A Juve elsőbbséget élvez Zidane számára

zidane_zinedine_hatterben_allegri.jpgA Juventus a tegnapi fejlemények után akár egészen jó szezont zárhat idén, ha tudja folytatni a menetelést az Európa-ligában, ám ennek ellenére az edzőkérdés továbbra is napirenden van a pletykalapoknál.

Az RMC Sport exkluzív beszámolóval szolgált Zinédine Zidane kapcsán, aki továbbra is keresi a helyét. Mióta  2021. május 27-én elhagyta a Real Madridot, az egykori francia válogatott a családjával töltötte idejét, friss nagyapaként is kipróbálta magát, ám ennek ellenére visszavágyik a futball világába. Az edző egyre inkább visszatérne, és ezért idén nyáron mindenképpen keresne magának egy padot, s nem sok klub kerülhet szóba, az egyik pedig prioritást élvez, ez pedig a Juventus.

Az edző 2018 májusában már távozott egyszer a Real Madridtól, s akkor a pihenéssel töltött pár hónapot, majd 2019 elején a Juventus vezetői felvették vele a kapcsolatot, Pavel Nedvěd és Fabio Paratici a váltást sürgette, s komoly kritikát fogalmaztak meg Massimiliano Allegrivel szemben, aki azonban élvezte Andrea Agnelli támogatását. A játékosként öt évet Olaszországban töltő Zinédine Zidane a pletykák szerint nem zárkózott el az olasz közegbe való visszatéréstől, és márciusban a La Stampa egy torinói látogatásról is beszámolt. A tárgyalások rendkívül előrehaladottak voltak, a stábja is már a költözést tervezte, ám egy telefonhívás mindent megváltoztatott. Florentino Pérez arra kérte Zinédine Zidane-t, hogy térjen vissza, és építsen versenyképes csapatot, a Real Madridhoz számos szállal kötődő mester pedig nem tudott nemet mondani a spanyol klubelnöknek.

Jelenleg teljesen más helyzetről lehet beszámolni, Zinédine Zidane nem szeretné Carlo Ancelottit követni a Real Madrid padján, bár ez a lehetőség sem zárható ki teljesen. A lap szerint Florentino Pérez és Zinédine Zidane között a kapcsolat nem a legjobb, bár a francia mester a Realhoz továbbra is erősen kötődik. A Juventus nehézségei ellenére a BL-sikereket jegyző mester szeretne belekezdeni ebbe a torinói projektbe, amit befejezetlen kihívásnak tekint. A Juventus a pontjait visszakapta, de csak ideiglenesen, és egyéb vizsgálatok is zajlanak a klubbal szemben, így a jövő évi európai kupaszereplés egyáltalán nem garantálható, ez viszont nem jelent akadályt Zinédine Zidane számára.

Az edző kész hosszú távú, progresszív projektbe kezdeni, még ha ez azt is jelenti, hogy az első években a Juventus nem mérettetheti meg magát európai színtéren. Probléma is akad azonban, ez pedig Massimiliano Allegri szerződése. A mester megközelítőleg nettó 7 millió eurót keres, és 2025-ig érvényes kontraktussal rendelkezik, így bő 20 millió eurós mínuszt jelentene az elengedése, ez pedig jelenleg igencsak fájón érintené a Juventust. A helyzet nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan. Jelen helyzetben a Juventus ügyeit John Elkann intézni, Andrea Agnelli lelépését követően, s a teljes Agnelli családhoz köthető sporttevékenységet az amerikai üzletember irányítja, így a Ferrari működését is. Következésképpen John Elkann fontos szerepet kaphat a tárgyalásokban, ő egyezkedhetne Zinédine Zidane-nal, akinek a torinói érkezése igazi újjászületés kezdetét jelenthetné a Juventuson belül.

Zinédine Zidane nevét gyakran említik Dohában is, a katari emír szeretné a PSG padjára leültetni a szakembert, és az RMC Sport beszámolója szerint már komoly kapcsolatfelvétel is volt a múltban a felek között, amikor is Mauricio Pochettino után kellett volna átvenni a párizsi sztárgárda irányítását. A tárgyalás végül megfeneklett, mivel Zinédine Zidane inkább várakozó álláspontra helyezkedett a szövetségi kapitányi kinevezés reményében. A katari vezetők bizonyosan nem tettek le a szakember megszerzéséről, azonban a lap szerint a francia játékoslegenda, bár mindig diplomatikus és figyelmes, nem kíván szerepet vállalni a PSG-nél, mivel nem tud azonosulni a klub vezérelveivel. A szakember a munkához elengedhetetlennek érzi a megfelelő mozgásteret és a sportvezetői szabadkezet, és úgy érzi, hogy a PSG-nél ezek a keret edzéséhez alapvető fegyverek nem lennének adottak. Az öltöző és a vezetőség közötti igencsak közvetlen kommunikációs csatorna is olyan tényező, ami a párizsi kaland elvállalása ellen szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr318107838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

78juve 2023.04.21. 20:59:26

Gyere másod edzőnek tanulsz valamit aztán atveheted a fiukat

Csak Csucsu 2023.04.21. 21:03:41

ha ez igaz és valahogy összemákolja Allegri, hogy maradjon én sírva fakadok :D Nem mindig fog adódni ilyen opció, hogy így feltudja kínálni magát zizou ebben biztos vagyok

alexGicamo 2023.04.21. 21:50:39

Nem mondom, hogy őrá lenne szükségünk, de ki tudja ... Azért kíváncsi lennék, mit alkotna itt .

ACE12 2023.04.21. 22:05:23

Én hoznám mind a tíz ujjammal....garantált lenne a játék progresszivitás, több fiatal beépítése, a modern foci elveinek követése....jah , és az élvezhetőbb játék...

insieme 2023.04.21. 22:25:25

@ACE12: sztem pedig Allegri marad, ő fog csapatot épiteni,,,
eddig elég jó a Next Gen....
ha mégis váltás lesz, esetleg Tudor ..? nagyon jól dolgozik
,szép hatékony játékot alkotott

Pilsnerurquell 2023.04.21. 23:13:43

Zizu aztán nagyon nem kell ide. Kapott egy olyan Madridot, egy élete formájában lévő cével amivel semmi dolga nem volt.

JeetTrader 2023.04.22. 00:45:15

Ad 1: ez a legjobb esetben is csak pletyka. Nehezen hiszem h pont nálunk akarná projektet vállalni.

Ad 2: véleményem szerint edzőként nehezen értékelhető a teljesítménye. Azt a fullos Realt gyakorlatilag drága Nagymamám is edzhette vna. Nem vagyok meggyőződve h birtokában van annak a tudásnak ami kéne nekünk...habár respektje az tuti lenne és vonzereje is, többen akarnának ide igazolni.

Na meglatjuk...

Shyr Kahn 2023.04.22. 01:54:30

@Pilsnerurquell: Hmmm... azert en nem vennek ra merget, hogy barmely edzo BL cimeket nyert volna azzal a Reallal. 3-at vegkepp nem. Oda kellett egy edzo is. Egy BL lehet szerencse, ketto nagyon nagy szerencse, de haromnal mar azert kicsit elgondolkozhat az ember, mert ahhoz mar nem eleg a szerencse. Nem azt mondom, hogy nem lehet igazad, de azt mar igen, hogy gyenge edzovel a Real is elbukta volna a BL dontoit, igy Zidane-t nem neveznem gyenge edzonek. Mint latjuk Allegri kapcsan, hiaba van Vlahovic, Chiesa, Cuad a csapatban, a tamadojatek igy is lehet ad-hoc az edzo filozofiajanak koszonhetoen, aki ugy tunik, hogy a teljes csapatos vedekezes hive es igy alaposan feket ad a tamadojatekunknak.
Zidane, koszonhetoen a multjanak, igencsak kepben van a jatek szervezesevel es a szep tamadojatekkal. Mind jatekoskent, karmesterkent lathattuk milyen varazslatos passzokat osztogatott, varazslatos golokat szerzett. Mind edzokent, ha jol remlik taktikailag szep jatekot jatszatott CR-ekkel es a 3 BL gyozelem pedig nem valoszinu, hogy csak ugy veletlenul az olebe hullott.

Shyr Kahn 2023.04.22. 01:56:19

Szoval en jo alternativanak erzem a padra. Nem feltetlenul fog sikeres lenni a Serie A-ban is, egy hasonlo kerettel, de azert az sem kizarhato, hogy eljonne az O felfogasaval egy ujabb sikerkorszak.

Attilio79 2023.04.22. 02:04:44

Nem vagyok Allegri párti, de Zidanet sem tartom jó választásnak. Zidane mit is tett le a Realtól eltekintve? Tulajdonképpen ő egy újonc lesz, akinek több tapasztalatra lenne szüksége. Kb. Pirlo szintje, 1 év múlva megint edző kérdés lenne.

venember83 2023.04.22. 06:43:56

@insieme: szerintem is marad, de nem csapatépítéshez köthető okok miatt.

alexGicamo 2023.04.22. 08:58:55

@Pilsnerurquell: Úgy van ! Jó időben volt jó helyen ...mázlija volt ! Ennyi !

Kukszi 2023.04.22. 09:06:18

3x BL-t nyerni az nem mázli :D

Látjuk Allegri mennyit tud kihozni a srácokból, (nézhetetlen foci).

Meg kell lépni a váltást. Ha van akire feltud nézni egy focista az ő !

delpi0823 2023.04.22. 11:22:04

@JeetTrader: Guardiola hany eve van a citynel?Fullos keretekkel jott neki ossze egy bl donto........Legyen akarmilyen fullos a kereted,3 blt zsinorban nem fogsz nyerni ha nem konyitasz az edzoskodeshez.Cr ott volt 2009 ota.2009-2014 ig egy blt hoztak ossze.Zidannel 3at 3ev alatt...........Psgt meg meg se emlitem inkabb...........Mbappe,Messi,Neymar.........Nezd meg a ,Chelseat.Osszevasaroltak mindenkit aztan mi lett belole,a fel vilag rajtuk nevet.Attol hogy van egy csomo vilagklasszisod,nem magatol ertetodo hogy lesz egy jo csapatod is,sot.............

venember83 2023.04.22. 12:05:49

Kifejezetten vicces, amikor a szurkolók lefitymálva írnak 3 BL-címről és/vagy 5 scudettóról, de nem ám egyszerre mind a kettőről, hanem edzői preferencia függvényében csak egyik vagy másik szakembert lenullázva.

babo0410 2023.04.22. 12:59:42

Jöjjön. Allegrinél csak jobb lehet, mert sajna Allegrinél már nem látom a játékosokon a motivációt.

babo0410 2023.04.22. 13:03:27

@Pilsnerurquell: Jaj hagyjuk már ezt. Bezzeg Allegri! Azért 3 BL-t nyerni ne mondjuk már, hogy csak a csapat miatt lehet. Akkor a PSG vagy a City miért nem nyerte meg eddig?

Pilsnerurquell 2023.04.22. 16:22:51

Salernitana-Sassuolo 2-0. Minden oké amúgy a bundáskenyér Serie A-ban is XDDD

insieme 2023.04.22. 17:32:21

@venember83: marad, de vhogy mégis építi a csapatot,,Next Gen ből 5 en már itt vannak.
Esetleg egy új sportigazgató val irányt váltunk.

Shyr Kahn 2023.04.22. 18:50:38

@venember83: En egyik szakembertol sem veszem el a sikereket, DE azt tudjuk, hogy Allegrival nem leptunk elore az elozo ket evben. Sot! Ugyanaz az ok, ami miatt elkuldtek most is ra foghato, hiszen a csapat nehezen nezheto jatekot, ad-hoc jellegu tamadasokat vezet. A jatekosok egy resze (kulonosen a draga, nagy piacertekkel rendelkezok) szenvednek a vezetese alatt, ami miatt nem latom azt, hogy milyen jatekos tudna barmit is hozzaadni a tamadojatekunkhoz. Az elozo evekben sem a BL-ben, sem a bajnoksagban nem leptunk elore Sarri idenyehez kepest! Egyelore nincs elorelepes Pirlo-hoz kepest sem (ha az EL-t megnyerjuk es a bajnoksagban legalabb sikerul a 3. helyet megtartani, akkor az kisebb elorelepes lesz, habar ez Allegri masodik eve, mig Pirlo egy idenyt kapott).
A multbol pedig nem elunk meg, igy a valtason erdemes elgondolkodni.
Zidane egy nagyon jo Real-t vezetve 3 BL-t nyert, de ahogyan megirtuk, Ot sem lenne szabad leirni olyan okokat keresve, hogy olyan csapatot vezetve barki 3 BL-t nyert volna. Sztem egyik giga csapat sem volt erre kepes a Zidane vezette Real-on kivul, ami elgondolkodtato.
Ellene szol, hogy a Serie A mas stilus es kozeg, de jatszott O itt azert 4 evet, raadasul sztem az oreg Lippi-tol is tanult sokat (amit ezzel akarok mondani, hogy egy dicsoseges korszakban tolta itt a bort). Juve jatekos multja miatt sztem megerne egy miset. En orulnek az erkezesenek, de nem varnek tole sokat az elso evben. Sajnos szurkolokent latszik, hogy mennyire turelmetlenek vagyunk. Az elso ev vegere en egy nezheto focit szeretnek latni, versenyt a bajnokiert (masodik hely), legjobb 8-at a BL-ben (ha lesz BL).
Egyebkent valaki azt irta, hogy Zidane kvazi ugyanaz a kategoria, mint Pirlo, mert kezdo edzo. Ez nem igaz. 3 evet vezette a Real elso csapatat, plusz ha jol remlik (javitsatok ki ha nincs igazam) elotte is ult mar padon segededzokent.
Pirlo ehhez kepest 1 evvel sem rendelkezett, amikor kineveztek edzonek.
A ketto kozott eleg nagy kulonbseg van.

Shyr Kahn 2023.04.22. 18:54:22

Mondjuk az is igaz, hogy Zidane kihagyott most jo nehany evet, aminek szinten lehet hatasa. Az mar mas kerdes, hogy ez egy egeszseges pihenovel er(t) fel, vagy kicsit inkabb berozsdasitotta. Mindenesetre nem O lenne az elso, aki evek utan ter vissza.

JeetTrader 2023.04.22. 21:25:40

@delpi0823: inkább megforditom a mondandot. Attól h valaki BL-t nyer egy iszonyú jó csapattal, nem feltétlen tudunk meg többet az edzői kvalitasarol. Ellenben ha egy kevésbé jó csapatot felepit és mondjuk messzire visz vagy épp BL címre mint Murinho anno a Portot az már annál inkább!!
Nagy csapat és nagy csapat között is rengeteg a különbség, ezért nem nyer akármelyik. De mindazonáltal a Reál évek óta jól építkezik és edzőtől függetlenul jókat mennek.

Hiába vannak top játékosok forma kapcsán is ki kell jönnie a lépésnek, túl sok a mozgó alkatrész melyből csak egy az edző.

Ugyanakkor eltudnam itt képzelni Zizut, csak lehet vna nála jobb választás. Sztem nem véletlen h O sem sietett a visszatéréssel.

delpi0823 2023.04.23. 10:32:40

@JeetTrader: Hat azert a man city se epitkezik olyan rosszul,ok azert sokkal jobban osszevannak rakva,mint mondjuk a Psg,nyerik a premierleagueket,de megse jon nekik ossze a bl gyozelem.Ha nem vagy jo edzo,nem fogsz 3blt nyerni zsinorban meg ha a real Madridnak vagy is az edzoje.Emlekszem azert a realnak is volt egy eleg hosszu szeriaja amikor nem nyertek blt 2001-2014 kozott,pedig ott aztan mindig voltak klasszisok,megse akart osszejonni nekik a bl senkivel.Amit meg mondtal hogy kis csapattal ha tud valaki valmit alkotni,akkor jo edzo.Hat akkor kb Ranieri a vilag legjobb edzoje,aki a Leicesterrel bajnokicimet tudot nyerni...........

2023.04.23. 14:33:18

Zidane, Alex, Chiellini
Jól fog kinézni

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása