Nem csak az átigazolási piacon aktív a Juve vezetősége

vlahovic_dusan_chiesaval_el-meccsen.JPGAz angol Sky Sport értesülései szerint jelenleg nagyobb érdeklődés mutatkozik Federico Chiesa iránt, mint Dušan Vlahović iránt, így a Juventus az olasz játékost értékesítheti most nyáron. Több klub is érdeklődött a súlyos térdsérülésből lassan visszatérő Federico Chiesa iránt, az Aston Villa ki is fizetné a klub által megkövetelt összeget, ám az olasz támadó nem kíván a Villához igazolni.

Giovanni Albanese arról számolt be, hogy a maradáshoz Federico Chiesának meg kell hosszabbítania a 2025 nyarán lejáró szerződést, ha nem hosszabbít, akkor megvan az esélye annak, hogy a klub most értékesíti a játékost. Romeo Agresti a minap arról beszélt, hogy komoly név távozhat nyáron a Juventustól, de kicsi a valószínűsége, hogy a klub megváljon Dušan Vlahovićtól és Federico Chiesától is.

Gianluca Di Marzio szerint a Juventus a jobb oldalra két játékost is igazolhat Timothy Castagne és Timothy Weah személyében, mivel Juan Cuadrado nem hosszabbított, Mattia De Sciglio pedig csak jövőre térhet vissza.

Az angol Sky Sport értesülései szerint megvan a megegyezés Juventus és Thomas Partey között egy hároméves szerződés tekintetében, már csak az Arsenallal kell megegyeznie az Öreg Hölgynek, az angol klub 18-20 millió eurót szeretne a középpályásért.

Timothy Weah elfogadta a Juventus összes feltételét, állítja Fabrizio Romano, így ötéves szerződéssel érkezhet, a felek a bérben is megállapodtak, már csak a Lille képviselőivel kell megállapodni a megközelítőleg 12 millió eurós átigazolási díj tekintetében.

A Sky Sport Italia úgy tudja, hogy az AC Milan a legesélyesebb Davide Frattesi megszerzésére Sandro Tonali értékesítését követően, mivel így adott a Sassuolo által kért 40 millió eurós összeg, és így a rossonero klub jobb pénzügyi helyzetet mutat, mint a másik két kérő, a Juventus és az Inter.

A bianconerinews.it a háttérben zajló egyéb fejleményekről is beszámolt, ezek szerint Francesco Calvo szeretné visszahozni a megfelelő atmoszférát a stadionba, ezért próbál tárgyalásokba bocsátkozni a különböző szurkolói csoportokkal. Ezek a csoportok új néven jelenleg újraszerveződnek, ám egyes csoportok esetében probléma, hogy alvilági összefonódásokról értesült a rendőrség, ezért a feleknek mindenképpen egyeztetniük kell a csoportok stadionba engedéséről. A vezetőség részéről a cél az, hogy az új bajnoki szezon első fordulójától már a megfelelő hangulat legyen a stadionban, de mindeddig nem sikerült tető alá hozni a találkozót az összes érintett féllel.

A Tuttosport egy másik kellemetlen ügyről számolt be, a Juventus vezetői és jogászai jelenleg Nyonban tartózkodnak, és próbálnak egy vádalkut kieszközölni, hogy az UEFA lezárja az FFP-kihágásokat illető vizssgálatot. A pletykák szerint a Juventus nem vesz részt a jövő évi Konferencia Ligában, és így letudja az egyéves eltiltást, ezzel pedig az UEFA is lezárja ezt a kellemetlen ügyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718152154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2023.06.23. 15:23:20

Chiesát és Vlahovicsot nem kellene elengedni!
Calvonak a J betűn is törnie kellene a fejét, nem csak a szurkolókon!
Weah, Castagne, Partey veretes névsor, de vajon jobban járunk McK, DM, Paredestől? :)
Az uefával történő kiegyezés elég mulatságos...

venember83 2023.06.23. 16:13:50

@Attilio79: pedig csak belőlük lehet jelentősebb pénzt kiszedni. Sajnos egy De Sciglióért nem állnak sorba.

Krisztianson 2023.06.23. 16:50:19

@Attilio79: Ha csak annyi történne idén, hogy a J betű eltűnik és visszakapjuk a címérünket, én már elégedett leszek az idei blamával is meg a jövő évi akármivel is..

Attilio79 2023.06.23. 18:30:26

@venember83: Ja, most bevételt kell generálni? Azt mondták, hogy 80 millának kellene befolynia, 30 Kuluért bejött, maradt 50, ott van Arthur, McK, Zakaria, DS, Bonucci, Sandro, Pogba, ha átlag 8 millát kapnánk fejenként értük... ezen felül leléptek a bértömegből DM, Paredes, esetleg Rabiot.
Ez így felszabadítana elég sokat...

DelPiero2 2023.06.23. 18:35:43

Röhej hogy nekünk kell az UEFA-nál pitizni, pláne a cefre ügy, meg az uefa bírói ténykedése láttán.

Leram7 2023.06.23. 18:47:49

@Attilio79: Pogba max araboknak. De Sciglio még araboknak se.
Arthur értéktelen, ő olyan kölcsönbe fog menni, hogy a fizetése javát mi álljuk.

Mckennie és Zakaria esetében jöhet be 1 kevés pénz, de mindkét játékos befürdött a PL-ben. Más bajnokságban meg nincsenek gazdag vevők.

Remélem, hogy az új vezetőség értelmes fiatalokat fog hozni és azokat vegyíti a jelenlegi fiatalokkal. 2 év múlva pedig lesz egy jó csapatunk.
Semmi több nincs a jelenlegi helyzetben.
(Hacsak a next genben ott lapul az új Haaland és De Bruyne vagy Vlahovic, Chiesa maradnak és olyan formába rendülnek, hogy lőnek ketten 50 gólt.)

Olyan játákost, akivel azonnal szintet tudunk lépni nem fogunk tudni igazolni. Máshol megbukott, értéket vesztett, free agent játékosok pedig sajnos idén is jöhetnek.

Juvino 2023.06.23. 22:29:31

@Krisztianson: meg esetleg meg szurkolas is lenne ujbol...ez mondjuk azt is jelentene,h vmi jatek is van

JeetTrader 2023.06.23. 22:59:37

Amúgy se zavart sokat a konferencia liga. Így akkor lehet csak a bajnokságra meg a kupára összpontosítani (?). Ugye legalább a kupaban indulhatunk?

Azt is hallottam h a Poolt is érdekli Chiesa. Ha már Vlaho vagy Chiesa közül kéne választani akkor inkább Vlahot engednem el de legszívesebben egyiket sem.

Direct_01 2023.06.23. 23:30:48

Weah nyugodtan hozhatnà magàval Jonathan David-et is.

Ethan Hunt 2023.06.24. 12:53:33

@Attilio79: "Ja, most bevételt kell generálni? Azt mondták, hogy 80 millának kellene befolynia, 30 Kuluért bejött, maradt 50"

A féléves hiányunk volt -29,5 millió euró, ez ahogy lenni szokott év végére mindig minimum felduplázódik, főleg, ha a BL-ben tovább sem jutunk és a meccsek látogatottságával is probléma van. Szóval most év végén zárhattunk valahol -70-80 millió eurós hiánnyal (majd, ha november táján kijön a kimutatás, megtudjuk pontosan.). Ahogy írtad Kulusevkiért bejött 30, így maradt -50.

De itt nem áll meg a számítás...

A Juventus mindenkori költségvetése automatikus BL-indulással van tervezve, ami egy idényben egy átlagos szerepléssel (továbbjutunk a csoportból, majd 16 vagy 8 között kiesünk) számolva is kb. 100 millió eurónyi bevételt jelent fixen, azaz előre tervezhetően. De idén nem lesz BL, sőt valszeg más sem, de a Konferencia Ligás részvétel is alig tompítana valamit ezen, mert a BL-hez képest elhanyagolható a pénzügyi "megtérülés".

Szóval itt nem -50 millió, hanem -150 millió nagyjábóli eltüntetésén kell gondolkozni 2024.06.30-ig, miközben el kellene érni a BL-indulást, különben 2025 nyarán 1) vagy újabb tőkeinjekció jön; 2) vagy el lesz adva a klub valakinek, aki hajlandó pénzt beletenni; 3) vagy minden maradék értékes játékosunkat el kell adni és a Juventus megszűnik az lenni jó időre, aminek ma még ismerjük...

Nem véletlen az sem, hogy Calvo próbál egyeztetni a szurkolói csoportok visszatéréséről, hiszen valszeg a meccsnapi bevételek is annyival visszaestek, hogy már jelentősek a veszteségek itt is.

Szóval felesleges komoly igazolásokat várni és maga a csoda lenne, ha a Vlahovic - Chiesa - Bremer trióból nem kellene KETTŐT eladnunk már idén nyáron.

Az általad felsorolt játékosok egyikét sem fogják megvenni direktben pénzért (esetleg Alex Sandrót a szaúdiak), legfeljebb kölcsön + opcióval, hiszen tavaly zömmel nagyon kevés játéklehetőséget kaptak valszeg nincsenek is megfelelő fizikai állapotban és előbb látni akarják, hogy tudják-e őket (Arthur, McKennie, Zakaria) valamire használni...

Attilio79 2023.06.24. 13:25:05

@Ethan Hunt: He-he, szép (lenne) ez a levezetés, de akkor hogyan lehetnek érkezők? Hogyan lehet, hogy Sms-ről írnak? Nincs pénz, de mégis van, biztosan a párna alól húznak ki pár millát vagy kiegyeztünk az uefával és visszacsordogál valami az Eu bírósági beadvány megsemmisítéséből.
Meglátjuk a mercatot....

Ethan Hunt 2023.06.24. 17:25:53

@Attilio79: "He-he, szép (lenne) ez a levezetés, de akkor hogyan lehetnek érkezők? Hogyan lehet, hogy Sms-ről írnak?"

Úgy lehet, hogy a pénzügyi elszámolása egy igazolásnak vagy egy eladásnak sokkal bonyolultabb annál, minthogy valakit szerződtetünk 30 millióért, valakit eladunk 70 millióért és a nyereségünk 40 millió.

Az átigazolásokból adódó költségek elnyújtva jelennek meg az éves pénzügyi mérlegekben. Ez ad tervezhetőséget és mozgásteret bizonyos manőverekre még ilyen nehéz körülmények között is. Úgyhogy megint kockáztatunk!

Az is nyilvánvaló, hogy a csapat versenyképességét nem akarják egy észszerű határon túl veszélyeztetni, ezért valakiknek érkeznie is kell, ha komoly távozók lesznek, hogy legyen esély elérni a kitűzött minimum célokat, pl. a BL-indulást. De ez hazárdjáték és tudni kell, hogy hiába volt tavaly egy 400 milliós tőkeinjekció (ami annyit jelentett, hogy hitelképes maradt a klub, így újabb hiteleket tudtunk felvenni), a veszteségeink semmi idő alatt újratermelődnek az átigazolási politika gyökeres megváltoztatása, illetve eladások nélkül vagy ha nem érjük el a BL-indulást. És miután az Exor szerintem nem tervez újabb tőkeinjekciót rövid időn belül, úgy nem marad majd más választás, mint a klub eladása. Ez tetszik vagy nem tetszik, nagyon reális opció a közeljövőre nézve!

Szóval tarthatod spekulációnak, amit írtam az eladási kényszerünkről, majd kiderül. Bárcsak tévednék...

Attilio79 2023.06.24. 17:54:00

@Ethan Hunt: Ez megint szép, de spekuláció.
Az Exor milliárdos vállalkozás és bár a Ferrarinál is vannak érdekességek az olasz csoport elég stabilnak tűnik, amerikában pedig végképp. A családi viszály robbanthatná szét és valamiért pont akkor, amikor a ESL pereskedés kezdődne, jelentkezett az igény a vagyon elosztására, ami réges rég le van papírozva. Mafia stb.? Ki tudja, hogy mi áll a háttérben.
A Juventust soha nem fogják eladni véleményem szerint és úgy írsz 400 millióról, hogy az fájna Elkannak, amikor a csávó és cégcsoportja milliárdokat tesz zsebre.
A covid taccsra tette a Juventust (ahogyan másokat is), mert nem tudtak hatékonyan gazdálkodni, de hány klub áll adósságban rajtunk kívül Európában? Csak a top csapatok közül ismerünk néhányat és mennyibe tesznek bele FFP ide vagy oda...
A papíron ez vagy az van szép dolog, de minden az uefa kezében van, ha tetszik, ha nem.

steven.h 2023.06.24. 18:42:17

@Attilio79: nem veszed figyelembe, hogy a Juve tőzsdén jegyzett, így sokkal szigorúbbak a szabályok a befektetett pénzek tekintetében is.

venember83 2023.06.24. 19:00:06

@Attilio79: ez az, hogy zsebre teszik, s nem a Juventusba. Bár ez sem igaz, ha belegondolok, hogy csak tőkeemelés volt az elmúlt években 700 millió euró értékben, plusz a klub szponzorbevételei, ehhez képest meg vicc, milyen eredmények születtek Európában, sőt, akár vérlázítónak is nevezhetném, ha nem lennék alapból elnézőbb az olasz közeggel.

Ethan Hunt 2023.06.24. 19:05:22

@Attilio79: "A Juventust soha nem fogják eladni véleményem szerint és úgy írsz 400 millióról, hogy az fájna Elkannak, amikor a csávó és cégcsoportja milliárdokat tesz zsebre."

Lehet, hogy a 400 millió önmagában nem fájna, dehát éppen a covidjárvány kitörése előtt tettek bele 300 milliót és bár nem vagyok üzletember, de nem látom, hogy hol itt a józan ész? Mármint egy sokmilliárdos cégcsoport sikeres vezetőjeként (vagy az igazgatótanács) miért tartana meg egy pénznyelőt? A Juventust nem lehet nyereségesen üzemeltetni, még nullszaldósan sem és John Elkann-nak nem ugyanazt jelenti a klub, mint amit a nagyapjának jelentett... vagy akár Andrea Agnellinek...

Attilio79 2023.06.24. 21:44:16

@steven.h: Nem csak én nem veszem figyelembe, hogy tőzsdén jegyzett! Paratici, Agnelli és Nedved sem vette figyelembe....

@venember83: Ami papíron fekete, az a valóságban lehet, hogy fehér (vagy bármilyen színű)?
Mikor láttunk tényleges könyveket? A PSG (és más klubok) FFP jelentései is hófehérek (vagy mégsem)?
Vélhetően az (pályán elért) eredmény abszolút másodlagos, a könyvelés ellenben elég szuper lehet...

@Ethan Hunt: A Juventust sem lehet nyereségesen működtetni, ahogyan egyik csapatot sem, mégis úgy érzem, hogy nem vagyunk távol a Sassuolotól, Genovatól stb. Az Inter is veszteséges, a Milan is, a kis csapatokról nem is beszélve, mégis vannak kapcsolódási pontok a csapatok között, véletlen lenne? Egy igazolás biztosan pénzmozgással is jár? Beletolt 700 millát, azóta repülünk motor nélkül a semmi felé. :)

Attilio79 2023.06.24. 21:57:02

@Attilio79: Ja és még valami, minden nemzetközi kupasorozatban volt egy olasz döntős csapat, nem furcsa? Nettó kifizetőhellyé változott az uefa. Érdekes, hogy a Juve nem került oda? :)

Type-R 2023.06.25. 00:51:20

Mi történt Tonalival?

venember83 2023.06.25. 12:16:11

@Type-R: így tudja a leghatékonyabban segíteni imádott klubját.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása