Del Piero: „Nem csak rólam szól a visszatérés”

del_piero_alessandro_cbs_studioban_mosolyog.jpgAlessandro Del Pierót a CBS Sports a Golazo műsorba szakértőként hívta meg a BL-meccsek kapcsán, de a mérkőzéseket követően elkerülhetetlenül felmerült a Juventus helyzete, illetve a műsorvezető nem kerülhette el a visszatérés témáját sem a Juventus ikonja kapcsán. 

„Fáj látni a Juventus helyzetét, igen, még mielőtt játékosszerződést írtam volna alá a klubbal, a Juventusnak szurkoltam, és tizenkilenc évet töltöttem a klubnál. Átéltem a 2006-os válságot, s azt követően az újjáépítés sok időt vett igénybe. Hat évbe telt, míg ismét nyerni tudtunk, s addig lemaradtunk dolgokról. Volt, hogy nem játszottunk a BL-ben, lemaradtunk lehetőségekről, mindazonáltal soha nem gondoltam erre a döntésemre hiányérzettel.

Jelenleg nemigen tudok véleményt mondani az aktuális szezonról. Tovább kell menni, meg kell tenni, amit lehet, és ha valaki hibázott, akkor dönteni kell a következő szezon tekintetében. Furcsa dolog a szezon közepén elvenni tizenöt pontot, aztán tízet visszaadni, ki tudja. Szóval ez furcsa, és ez igaz a többi csapat vonatkozásában is. Ha visszakapja a pontokat, a Juventus második. Én úgy gondolom, hogy nagy esély van arra, hogy vissza fogja kapni a csapat a pontokat, de ez a szezon egy hullámvasút, s ezért mondom, hogy a Juve, Allegri és a csapat nagyon jól teljesít.

Látom a csapatot, látom a játékosokat, tudom, hogy érezhetnek, amikor számos kérdőjel merül fel a jövő kapcsán, s ezért gondolom, hogy jelenleg nagyszerűen teljesítenek.

A visszatérés a vezetőségbe? Számos pletyka kering, s nagyszerű volt látni a stadionba látogatoskor, hogy a szurkolók elismerik a Juventusnál töltött időt. Nem azért vagyok itt, hogy erre a kérdésre igennel vagy nemmel válaszoljak, mert ez óriási hullámokat kavarna, de a szívem a Juventushoz húz. Amint mondtam, tizenkilenc évet töltöttem a klubnál, s pár évvel ezelőtt az életem túlnyomó részének számított. Mindig más perspektívából nézem azt, hogy mi történik a Juventusnál, próbálom kerülni, hogy túlságosan érzelmes legyek, de ez nagyon nehéz.

Hogy megfelelő szerep lenne számomra az elnöki poszt? Ez sok mindentől függ. Úgy gondolom, hogy nem ítélhetsz meg egy szerepet csak egyszemélyes szempontból. Egy csapatot kell alkotni együtt. Egy klub keretében is, különösen egy ilyen időszakban, amikor számos feladat akad a klubnál. Szóval szerintem mindenkinek így kellene néznie a helyzetet, magamat is beleértve.”

Ekkor a beszélgetés vidámabb hangvételt vett, ám ezt követően Thierry Henry is megszólalt, és igencsak egyértelmű állásfoglalással szolgált, amivel a Juventus rengeteg szurkolója valószínűleg csak egyetérteni tud. 

„A viccet félretéve, Ale ezt nem mondhatja ki, de amikor a Juventusra gondolok, akkor nem csak ő ugrik be, mert számos ember tette sikeressé azt a csapatot, és közülük egy ember már távozott, tudjuk, kiről van szó. De amikor azt látom, hogy Ale nincs ott, ez furcsa.

Csak hat hónapig viseltem a Juve mezét, nem beszélhetek a Juventusról úgy, mintha rengeteg időt töltöttem volna a klubnál, de tudom, hogy ő mit képvisel a klubnál, és tudom, milyen értéket vihetne a klubhoz, tudom, mire képes, mert ismeri a futballt, ismeri a közeget, és tudja, hogy mire van szüksége egy csapatnak. Azt nem tudom, milyen formában térhet vissza.

A sztori kicsit Paolo Maldini helyzetére emlékeztet, aki valahogy elhagyta a Milant, távolról figyelte az eseményeket, az emberek azon gondolkodtak, hogy talán vissza kellene térnie, a Milan pedig szenvedett, aztán visszatért, s nézzük meg most a Milant.

Szóval szerintem ennek az embernek, s ő nem fogja kimondani, de a Juventusnál lenne a helye, ez egyértelmű. De persze ez csak az én véleményem, ott kellene lennie. Vissza kellene térned, haver, ott lenne a helyed.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3218101538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2023.04.13. 13:14:56

Henry kimondta, amit eddig senki nem tett meg.
Ale egy egyszerű és egyben nagyszerű ember, de az elnöki poszt csak úgy való neki, ha körbeveszi magát olyanokkal, akik nem verik át!

venember83 2023.04.13. 13:17:20

@Attilio79: igen, Henry szavai adtak egy komoly töltetet ennek a beszélgetésnek, s egyértelműsítették, hogy ez a pár perces tartalom fordításra és közlésre érdemes.

Attilio79 2023.04.13. 13:45:50

@venember83: Teljes mértékben! Köszönjük szépen!

alexGicamo 2023.04.13. 15:09:27

Henry nagyon jól mondta !
ALEXNEK nálunk van a helye ! Haza kell térnie végre ! Hogy milyen posztra , azt nem tudom, de nagyon szeretném a vezetőségben látni és ahogy az előttem szóló kolléga kifejtette , csupa olyan szakember kellene melké, akik megbízhatóak, hitekesek a saját szakirányuk tekintetében . Szóval, egy teljesen új kezdet, vele ! Ez az álmom !

NagyonJuve 2023.04.14. 01:24:37

Én marchisiot nevezném ki főfőnek! Ő már a vb előtt kirakta volna allegrit.

Andras74 2023.04.14. 06:59:37

@NagyonJuve: valakit kirúgni nem bonyolult.
Ezt bàrki meg tudja csinálni.

A Juventus viszont ne a rombolásról, hanem az építkezésről szóljon! Az átgondolt, reális, tiszta változtatásokról, egy koncepció mentén.

Nem szeretném, ha úgy küldenék el, hogy ezzel meg van oldva a probléma, és jöhet akárki más. Ezzel nem lépünk előre.

Juvino 2023.04.14. 10:08:35

Nagyon remelem,h vmilyen szerepet fog kapni-vallalni a Juve jovojeben! A tavozasa es az azota eltelt ido erthetetlen szamomra. A.A. tavozasanak legalabb ennyi hozadeka legyen...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása