Tacchinardi: „A Juventusnak alappillérekre van szüksége”

tacchinardi_alessio_2.jpgA Juventus egykori játékosa, Alessio Tacchinardi a minap a Tuttosport munkatársának nyilatkozott arról, mit jelentett a múltban a Juventus mezét viselni, s hogy mi hiányzik az aktuális csapatból.

„A bianconero mez rengeteg érzést vált ki az emberből: erő és kihívás érzetét, versenyszellemet, a harc érzését minden és mindenki ellen, pozitív súly érzését, és rendkívüli felelősség érzetét. A Juventus Olaszország legszélesebb körben szeretett, de közben leggyűlöltebb klubja is: amikor bármelyik pályára léptünk, az ellenfél késsel a fogai között küzdött. Amikor a csapathoz csatlakoztam, megéreztem, hogy valamilyen eltérő közösséghez tartozok: mi voltunk mindenlo ellen, az egész helyzet rendkívüli motivációt ad, de közben rendkívüli hozzájárulást feltételez.

Az újrainduláshoz egyértelmű elképzelések és egy projekt kell: házat kell építeni, és ezt az alapoktól kell kezdeni. Nem függönyökről vagy a fal színéről kell dönteni, hanem az oszlopokról: ki fogja a házat felépíteni, ki felügyeli a munkálatokat, ki lesz a játékosok kapcsolattartója, milyen játékosokat kell szerződtetni.

A tavalyi Juve nem volt végzetes, de egyértelműen kevésnek bizonyult: egyetlen jó meccset sem játszott a csapat. A tízpontos levonás pedig nem szolgálhat alibiként, ami bármit is eltakar. A Juventus nem kaphat 4 gólt az Empolitól. Lehet, hogy a keretet sokkolta az ítélet a kezdés előtt félórával, de pontosan ekkor úgy kell pályára lépni, hogy lemossuk az ellenfelet a pályáról. Mi legalábbis így tettünk volna.

Amíg az Internél és a Milannál megvan a jövő csapatának a gerince, ez a Juventusnál hiányzik. Massimiliano Allegrit egyedül hagyták, kulcsfigurák kellenek, amilyen Alessandro Del Piero és Cristiano Giuntoli, hogy visszatérjen a lelkesedés.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4818146670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2023.06.15. 09:09:13

Na ilyenkor hol vannak a nayafogók hogy hát vonogatták a csapattól a pontokat ez megviselte őket kifogásgenerátor?
-Gyenge a keret...elküldik a fiatalokat kölcsönbe aki marad van helyettük az lesérül (DS,Pogba)
-Gyenge a középpálya:onnan is kölcsön lettek adva az emberek persze még mindig ők a hibásak.
-gyenge a középpálya 2:aki marad nem tudja kiszolgálni Vlahovicot.persze mert ahhoz el kéne indulni előre vmi támadásfélével.
-gyenge a középpálya 3: persze ha zsinórban 8x nyerünk akkor nem gyengék.de ha olyannal találkoztunk ahol már az ellenfél taktikusan:2 elődöntő,Milan,Roma,Lazio,MONZA...
Akkor már megint gyenge a középpálya.
"Egyetlen jó meccset sem játszott a csapat"
Na ez már abszolút kerettől független.
Mellesleg 15. van mára ígértek valamit!

venember83 2023.06.15. 09:16:36

@Thuglife!: "Mellesleg 15. van mára ígértek valamit!"

Nicola Balice az edzőkérdésről is megosztott némi újdonságot, az újságíró szerint minden kétely nélkül kijelenthető, hogy Massimiliano Allegri nem fog Szaúd-Arábiába igazolni, hanem a Juventusnál folytatja a munkát.

xXPeiperXx 2023.06.15. 09:17:20

@Thuglife!:

Sajnos valószínűleg ma nem történik semmi. Tegnap lehetett olvasni olyan infókat, hogy Giuntoli július 1.-től àll munkàba, sikerült megegyezni Aurelio De Laurentis úrral.

Így sajnos a június ilyen módon fog eltelnie.

De nekem egyre inkább az az èrzèsem, hogy Allegri maradni fog, akàrmi is törtènjen.

venember83 2023.06.15. 09:25:52

@xXPeiperXx: Guido Vaciago: „Jelen helyzetben nem jelenthető ki, hogy a Juventus edzőt fog váltani. Massimiliano Allegri maradása a klubnál viszont inkább a kényelmes megoldás választásának tudható be, mintsem a klub meggyőződésének a jele.”

Juventina7 2023.06.15. 10:18:39

@venember83: Kényelmes? Majd még kevésbé lesz az, ha még inkább kongani fog a lelátó az ürességtől (miközben a többi olasz csapat rekord nézőszámokat produkált idén), illetve a tv-ben sem lesz kíváncsi a kutya sem a Juve meccseire.
Majd az idény felére kimatekozhatják nálam okosabbak a klubnál, hogy Allegri megtartása vagy a menesztése ártott (volna) többet a klub ázsiójának.

Tacchinardi jól beszél, de Allegrinek mennie kell. Ezzel a palival nem lesz jobb a játéka a csapatnak.

venember83 2023.06.15. 10:32:04

@Juventina7: ahogy írta már Ethan Hunt fórumtárs egy másik cikk alatt, lényegében már a BL-csoportból való kieséssel kb. többet vesztett a klub, mint amennyi Maxi kétéves bérének összege lenne.

Thuglife! 2023.06.15. 10:34:53

@venember83: köszönöm az infót akkor nem reménykedem tovább augusztusig.
Már csak egy lehetőség maradt.ill. kettő.:
Ha az értékes távozók hasonló üzenettet búcsúznak mint De Ligt.
A másik hogy a megmaradt és új játékosok "beáldozzák" az első 5 fordulót és kicsit elengedik az élbolyt.hátha akkor kirúgják a zsenit.
Tudom ez sokaknak nem szimpatikus hizzáállás de azért ne felejtsük el a játékosoknak is van egy karrierje,ketyeg az idejük és lehet hogy szereti valaki a klubot de magát nyilván mégjobban.

venember83 2023.06.15. 10:48:03

@Thuglife!: nehogy egy gagyi Tuttosport cikk elvegye tőled a reményt. :)

Csak Csucsu 2023.06.15. 16:00:03

és a két nagy vesztes elődöntők a kupákban ami életben tartja...előtte kiket győztünk le? Nantes , Freiburg s a kupában Atalanta? Ez egy ésszerű vezetőségnél hogy kárpótolhatja a Napoli, Monza etc(van vagy 10 vereség) et ? és a 6-1-5 a BL ben???
Én már csak abban reménykedek hogy jön Giuntoli és elmondja a véleményét arról ami itt megy és bíznak benne...mellesleg Allegri nem csinálja ki mint már a sokadik játékosát
Kben 2 év mínusz...a jók meg csak idősebbek lesznek

xXPeiperXx 2023.06.15. 16:19:08

@Csak Csucsu:

A probléma az, hogy ma több helyen olvastam, hogy Allegri olyan szintű befolyást szerzett a vezetők körében, hogy elkezdte megtorpedózni Giuntoli szerződtetését. Ez sajnos valamilyen szinten megerősítést nyert azzal, hogy milyen játékosok kerültek szóba nálunk, mind idősödő, "készebb" játékos, horror bérrel.

További nagyszerű híreink közé tartozik az is, hogy nyíltan MINDEN (hangsúlyozom MINDEN) Juventus játékos a piacon van, bárki elmehet egy jobb ajánlat esetén. Így az eddig érinthetetlennek tartott játékosok is bármikor mehetnek.

Volt még egy "bennfentes" infó is arról, hogy Conte nem véletlenül volt jelen a stadionban az utolsó haza meccsen. Hajlandó lett volna azonnal átvenni a Juventus irányítását, a probléma a bér volt (milyen meglepő).

2023.06.15. 19:11:09

Jol beszél Tacsi.
Szóval akkor nem tudunk senkit berántani jó olcsón Maxi helyett és nem is megy el. Kár, megnéztem volna ezt a csapatot valaki mással. Igaz Pirlo féle támadó szellemű játékkal is csak a Napoli utolsó bénázása miatt lett meg a bl hely, tavaly legalább sima volt. Az idei szezon meg egy fos. Nem csoda mondjuk, de azért a pontlevonások miatt még meg lehetett volna ütni a 4. helyett. Na azt jól elb@szta mindenki.
Egyet nem akarok. Se Chiesa, se Vlaho, se Fagioli, se Miretti, se Loca, se Gatti, se Bremer, se Iling, se Perin ne menjen el. Milik, maradhatna, Kostic maradhatna, Pogba kit érdekel, a többi lecsó. Sőt, év elején úgy voltam, hogy mehet, most meg akár maradhat is Kean.

Csak Csucsu 2023.06.15. 20:27:55

@xXPeiperXx: azért kétlem, hogy minden...mondjuk nem mintha Allegri két éve után tolonganának a játékosainkért. Rabiot gyanusan nem igazolt még...mondjuk az új eddző két éves fizuját elviszi...sokan istenítik de kérdem, hogy nagy meccseken hol volt amikor igazán kellett volna segíteni a kpról
Allegrivel Chiesat bukhatod mert jelenleg Kostic cseréje kb balhátvéd poszton :) most talán megkapja Di Maria posztját a csatár mögött...mondjuk nem mintha abban a szerepkörben otthon érezné magát.
De igen ez még mindig egy jó mag lehetne ha nem Bonucci a csk és nem Allegri az edző egy rendes taktikával pressinggel :)

Juvino 2023.06.16. 11:03:14

@Csak Csucsu: persze,h nem tolonganak! Tehat ertek alatt tudjuk csak eladni oket. Ezt vajon osszeszamolja majd vki, es hozzaadja a mester altal okozott karokhoz, h miatta mennyi jatekosunk megy el erteke alatt? Csinos kis szam kerekedhet ki belole a vegen.(ber+bl penzek+jatekosok amortizalasa, stb,)

babo0410 2023.06.16. 11:08:16

@venember83: Még nem verte szét teljesen a csapatot. Mióta visszajött, tisztára olyan, mintha valakik azért fizetnék, hogy teljesen szétverje a Juvét. És majd jövőre! Csak melyik jövőre?

babo0410 2023.06.16. 11:16:41

@xXPeiperXx: Hihetetle. Ha Allegri valóban megfúrja Giuntolit, és ő meg itt marad még két évig, falnak megyek. Nem veszi észre, hogy minden épp eszű játékos menekül innen? Ki fog idejönni? És biztosan jó lesz nekünk, ha Allegri dönthet arról kiket igazoljunk? Tavaly nyáron is olyan jól beváltak a kérései. Most pont azokat nem akarjuk megtartani, akiket ő kért. Káosz van Torinóban. Nagyon nagy káosz. Szomorú. Ha marad Allegri, és valóban nem jön Giuntoli, mert Allegri megfúrja, ennek a csapatnak annyi.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása