Allegri: „Ezen a szinten mindegyik meccs kiegyensúlyozott”

allegri_massimiliano_instrual_1.jpgA Juventus 1-1-es eredménnyel zárta az EL-elődöntő torinói meccsét, hála Federico Gatti góljának, aki egy szöglet után talált be a mérkőzés utolsó pillanataiban.

„Az ellenfél kapujáig nagyon jól járattuk a labdát, de aztán a ott mintha minden túl egyszerű lett volna, és túlságosan sok hibát vétettünk. A kontránál nem tudtunk megfelelően helyezkedni, mivel nem értünk vissza, és maradtak szabad területek, s akár egy második gólt is kaphattunk volna így.” - mondta a mester a meccs után a Sky Sport Italia műsorában.

„A srácok sikeresen harcoltak, és megérdemelték a döntetlent, aminek köszönhetően teljesen nyílt marad a visszavágó.

A Sevilla gólja? Inkább Filip Kostić felé kellett volna egyszerűen passzolni, nem Alex Sandrónak, aztán Leonardo Bonucci olyan pozícióban volt, hogy csak szabálytalankodni tudott volna, ha az ellenfél közelébe ér, még mielőtt az ellentámadás igazán elkezdődött volna.

Paul Pogba? Amikor az ellenfél térfelén játszunk, akkor kivételes futballista. Optimális fizikai erőnlét esetén természetesen a kezdőben lenne minden meccsen. Ma nagy mértékben hozzájárult a döntetlenhez.

Ezen a szinten az összes meccs kiegyensúlyozott. A Sevilla nagyon tapasztalt csapat, amelyik mindig tényező marad, ne feledjük, hogy a Manchester United 2-0-ra vezetett, és ők folyamatosan a saját futballjukat nyomták, így lett 2-2, majd a második meccset megnyerték 3-0-ra. Ma este mi is ugyanezt tettük, miután a Sevilla betalált.

Higgadtabban kellett volna játszanunk az ellenfél kapuja előtt, különösen a meccs első 25 percében, mivel túlságosan kapkodtunk, és aztán gólt kaptunk egy ellentámadásból.

Rabiot tizenegyese? Nem mondunk semmit. A karrierem számos évében soha nem beszéltünk a bírókról. Annyit mondok csak, hogy gratulálok a srácoknak, amiért nem hagyták, hogy ez az incidens hatással legyen rájuk, nyugodtak maradtak, és pár perccel később ismét meccsben voltunk. A bírók kiértékelik, hogy mi büntető s mi nem, mi nem pazarolhatjuk a mentális energiákat erre. Szembesültünk idén elég kedvezőtlen incidenssel, csendben kell maradnunk, és a munkánkra kell koncentrálnunk.

A Sevilla nagyon jól védekezett, nagyon agresszív csapat, a támadóik pedig őrült tempóban művelték a magas letámadást. Tudjuk, hogy képesek vagyunk problémát okozni, amikor a területek megnyílnak, és a visszavágó 95 percig fog tartani, talán 120 percig. Döntőbe akarunk jutni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3718122144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2023.05.12. 05:35:30

Ez vérszegény teljesítmény volt, főleg a mutatott játék miatt is.
A csapatnak nincs identitása, látszik ismerősök egymásnak a játékosok, de olyan mintha nem tudnák ki merre fog mozogni.

Egyetlen pozitívum maradt nekem Allegriben, hogy nem birkózik és erre tanítja a srácokat is. Játékkal kell foglalkozni.

Matteo89 2023.05.12. 06:00:17

Milyen szinten? Ez nem a BL Maxi, hanem az EL.

Attilio79 2023.05.12. 07:06:38

Az embernek elgurult a gyógyszere! Hazai pályán sündisznóként asszisztált a csapat 2-3 támadó játékossal az első félidőben. Megint magunkra húztuk az ellenfelet, mint egy takarót, táptalajt adva az ő építkezésüknek asszisztáltunk és kontrára próbáltunk apellálni. A támadójátékunk arról szól, hogy felvisszük a szélen a szögletzászlóig, ott megáll a tudomány, mert felállt védelem ellen van egy csatárunk, akire megpróbáljuk felívelni. A középpályások, bár 5en vannak, olykor 6an nem mernek átlövéssel veszélyeztetni (Rakitic megpróbálta 100 évesen). Nulla a középső játékunk!
Minimum 45 percet elvett a támadó játékunkból. A visszavágón csatár nélkül fogja megint játszatni a társaságot?
Danilot kihagyta, ha ő nincs a második játékrészben, akkor a se villa, se kanál többször vihette volna a kapunkra az akcióját.
Sandro, Miretti nem játszhat a visszavágón ezzel a teljesítménnyel, mert végünk lesz.

Matteo89 2023.05.12. 07:28:15

11. Helyen van a Sevilla a bajnokságban... Elég baj ha be vagyunk tőlük szrva.

danimester1 2023.05.12. 07:29:10

Abban egyetértek vele hogy kapkodtak és idegesebbek voltak a mieink.A legnagyobb baj maga a kezdővel volt és azzal,hogy egy csatárral játszatott.Nincs kp.-ja,elöl egyedül megették Vlahot és Miliket is.Összességében ez a nyilatkozat mint egy kiscsapat edzője a nagycsapat ellen elért döntetlen után!Hiába nem bírózunk,attól még a bíró hibázott nem csak a büntetőnél,hanem a lapok osztogatásánál is.(ha továbbmegyünk ennek meg lesz a maga hátránya!)Nem kell csendben maradni,hanem.ki kell mondani ha ilyen történik.Hiányolom a "hibáztunk,tanulunkna hibáinkból" mantrát.Az biztos hogy ilyen gyatra kezdőt nem küldhet fel a visszavágóra,Sandro-Bonucci duó felejtős Mirettivel együtt.Ajánlom egy támadóbbszellemű felállást majd ha vezetünk 1 v 2 góllal,akkor jöhet a szokásos védekezzük ki kapott gól nélkül.Nem utolsósorban egy korrekt játékvezetőt egy korrekt VAR-al.

danimester1 2023.05.12. 07:30:28

@Matteo89: abajnokságban is problémát tud okozni a 1x-dik csapat az Allegri féle Juventusnak.

venember83 2023.05.12. 07:33:06

@Matteo89: a Sevilla az EL Real Madridja, nem szabad őket lebecsülni.

Rikster 2023.05.12. 07:52:48

Szörnyű volt ez a mérkőzés. A kezdőt látva nem számítottam alapból sem a sziporkázó játékra, na de ennyire vérszegény teljesítményt tegyenek le az azért bizarr volt.

A második félidőben mikor már lejött két fék akkor kicsit jobbak voltunk, de csak szenvedtünk az ellenfél térfelén, nincs egy épkézláb elképzelése a játékosoknak, hogy mit kellene csinálni, kreativitás nulla. A küzdést tudom egyedül kiemelni, de ez egy olyan meccs volt - hazai pályát is figyelembe véve - hogy döntetlent sem érdemeltünk. Ettől csak jobb lehet idegenben.

cd1 2023.05.12. 08:02:57

Pogban mennyi ido kell, h visszanyerje az eronletet?

Pilsnerurquell 2023.05.12. 08:05:22

A cikkre nem is reagálok mert felesleges. Ki kell esni. Nem szabad hogy ez a majom legyen az edző a köv.szezonban is.

venember83 2023.05.12. 08:14:53

@cd1: a tapasztalat azt mutatja, hogy sok. Pl. Rabiot úgy érkezett, hogy nem játszott, sok idő kellett, míg belelendült, ha rosszindulatú lennék, akkor azt mondanám, hogy évek kellettek. Hiába, a Serie A nagyon kemény bajnokság fizikailag, csak a legerősebbek, legfittebbek tudják felvenni itt a versenyt. Azért is nincs annyi sikeres fiatal, ők még nem tudták kiépíteni a megfelelő erőnlétet, ők bohóckodhatnak Franciaországban, Angliában, Németországban, a spanyol bajnokságról ne is beszéljünk. De most már lassan Pogba is jó korban lesz ahhoz, hogy meghatározó és kirobbanthatatlan tagja legyen a csapatnak.

insieme 2023.05.12. 08:17:57

@venember83: tetszik,,van benne/d/irónia

Thuglife! 2023.05.12. 08:30:47

@cd1: egy nyári alapozásra szüksége van.
Csak ne ez a garnitúra csinálja mert jól nem szokott elsülni a szezonkezdet.
Az amcsi túra is csak egy bohóckodás.

venember83 2023.05.12. 08:39:34

@Thuglife!: Paolo Bianco távozásával kb. kipipálva a stáb megújítása. Egy megfelelő sportigazgató érkezése ezen talán segítene, mert lenne ki kipenderítse az alulteljesítő személyzeti tagokat, mert Arrivabene is csak dumált erről, s nem volt igazi megújulás szakmai részen, csak Dybalát küldték el feltehetően a sérülékenysége és a fizetési igényei miatt. Ennyiben kimerült a "mindenkinek bizonyítania kell a maradáshoz" vezetőségi duma.

Attilio79 2023.05.12. 08:40:19

@venember83: Szegény, végighajtotta a szezont a csapat vezéreként, nem sajnálva a mez számot sem tőle. Akkor most baj, hogy a szezon végén 30 perceket bír? Elröppenget 1-1 év, de végül mindenki bizonyítja, hogy nem hiába igazolta a vezetőség. Majd lesz szerződés hosszabbítás is, egy másik csapattal, ide pihizni jönnek és az utolsó évet meghúzzák, valaki azt sem. Bonu, Sandro, Pogba, Rabiot, DS mind klasszis játékos és szükség van a játékukra, aki vak, csak az nem látja.

Lord Viktor 2023.05.12. 08:53:27

@Pilsnerurquell: személy szerint én nem vagyok híve ennek a fordított pszichológiának, nem tudnék a kedvenc csapatom ellen szurkolni csak azért, hogy megbukjon végre az edző. A történelemkönyvekben a trófeákat jegyzik, a mutatott játékot nem, igenis meg kell nyerni mindent, amit csak lehet.

Gaben Smith 2023.05.12. 09:10:04

Szerintem amikor a csapat legpotensebb jatekosai forman kivul vannak nincs helyuk a kezdoben padoznak es elegedetlenek az eredmenyek nem jok akkor lehet itt el gyozelem is akkor sem fogjak maxit marasztalni. Egyebkent az egyik szaudi csapat es egy masik arab psg is meses ajanlattal hivja a jo oreg magust hatha…

Gaben Smith 2023.05.12. 09:23:51

Amugyis valaki azt mondta ha vidszaternek a serultek egy uj szezon kezdodik. Itt van niiii…El negyeddonto sikeres dontetlennel az odavagon. Mit akartok ti orok elegedetlenek

Pilsnerurquell 2023.05.12. 09:26:02

@Lord Viktor: Én meg a csapat javát akarom uh a szezon hátralevő részében a Juve ellen fogok drukkolni, legyen ez bármilyen Morbid.

Nem kell egyetérteni velem, csak őszinte vagyok. Nem akarok a következő szezonban dimárijákat szándrókat meg állegriket itt látni. El kell kezdeni majd építkezni kerül amibe kerül.

Sajnálom. Remélem jó sok cumi következik.

Pilsnerurquell 2023.05.12. 09:29:21

@Gaben Smith: Ezt a meccset nem a Juve mentette meg az ad hoc random mákos szöglettel a hosszabbítás hosszabbításában, hanem a Sevilla b*szta el azzal hogy már helikoptereztek a pöcsükkel a 16oson belül mer várták a 3as sípszót.

Andras74 2023.05.12. 09:37:10

@Lord Viktor: egyetértek abban, hogy nyerni kell. Mindegy, ki az edző.
Utána pedig majd jöhet a teljes átszervezés

FAF 2023.05.12. 09:56:10

Paul Pogba? Amikor az ellenfél térfelén játszunk, akkor kivételes futballista.
De majd jövőre őt is átneveli védővé....

Bár remélem jövőre már jó messze lesz a csapattól Mr. begyepesedett.
Fájjon a feje a PSG drukkereknek a csodás munkája miatt.

Gaben Smith 2023.05.12. 10:20:09

@Pilsnerurquell: probalok enyhiteni a haragon en is lattam mi tortent de semmi meglepetes nem ert ;)

epaska 2023.05.12. 11:15:54

A szezon eddigi legfontosabb meccsét Mirettivel és Bonuccival a kezdőben, sündisznó taktikával elkezdeni. Ez aztán a zsenialitás miszter! Di Maria a csatár mögött ez is az ő érdeme, meghát Alex Sandro is középső védő.
Teljesen elment az agya a 2 bukott döntő óta. Azóta ész nélkül rotálja a csapatot, nincs 2 egyforma kezdő egymás után, nincsenek összhangban a játékosaink. Ez mind az ő hibája. Meggyőződésem, ha egy hasonló balfasz kezdővel megyünk neki a visszavágónak akkor simán kipicsáz minket a Sevilla otthon.

Evoken 2023.05.12. 11:18:28

@Matteo89: és a harmadik edzöjük idén, nézd meg hogy milyen eredményeket hoztak eddig a mostanival. Utána visszatérhetünk rá, hogy mennyire semmit nem jelent a bajnoki poziciójuk.

delpi0823 2023.05.12. 11:20:02

@FAF: Nem fog o sehova menni,marad szepen a nyakunkon.Amikor visszajott akkor is volt allitolag ajanlata a Madridtol,de inkabb minket valasztott.Tudja nagyon jol itt nem kell semmit felmutatnia,akkor is maradhat.Madridban meg Pariszban biztos nem igy lenne.

delpi0823 2023.05.12. 11:25:29

A tamadoik pedig orult tempoban muveltek a letamadast.Hat igen ez az amit te nem tudsz megtanitani a jatekosoknak hogy is kene csinalni.Nekunk labdavesztes utan ahelyett hogy megorobalnank megszerezni a labdat,seggelunk vissza a sajat terfelunkre.

Lanzafame 2023.05.12. 12:10:24

"a támadóik pedig őrült tempóban művelték a magas letámadást"

Jó reggelt, talán kezdeni kellene ezzel valamit, Mester, már az első ciklusod végén is ez volt az alapprobléma. Gyalázat, hogy nem tudjuk kihozni a labdát kb. 5 éve.

venember83 2023.05.12. 12:14:04

@Lanzafame: sajnos Bonu lassan visszavonul, s kell mást keresni, aki előrebikázza.

venember83 2023.05.12. 12:38:07

Bonu megsérült, láthattuk, mai hírek szerint kiesett két hétre. Kis szerencsével május 28-án a Milan ellen hátha ismét játszhat.

insieme 2023.05.12. 14:30:58

@Pilsnerurquell: szted ez a hozzáállás segít?Persze ha olvassa Elkann,akkor bejöhet.
Egy Juventus szurkoló mindig
Juve per Sempre!

Pilsnerurquell 2023.05.12. 14:39:26

@insieme: Én a csapat javát akarom. Tudom elég szélsőséges módon de hát néha meg kell semmisülni hogy újra építkezni lehessen. Mondom én köv szezonban nem nézek Juvemeccset ha minden marad. Max olvaslak titeket.

insieme 2023.05.12. 15:23:36

@Pilsnerurquell: a minden marad alatt azt érted, hogy
Allegri, vezetőség, a csapat néhány tagja?

Rodri13 2023.05.12. 15:52:55

A srácok sikeresen harcoltak, és megérdemelték a döntetlent, aminek köszönhetően teljesen nyílt marad a visszavágó.

Te mégis mit láttál hogy megérdemelték a döntetlent??? Semmi játék nem volt maradt a nézhetetlen sz@r és maradni is fog amíg te a padon vagy. Allegri out!

Wizzurah 2023.05.12. 16:34:55

Nem rossz nyilatkozat a bohóctól, és képes megmagyarázni :D

Shyr Kahn 2023.05.12. 17:55:46

Nezzuk a pozitiv oldalat: az ellenfel sosem lehet biztos abban, hogy milyen kezdoben es formacioban indulunk a merkozesen xD

Sajnos a meglepetes ereje eddig sem segitett rajtunk, inkabb a jatekosokat lepi meg elsosorban :)

@Wizzurah: Lassan lehet fogadni, hogy mibe kapaszkodik megint... az "alapigazsag" amit lathatunk a nyilatkozataiban, hogy O sosem hibas es a csapat sosem teljesit rosszul.

2023.05.12. 20:40:32

Már megint kezdődik a depressziós hangulat!
Az a baj, ilyenkor azt se látja az ember, ami jó
Kár

DeLaRosa 2023.05.12. 23:47:19

@FAF: Nagyon megnézném Allegrit a PSG élén. Ahogy Messiből bal, Neymarből jobb-bekket, illetve Mbappéból pedig védekező középpályást faragna.

Veszettnyuszi 2023.05.13. 06:36:53

@LacaGLJuve: Te mi jót látsz? Leszámítva néhány játékos teljesítményét.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása