattal bír, Pogbát csak úgy megemlítem, de itt +2 fiatal. Elöl: Chiesa, Vlaho, Milik +1 fiatal csere.

Akkor az utolsó kérdésedre: Allegri helyében és őt ismerve, nem mernék kockáztatni. Edzőként fel kell mutatni valamit a rossz évek után.
Viszont a vezetőség helyében kockáztatnék. Úgy érzem kockáztatni is kell most. Öreg sztárokkal csak foltozza a lukakat. Drága megoldás is az idős "rutinos" neveket hozni. Vagy egyáltalán nem is hoznak megváltást, vagy csak 1 max 2 évre megoldás, és ugyanott van a csapat. A fiatal olcsó, ha nem válik be nincs nagy veszteség, lehet cserélni. Ha meg beválik, akkor hosszú évekre nagy megváltás, vagy nagyon jó pénzt hoz.

Freddydread1985 2023.08.25. 14:23:39

@Kives: Szerintem tök jól összefoglaltad. És azért a véleményed elég sok csapatra rálehetne húzni, főleg a Serie A-ban.

Kives 2023.08.25. 14:40:29

@Freddydread1985: Köszönöm szépen!
A Seria - A -ra valóban nagyon ráférne egy felfrissülés. A 90 -es években a világ elitje focizott itt a többi ligábak csak 1-2 kiemelkedő csapat volt /Barca-Real, Man.U., Bayern/ ... ahh a régi szép idők.
Amikor még a Fior, Parma, Milan, Inter, Roma, Lazio, JUVE közül bárki lehetett bajnok.

GioTrap 2023.08.27. 11:29:04

@Freddydread1985: @Kives: és a többiek. Már megint ugyanaz a dal. Nincsenek fiatalok beépítve. Akkor Miretti,Fagioli,Illing Jr., Chiesa, Vlahovic,Kean, Cambiaso,Weah öreg? Mit akarunk még. A védelem fiatalabb lenne akkor a top4 bajnokság legfiatalabb kerete lenne a miénk. Az emlékek meg megszépülnek. Régen sem épült be több fiatal. Marci vagy Chiellini vagy Bonu még a csapat közelében sem volt ennyi idősen mint mondjuk Miretti

2023.08.27. 17:34:46

@GioTrap: igen, tavaly idény óta is fiatalodott a csapat, nem is keveset

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása