Allegri: „Nem védekezhetünk 90 percen át”

allegri_massimiliano_el_sajtotajekoztato.jpgA Juventus csapata a mai napon a csütörtöki lisszaboni meccsre készült az edzőkomplexumban, közben viszont döntés született a részleges stadionlezárás eltörléséről, s a CONI illetékes bizottsága meghallgatta a Juventus képviselőinek az indoklását a 15 pontos büntetés eltörlése ügyében is, ám erről legkorábban holnap születhet döntés.

„Várjuk a döntést, tudtuk, hogy a mai nap fontos lesz az ítélet tekintetében, de legfőképpen a holnapi meccsre való felkészülés kapcsán, s reméljük, hogy sikerül bejutni az EL-elődöntőbe.” - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italia tudósítása szerint.

„Amint megvan az ítélet, ezt félretesszük, s csak a meccsre koncentrálunk. Fontos célkitűzés számunkra az EL, és nem egyszerű, mert a Sporting kiejtette az Arsenalt, és már bizonyította, hogy milyen jó csapat.

Wojciech Szczęsny jól érzi magát, ahogyan Adrien Rabiot is, aki teljes edzésmunkát végzett. A kapuba visszatér Wojciech Szczęsny, s Alex Sandro is a kezdőben fog szerepelni. Holnap döntenem kell a támadósorról, s van egy kételyem a középpálya ügyében. Az egyik kérdőjelet Federico Chiesa testesíti meg, holnap döntök majd erről.

Nem a felállás kérdéses, mindenkinek késznek kell lennie arra, hogy keményen dolgozzon, és besegítsen a csapatnak, s nem hagyhatjuk a Sportingot, hogy hosszú labdákkal játsszon. Le kell támadnunk őket az első perctől, hogy megállítsuk ezeket a próbálkozásokat.”

A Sporting mestere, Ruben Amorim szerint a Juventus még inkább vissza fog húzódni, és ellentámadásokra fog építeni a torinói egygólos előny tudatában.

„Nem, szerint technikailag jobban kell futballozzunk, jobban kell járatnunk a labdát, s tudatosítanunk kell, hogy hosszú lesz a meccs, a Sporting pedig jól szervezett csapat tehetséges futballistákkal.

Úgy kell kezelnünk a meccset, mintha egyetlen meccsről lenne szó. Nem gondolhatunk a torinói első meccsre. A Sporting kiejtette az Arsenalt, és nehéz dolgunk lesz, de ezen a ponton természetes, hogy ilyen szintű csapatokkal találkozunk. Elképzelhetetlen, hogy 90 percig védjük az egygólos előnyt. Meg kell próbálnunk gólt szerezni, de lesznek olyan szakaszok, amikor csapatként kell majd védekeznünk. Türelmesnek kell lennünk, különösen amikor a hazai csapat fog támadni a saját szurkolótábora előtt.

Az Európa Ligában vagyunk, ez fontos kiírás. A megnyerésével egyenes ágon jutnánk a BL-csoportba, és mindenekelőtt nagy elégedettséggel töltené el a csapatot a napról napra végzett munkáért.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8618106316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2023.04.19. 21:18:13

Kötelező lenne megnyerni az EL-t. Pláne, hogy a BL döntőben egy olasz csapat tuti lesz. És az elődöntőben is egyre biztosabb, hogy két olasz. És ne mondjuk, hogy Pioli vagy Inzaghi jobb edzők Allegrinél.

venember83 2023.04.19. 21:35:54

@babo0410: a Juve ritkán jut európai kupadöntőbe, de akkor legalább elveszti azt.

delpi0823 2023.04.19. 21:57:40

@venember83: Nem a dontobe jutassal van gond mert 9 bl/bek d9ntoje nem sok csapatnak van sztem.A 7 elvesztett donto a sok.

nortu30 2023.04.19. 22:37:42

Sintér beárazta azt a Benficát, aki minket lazán alázott oda és vissza. Sajnos már a kanyarban sem vagyunk.

JuveMI 2023.04.19. 23:35:54

@venember83: Kérlek ne b@ssz fel ezzel! Minden BL-döntő buktát végignéztem! A Dortmund elleni után nagyon kivoltam!

delpi0823 2023.04.20. 00:10:52

@nortu30: Teljesen folosleges ilyenekre lebontani.Az inter meg nem tudott iden megverni minket.Kijott nekik a blben a lepes most de attol meg a bajnoksagban ugyanolyan szarok.Ja es a szezon elejen a Benfica csucsformaban volt meg mi finoman szolva se(igaz mi azota se).Ez a benfica kb ugyanugy kipukkadt mint a napoli,elfogyott a szufla.Ja es az sem mellekes mar Enzo fernandezuk sincs.......

Rocky80 2023.04.20. 00:30:22

Egy szezont sem lehet olyan formában végigtolni, mint amiben a Napoli, a Bayern vagy a Benfica volt.

Nekem bőven elég lesz, ha mi most, a szezon legfontosabb szakaszában leszünk a legjobb formában. :D

Amúgy meg ne mondjátok nekem, hogy a Milan meg az Inter Európa legjobb 4 csapatának egyike pl. Kb. ennyit számít a formaidőzítés, a sérültek, meg a szerencse pl., mondjuk nekem erősen gyanús ez a BL sorsolás is, na mindegy...

Vagy most ez azt jelenti, hogy az olasz bajnokság feljövőben van és Európa legjobbjai közé kerültünk? Na ugye...

@venember83: kérlek!... :D

A Juvéhoz méltó játékot várok holnap és továbbjutást!

babo0410 2023.04.20. 01:21:11

@venember83: Na ez igaz sajnos. És ez a szomorú.

west30 2023.04.20. 01:57:30

Pedig vedekezni megyunk oda 90 percen at,ez szinte garantalt.

venember83 2023.04.20. 05:35:40

@Rocky80: s miben fog megnyilvánulni a forma megfelelő időzítése? Olyan törékeny elképzelések megvalósulásában, amilyet a Lazio és a Sassuolo ellen láthattunk kudarcba fulladni az elmúlt hetekben? Szerezni egy gólt valahogy, még az ellenfél előtt, s körömszakadtig ragaszkodni az előnyhöz, reménykedve Szcz vagy Perin bravúrjaiban és az ellenfél támadóinak a balf@szságában? Lehet mutogatni a Napolira, hogy hehe, nem bírták/bírják végig, lehet röhögni rajtuk, csak éppen ez a Juve évek óta maximum sorozatos 1-0-s győzelmeket tud felmutatni véletlenszerű támadásépítéssel és törékeny védekezéssel, míg a Napoli pár hónap gyönyörű futballal komoly előnyre tett szert (a balfék üldözőknek is köszönhetően), s valószínűleg nyer is egy scudettót, amit már évek óta megérdemel. A Juve meg vért pisilve próbál EL-döntőbe jutni, miközben szinte mindenki (Di María, Vlaho) formán kívül kerül a támadó szekcióban. Hogy a győzelem az egyetlen dolog, ami számít? A tabella nem azt mutatja, hogy a győzelmek halmozása annyira bejött volna a Juventusnak, engedelmeddel meg se mézem, hány vereségnél tart idén a Juve a bajnokságban.

Mindennek ellenére reménykedjünk ma este egy jó meccsben, hátha megrázza magát ismét Di María, és sikerül továbblépni! Hajrá Juve! De ne beszéljünk formáról egy olyan csapatnál, amelyik vért pisilve szenved ki 1-0-okat, hogy aztán ezt qrva nagy sikerként mutassa be a sajtó, utána meg jön egy Monza, Sass, Lazio, s kiderül, mennyire törékeny is ez a futballkoncepció.

Uui. Kérlek, ne vedd magadra, nem ellened szólok, és tényleg szurkolok a csapatnak, miközben kicsit irigylem is a töretlen elszántságod.

Andras74 2023.04.20. 06:36:27

Igen Mester. Nem szabad 90+ percen át védekezni.

Mi azért megpróbáljuk..... DDD

Rikster 2023.04.20. 07:56:48

Örülök, hogy szerinte is gólra kell törekedni, de ez csak maszlag. Az első 10 percben megpróbálunk majd passzolgatni, aztán rájövünk, hogy ez tavaly sem ment, idén sem lett jobb, így beállunk bekkelni.

Nagyon sok jóra nem számítok ma este. Azért Allegri jövője szempontjából komoly vízválasztó lesz a következő három meccs.

venember83 2023.04.20. 08:58:43

@Rikster: sajnos, ha nincsenek begyakorolt figurák labdakihozatalra, és igazi, pl. Pirlo szintű zsenik sem, akkor hiába próbálnak a srácok élesben építkezni gyorsan és pontosan, saját kútfőből, nem fog menni. Kellenek a mankók, jó lenne, ha ez végre tudatosulna. DE! Ehhez egy sportigazgató is kellene már végre, ahogy sokan leírták már, aki adott vezérelvek mentén igazol játékost és szakmai gárdát is. Addig marad a bunker és a véletlenszerűség.

alexGicamo 2023.04.20. 09:01:17

Jó reggelt kívánok ...

delpi0823 2023.04.20. 09:24:36

@Rocky80: Hat ha a masik agra kerultek volna az olasz csapatok,valoszinu egy olasz se lett volna a 4kozott az az igazsag.Meg a Chelsea is oda vissza verte a Milant a csoportkorben.Ez a sorsolas tokeletesen jott az olasz footballnak.Tok mindegy melyik milanoi csapat jut a dontobe,ott eselye se lesz sztem.

2023.04.20. 09:58:19

@Rocky80: igen, úgy látszik jó az olasz bajnokság. A Fiorentina sok góllal nyer magabiztosan a konfi ligában, valszeg meg is nyeri. A Roma is továbbjut ma, és remélem mi is. A bl -ről meg ne is beszéljünk. Támadó foci ide vagy oda, szegény Napolinak se jött be. És senki nem gondol arra, hogy a Benficat könnyedén vette az Inter, de a bajnokságban nem olyan könnyedén veszi még a gyengébb csapatokat sem, vagy az egész bl-t a Napoli, addig amíg egy másik olasz csapattal nem találkozott.
Ez nem csak véletlen és szerencse, de az is van benne természetesen

FAF 2023.04.20. 10:00:21

@delpi0823: Annyira nem jött jól ez az olasz focinak mert ha lesz egy siker azzal lehet majd megint takarózni hogy minden rendben van. Csak elfedi a valóságot.

FAF 2023.04.20. 10:05:29

Kíváncsi leszek én arre a letámadásra meg arra is hogy nem az eredményt fogjuk tartani. Nagy mókamester ez az Allegri :-)

Ilyesmi csak akkor fog megtörténni ha valaki egyénileg elkezd villantani valamit. Lehet az elejét megnyomják a srácok de ha nem sikerül gólt szerezni az idő teltével egyre inkább megyünk majd vissza az eredmény tartásába hogy a végén kapjunk egy gólt...

babo0410 2023.04.20. 11:37:56

@venember83: Pirlo szintű zsenik? Di María, Pogba, Chiesa. Csak végre lennének egészségesek, jó formában. De egyik öreg, másik kettő formán kívül és csak keveset bírnak.

babo0410 2023.04.20. 11:40:44

@delpi0823: Azét a Chelseat ne vegyük jó pélfának. Teljesen kipukkedtak. Most a Milan simán verte volna őket szerintem. Ahogy ha normális ütemben megy a BL, nincs a vb, mi is továbbjutunk véleményem szerint

Thuglife! 2023.04.20. 11:47:38

@Rocky80: szerintem is gyanús ez a BL sorsolás.szerintem ezt cefre intézte így hogy ezzel mégjobban megforgassa a kést Agnelliben hogy hehe más olasz csapatok oda tudnak érni.

Ha kikaptunk ma és kiesünk ez lesz számomra az idény utolsó meccse.
A BL döntőket már 2 éve nem nézem.
Itt van a playoff az nba-ben,nhl-ben.
Valahogy már nem is szórakoztat a foci csak megszokásból nézem vagy mert fogadtam.
A Juve meccsei helyett pedig még az is szórakoztatóbb ha a falat nézem 90 percig.ahogy öregszem sajnálom rá az elpazarolt időt.szerethető játékos csak 1 van.a többi átutazó.+a világ legcsúnyább embere ül a kispadunkon aki valaha jó edző volt.úgy látom Gaben Smith is elég erős és betartja amit ígért.
Ma este ezért azt mondom győzzön az a csapat amelyik többet tesz a továbbjutásért.

babo0410 2023.04.20. 18:36:43

@Thuglife!: Ennyire nem kell sokat belelátni. Szerintem csak így jött ki. Ok, elhiszem, hogy vannak csalások, régen még én is úgy éreztem, hogy csalás a sorsolás, egyes csapatok, mindig könnyű ellenfeleket kapnak, de azért azt állítani, hogy úgy csalnának, hogy nekünk fájjon, kissé már összeesküvés. Ennyire nem vagyunk fontosak.

coronita12 2023.04.20. 19:09:04

Ez így van! 90+ hosszabitásban kell védekezni

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása