Giuntolival tovább fiatalodhat a Juventus kerete

giuntoli_cristiano_kabatban_stadionban.jpgEgyre több lap tekinti ténynek Cristiano Giuntoli Juventushoz szerződését, s a Tuttosport szerint közös megállapodással távozhat a Napoli vezetőségéből a firenzei születésű szakember. A válásra várhatóan a Sampdoria elleni utolsó bajnoki után kerülhet sor, és a váltást maga Aurelio De Laurentiis jelentheti be, ezt követően pedig hároméves szerződést kaphat a sportigazgató.

A torinói lap szerint a padon nem várható változás, hacsak nem következik valamilyen komoly meglepetés a PSG részéről, ebben az esetben Massimiliano Allegri helyét Igor Tudor vagy Raffaele Palladino veheti át.

A La Stampa Torino értesülései szerint megtörtént az utolsó egyeztetés Francesco Calvo és Cristiano Giuntoli között, a szakember lesz a Juventus következő sportigazgatója, és a Juventus utánpótlásnevelés részlegének a vezetésében is fontos szerepet vállalhat. A szakemberrel együtt érkezhet Giuseppe Pompilio és Stefano Stefanelli is.

A La Gazzetta dello Sport munkatársa, Filippo Cornacchia is a Juventus jövőjéről írt, amit nagyban befolyásolhat az 51 éves szakember érkezése. A milánói napilap szerint nem meglepő módon a keret fiatalabbá és fenntarthatóbbá válhat a jövőben.

A szerződéshosszabbítások tekintetében is érkeztek pletykák, ezek szerint Juan Cuadrado bizonyosan távozni fog, míg Ángel Di Maríát a klub szívesen megtartaná, és a játékos is jól érzi magát Torinóban. Adrien Rabiot kapcsán sok múlik azon, hogy a Juventus BL-ben játszhat jövőre vagy sem.

Az olasz újságíró szerint a Juventus bizonyosan igazolni fog a védelem szélére erősítést, különösen Mattia De Sciglio súlyos sérülése után. Andrea Cambiaso várhatóan visszatér a keretbe, de ő egyedül bizonyosan kevés lesz. A két további opciót a Bayern München futballistája, Noussair Mazraoui és a Real Valladolid védője, Iván Fresnada jelenti, a középhátvéd posztra pedig Pau Torres érkezhet a Villarrealtól.

A középpályára az elsődleges opciót Davide Frattesi jelenti akkor is, ha a klub valamilyen okból kimaradna a jövő évi BL-kiírásból, továbbá Leando Paredes helyét Nicolò Rovella veszi át.

A támadósorban is lehetnek változások, nem zárható ki Dušan Vlahović távozása, különösen ha a klub elég vonzó ajánlatot kap a csatár játékjogáért. Ebben az esetben a támadó helyére Gianluca Scamacca érkezhet a West Hamtől. Az olasz csatárt április közepén megműtötték, s idén már bizonyosan nem fog a West Ham mezében futballozni, mivel felépülése 2-3 hónapot vesz igénybe. Az 1999-es születésű center a PL-ben 3 gólt jegyzett 16 meccsen, a Konferencia Liga 7 mérkőzésén is 3 alkalommal talált be, előzőleg pedig a Konferencia Liga selejtezőkörében is 2 góllal segítette csapatát 2 meccsen.

Daniele Longo értesülései szerint Marco Verratti komolyan megfontolja a PSG-től való távozást, és a Juventushoz igazolásról álmodik, ám magas fizetési igényei miatt az átigazolás megvalósítása nem tűnik egyszerű feladatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018121042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuveMI 2023.05.10. 19:40:46

Üdítő hírek ezek... elsőre így érzem... mondjuk a Vlahovic-Scamacca cserére be kellett vennem egy nyugtatót:)... ez az Allegri-PSG vonal csodálatos lenne!

west30 2023.05.10. 20:17:50

Azert ha beesik egy uj sportigazgato,aligha azzal fog kezdeni,hogy eladja Vlahovicot es hozza helyette Scamaccat.

JeetTrader 2023.05.10. 20:27:53

A Scamacca - Valho cseretol kiraz a hideg. Nem tudom értelmezni...

A többi teljesen rendben van. Verratti keresett már elég pénzt, tessék megelégedni és úgy idejonni h nem csilliardokat kér...akkor jöhet.

Cambiaso, Rovella üdítő nevek, Pau Torres is rendben van. A lényeg h legyen változás.
Hívja a PSG a Mistert? Menjen csak és keressen egy kis sóra valót ott.
Tudor lehet jó lesz De Zerbit jobban preferalnam :D ehe ehe elnézést az ócska szójátékért :))

insieme 2023.05.10. 21:29:28

Darmian 33
Acerbi 35
Mkitarian 34
Dzeko 37
Inzaghi kb úgy rakja össze és motiválja a csapatot mint Conte

babo0410 2023.05.10. 21:51:21

@insieme: De eddig úgy néz ki működik. 2-0 megy az inter. Sajnos nagy az esélye, hogy BL döntősök lesznek. Igaz ott nagyon kicsi esélyük van nyerni.

babo0410 2023.05.10. 21:53:39

Vlahot nem kéne elengedni. Scamacca? Hát... De legalább olasz. Ennyi.
Verratti meg most 30 lvesen kéne? Miért nem akkor hoztuk, mielőtt a PSG-be ment. Nem 30 felettiekkel kéne erősíteni, igaz kell tapasztalat is.

Attilio79 2023.05.10. 23:22:09

No igen. Sok kérdés merülhet fel egy esetleges uefa kupa győzelem után is, véleményem szerint.
A fiatalítás jópofa ötlet, az alapok megvannak hozzá, Cambiaso, Rovella visszatérése jó gondolat. Ahogy Verrattit is szívesen látnám Juve mezben.
Azonban távoznia kellene minimum Sandro, dS, Paredes, Bonucci 4esnek. Pogbát egyelőre csak koloncként fizetjük és Rabiot szerződésének lejárata is terítéken lehetne.
Cuadradot sajnálom, akárhogy is nézzük bejátsza a teljes jobb oldalt, erre jelenleg senki más nem képes.
Vlahovicsot lecserélni Scamaccára? Ez valami vicc?

DelPiero2 2023.05.10. 23:41:58

Cuad-ot én sem értem hogy miért akar, vagy akarják távozni.

Rikster 2023.05.11. 08:16:54

Pokoli sok dolga lesz ennek az embernek. Elképesztő mennyi léhűtő alkotja a jelenlegi Juve keretét.

Juvino 2023.05.11. 09:25:25

A Psg az egyik olyan csapat, ami a mesterunknek fekudhet es elerhet meg vmit. Ott nem kell torodnie a tamadasokkal, "csak" rendbe kell raknia a vedekezest es a mentalis anomaliakat.

venember83 2023.05.11. 09:35:34

Gazzetta: Ha a Juventus vezetősége a Cristiano Giuntolival való továbblépés mellett dönt, az nem a Napoli történelmi, harmadik scudettója miatt történik, hanem azért, amit a sportvezető felépített a Napolinál az elmúlt nyolc évben: a csapat folyamatosan és fenntartható módon fejlődött. Nem véletlen egybeesés, hogy már jó ideje hírbe hozzák a szakembert a Juventusszal, s most talán az időzítés is megfelelő. Cristiano Giuntoli nem fél kockázatokat vállalni, ha játékosokba való befektetésről van szó, még ha kevésbé ismert nevek is merülnek fel. Nagy fogások fenntartható bérrel. A szakember sokat egyeztet az edzőkkel, technikai szinten is, így segítséget nyújt a napról napra történő munkában, s az elmúlt években Sarritól kezdve Spallettiig mindig és mindenkivel kiváló kapcsolatot ápolt a Napolinál.

rockitbaby 2023.05.11. 10:09:37

@venember83: Kimondhatjuk kerek perec, ilyen minőségű munkát utoljára nálunk Marotta végzett. És ő pedig nem tegnap távozott. A nem fél kockázatot vállalni azonban nem csak a játékosokra igaz, az edző tekintetében is hasonlóan vélekedik.

2023.05.11. 10:25:26

Rovella - Parades csere a legjobb hír!
Cambiassonak is örülök, bár engem még nem győzött meg.
A többi védő helyett másokat látnék szívesebben:)
Cuadradot sajnálom, alapembernek már nem, de jolly joker jobb oldali játékosnak igen. Megérdemelné.
Vlaho - Scamacca csere akár jól is elsülhet.
Verratival sincs baj, csak le kell adnia a fizujából. Sokat:):)
Frattesi is ok.
És a terheket nem dobjuk le?

2023.05.11. 10:28:21

@JeetTrader: Nálam is De Zerbi a legelső a sorban!
Egy kicsit azért alakítani kell hozzá a keretet, de az is alakul éppen

Zsltrk977 2023.05.11. 12:43:06

Scamacca Vlahovic helyett? Ez rossz vicc ha tényleg komolyan felmerült.
Scamacca 2022 óta a West Ham játékosa:
2022- jelenleg is West Ham United
16 meccs/3 gól.
Előtte se rúgott nagyon gólt.

hu.m.wikipedia.org/wiki/Gianluca_Scamacca

Zsltrk977 2023.05.11. 12:47:27

Még Scamaccához annyi.

2021/2022 Sassuolo 36 meccs/16 gól.
Ez a legjobb mutatója
Itt is meg lehet nézni:
www.eredmenyek.com/jatekos/scamacca-gianluca/vDgQxOYl/

Rikoo 2023.05.11. 14:55:19

@rockitbaby: Az mondjuk teljesen mindegy számunkra, hogy mit gondol az edzőkkel kapcsolatban. Allegri felett egyedül a tulajdonosi kör áll.
Akkor lehetne érdemben kikérni a véleményét, ha esetleg a PSG-hez menne nyáron.

rockitbaby 2023.05.11. 15:37:55

@Rikoo: Az, hogy a jelenlegi zűrzavaros, tisztázatlan helyzetben indokolatlanul magasabb polcon van kezelve még nem jelenti azt, hogy ez így is marad. Nem azért akarsz hozni egy sportigazgatót, hogy aztán sportügyekben átnyúlj a feje felett. Így nem lehet dolgozni. Ha pedig Giuntoli hozna egy új szemléletet, koncepciót, amibe nem férne bele Allegri és az ő "focija", az a minimum, hogy a vezetőség - aminek a sportigazgató is a tagja - dönthessen az elküldése felől.

Rikoo 2023.05.11. 16:58:56

@rockitbaby: Szerintem ezt Te sem gondolod komolyan.:D
Majd jön egy arc a Napolitól, keres mondjuk 2, talán 3 millió eurót és az első hetekben az lesz a célja, hogy elküldje a Juventus történelmének 3. legsikeresebb edzőjét, akinek ráadásul még 2 évig szerződése is van a klubbal.
Még ha Ferrero vagy Scanavino kérné, akkor sem valószínű, hogy nagy esély lenne erre, pedig ők azért átmenetileg magasabb polcon lesznek.
Egy ilyen döntést nyilvánvalóan jelen helyzetben a tulajdonosi kör hozhat meg együtt. Elkann is a Ferrarival foglalkozik eddig 2023-ban, mint láthatjuk a Forma 1 idei szezonját.

rockitbaby 2023.05.11. 17:51:23

@Rikoo: Ehhez a semmihez, amit jelenleg a klub és az edző közösen képvisel, nem kell sportigazgató. Ehhez a szinthez elég az is, hogy Allegri megmondja mit akar és Scanavinóék meg hoznak akit tudnak. Innen akarunk tovább, feljebb lépni. Ennek elengedhetetlen része az, hogy ha hozunk egy sportigazgatót, akinek vannak elképzelései, ötletei, akkor azoknak ne szabjunk azonnal és teljesen gátat. Totálisan komolyan gondolom, hogy a vezetőségnek igen is jogában áll, vagy legalábbis jogában kellene állnia megválni a mindenkori edzőtől és nem a tulajdonosoknál kilincselni ez ügyben. Így nem lehet normálisan vezetni a klubot, hogy ha komoly döntésről van szó, akkor azt csak és kizárólag Elkannék beleegyezésével lehet. Kötve hiszem, hogy Agnelli kikérte volna unokatestvére véleményét, mikor picsán rúgta Allegrit, Sarrit vagy Pirlót.

Miért is nem lehetne elküldeni Allegrit? Semmit nem jelentek a múltban elért eredményei a jelenben. Azért nem szabad senkit sem a kispadon hagyni, ha nem működik a dolog, mert a múltban sikeres volt. Az elért eredményeket tiszteletben kell tartani, emlékeinkben őrizni, de a múlt nem jelenthet kifogást a jelenre nézve. 2019-ben nem jelentett gátat az, hogy milyen sikeres volt, vagy mennyit keresett, netán meddig él még a szerződése. Agnelli új irányt szabott meg, abba ő nem fért bele és Nedvedék hathatós segítségével el is lett küldve. Pont ugyan ebben a helyzetben vagyunk, csak nem öt év után, hanem kettő.

Rikoo 2023.05.11. 18:24:28

@rockitbaby: "Kötve hiszem, hogy Agnelli kikérte volna unokatestvére véleményét, mikor picsán rúgta Allegrit, Sarrit vagy Pirlót. "

Ezt a klubot konkrétan Agnelli vezette, Elkanntól azért nagyon távol áll a labdarúgás. Nem véletlenül van inkább a Ferrarinál.

"Miért is nem lehetne elküldeni Allegrit?"
Nyilván el lehet küldeni, de nem egy most érkezett sportigazgató hatására fogják. Lehet ő távozik majd másik klubhoz, ha elküldik akkor viszont 100%, hogy nem egy 8 évet a Napolinál töltött sportigazgató véleménye miatt teszik. Ez teljesen irreális.
Lesz majd egy részvényesi gyűlés és ott döntenek a sorsáról.

rockitbaby 2023.05.11. 19:21:40

@Rikoo: Tudom, hogy új/ideiglenes a vezetőség, és éppen ezért tisztázatlan, nem világosak a jogkörök, de én úgy gondolom, hogy ha kinevezhetnek, akkor el is küldhetnek. Legalábbis így lenne logikus. Szándékosan nem neveztem meg feladatkört. Aztán lehet hogy nem, de azt azért igen csak problémásnak érzem, hogy fontos döntéseket nem hozhatnak meg "egyedül". Nagyon messze vagyunk egy olyan vezetőségtől, mint amilyen a prime Agnelli időszakban volt, de ha a tulajdonosi kör meg a részvényesek kellenek bizonyos döntések meghozatalához, akkor az a gépezet nem, vagy akadozva működik csak.

Nem tudom, találgatok csupán, de egy ilyen mértékű igazolás, mint amilyen Giuntoli lenne, nem jelentheti azt, hogy a vezetőség összetétele is változni fog? Értem ez alatt Ferrero - Scanavino - Calvo triádot. Mert szerintem úgy nincs értelme egy ilyen projektbe belefogni, ha a papíron vezetők nem rendelkeznek ehhez megfelelő jogkörökkel.

insieme 2023.05.11. 20:24:28

@rockitbaby: Sztem a mostani vezetőség amint lezárul a jogi cirkusz veszi a kalapját,,jön egy új szakmailag profi csapat remélem régi ikonok lesznek azok

gomorra21 2023.05.12. 07:52:56

"Az olasz csatárt április közepén megműtötték, s idén már bizonyosan nem fog a West Ham mezében futballozni, mivel felépülése 2-3 hónapot vesz igénybe. Az 1999-es születésű center a PL-ben 3 gólt jegyzett 16 meccsen, a Konferencia Liga 7 mérkőzésén is 3 alkalommal talált be, előzőleg pedig a Konferencia Liga selejtezőkörében is 2 góllal segítette csapatát 2 meccsen."

Összefut a nyál a számban. Igazi Juve csatár.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása