Carnevali: „Berardi már nem mozdítható”

carnevali_giovanni_mikrofonok_elott.JPGDomenico Berardi kapcsán tegnap este több forrás is a Sassuolo és a játékos közötti heves ellentétről számolt be. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Domenico Berardi kapcsán a Sassuolo visszavonulhat a tárgyalásoktól, mivel a neroverde klub megfelelő játékost szeretett volna találni a távozó helyére, de ez meghiúsulni látszik, miközben igencsak sürget az idő. A Sassuolo 30 millió eurót akart a játékosért, és feltehetően mérsékelte volna némileg igényét, de csak pénz jöhet(ett) szóba, míg a Juventus beszámíttatta volna Matías Soulét tízmillió euró értékben, de erre a javaslatra egyértelmű elutasítás érkezett a Sassuolótól. A felek folytathatták volna a párbeszédet Iling-Junior bevonásával, de az ő értéke nehezen megbecsülhető, s közben a Sassuolo inkább visszavonulna a tárgyalástól, mivel a bajnokság elejéig véglegesíteni kívánja a csapatát, hétvégén pedig kezdődik a bajnokság. Mindeközben Domenico Berardi a Tuttosport szerint egyedül dolgozik, és próbálja lépéskényszerbe hozni a Sassuolót, hogy a Juventushoz csatlakozhasson. Giovanni Carnevali a helyzetre reagálva tegnap egyértelmű állásfoglalással szolgált Domenico Berardi kapcsán a La Gazzetta dello Sport munkatársának, s elmondta, a tárgyalás határideje lejárt, a játékos mostantól nem mozdítható.

„Domenico Berardi nem igazol a Juventushoz. Megvolt a tárgyalás alapelve, a Juventus érdeklődést mutatott, a Sassuolo pedig tíz napja egyeztetett Domenico Berardi értékesítéséről, mivel Domenico is beleegyezett az átigazolásba.

Ezt követően nem érkezett hivatalos ajánlat a játékosért. Amikor a Juventus először érdeklődött Domenico Berardi kapcsán, csak a gazdasági tényezőkről beszéltünk, s elmondtuk, hogy szerintünk a játékos értéke meghaladja a 30 millió eurót, de készek vagyunk meghallgatni a Juve ajánlatát, és együtt megtalálhatjuk a megfelelő összeget és kifizetési módot, amely mindkét klubnak megfelelő. Eleget akartunk tenni Domenico Berardi kérésének, mivel őt  nagyon kedveljük, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a klubunk igényeit, és ezért elmondtuk, hogy nem fogadhatjuk el egyéb játékosok beszámítását, mert már sokat változott a keretünk. Úgy gondoltuk, hogy megtaláltuk a megoldást, és lényegében Domenico Berardi utódját is megtaláltuk. (megjegyzés: a Hertha belga jobb szélsője, Dodi Lukébakio)

Mi pontos határidőt adtunk meg az ügylet lezárására, ez augusztus 17. volt. Mivel ezen a napon lejár a helyettes kivásárlásának a lehetősége, elmondtam Cristiano Giuntolinak és Domenico Berardi ügynökének, hogy ezt a határidőt mindenképpen figyelembe kell vennünk. De azóta sem jelentkezett Cristiano Giuntoli. Hivatalos ajánlat sem érkezett a Juventustól. Természetesen megértem, hogy részükről esetleg egyéb kiértékelések vannak Domenico Berardi kapcsán, és egyáltalán nem akarok az átigazolási időszak kapcsán mutatott érdemekről beszélni, és természetes, hogy mindenki saját belátása szerint cselekszik, de a Sassuolo mostantól mozdíthatatlannak tekinti Domenico Berardit.

Természetesen nagyon zavar a Juventus viselkedése, mert mi mindig nyitottan kommunikáltunk, és nem zárkóztunk el. Általában megosztjuk a játékosainkkal az ajánlatokat, amelyek érkeznek, és megpróbálunk eleget tenni a kéréseiknek, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a klub szükségleteit. S ezen kívül jobb lett volna először a Sassuolo képviselőivel egyeztetni, és csak ezt követően tárgyalni Domenico Berardi ügynökeivel.

Ha Cristiano Giuntoli elolvassa ezt az interjút, és megfelelő ajánlattal szolgál, akkor Domenico Berardi ugyanúgy mozdíthatatlan. Elfogadtuk, hogy Domenico Berardi megegyezett a Juventusszal, és ezért külön edzett tíz napon át, mivel a távozás várt rá. Nem játszott az Olasz Kupában, nem fog az Atalanta elleni meccsen pályára lépni, de most már a Sassuolónak a saját érdekeire kell gondolnia. Számunkra Domenico Berardi alapember, és holnap kezdődik a bajnokság, most már nincs mód a megfelelő pótlásra. A Sassuolo erőssége a tervezés, soha nem zártuk rá az ajtót senkire, de az időzítés alapvető fontosságú, és részemről már nincs meg a nyitottság a tárgyalás újrakezdésére. Cristiano Giuntoli és a képviselők bizonyosan megértették, hogy mindent meggondolok, de a határidők megkérdőjelezhetetlen fontosságúak számomra. Rendkívül megértő voltam Domenico Berardi helyzetének a megoldása kapcsán augusztus derekán, de augusztus tizenhetedike után már nem tehetünk semmit.

Ha Domenico Berardi kéri az átigazolást? Akkor beszélnék a fejével, s megmondanám, hogy gondolja meg, miközben elmagyaráznám neki a helyzetet. Domenico nagyon kedveli a Sassuolót, tavaly is fontos ajánlatot kapott, és talán az is lehetett volna az utolsó esélye, hogy egy jelentős klubhoz igazoljon, de aztán jött ez a nyári megkeresés a Juventus részéről. Most már viszont nem léteznek a megfelelő feltételek. Domenico Berardi értelmes és intelligens srác, meg fogja érteni. Ezt a döntést kellett meghoznunk megingathatatlanul.

Alessio Dionisi bizonyosan boldog lesz, de mindannyian boldogok lettünk volna, ha sikerül megegyezni a Juventusszal. Jó lehetőség volt ez Domenico Berardi számára, a Juventus egy bajnokkal gazdagodott volna, mi pedig megfelelő helyettest találtunk volna egy új ciklus megkezdéséhez.

Igen, teljesen átalakítottuk a keretet, és ezt tekinthetjük nulladik évnek, tíz játékos érkezett, valamint heten távoztak. Egyes változások elengedhetetlenek voltak, a Serie A-ban töltött tíz év után helyes döntés volt adott lelkesedést létrehozni. Sok olasz játékosunk van, egyes fiatalok készen állnak, mások majd a jövőben lesznek készen. Fel kell hajtanunk az ingujjunkat, és dolgozunk kell, de nagyon jó edzőnk van, és biztos vagyok bene, hogy sok örömünk lesz az idei évben. Igen, Domenico Berardival.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr718196531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2023.08.19. 07:54:12

Évek óta akarjuk Berardit és most akarjuk elhozni,most egy héttel a bajnokság kezdete előtt.egy csapat kulcsemberét.hihetetlen amatőr húzások egész nyáron az illetékesektől.utóljára ilyen határozottságot mint a sassuolonál van most,a régi Moggi féle Juvénál lehetett tapasztalni.
Mikor a nápoly első embere lenyilatkozta hogy simán pótolni tudják Dzsintonikot,nem ő az első számú felelőse a jó szereplésnek akkor csak azt gondoltam a keserűség és rosszindulat beszél belőle mert úgyse tud semmit tenni a transzfer ellen.de ezek az eladások, vételi szándékok, azt mutatják hogy ő is csak egy kesztyűbáb.elegem van már ebből a folyamatos,arcvesztéssel járó történésekből.

SuperTrezi 2023.08.19. 08:24:48

29 évesen még mindig csak a Sassuolóig jutott ez a jóember ebben a pacipénisz Serie A-ban, de persze fizessünk ki legalább 30 millát készpénzben ezért a "bajnokért". Hát hogyne. Jobb is, hogy Giuntoli elnémult.

SuperTrezi 2023.08.19. 08:27:01

@Thuglife!: A Mozist ismerve a jó szereplés elsőszámú okának magát tartja. :)

venember83 2023.08.19. 09:13:30

@Thuglife!: ez csapatmunka stáb tekintetében is, egy ember nem elég a változáshoz, sem a csapatban, sem a vezetőségben.

Thuglife! 2023.08.19. 09:18:00

@SuperTrezi:30 millát készpénzben..."együtt megtalálhatjuk a megfelelő összeget és a kifizetési módot"
Erről ennyit.
De itt se a cikkben se a hozzászólásomban nem az áráról és Berardi képességeiről volt szó.arról csak annyit mondanék az ő szerződtetése kevés kockázattal járt volna.
Innen megmondani hogy ki válik be meg ki nem az már a tv-s küldöm a pénzenergiát-szint.
Di Natale is csak az udineseig jutott,vajon az is a képességein múlt? Mikor 35 évesen is gólkirály lett?őt se tudtuk leigazolni Del Piero után,hiába akartuk(30 felett)
Nyilván egy klub nem érzelmek alapján igazol ezért kerülhet szóba ő vagy Lukaku.én azokról beszélek akik pont ilyen érzelemmentesen döntenek de egy olyan tranzakciót nem tudnak felmutatni amire azt mondom ez igen látom az irányt és a profizmust a saját területén.

Andras74 2023.08.19. 09:39:25

Meg kell venni azt a srácot, akit kinéztek a helyére, és adott esetben mehet egy oda-vissza kölcsön. Ha nagyon akarjuk, még mindig megold6ó.

Thuglife! 2023.08.19. 09:46:08

@Andras74: aztán a Hertha is azt mondaná hát már késő,ők se tudják pótolni:) nincs több dárdai gyerek:)

MdewC 2023.08.19. 10:16:25

Ők akarnak nekünk határidőt szabni? A sajtóban? Hát sztem meg jobb ha lapít a Sass. Persze 30 millió. Miért nem 40?

Ezeknek elment az esze, jól tettük, hogy nem adtunk ajánlatot. Vagy ha adtunk is, akkor jóval kevesebbet.

Lassan minden barom felfogja majd, hogy mostantól mi fogunk diktálni.

Olyan egyeduralmát kell kiépíteni, mint amilyen a bajoroknál van, nem lesz egyszerű az itthoni körülmények miatt, de meg kell próbálni.

SuperTrezi 2023.08.19. 10:58:16

@Thuglife!: Már meg ne haragudj rám, hogy leírtam a gondolataimat. A 30 milliósat különben sem kimondottan neked írtam, mint láthatod. Nyugalom.

SuperTrezi 2023.08.19. 11:19:06

@MdewC: Valószínűleg csak most bukott ki a szájából ez az "együtt megtalálhatjuk a megfelelő összeget és kifizetési módot", mivel nem csörrent meg 17-ig a telefonja. Már látta maga előtt azt a nagy halom pénzt, erre Giuntoli eltűnt. :)

Andras74 2023.08.19. 11:30:56

@SuperTrezi: éppen ideje, hogy ne vegyünk túlárazott játékosokat.

Azt gondolom, Giuntoli sem hülye. Hagyni kell dolgozni.

Juventina7 2023.08.19. 12:42:44

Hagyjuk már…a szokásos műbalhé Carnevali részéről a sajtóban. Nem érkezett meg időben nekik a kívànt összeg, erre a nyilvánosság eszközével kezd el piacozni. (Emlékszünk Loca dealjénél is milyen huzavonát csináltak?) Btw Carnevali Marotta országos cimbije, a GdS a markukban, lesznek még itt Mónika showba illő címlapok a mercato végéig.
NAGYON REMÈLEM, hogy nem hozzák Torinóba ezt a középszerűt, Berardi…omg, legyen már vége ennek az átigazolási időszaknak is.

MdewC 2023.08.19. 14:44:39

@Juventina7: nagyon adom. :)

@SuperTrezi: OMG! Hol a píz? Hol a píz?! :D

west30 2023.08.19. 15:49:40

@MdewC: Valoban ideje lenne veget vetni a jotekonykodasnak,elkepeszto mennyire hulyere veszik a serie a csapatai a klubbot.

Wizzurah 2023.08.19. 21:10:54

Berardi az életben nem ért 30-at, szerintem elég egyértelmű jel, hogy utána semmilyen ajánlat tétel sem reakció, megkeresés sem történt. Helyes. Elég volt, hogy minden kis szar klub meg hülye igazgató azt hiszi, a Juvét majd lehúzzák. Ne is jöjjön. Nagyon elégedett vagyok, ahogy a mercato zajlik, a pletykákra nem adok.
Egy kiesés ellen küzdő, más csapatban sosem játszott 29 éves középszer 30 millió, nevetséges, én is rácsaptam volna a telefont meg mindent ami létezik.
A penge ki is nyílt volna a zsebembe, ha Soulét meg 10 millióért beszámítjuk...
Vége a lehúzásoknak, vár a serie B Sassuolo.

venember83 2023.08.20. 09:04:01

@Wizzurah: "Berardi az életben nem ért 30-at"

A Sassuolónak ezek szerint fontos, hát akkor maradjon. Mondanám, hogy a Juventust az összes kisebb csapat lehúzza túlárazott játékosokkal, hisz messze nem azt mutatja Loca, Chiesa, Vlaho, vagy a múltba visszamenve Berna, mint amennyit az áruk alapján varna tőlük az ember, de lassan inkább okolom a klubon belüli légkört, munkát, munkamorált, mert az nem lehet, hogy érkezése utan szinte mindenki felsüljön, ilyesmi matematikailag sincs. Ezt megerősíti a közelmúltból Di María is, akinek pár jó meccse volt a Juventusnál, míg a Benficánál ismét jól teljesít már most.

Juvino 2023.08.20. 14:09:59

@venember83: Igaz, ez meg csak egy meccs,de tegnap Arthur sem volt rossz es vegig palyan volt a fiorban. Meg mindig azt mondom,h nem keretet kell cserelnunk, hanem edzot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása