HIVATALOS: De Winter kölcsönben a Genoánál folytatja

de_winter_koni_genoa.jpgÚjabb fiatal játékos hagyta el a Juventus formálódó keretét, mindkét érintett klub hivatalosan bejelentette, hogy Koni De Winter kölcsönben a Genoa együttesénél tölti a következő szezont, s a megállapodás kötelező kivásárlást is rögzít bizonyos feltételek megvalósulása esetén.

"Koni De Winter a Genoa mezét viseli majd a következő szezonban, miután kölcsönvételi megállapodás köttetett kivásárlási kötelezettséggel a Serie A-ban szereplő csapattal a 2023/24-es szezonra.

A 21 esztendős játékosra így új kaland vár az olasz élvonalban, azt követően, hogy az elmúlt szezont kölcsönben az Empolinál töltötte. A Zulte Waregem ifjúsági szektorában nevelkedett, majd 2018 nyarán csatlakozott a Juventushoz, s 2021 november 23-án a Chelsea elleni Bajnokok Ligája összecsapáson mutatkozott be az első csapatban. Részt vett a legutóbbi túrán az Egyesült Államokban a felnőtt kerettel, most pedig készen áll arra, hogy új fejezetet írjon a karrierjében.

A legjobbakat, Koni!" - szól a Juventus közleménye a fiatal játékos klubváltásáról.

A Genoa 8 millió euro fejében véglegesítheti keretében De Wintert, s az összeg, amely maximálisan további 2 millió euro bónusszal növekedhet, négy pénzügyi év alatt kerül kiegyenlítésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818191915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2023.08.12. 16:12:53

Hihetetlen, hogy ez a srác is úgy megy el, hogy jóformán egy percet sem játszott a felnőttben, pedig tehetségesnek tartották. Meg sem kapta a lehetőséget Allegritől, de akik megkapták sem volt benne sok köszönet...

venember83 2023.08.12. 16:16:55

@Ethan Hunt: félek, hogy Huijsen is erre a sorsra jut. Vicc, ami a Juventusnál zajlik középhátvédek tekintetében az elmúlt években. Semmi stabilitás (kb. Ruganin kívül).

Leram7 2023.08.12. 16:26:28

@venember83: Szerintem pont azért megy el, mert Huijsen kapja meg a lehetőséget az első csapatnál.

Ha valahogyan kapunk érte 10M, akkor mondhatni közepes üzlet megvolt.

Ethan Hunt 2023.08.12. 16:40:01

@venember83: Hát igen! Ahogy De Winter nyilatkozta, elege volt már a kölcsönadásokból, lehetőséget akart a felnőtt csapatnál...

Nemrég Dragusinnal is csak kizárólag azért hosszabbítottunk, hogy még legyen mód pénzért eladni. Szerencsétlen, a Leipziget utasította vissza miattunk, gondolom, mert imádta a klubot és hitt nekünk...

De ez lett Aké sorsa is, aki szerintem mindig jól játszott, amikor beállt, mégis mennie kellett.

Soulét már a debütálásán mocskosul megalázta Allegri, amikor becserélte a 94.percben (!!!) egyetlen percre, aztán egy másik meccsben, aztán kapott még 3 percet a meccsen, hogy aláírja a hosszabbítást, aztán egész tavasszal egyetlen percet játszott többet... Ez milyen szintű aljasság egy edzőtől?!
Ezek után csodálkozik valaki, hogy szerencsétlen lájkolt tavaly egy Allegri Out-os kommentet...
Vagy ugyanígy tett Barrenechea, aztán most mindkettőt áruljuk... Miközben Soulé konkrétan Juventus-nevelésnek is számítana és 20 évesen pont nem az, akit már most el kéne felejteni...

És még ki tudja hány ilyen van...

Meg kell szabadulni Allegritől mihamarabb, mert addig itt egyetlen fiatalnak sem lehet jövője...

Ethan Hunt 2023.08.12. 16:58:14

@venember83: Meg persze ugyanez történt Cristian Romero esetében is - ahogy Te is jól tudod - de talán mások nem, hogy azért kellett "áron alul" eladni, mert nem akart újra kölcsönbe menni a második Juventusos évében is, hiszen az edzők nem nyúltak a szent teheneinkhez, hogy ő több játéklehetőséget kaphasson...

Paratici megvette 26 millióért látván benne a potenciált egy olyan időszakban - a covid előtt -, amikor még nagyon fel voltak fújva az árak, de első szezonjában visszaküldtük kölcsönbe a Genoához, ahol gyengén muzsikált ő is és az egész csapat is, majdnem kiestek, az értéke még csökkent is. Aztán el akartuk küldeni kölcsönbe megint a második szezonjában is (mert Pirlo sem számolt vele), de ő azt mondta, hogy NEM!

A covid után a játékosok értéke reálisabb lett, nem voltak túlfizetések a játékosokért vásárláskor, Romerót meg el kellett adnunk és csak az Atalanta akarta vinni 16 millióért. Mit lehet ilyenkor tenni?!

Utána bezzeg az Atalantában megkapta a lehetőséget Romero és tudjuk mi lett... De Paratici mocskolása azóta is megy, hogy "milyen rossz üzletet csinált"...

Gaben Smith 2023.08.12. 18:22:22

@Ethan Hunt: egyetertek. DEMIRALNAK is menni kellett aron alul sztem a jelenlegi vedosorban siman a jobbak kozott lenne.
Ahogy a leedsi szurkolok “takarodj te dagadthamburgerzabalo” felkialtassal bucsuztattak mekkenit a kolcson lejartakor.
Itt pedig ket edzomeccs alapjan ujra ugy latjak hasznos tagja lehet a keretnek.
Emlekszem a Samp ellen debutalt egyesek az uj Davids felkialtassal eltettek egy meccs alapjan a folytatas ismert.
Nem hiszem ,hogy nem lehetett volna egy husz millioert inkabb Ot eladni mint Rovellat.

Ethan Hunt 2023.08.12. 20:39:51

@Gaben Smith: Igen és az a borzasztó, hogy 2019-ben Paratici vett 3 olyan baromi fiatal védőt (De Ligt, Demiral, Romero), akik egy modern felfogásban játszó Juventusban hosszú-hosszú évekre megoldhatták a belső védő szerepkört, erre 3 szezonnal később már egyikük sem a keretünk tagja... :(

Leram7 2023.08.12. 21:35:07

@Ethan Hunt: Azért ott a genoával ment a matek, mint Pjanic Arthur cserével. Sturarot is megvették tőlünk majdnem 20M-ért papíron.

Ligt túlárazva és túlfizetve lett megvéve. Mennie kellett.
Demiral megkapta a lehetőséget, de mire beépült komolyan megsérült, aztán többször aprón sérülgetett meg és nem tudott kezdő lenni. Azóta sem kell komoly csapatnak, ő is jó, hogy elment.
Romero pedig egy túlértékelt védő, átalgos képességekkel és elég durva is.

A jelenlegi védelem Gatti, Bremer, Danilo jobb és kevesebbet is keresnek és kevesebbe is kerültek.

Paratici pedig egy kretén, neki van a legnagyobb szerepe abban, hogy most itt vagyunk, hogy 10M-ért nem tudunk egy Parisit megvenni.
Fő műve az Arthur transfer. De az is egy nagy hiba volt, hogy egy fiatal de Ligtnek 3x annyi fizetést adott, mint Chiellininek.

2023.08.12. 22:22:30

@Leram7: egyetértek. És még egy kis olaj a tűzre, csak nem felejtettük el Ramseyt?

venember83 2023.08.13. 05:37:41

@GioTrap: nem tudok semmit sajnos. Láttam a másik cikk alatt is a kérdést, de nem tudtam/tudok válaszolni.

Il Principino 2023.08.13. 07:39:07

@Leram7: +1
Egyesek már annyira utálják az edzőt,hogy szerintük mindenért ő a felelős :)

Thuglife! 2023.08.13. 08:26:47

@Leram7: "Ligt túlárazva és túlfizetve lett megvéve. Mennie kellett.
Ez történik ha olyan játékost akarunk venni akit más is akar.ilyen a piac.
Az meg hogy mennie kellett nem értem,nem rajtunk múlt,ő döntött úgy hogy oda akar menni ahol van koncepció.
A Bremer >Romero összehasonlítás is érdekes.a brazil a serie a legjobb védője de a brazil csapatba nem fért be.a másik meg világbajnok lett.ami a durvaságot illeti kérdezz meg egy nem Juvést mit gondol Chielliniről...
Egy De Ligt-Romero kettős azért félelmetesebb és jövőbe mutatóbb mint hogy megpróbáljunk minden védőből BBC klónt csinálni.nagyon szép hogy kedvesen simogatjuk a támadókat és hátrálunk várjuk a hibát,vagy tekintélyt teremtünk a térfelünkön.
@Il Principino:
Nem mindenért ő a felelős de már elkezdődött a ballaszt kiszórása.ő pedig a behúzott kézifék ebben az autóban.ő is sorrakerül ebben az évben akármennyire fáj.

Ethan Hunt 2023.08.13. 11:43:39

@Thuglife!: +1

Pontosan! De Ligt (19 éves) egy keresett játékos volt, akinek a Barcelona gond nélkül megadta volna ugyanezt a fizetést és ezt az árat is. 19 évesen stabil kezdője és meghatározó belső védője volt az Ajaxnak. A legnagyobb védőtehetségnek tartották Európában.

Demiral (21 éves) úgy vettük meg 18 millióért, hogy angol csapatok már 40 millióért is vitték volna, mielőtt még nálunk egy percet is játszott volna! Ha valami, hát ez igazi üzlet! 21 évesen stabil kezdője volt a török válogatottnak.

@Leram7: Romero (20 éves) kapcsán arra a mérhetetlen képmutatás-hullámvasútra akarok rávilágítani, amit egyes szurkolóink bejártak...

Amikor megvettük ---> Ki a szar ez? Sosem hallottam róla! Masszívan túlárazva vettük...

1 év kölcsön Genoa, gyenge játék, rossz Genoa, újabb kölcsönadásra van kilátás ---> (Kb. el is felejtette mindenki, hogy van ilyen játékosunk, senki nem követeli, hogy kapjon játéklehetőséget az első csapatnál)

2.év Atalanta kölcsön+opcióval (16 millió) megszerzi és jól játszik, feltriplázódik az értéke ---> Idióta Paratici! Sokkal drágábban vette, mint amiért eladja, elkótyavetyélünk egy ilyen jó játékost...

És nem szakadt rá senkire a monitor, amikor képes volt ezeket leírni...

Egyébként ki szerint kell 19-20-21 évesen a legjobb formát mutatni védőként egy olyan nehéz és taktikus ligában, mint a Serie A?

Ha jól rémlik: Bonucci 20 évesen éppen készült kölcsönbe a Trevisóba a Serie B-be, míg Barzagli valahol a Serie C2-s Rondinellában játszott.

@Il Principino: Az, hogy minden támadó felfogású játékosunk értéke jelentősen csökkent Allegri alatt, az a játékunk stílusából következik, amit ő talált ki...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása