Danilo: „Bizonyítottuk, hogy a Juventus erős tud maradni”

danilo_2025.jpgDanilo a Globo munkatársának beszélt az elmúlt évről, és volt miről beszélni, mert bár a Juventus újabb trófeamentes évet zárt, a védő szerint a szezon során a Juventus kerete bizonyította összefogását és erejét. 

„Számomra lehetetlen szétválasztani a személyes sikert a csapat sikerétől. Örülök, hogy a szezon szinte összes meccsén játszhattam, csak két meccs maradt ki eltiltás miatt. Örülök, hogy segíthettem a klubnak és a csapattársaknak előrelépni egy nehéz időszakban. Egész szezon során problémákkal szembesültünk. Egyéb keretek a miénknél negatívabban reagáltak volna ezekre az eseményekre. Mi bizonyítottuk, hogy mindennek ellenére a Juventus erős tud maradni. Természetesen sosem lehet jó eredmény, ha a Juventus a második vagy a harmadik helyen zár, mert a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, de bizonyítottuk, hogy megvan bennünk a küzdőszellem, ami másokból hiányzik.

A szerződéshosszabbítás? Nagyon könnyű volt meghozni ezt a döntést. Ennél a klubnál jól érzem magam, azonosulni tudok a klub értékeivel, ami a munka, a rendíthetetlenség és az akadályok leküzdésének képessége, és úgy gondolom, hogy ezek hasonlóak azokhoz az értékekhez, amiket otthon az édesanyámtól és édesapámtól tanultam. Ezeket az értékeket megpróbálom továbbadni a gyerekeimnek. A városban érzem az emberek szeretetét, legyen szó szurkolókról vagy helyi lakosokról. Nem kell azon gondolkodnom, hogy máshova szerződök ahhoz, hogy ezt megélhessem. A klubon belül nagyon szoros kapcsolatot ápolok az alkalmazottakkal, a stáb tagjaival és a vezetőkkel. Úgy érzem, hogy vissza kell adnom a bizalom egy részét, amit belém helyeztek, amikor a Manchester City elhagyása melett döntöttem. Valószínűleg ez az utolsó szerződésem játékosként.

A karrierem legjobb pillanata? Nehéz ezt megmondani. Ha azt kérdezik tőlem, hogy számítottam-e arra, hogy ilyen szintet fogok képviselni harminckét évesen, azt mondom, hogy nem, arra számítottam, hogy fiatalabban leszek a csúcson. Azonban ehhez képest jól érzem magam, talán jobban, mint három vagy négy évvel ezelőtt. Nagyon erősnek érzem magam, tele vagyok energiával. Nem csak az érzetről van szó, jobban értem a futballt, és így kevesebbet futok. Azonban erősebbnek és gyorsabbnak érzem magam. Továbbra is a brazil keret részét képezem ilyen sok év után, és nagyon boldog vagyok, hogy a nemzeti mezt viselhetem, mert ez nem egyszerű dolog.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8818146332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2023.06.14. 13:53:01

Az hogy ez a kozepszeru Danilo,aki vilag eleteben csak egy peremember volt mindenhol,es at kell allnia a csapatnak egy masik feelallasra mert nem kepes az eredeti posztjan jatszani,kapitanynak merik hivni egy Juventusnal,szamomra felhaborito es elfogadhatatlan.

Juventina7 2023.06.14. 14:02:00

Most olvastam, hogy Allegri stábjába tartozó emberke, Paolo Bianco lekoccol Modenába. Még egy páran megtehetnék és máris olcsóbb lenne kirúgni a mistert.

Wizzurah 2023.06.14. 14:07:36

Bonucci a mestere latszik.

venember83 2023.06.14. 14:13:05

@Juventina7: ezt már április végén megírták a lapok. Amúgy nem gondolnám, hogy a stáb kifizetése lenne igazán drága. A múltkoriban olvastam, hogy XY edzőnek 1,8-1,9 millió eurót fizet egy koreai klub, hogy csatlakozzon, de ez az egész stábra vonatkozik. Ő 1,5-1,6 millió eurót tesz zsebre, s a többit osztja meg a stábtagokkal. Gyanítom, hogy nettó 7-8 millió esetén százalékosan még kevesebb marad a kedves munkatársaknak.

Juventina7 2023.06.14. 14:23:35

@venember83: Ok, akkor ez nálam tavasszal kimaradt és ezek szerint most vált hivatalossá.
Allegri esetében negyvenx millióról beszéltek, amit ki kellene csengetni, ezek szerint a teljes staff díja sem lehet kevés.
Ebbe nem látok bele ilyen mélységig, hosszabb távon viszont többet veszít vele a klub, mintha megtartja.

alexGicamo 2023.06.14. 15:16:03

Tök jó, hogy ő mindent rózsaszínben lát !

Gaben Smith 2023.06.14. 16:10:20

Felhaborito egy Juventus eseteben barmelyik jatekos is elorelepeskent es sikerkent konyveli el ezt a szezont.
Paros labbal basznam ki az olyat.
Ez a Danilo egy atomkozeoszer jatekos mondom ugy hogy nincs bajom vele egy normalis Juventusba cserenek lenen csak jo.

Ethan Hunt 2023.06.14. 17:16:01

@Juventina7: Teljesen egyetértek! Már csak az idei BL-szereplésünk is kb. akkora összeget vett ki a kasszából, amennyi az elküldésével járna...

@Gaben Smith: Okosak ezek a fiúk, eltanulják a Mestertől a külső körülményekre, nehézségekre való hivatkozást, hiszen látják, hogy Allegrinek is milyen eredményesen megy ez!

sleepy8 2023.06.14. 17:37:23

Most amúgy tényleg azt akarjátok bemeselni magatoknak, hogy ez a meghurcolas nem nyomta rá a bélyegét a szezon második felére? A BL kiesés az ami "elfogadhatatlan" idén, mert a realitas előtt egy körrel estünk ki. Komolyan kérdezem fiuk, mi az isten f*szat varratok ettől a kerettol szezon előtt? BL elődöntő, Scudetto, meg Copa gyozelem?

Vagy amikor most a cikk alatt is csak kapja Danilo a savat, nektek megvan hogy Ő volt idén a legbiztosabb védőnk? Vagy hogy a felkegyelmu Rabiot a legjobb kpnk? Mi az isten alapján vartatok ennél többet?

Thuglife! 2023.06.14. 18:43:07

@sleepy8: ugyanúgy nyafogsz mint a mestered :D

xXPeiperXx 2023.06.14. 18:47:11

@sleepy8:

"Ebben az évben két célunk van, amelyeket a novemberi szünetig el kell érnünk. Az első, hogy a legjobb négy között legyünk a bajnokságban, hogy versenyre kelhessünk a címért a bajnokság második szakaszában, és hogy továbbjussunk a BL legjobb tizenhat csapata közé. 21 meccsünk van, kötelezően jól kell teljesítenünk." - Massimilliano Allegri 2022. augusztus 14.

Ezzel elégedettek lettünk volna és nem, ez a keret közel se annyira rossz, mint te gondolod. Vannak ettől sokkal, de sokkal rosszabb keretek, amik tudnak lerakni valami játékot az asztalra. A sztáredző képtelen használni a rendelkezésre álló keretet, ennyi a történet.

Thuglife! 2023.06.14. 18:48:35

@Thuglife!: Jah bocs elfelejtettem válaszolni hogy mit vártam el ettöl az új projektől: hogy minden tekintetben jobb legyen mint az előtte lévő 2 projekt/próbálkozás.

Juventina7 2023.06.14. 19:09:14

@xXPeiperXx: egyetértek, a mister legalább egyszer önvizsgálatot tarthatott volna és lett volna annyira tökös beismerni, hogy ebben az idei tré teljesítményben vastagon benne volt ő is (emiatt sem tudom már tisztelni)

Ethan Hunt 2023.06.14. 19:29:09

@sleepy8: Ha ez az Inter tovább tudott jutni abból a BL-csoportból, ha el tudta intézni a számunkra megoldhatatlan feladatot jelentő Benficát, el tudott jutni akármilyen ágon a BL-döntőig és ott képes volt helytállni, sőt komoly helyzeteket kialakítani egy bombaformában lévő City ellen, akkor nem lehet azt állítani, hogy a Juvének még egy kör lett volna max a realitás! Az Inter kerete semmivel sem jobb a miénknél, ahogy a bajnokságban a pályán elért pontszámokból látszik is, viszont óriási különbség van az edzők teljesítménye között. Nekünk ezzel a kerettel versenyben kellett volna lennünk a bajnoki címért (ahogy Allegri nyilatkozta is a szezon előtt), de reálisan nézve már ősszel kiszálltunk az érdemi versengésből. Allegri hozzáadott értéke nulla vagy inkább mínusz, hiszen a játékunk továbbra is nézhetetlen, az értékes játékosaink értéke meg mélyrepülésben van. Az Inter ugyanígy alulteljesített a bajnokságban, de nekik legalább volt egy jó európai szereplésük az elitligában, máskülönben most Inzaghi alatt is mozogna a pad. A pontlevonás körüli mizéria nyilvánvalóan negatívan befolyásolta a csapat teljesítményét, de erre akkor lehetne hivatkozni, ha a bajnokságban lett volna még esélyünk valamire, ahogy nem volt...

Abban sincs semmi meglepő, hogy egy masszívan védekezésre felépített csapatban vannak jó védői teljesítmények (még szép!), meg van egy tehetséges labdaszerző középpályás, aki a vb évében és a következő pénzes szerződésének fejében most igazán odatette magát, de ezen kívül az igazán értékes támadó felfogású játékosaink meg szenvednek és alulteljesítenek ebben a kis csapatoknak való játékfelfogásban, amit Allegri erőltet, mert olyan messze vagyunk mindig az ellenfél védekező harmadától, hogy egyfolytában felállt védelmek ellen kell harcolni, mire felérünk. Ezért van az, hogy Vlahovic "már labdát sem tud átvenni", de a szerb válogatottban vagy korábban a Fiorentinában nem így játszik/játszott; ezért van az, hogy Kostic "állandóan belerugdossa az ellenfél játékosaiba a beadásait", habár a Frankfurtban vagy a szerb válogatottban nem ezt csinálta; a 3-5-2-ben Chiesának nincs posztja és wingbackként vagy szélsőként erőltetve szenved és alulteljesít, hiszen sokkal közelebb kéne lennie a kapuhoz egy 4-2-3-1 vagy 4-3-3-as formáció szélén, ahol valóban segíteni tudna, ahogy Pirlo alatt tette kiemelkedően és még lehetne sorolni...

venember83 2023.06.14. 19:31:14

@sleepy8: "A BL kiesés az ami "elfogadhatatlan" idén, mert a realitas előtt egy körrel estünk ki."

Egy körrel? 6 meccsből 5 vereség. Ezt elég gáláns dolog leegyszerűsíteni arra, amit írtál. A bevételkiesésről ne is beszéljünk, mert ugye a mestert pontosan azért hozták vissza, mert garanciát jelentett egy kiegyensúlyozott teljesítményre (BL-szerepléssel). Kár, hogy a kiegyensúlyozottság mostanra kb. 70-72 pont egy bajnoki évadban.

Dzsákkeríni 2023.06.14. 19:43:53

Fúú, ez a pali... Kb ugyanazokat az érzéseket váltja ki belőlem, mint az edzője.

Juvebest 2023.06.14. 20:27:30

@west30: Hasonlóképpen gondolom.Ősszeteheti a két kezét, hogy Real, City,,és Juve játékos lehet. És, hogy még Csk is, az meg extra béna.Komolyan abból a Cancelo cserebizniszből is szaril jöttünk ki
..

west30 2023.06.14. 20:27:34

En nem ertem hogy egysesek szemeben,hogy vedheto ez a szezon.Az elso meccsnaptol kezdve az utolsoig katasztrofalis volt.Ez nem egy Fiorentina,ez a Juventus,ugy tunik nem csak a klubnal,de egyes szurkoloknal is komolyan csokkentek az elvarasok.

insieme 2023.06.14. 22:35:11

Még vannak zseniális játékosok
Modrič ,,letámad,irányít,
One Touch Pass,,ballal, jobb külsővel,,
Remélem még sokáig látjuk .

insieme 2023.06.14. 23:38:25

@insieme: 38 évesen Top
Teljesítmény,,

Juvebest 2023.06.15. 07:42:25

@insieme: hihetetlen a pali, hogy bírja még mindig szuflával. Az egyik legjobb középpályás még mindig

venember83 2023.06.15. 21:32:09

@Juvebest: ugyanez igaz Bonura is, ennyi évesen, hihetetlen!!! Szerződéshosszabbítást neki de azonnal!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása