Vlahović és a vezetőség is nyitott a váltásra?

vlahovic_dusan_rozsaszinben.jpgA La Gazzetta dello Sport a mai napon Dušan Vlahović helyzetéről írt, s a napilap szerint a csatár helyzete már korántsem betonszilárd, egyik fél részéről sem. Szombat este Dušan Vlahović a második félidő derekáig bírta, aztán bedobta a törölközőt a Lazio ellen, a mai napon pedig különállóan fog dolgozni Continassában, holnap pedig már remélhetőleg a kerettel dolgozhat, a Sporting elleni meccset megelőző napon.

A csatár bevethetősége kérdéses a portugál csapat ellen, bár alapvetően optimista a hangulat a felépülésével kapcsolatban. A hosszabb távú jövő tekintetében is vannak kérdések. A szerb csatár 2022 januárjában érkezett a napilap szerint 70 millió euróért, ám ez az összeg a 90 millió eurót is meghaladhatja az összes költség figyelembe vételével (kompenzáció a játékosnevelésért, ügynöki díjak és bónuszok). Érkezésekor a komoly befektetésre úgy tekintett mindenki, hogy hosszú távú megoldásra tett szert a Juventus.

A gyengébb forma ellenére a sportlap szerint a Dušan Vlahovićot továbbra is top klubok célkeresztjében van, és érkezhet érte komoly ajánlat. Az érdeklődők sorába tartozik a Premier League számos élcsapata, a Gazzetta szerint a Chelsea vezet ebben a sorban, de a Bayern München is felmerült az opciók között, a Juventus pedig most már készen áll az ajánlatok meghallgatására. Mostanra a pletykák szerint a játékos sem annyira elkötelezett a maradás mellett, már korántsem akar annyira a Juventusnál futballozni Dušan Vlahović, mint ahogyan azt másfél éve tette, a technikai és taktikai nehézségek látszólag megtörték a szerb játékost.

Nicolò Schira lényegében megerősítette a fenti PL-es pletykát, az újságíró szerint a Manchester United nyáron mindenképpen centert szeretne igazolni, és a szerb csatár ott van a klub szűkített listáján.

Giovanni Albanese megerősítette, hogy Dušan Vlahović bevethetősége kérdéses a Sporting ellen, a játékos állapotát ma és holnap értékelik ki a szakemberek. A tegnapi edzést kihagyta a szerb játékos (Mattia De Sciglióval együtt), ám Paul Pogba a társaival dolgozott, és Gianluca Di Marzio szerint a Sporting ellen a keretben lehet a francia középpályás, ám valószínűleg kezdő nem lesz.

A tegnapi edzés kapcsán a La Gazzetta dello Sport arról is beszámolt, hogy az öltözőben összeszólalkozott Leandro Paredes és Massimiliano Allegri. Az argentin középpályásnak nem tetszik, hogy nagyon kevés játéklehetőséget kap a mesternél, és mostanra Enzo Barrenechea játszatása is nagyobb prioritást élvez a mesternél. A vita annyira elfajult, hogy a játékos elhagyta tegnap Continassát, és nem maradt az edzést követő ünnepi étkezésen, amelyre a teljes keret mellett a stábtagok is hivatalosak voltak. Mindeközben több forrás is lehozta, hogy a Juventus nem tart igényt a középpályásra, aki nyáron visszatér a PSG-hez. A BL-csoportkörből való kieséssel a Juve már nem köteles kivásárolni a játékost 20 millió euróért, ezt az összeget a vezetőség inkább Davide Frattesi megszerzésére fordítaná. Leandro Paredes idén összesen 1086 játékpercet kapott a Juventusnál, február óta pedig mindössze 170 percet volt a pályán, így csalódottsága egyértelműen nem megalapozatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018099800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodri13 2023.04.11. 10:11:58

Sajnos már 100 fölött nemnagyon fogjuk tudni eladni. Nagyon meg fogtok lepődni de én elhoznam balogunt. A reimsben van jelenleg, hivatalosan arsenal jatekos 29 meccs 18 gól. Nálam ő az egyik opció. A másik egyértelműen goncalo ramos nagyon jó befejező csatár kb 70-75 milla az ára ez a vlaho árából ki is jönne. A harmadik opció hojlund bár mondjuk szerintem ugyan úgy besülne itt mint vlaho.

Juventino86 2023.04.11. 10:13:38

Vlahovicot el kell adni egy gazdag klubnak, ez nem is lehet kérdés. A Fiorentina szépen lehúzott minket sajnos. Az is világos, hogy ez a borzalmas taktika sem kedvez a szerbnek, de azért az vállalhatatlan, hogy egy labdát nem tud átvenni, és egy párharcot sem nyer meg. Még Milik is jobb teljesítményt nyújt nála. Nincs szükség mindig feltétlenül ilyen drága igazolásra. A Lazio elleni meccs megmutatta, hogy közepes játékosok is képesek a jó teljesítményre, ha maga a rendszer jó (Zaccagni, Felide Anderson).

venember83 2023.04.11. 10:18:47

@Juventino86: "A Lazio elleni meccs megmutatta, hogy közepes játékosok is képesek a jó teljesítményre, ha maga a rendszer jó"

Ezt elég régóta bizonyítja pl. Gasp az Atalantával. De nem úgy tűnik, hogy ez bárkit érdekelne Torinóban, felsőbb körökben.

Juventino86 2023.04.11. 10:20:55

@venember83: Sajnos így van. Bár Gasp három védős rendszere nekem nem elég korszerű, de tény, hogy ezt ő is bizonyítja.

venember83 2023.04.11. 10:41:30

@Juventino86: ez talán inkább azt bizonyítja, hogy jó futballt lehet játszani felállástól függetlenül (akár egy ócska háromvédős rendszerben is), ha az adott felállást a mester és a játékosok tartalommal töltik meg vagy tartalommal akarják megtölteni. Ha viszont csak a túlélés a lényeg mindenki részéről, úgy már borzasztóan nehéz.

GioTrap 2023.04.11. 11:06:06

@Rodri13: Aztán miért is? Mert a franciáknál jó? Arsenal drukkerként én eladnám nem pedig vissza hívnám... Az hogy egy francia kiscsapatban lövi a gólokat nem jelent semmit számtalan példa bizonyítja,amúgy ott van Lacazette aki már annyira kilógott a csapatból franciáknál mégis megy neki,de lehetne sorolni a példákat. Amúgy meg egy tök türelmetlen játékos aki jövőre vagy kezdő akar lenni az agyusoknál vagy adják el... szóval itt sem akarna padozni...

Leram7 2023.04.11. 12:11:25

Egy ilyen szezon után a valós értéke kb 50-60M, túlárazva nem sok esély van eladni.
Hány akciógólja van a szezonban? 10 alatt szerintem.

rabsic02 2023.04.11. 12:11:42

Ebbe a játékrendszerbe egyetlen egy feltörekvő csatár sem akar jönni, max pénzzel lehet őket idecsábítani, de az hosszabb távon nem megoldás.
Egy modern, támadófelfogású csapatban Vlahovic szórná a gólokat, mert lenne egy meccsen 8-10 helyzete. Itt jelenleg esélytelen.

venember83 2023.04.11. 12:33:14

@rabsic02: "Ebbe a játékrendszerbe egyetlen egy feltörekvő csatár sem akar jönni, max pénzzel lehet őket idecsábítani, de az hosszabb távon nem megoldás."

Pedig látod, van aki szerint Vlaho értékesítése a következő, megfelelő lépés, ez a megoldás az aktuális helyzetre. Pedig szerintem a pillanatnyi tőkeinfúzión túl ez egyszerű és mindenképpen kerülendő visszalépés.

"Egy modern, támadófelfogású csapatban Vlahovic szórná a gólokat"

Ez lenne a megfelelő irány, mert bár tényleg élvezetes a Cirque du Soleil előadása, bámulatos dolgokat tudnak mutatni a jégen az artisták, de a Juventus sem azért épített magának stadiont, hogy azt ne használja ki, s talán még azért akad kereslet is az élvezetes futballra.

Attilio79 2023.04.11. 12:58:06

Hiba lenne eladni őt, mert Allegri nem tudja használni!
Milik, Kean egyértelműen nem megoldás helyette, ez csak problémát fog generálni és a csapat nem kap megoldást majd.

Juventino86 2023.04.11. 13:28:47

@venember83: Ez pontosan így van. @Attilio79: Akkor viszont új edző kell. Támadóbb felfogású. Mondjuk Vlahótól függetlenül új edző kellene.

Bobo81 2023.04.11. 13:33:46

Jelenlegi taktikánkkal, bármelyik támadó szenvedne. Első szándékból nem nagyon jutunk előre a középpályán, de sokszor az ellen 16-ától is visszajátszunk kapusig. Mi izgalmas, jó játékot várnánk. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy akarnak változtatni. Allegrit drága kirúgni, akkor legyen ö a szakmai rész mindenes... a kiégett vagy gyengén teljesítőkkel hosszabbítunk,mert nincs pénz a pótlásukra... Vlahovics másfél éve tudott labdát kezelni? Di Maria 3-4 védö között próbál szlalomozni 1négyzetméteren..

alexGicamo 2023.04.11. 15:38:31

Remélem, nem adjuk el Dusant ! Csak egy új edző és támadó taktika kell ide .

Dante01 2023.04.11. 16:25:10

Sajnos egyetlen vezetőnek sem jutott még eszébe, hogy nem Vlahoval van a gond hanem Allegri idejétmúlt, beszari kiscsapatra jellemző, nézhetetlen semmire nem jó taktikája nem megfelelő. Jöhetne ide a norvég vagy akár Mbappé is akkor sem lenne jobb. Minden csapat ellen visszaállunk és kontrákra építünk, mert szarok a játékosaink és így nem kapunk gólt. Igen láttuk a Lazio ellen is köszönöm szépen.

venember83 2023.04.11. 16:34:28

@Dante01: kétlem, csak egyszerűen túl drága lenne meglépni. Meg aztán jelenleg Maxi kb. az egyetlen a vezetőségben, aki a sportszakmához köthető.

Dante01 2023.04.11. 16:57:28

@venember83: Mennyi mindent drága volt meglépni és még is meg kellett. Ha két év múlva senki nem lesz kíváncsi a Juve meccseire akkor mennyire lesz majd drága? Jelen pillanatban, de persze ez csak az én véleményem (meg mondjuk azé a pár száz külföldi és magyar szakértőjé) , hogy egyre csökken a Juve meccsek színvonala és ez által a nézettsége is. Ha ez így megy tovább már csak pár fanatikus néz Juve meccset senki más. Pár éve a cégnél ahol dolgozom 30-40 ember tudta, hogy állunk a bajnokságban és legalább 5-6 játékost feltudott sorolni a kezdőből. Most 200 emberrel többen dolgoznak nálunk és rajtam kívül kb. 10 ember van aki legalább 1 Juve meccset látott ebben a szezonban. A kezdőnkből pedig 3 névnél többet talán 5 tudnak mondani. Pedig hidd el nagyon sokan szeretik a focit.

Rikoo 2023.04.11. 18:06:36

@Rodri13: Én is Goncalo Ramost tartom az egyik legtöbbre, viszont Rui Costa ragaszkodik a 120 milliós kivásárlási árhoz, szóval ő biztosan nem lesz Juventus játékos.
Láthatjuk Enzo Fernández vagy Joao Félix esetét, valaki kifizeti majd a kivásárlási árat.
Grimaldo viszont ingyen fog távozni onnan nyáron...

Rikoo 2023.04.11. 18:11:42

@Bobo81: "Vlahovics másfél éve tudott labdát kezelni?"

Ezzel korábban is voltak problémái, csak nem volt ennyire rászorulva, mint mostanában. A Fiorentina másképp játszott, ő pedig duzzadt az önbizalomtól és a motivációtól.
Egyértelmű, hogy komoly mentális problémái lehetnek jelenleg, minden meccsen látszódik rajta a stressz.

NagyonJuve 2023.04.11. 18:38:05

@Rikoo: válogatottban 2mecss 3 gól. Vissza a válogatottól megint semmi. Nem vagyok biztos benne de ha jól tudom a válogatottban utolsó 3,4 meccsén mundig betalált mikor játszott.

Rikoo 2023.04.11. 19:14:33

@NagyonJuve: Utolsó 5 meccs 4 gól, pedig nem is volt sok játékideje, mert sérült is volt illetve Mitrovic a válogatott első számú csatára. Vlahovic teljesen más szerepkörben játszik a válogatottban, mint itt.

2023.04.11. 20:18:15

Én azért csak megnézném Vlahot egy normális, modern felfogású edző kezei alatt. A forma hanyatlásáról egyes egyedül allegri tehet. Amiket mostanában csinál, ennek egyenes következményei. Már szinte vártam, mikor csinál belőle allegri védőt... Ha marad ez a kókler, a helyében lépnék azonnal, amíg teljesen haza nem vágja. Amit hallegri csinál az a foci megcsúfolása. Igazi játékostemető lettünk. Ha nem küldik el szezon végén, én befejeztem a Juventussal. Eskü, szívesebben megyek ki egy megye 1-es meccset megnézni, mint a Juve meccseit.

insieme 2023.04.11. 20:20:50

@Rikoo: az ő szerepköre jelenleg
a visszavont labdaszerző ,ami akkor nem gond, ha van kinek adni a labdát, mert az ő helyén nem lehet újra ő.....

insieme 2023.04.11. 20:21:59

@insieme: kicsit furcsa fogalmazás, remélem érthető

insieme 2023.04.11. 20:34:56

Vicenza vs Juve Next Gen
Coppa Final
Stream
Livetv.sx

insieme 2023.04.11. 21:01:34

@insieme: vezet a Next Gen
Sekulov,,,jobbszélső,,
/támadó közép, balszélső,/
Ilyen labdák kellenek Vlahovič nak és megvan a gólkirály...
3 4 3 ban támadó kreatív foci!!!

Attilio79 2023.04.11. 21:14:16

@insieme: Kicsit szaggat a közvetítés, de ez az egy idegesít a meccsben. :)
Köszi a linket!

Bobo81 2023.04.11. 21:25:38

@Rikoo: Amennyiben az emlékeim nem csalnak Trezegol sem volt labdazsonglőr, igaz más volt akkoriban a játék és a társak minősége. Sajnos az egész csapaton látszik a szenvedés mentálisan is, reméljük,hogy már nincs lejjebb és elindulunk kifelé a gödörből. Talán a vizsgálatok befejeztével el is kezdődik.

insieme 2023.04.11. 21:53:17

@Attilio79: nálam jó a link,,de jó foci, nincs alibizmus, van SPIRITO
Vicenza átlag életkor cca 3 évvel idősebbek

Rikoo 2023.04.11. 22:14:11

@insieme: Mondjuk a színvonal az borzalmas. De legalább küzdenek a játékosok, alacsonyabb szinten látványosabb ez.

insieme 2023.04.11. 22:27:38

@Rikoo: nincs lazsálás, valahol ez az őszinte foci

Pilsnerurquell 2023.04.11. 22:50:52

@MGB75: Allegri nem kókler, neked pedig akkor irány a megye1. Viszlát.

Ez a Serie A. Itt más a foci és eddig is az volt. Lehet menni más csapatnak szurkolni akkor. Nagy Juve"drukkerek"

Wizzurah 2023.04.11. 23:14:18

Kutyaütő parádés hisztizik, vicces :) Bár argentín játékostól nem lehet sokkal többet várni, nem sok ésszel lettek megáldva.
Vlahovic-ról se tudjuk meg, hogy milyen lett volna, ha lett volna a csapatnak egy támadó focit játszató edzője, nem egy középszer. El kell adni, amíg még jó pénz és el kell felejteni az ilyen szintű tehetségeket. Amíg a nagy hallegri az edző, addig jó lesz ide egy depay is vagy suarez.

JuveMI 2023.04.11. 23:42:53

Ki kell b@szni a picsáb@a az ilyen 'flop-töltelék senkiket', mint Vlahovic ... immobile vagy belotti kell ide.... esetleg a bundesligában vagy francia amatőrben edződő fek@... bonuxi/sandro stb. is jobban elfogadja!
u.i.: parkinson-kóros ez a csapat!

Del Pybala 2023.04.12. 00:43:03

Kegyetlen penzkidobas volt ez a selejt gyerek...

NagyonJuve 2023.04.12. 10:36:01

@Rikoo: köszi az infót. Ebböl is látszik hogy nem a csatárral van gond, hanem az edző felfogásával.
@Pilsnerurquell: Allegri alatt sohasem volt gólkirályunk. Bejött neki pár játékos más poszton játszatása de az csak véletlen volt nem allegri szuper zsenialitása. Abszolútt nem jól használja a játékosait.

orwelll1 2023.04.12. 11:44:44

@Pilsnerurquell: Allegri biztos nem kókler a FIFA 23-ban, mert gondolom nyersz sokszor, de azért néha meg kéne nézned egy élő közvetítést is. Tudod szoktam más seria a meccseket is nézni, sőt lassan már mást kell néznem, hogy élvezetes nézhető olasz focit lássak, mert sajnos a juve meccsek nem azok. Csak kérdeznem, hogy mit keres egy befejező csatár a mérkőzés háromnegyed részében a saját tizenhatosánál, miért kell neki az indítást az ellenfél kapujának háttal állva várnia, vagyis azt várhatja, mert az sajnos ebben a juve fociban nincs, amit Allegri produkál. Vlahonak saját magát kéne indítania, de ő nem az a csatár. Sajnálnám, ha eladnák, de lehet jobb lenne neki, ha Allegri maradna, az abszolút defenzív focijával. Egyébként tudja valaki hány gólt lőttünk ebben a szezonban akcióból, és nem pontrúgásból? Szerintem rohadt keveset. Hiába akarna Allegri a kontrákra építeni, erre alkalmatlan a csapat, mert még a csatárunknak is ki van adva, hogy a saját tizenhatosod környékén kell védekezni. Nem hinném, hogy tényleg Allegri lenne a megfelelő edző egy elvileg top csapatnak, mondjuk mi most nagyon ne azok vagyunk, de évvel az edzővel nem is leszünk azok újra.

venember83 2023.04.12. 12:24:04

@orwelll1: "Hiába akarna Allegri a kontrákra építeni, erre alkalmatlan a csapat, mert még a csatárunknak is ki van adva, hogy a saját tizenhatosod környékén kell védekezni."

A leírás szerint nem a csapat alkalmatlan, hanem a rákényszerített játék/elképzelés stb.

orwelll1 2023.04.12. 12:28:59

@venember83: igen, lehet nem teljesen tisztán fogalmaztam. Szóval a csapat még tudna is mit kezdeni a kontrákkal, csak Allegrinek a játék elképzelése nem egyezik ezzel.

steven.h 2023.04.12. 12:36:55

Kedvelem Vlahovicot, Allegrivel meg még mindig felemás érzéseim vannak, nyilván ezen csak az tudna változtatni, ha mondjuk tényleg érdemben a védelmen úgy erősítenénk, ahogy az megfelelő lenne és látnánk, hogy mondjuk egy nem ilyen alapvetően lomha és megbízhatatlan védőkkel kellene dolgoznia (kivétel Bremer és talán Gatti is felnőhet a feladathoz) mit tudna játszatni, vagy máshol mit játszatna, vagy más se tudna ebből a Juvéból többet kihozni.

Mindegy is igazából, a lényeg, hogy kedvelem Vlahovicot, de akárhogy nézzük ő egy 23 éves, egyelőre egyszezonos játékos, akiért brutál pénzt kifizetett a klub, értek mindenféle kritikát Allegri felé, de nehogymár Vlahovic csak úgy döntsön, hogy neki ez a játék tetszik-e vagy sem. Neki a csapat érdekeit kellene figyelem előtt tartania és mindent megtenni azért hogy jó teljesítményt nyújtson, ha nem jön össze a gól lövés, akkor küzdjön, mint mondjuk Higuan vagy Mandzukic tette, akik nála sokkal nagyobb nevek voltak, mégsem esett nehezükre.

Nyilván nem tudom mi jár a fejébe, vagy hogy mivel van baja épp, de pl vegyük mondjuk Szoboszlai Dominikot, akinek biztos sokkal jobban tetszik Rose játéka, mégis bármit amit mond neki Rossi a válogatottnál megcsinálja és beáll a sorba.

Kb ugyanezt érzem Vlahovicnál, csak fordítva...

venember83 2023.04.12. 12:47:15

@orwelll1: én sem tudom jól megfogalmazni, mert sajnos a "játék" és az "elképzelés" szavak sem nagyon illenek az aktuális Juventushoz.

alexGicamo 2023.04.12. 15:29:54

@venember83: Más edzőt is lehetne kötni itt a sportszakmához . Annyi edző van a világon ...

insieme 2023.04.12. 15:49:35

@steven.h: fentebb emliti orwell 1
Miért kell Vlahovič nak háttal állni és ahogy én is írtam, labdaszerzőként "beállni "a sorba?
Higuain és Mandzukič beállt,de főleg Higuain aztán elég labdát is kapott hogy gólt rúgjon .
Vlahovič a szerb válogatott ban Miért tud?ott a labda sem pattan el tőle..

steven.h 2023.04.12. 15:53:18

@insieme: talán ha itt is beállna és normálisan lekészíteni a labdákat majd megindulna a kapu felé ő is kapna. Érdekes módon mikor Milik játszott a sérülés előtt mindig helyzetbe tudott kerülni és nem cselezéssel, hanem labdát kapott, vagy valahogy Kean is mindig odakerül a kapu elé, csak elrontja. a 80 milliós csatárunknál meg a kifogásokat kell keresin hogy ő miért nem, meg miért így meg úgy kell játszatni, meg mindenki hibás csak ő nem, mert a szerb válogatottban meg jó...

steven.h 2023.04.12. 15:58:12

@insieme: vagy az Allegri féle antifocival Dybala miért tudott 20 gól fölé menni egy szezonban? Már akkor sem volt jó középpálya, vagy egy Higuan hogy tudott majdnem ugyanolyan eredményes lenni Allegri alatt mint Sarri alatt?

Sarri alatt 104 meccs 54 gól, Allegri alatt 105 55 gól

Attilio79 2023.04.12. 17:04:31

@steven.h: Higuain kész játékosként érkezett, Vlahovic tehetséges fiatal.
A kettő között ez a különbség, bánni kell vele, Allegri nem ért a fiatalokhoz.

orwelll1 2023.04.12. 17:16:17

Azt talán még el is hiszem, hogy Allegri egy kész csapatot , aminek van karaktere, és normális stratégiája, tud finom hangolni, és esetleg akár a csúcs közelébe juttatni, de hogy csapatot építeni, és karaktert adni neki, na azt egyáltalán nem tud.

orwelll1 2023.04.12. 17:30:58

@steven.h: mert az már egy összerakott megkomponált csapat volt, és Dybala egy kész játékos, Vlaho meg eddig egy közép csapatban tündökölt, de még fiatal, és meg kéne találni neki az erősségét, és az egyéniségét, amihez nagyon kéne egy jó edző, na de ez Allegri pajtiról nem mondható el.

steven.h 2023.04.12. 19:16:34

@Attilio79: értem, tehát akkor az alázat meg a csapatnak érdekében tett küzdés az Allegri függő meg csak kész játékosok képesek rá… Fagioli is fiatal mégis folyamatosan fejlődik Allegri kezei alatt is, Dybala is így érkezett, fiatalon, Allegri kezei alá.

@orwelll1: és azt a csapatot ki rakta össze? Azt ne mondd hogy conte, mert rögtön falnak megyek…

steven.h 2023.04.12. 19:19:30

@orwelll1: illetve a bónusz kérdések, Dybala hogy érkezett a Palermotól? Kész játékosként? Volt más edzője a Juvénál Alkegrin kívül a 20 gólos szezonig? Hogy lett mégis kész játékos, kinek köszönhetően?

De itt befejeztem az Allegri védést, mert jelenleg nem szolgálja meg, legalábbis egyelőre, de össze vissza az ő nyakába varrni mindent elég szűk látókörnek tűnik

Attilio79 2023.04.12. 19:42:59

@steven.h: Fagioli egy 5 középpályás rendszerben van jelenleg, ez a felállás egy többszörösen biztosított felállás pont a támadások kárára, biztosan fejlődik, de ezt kimondani meredek...
Vlahonak 2 belső védővel kell harcolnia, lekötnie őket, nulla segítséggel. Szerintem megállja a helyét, sőt, végigtolja a szezont! Tehát erőnlétileg is jobb több csapattársnál!

Nem értem a károgókat, hogy mit is kellene tennie Vlahovicnak (még).

Attilio79 2023.04.12. 19:48:35

@steven.h: Ja, és Dybalát second strikerként alkalmazták, egy percig nem kellett birkóznia, ő kreatív játékos (volt), előtte volt egy befejező csatár mindig, tehát párhuzam sem vonható a két játékosnál.

insieme 2023.04.12. 19:53:57

@Attilio79: @steven.h:
erről irok,,Vlahovic egyedül 2 védövel,,de nézzük már meg kik voltak Dybala,Higuain,Mandzukic társai a középpályán?
pl. Vidal -pitbull , Marchisio-örökmozgó,Pirlo -- no comment.és volt egy jó Pogba is
ja és a B+BBC

steven.h 2023.04.12. 19:59:52

@Attilio79: szerintem látszódik h nem úgy lép pályára ahogy mondjuk a válogatottban. A nagy meccseken van rajta küzdés, minimális, de ennyi. Ha egy budget Milik meg egy bűnrossz Kean is helyzetbe tud kerülni ilyen játék mellett, akkor a 80 milliós csatárunk miért nem? Nekem ennyi a kérdésem.

Dybalával a párhuzam: folyamatosan kapja az ívet Allegri h nem ért a fiatalokhoz, ehhez képest már nevelt ki fiatalt, félig meddig egyébként Pogbához is van neki is köze h 100 milliós játekos volt.

Fagioli: nem értem a felállásnak mi köze a fejlődéshez. Egyre érettebben játszik, a helyezkedése is sokat fejlődött. Ha 4 csatárral játszanánk es valaki 20 gólnál járna most, akkor az ő fejlődését is meg lehetne kérdőjelezni azzal, h 4 csatárral játszunk, jó hogy annyit lőtt, túl van biztosítva elől a csapat? Nem igazán értem az összefüggést. Ha 2 középpályással játszanánk akkor lehetne mondani hogy fejlődött?

steven.h 2023.04.12. 20:02:05

@insieme: Dybala, Higuain és Mandzukic soha nem játszott Pirloval és Vidallal, de még Marchisioval is csak 1 évet mert utána történt az a sajnálatos sérülése. Khedira, Pjanic, 1 évig Pogba, Hernanes, Lemina, Sturaro, Padoin… ők voltak a középpályások

Attilio79 2023.04.12. 20:17:35

@steven.h: Elég egyszerű a magyarázatom. Vlahovic nem kap segítséget.
A csapattársai nem szolgálják ki, de nem is tud néha eljutni hozzá a labda, az íveléseknél, ha elé megy két védő ellen esélytelen, ha rá megy, akkor továbbítani társ nélkül csak hátra tudja.

Kean esetében a játékideje a töredéke Vlahoénak és nem Vlaho cseréli őt, azaz a piszkos "munka" az övé, kifárasztja a védőit. Kean képességei pedig jóval szerényebbek, de ezt azért nem kell ecsetelni.

Milik sérült, nekem nem mutatta meg, hogy mit is tud, egy nagy Juvéban számomra eddig jó kiegészítő lenne.

Allegri hagyta igazán cserben Vlahot. Nincs senki, akivel játszhatna, Chisea sérülése rosszkor jött, di Maria pedig szélsőként jó, középen nem hozza még Dybala szintjét sem.

Attilio79 2023.04.12. 20:22:46

@steven.h: Fagioli egy 5 középpályás rendszerben dolgozik, ahol nem is jönnek ki a hibák, nem jöhetnének, hiszen 5-10 méterenként van a másik csapattárs.
Nehéz megítélni, hogyan játszana egy élcsapat rendszerében.
Itt jön be, hogy a plusz ember elöl mínuszt jelent.
Dybala és Pogba mellett Pirlo, Chiellini, Vidal játszott, itt dM az egyetlen, aki elért valamit, elgondolkodtató.
Egyébként Pogba és Dybala se mutatta meg más csapatban, hogy klasszis játékos lenne és a Juve húzta volna vissza.

steven.h 2023.04.12. 20:41:00

@Attilio79: változatlanul nem értem az 5 középpályást, ha csak ezen múlik Miretti miért nem tudja a tizedét se hozni annak mint amit Fagioli, holott elvileg ő a nagyobb tehetség, vagy Paredes miért úgy néz ki mint egy megye 2-es futballosta? Hirtelen az ő gyengeségeiket már nem tünteti el az 5 középpályás.

Dybala soha nem játszott Pirloval és Vidallal, de ezt nem tudom miért kell már másodjára leírnom, valamint Pogba is csak egy évet, de akkor még jobbára csere volt és Matchisio helyett játszott ha sérült volt, többit leírtam már fentebb. Pogba egyébként a manchesterben is tudott klasszis szinten játszani, a középpálya legjobbja lenni, de ellinkesedett, nem volt meg az a fegyelem, vagy öltöző mint itt.

Allegri játékfelfogása semmit nem változott mégse volt szerintem soha csatártemető a csapat, még egy lemina hernanes kbedira középpályás sorral sem. Milik a sérülése előtt pedig folyton helyzetbe került és gólokat lőtt, Kean meg nem csak akkor kerül helyzetbe ha már bírkóztak előtte 60 percig, hanem ha kezdő is, csak rendre elrontja. Egy olyan testfelépítésű csatartól szerintem nem ördögtől való az a feladat h a rápasszolt labdát vegye le és ossza le majd érkezzen a kapu elé és gólt lőjjön vagy készítse le.

Azt meg valaki elmondhatná h alapvetően egy 3-5-2 mitől deffenzív felfogás, mert csak ezt hallom. Az megvan hogy van olyan csapat amelyik 4-1-4-1-ben 4 darab belső védőt küld pályára és senki nem mondja rá hogy deffenziv? Vagy hogy egy másik bár 4 védős felállásnak van felírva folyamatosan 3 belső védővel építi a támadásokat?

Nem a felállástól függ, hogy egy csapat mennyire defenzív.

Attilio79 2023.04.12. 20:55:59

@steven.h: Valóban nem játszottak (Dybala, Pirlo, Vidal) viszont Chiellini, Buffon és társai adtak egy alapot, ami most nincs. Azaz nincs világszíntet képviselő kapusunk és 3 védőnk stb..

Pogba beleunt a fociba, lehet, hogy jobban fizet a tiktok is. Szerintem nem fog visszatérni és azt csinálni, amiért 8ért szerződteték. Ha Allegri jó lenne, még Pogbát is összekapta volna, de ez csak egy jutalomjáték lett volna.

Allegrivel az a baj, mint a játékosaival, őt is egyedülhagyták. Félig az ő hibája is, mert elhitte, hogy megváltó lesz, de nem tudja motiválni és megtanítani a játékot. Ő sohasem kockáztatott nagyot, lehet, hogy itt lenne az ideje.
Abba bele se gondoljunk viszont, hogy Ranieri vagy Zaccheroni féle edzőnk is lehetne jelenleg!

Attilio79 2023.04.12. 21:06:55

@steven.h: Vlaho Fio góljait érdemes megnézni, hogyan szerezte... Nem íveltek rá volt területe és csatártársa, nem a kapuval háttal indult 100-ból 98-szor, voltak gyors kontrák stb.

Nem a felállástól függ(ne), azonban Allegri a végletekig oldal és hátra passzokban hisz, ez édes kevés, Vlaho vonaláig nem tud eljutni a labda, mert egyedül megjátszhatatlan elől, ezért a többiek a szélen indulnak, hisznek benne, hogy Cuad vagy Koszt megoldja, ami lássuk be, destruktív támadás építés, középen nincs előre-hátra passz, mert nincs kinek, hiszen a lehetőség is elment Dybalával és az egy csatár játszatásával. DM is kevés középen, mert nem veszi le senki róla a terhet.
Allegri félne, ha nem biztosítaná a 3 védős rendszerét még 3 emberrel.

Rikoo 2023.04.12. 23:35:16

@steven.h: Abszolút egyetértek mindennel. Hozzátenném még azt, hogy a mostani keretünkkel nem is tudnánk labdabirtoklásra alapuló játékot játszani.
Amíg Locatelli és Rabiot a két legjobb középpályásunk és a védelmünk öreg, lassú és nem lehet őket feltolva játszani, addig nem is értem milyen elvárások vannak.
Cuadrado és Di María 35 éves, Kostic is akkor jó, amikor területe van.
Akkor vagyunk veszélyesek, ha tudunk kontrázni.
Megint az lenne, mint korábban, hogy jön egy támadófelfogású edző(Sarri), aztán elmondaná, hogy a keretünk edzhetetlen...
Nem mellesleg kapnánk megint kapnánk 110 gólt 2 szezon alatt.
Rohadtul nem tetszik nekem se a játékunk, de könyörgöm nevezzünk már ki végre egy sportigazgatót, aki tényleg extra jó a szakmában és ne tapasztalatlan Cherubini és őrült Paratici legyenek már ilyen pozícióba...
Mondjuk jelenleg senki nincs, na ilyen se volt még.:D

A kedvencem meg, amikor hasonlítgatjuk a játékunkat az Arsenalhoz és Manchester City-hez.
Én őszintén mondom nagyon kíváncsi lennék milyen csapatunk lenne, ha 3 év alatt Allegri is elkölthetett volna 500 millió eurót olyan játékosokra, akik az ő kérései.
Gyanítom, hogy a keretünk se ilyen gyenge káosz lenne és a játékunk meg főleg nem ilyen, hanem ahhoz hasonló, mint amikor folyamatosan domináltunk a 4-2-3-1-el.

venember83 2023.04.13. 06:15:03

@Rikoo: "A kedvencem meg, amikor hasonlítgatjuk a játékunkat az Arsenalhoz és Manchester City-hez."

Az olasz kiscsapatok ellen sincs játéka a Juventusnak. Nincs játék kb. senki ellen. Ez nem pénzkérdés. Ehhez képest abszurd csak végletekben gondolkodni, s Arsenalt meg Cityt emlegetni bármilyen kontextusban, miközben a Monza oda-vissza megverte a Juventust a bajnokságban, pl., azt a Juventust, amelyik mindenki ellen csak kontrázni szeretne.

steven.h 2023.04.13. 08:39:33

@venember83: Rikoo pont ezt mondja egyébként. A kiscsapatok ellen is azért nincs játéka a Juventusnak, mert a játékosaink nem alkalmasak arra, hogy 600 passzt megcsináljanak egy meccsen. Kosticnak terület kellene, ahogy egyébként Chiesanak is, de még a 35 éves Cuadradonak is. Ez nincs meg a kiscsapatok ellen, mert 20 méterre felhúzzák a védelmüket, nincs terület és DM-en kívül nincs olyan játékosunk aki ezt meg tudná bontani, még Chiesa sem teljesen ez típus. Még Pogba lehetne, de ő nem játszik ilyen olyan okok miatt. Távoli lövésekkel meg nagyjából Locatelli tudna veszélyeztetni, de ő meg messze játszik a kaputól. Így nehéz. Nyilván lehetne Souléval kísérletezni, hgoy ő kis játékban jobb-e, de pl Illing Jr megint abban jó hogy gyors és terület kell neki.

Egyetértek Rikooval, egy olyan sportigazgató kell aki tud koncepció szerint igazolni megfelelő profilú játékosokat, akik a csapatot tudják felfelé húzni és nem csak egyénileg kiváló játékos, hanem illik is a csapatba.

venember83 2023.04.13. 08:52:20

@steven.h: "A kiscsapatok ellen is azért nincs játéka a Juventusnak..." - mert a mester nem is akar játékot. Ő eredményt akar, s ezért csak kontrákban gondolkodik. Nem vitatom, amit írtok, vannak bőven hiányosságok a Juventusnál, Cuad és Sándor Sándor bizonyította is a Lazio ellen, hogy milyen jól megy nekik a védekezés és a támadás egyszerre, plusz a középpálya is legtöbbször fogalmatlan, ami a támadásépítést illeti, de nem is látom, hogy valami változna ebben a tekintetben, s itt kb. visszatérhetünk oda, hogy nem is cél játék kialakítása. A cél csapatként védekezni, s remélni, hogy sikerül találni egy, netán két gólt, amikor "több területet talál" a csapat, általában a második félidő derekán, amikor lassul az ellenfél tempója.

steven.h 2023.04.13. 09:30:12

@venember83: én nem tudom ez a mester nem is akar játékot miért ennyire evidens. az utóbbi időben volt olyan nyilatkozata hogy támadnia kellett volna a csapatnak, gondolom a partvonal mellől megőrülve is ezt üvölti nekik. annyira jó lenne, ha egyszer egy kamerát meg mikrofont szerelnének rá és leadnák hogy miről beszél egy meccsen, nyilván utólag, nem élőben. szerintem sokan meglepődnének.

Mindenesetre a mai napon szerintem sok minden ki fog derülni a Sporting ellen. meg én nagyon tudnék már örülni annak, ha Pogba és Chiesa is tudna huzamosabban játszani végre, hogy akkor hogy is nézne ez ki (nyilván Pogba ne Fagioli helyett, hanem inkább Rabiot helyett játsszon). de ezt könnyen lehet hogy már csak jövőre láthatjuk és jelen állás szerint könnyen lehet hogy Vlahovic nélkül

venember83 2023.04.13. 09:36:53

@steven.h: "én nem tudom ez a mester nem is akar játékot miért ennyire evidens"

Az elmúlt másfél év szerintem erre utal. Ritkán láttam mást a Juventustól, mint amit pár hozzászólással fentebb írtam: védekezés, visszahúzódva saját kapu elé, aztán reménykedni a kontrákban, s türelmesen, "kiegyensúlyozottan" várni a lehetőséget.

Attilio79 2023.04.13. 09:39:50

@steven.h: Hely kell nekik és az ellenfél védelmét is magunkra húzzuk, vajon azért, mert egy csatár nem köt le az ellenből 4 védőt?
Ultradeffenzív és kiismerhető Allegri taktikája!
Nincs 600 passz? Dehogynincs a 3 védő és a két szél között 1200 passz is van. A 3 középső középpályásunk alkalmatlan labdát felvinni és megtartani, de arra is, hogy színes játékot játszanak vagy átlövésből veszélyeztessenek.
Az utolsó középpályásunk, aki középen támadóbb felfogású volt, az McK volt.
Cuadrado továbbra sem védő, őt is rosszul használja Allegri.

insieme 2023.04.13. 10:58:00

@venember83: lehet, hogy azért akar ""csak ""eredményt,mert ez a feladata, ezért kap hosszú távon bizalmat,,hogy az eredmények elérése közben /után építsen csapatot?!

Rikoo 2023.04.13. 16:34:58

@venember83: Szerintem itt továbbra is az elvárásokkal van a baj. Ennél a klubnál mindenki gyorsan akar eredményeket, de ez nem így működik, főleg ha a keretünk kialakítása egy káosz konkrétan.

Lehet az kellene, mint az Arsenalnál, hogy hosszútávú projekt, beleölünk 500 millió eurót 3 év alatt és az a célunk, hogy 2-3 év múlva jó csapatunk legyen.
Csak akkor senkit ne zavarjon, ha a 15. hely környékén vagyunk, az Arsenalnál sem rúgták ki Artetát. Konkrétan a fent említett összegből tudott olyan játékosokat igazolni, amilyeneket ő akart, miközben eredmények nem jöttek. A tabella hátsó felén voltak folyamatosan.

venember83 2023.04.13. 18:57:15

@Rikoo: nem tudom, miért írod ezt, engem az sem zavarna, ha Pirlo vagy Sarri kapott volna további bizalmat, s lenne előrelépés, mert azt igazából nem látok. A büntetés nélküli második helyet is inkább tulajdonítom a balf@sz milánóiaknak, mint a Juventusnak. Ugyanakkor az előrelépést nem is eredményekre értem, hanem játékra, elképzelésre, tudatosságra, ami túlmutat ezen a bunkersötét passzív futballcsúfságon.

Rikoo 2023.04.13. 22:00:24

@venember83: Lehet Téged nem zavarna, de a Juventus szurkolók többségét igen. Sarrinál és Pirlonál is folyamatosan fütyültek a stadionban és a twitteren illetve a többi közösségi média oldalon is eldurvult a helyzet.
Ne felejtsük el, hogy mind a ketten halálos fenyegetéseket is kaptak, Pirlonak ha jól emlékszem még a fia is.

A 9 éves győzelmi sorozat után elvárás lett, hogy minden évben versenyképesek legyünk.
Viszont nem kontrajátékosokat kellene igazolnunk, ahhoz hogy labdabirtoklásra alapuló játékunk legyen és dominálni tudjunk. A játékosaink többségének területre van szüksége, ahhoz hogy jól tudjanak játszani és így azért nem vagyunk könnyű helyzetben. Még a középpályásaink is ilyenek.
De erről tényleg felesleges is beszélni, amíg nincsen sportigazgatónk.

venember83 2023.04.13. 22:28:45

@Rikoo: 8-9 páratlanul sikeres év után balgaság elvárni, hogy ugyanígy folytatódjon a sztori, számítottam a visszaesésre, nincs is ezzel semmi gond. Na de visszaesés után építkezni és fejlődni kell, s ezt nem látom, ez a baj. Nem kell bajnokságot nyerni 1-2 éves szünet után, de lehessen látni az erőlépést. És igen, ehhez egy jó sportigazgató kellene, nem klubon belül valakit kinevezni, hanem megfelelő szakembert keresni, s legrosszabb esetben májusban már kinevezni, hogy dolgozni is tudjon valamennyit az előkészületeken még a mercato kezdete előtt. Nem egyszerű.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása