Villar Perosa helyett a stadionban ünnepli a Juve a centenáriumot

elkann_john_mezeket_ir_ala_villar_perosaban.JPGVillar Perosa polgármestere a minap hivatalosan bejelentette, hogy a faluban hagyományosan megtartott nyári barátságos mérkőzés idén elmarad, okokat viszont nem említett a közösségi hálózatokban megosztott nyilatkozatban.

„Rendkívüli bánattal és rossz érzéssel tájékoztatott reggel a Juventus FC vezetősége, hogy a klub egyoldalúan a hagyományosan Villar Perosában tartott bemutató mérkőzés elmaradásáról döntött. Szerettünk volna egy sporteseménnyel és a Juventushoz köthető emberekkel emlékezni, illetve a centenáriumot megünnepelni, hiszen a Juventus idén 100. éve képezi az Agnelli család tulajdonát. Remélem, hogy a történelemkönyvünk csupán egyetlen lapja marad üresen, és ezt majd ünneplésekkel, színekkel és bianconero hagyományokkal teli lapok követik majd.” - tette közzé tegnap Marco Ventre, Villar Perosa polgármestere.

A Tuttosport ma indoklással is szolgált a hagyományos barátságos meccs elmaradása kapcsán, és a torinói lap szerint először is logisztikai problémát jelent a szervezés, mivel egyre többen kíváncsiak az eseményre, és egy Villar Perosa méretű település ezt már nehezen tudja kezelni. Másodsorban viszont a villa, ahol a család ezt az eseményt rendezte, illetve a csapatot vendégül látta, Margherita Agnelli tulajdonát képezi, aki Gianni Agnelli lánya, John, Lapo és Ginevra Elkann édesanyja, és jelenleg igencsak feszült a családi viszony, ami nem teszi lehetővé a történelmi birtok igénybe vételét a Juventus számára.

Mindazonáltal a család és John Elkann biztosított mindenkit, hogy a klub vissza szándékozik térni a történelmi helyszínre, amint erre lehetőség nyílik.

Az elmaradt barátságos meccs ellenére a klub nyáron több stadionbeli eseménnyel ünnepli meg az Agnelli családhoz fűződő centenáriumot, az alábbiakban olvasható a klub vonatkozó közleménye.

„A 2023/24-es szezon fontos évfordulót jelent történelmünkben: július 24-én lesz pontosan száz éve az első Agnelli elnökségnek, hiszen Edoardo Agnelli 1923. július 24-én lett a Juventus elnöke. Július 24-e nagyszerű lehetőség lesz a közös ünneplésre digitális csatornáinkon… mindazonáltal jelenleg nem szeretnénk semmit felfedni: találkozzunk jövő hétfőn a bianconero weboldalon és a közösségi hálózatokban!

A digitális világból a fizikai élményekig: az idei szezonkezdetet számos tevékenység fogja szegélyezni, melyek célja, hogy egymás mellett élhessük át az új év első időszakát, szurkolva, érzelmekkel és az összetartozást ünnepelve, tehát együtt.

A naptárban az első bekeretezendő nap 2023. augusztus 9-es, amikor megnyílnak az Allianz Stadium kapui, a létesítmény ingyenesen látogatható lesz, és bárki részt vehet a felnőtt csapat nyílt edzésén. Különleges pillanat lesz, otthonunkban rendkívüli közelségbe kerülhetnek a szurkolók, és energiát adhatnak az új szezonra; a következő napokban tájékoztatással fogunk szolgálni az akkreditáció tekintetében is.

Amint arra számítani lehetett, ez korántsem egy elszigetelt esemény lesz. A szurkolók számára több eseményt szervezünk, hogy átélhessék ezt az új kezdetet: látogatható edzések, különleges napok a Juventus Museumban, illetve tevékenységek a Juventus üzleteiben, élményteli események az Allianz Stadiumban, Meet&Greet találkozási lehetőségek meghatározó személyekkel. Tehát számos lehetőség várja a szurkolókat.

Ez a különleges időszak egy rendkívül látványos eseményben fog kicsúcsosodni ősszel Torinóban, ami csúcspontja lesz az útnak, amellyel azokat a szurkolókat célozzuk meg, akik velünk szeretnék átélni az ünnepet.

Vágjunk neki az útnak újra egymáshoz közel, mert ez a legjobb módja a ránk váró kihívásokkal való szembenézésnek: legyünk együtt. Együtt erősebben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2918174708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2023.07.21. 09:09:24

Wow ! Kíváncsian várom ezeket az eseményeket !

Type-R 2023.07.21. 21:49:22

Mi ez a cicaharc a családon belül?

west30 2023.07.22. 00:18:21

@Type-R: Pereskedes a vagyonert.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása