Rabiot: "A Juventus más, mint a többi klub"

rabiot_adrien_golorom_sampdoria_ellen.jpgA Juventus középpályása, Adrien Rabiot, aki jelenleg a francia válogatottal készül, hosszú interjút adott a Tuttosport munkatársának, amely során számos téma terítékre került.

"Kissrác koromban a Liverpoolt követtem, mert rajongtam Steven Gerradért. Neki köszönhetően álmodozni kezdtem, ezért követtem a vörösöket. A másik bálványom Zinédine Zidane volt."

Rabiot jelenlegi szerződése nyáron lejár a Juventusnál, s egyelőre kérdés, hogy továbbáll, esetleg a jelenleginél is kedvezőbb feltételekkel hosszabbít Torinóban.

"Jelenleg nincsenek fejlemények, de hamarosan bizonyosan egyeztetünk, mert a szezon két hónap múlva befejeződik. Higgadt vagyok. Van esély rá, hogy távozom, de akár új szerződést is aláírhatok a Juventusszal. Boldog vagyok Torinóban, jó munkát végzek, s jó a kapcsolatom az igazgatókkal, a csapattársakkal és az edzővel is. Sokat segített nekem az elmúlt két év során, s nagy bizalommal volt felém. Ez fontos ahhoz, hogy jól érezze magát az ember, s jó döntést hozzak a jövőmmel kapcsolatosan.

Allegrinek számos erőssége van. Először is tudja, hogyan kezelje a keretet, s apaként beszél a játékosokhoz. Érti a játékosainak pszichológiai jellemzőit. Mindig megtalálja a megfelelő szavakat, még a legnagyobb nyomás alatt is.

Mindig a kemény munka az alap a Juventusnál, s ezt nagyon szeretem. Mindig is keményen dolgoztam, ezért vagyok most itt. A Juventus más, mint a többi klub. Nem ismertem más olasz klubokat, de nem hinném, hogy sok olyan lenne, mint a Juventus."

A középpályás a jelenlegi szezon során 33 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt már 9 találatot jegyzett, s a szurkolók az "őrült ló" becenevet aggatták rá.

"Egy kicsit furcsa, de igazán szeretem ezt a becenevet. Valójában egy nagyon csendes és nyugodt ember vagyok, de a pályán átváltozom, ezért tetszik ez az összehasonlítás egy lóval, egy szabad állattal, amely erős és elegáns is.

A családom alapvető fontosságú ahhoz, hogy jól éljek és játsszak. Édesanyám és köztem szoros kapcsolat van azért is, mert korábban voltak családi problémáink. Valódi oszlopok számomra. Anyámmal külön tudjuk választani a személyes és a professzionális kapcsolatot, ő az ügynököm is, ami nem általános."

Az Inter elleni győztes rangadó után az olasz sajtónak napokig témát adott, hogy Rabiot vajon kezével érintette-e a labdát a Juventus győztes találatát megelőzően.

"Megértettem, hogyan megy Olaszországban, amikor valami vitatható dolog történik, hosszan beszélnek róla. Értem, hogy a labdarúgás olyan, mint egy vallás Olaszországban, vagyis fontos részét képezi az emberek életének. Értem, hogy miért beszélnek olyan sokat arról, ami a pályán történik. 

A levonás nélkül biztosan kvalifikálnánk magunkat a Bajnokok Ligájába, de a dolgok jelenlegi alakulását tekintve még akkor is bejuthatunk, ha megmarad a büntetés. Hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni, nyomást tudunk gyakorolni az előttünk állókra, s amennyiben megnyerjük az Európa-ligát, a kvalifikáció automatikus lesz."

A Juventus számára komoly vetélytárs lesz az Inter, amelyet a zebramezesek a bajnokságban idegenben és hazai pályán is legyőztek, de az Olasz Kupa elődöntőjében a két csapat ismét találkozik majd egymással.

"Őszintén szólva úgy gondolom, hogy nem olyan erősek, mint a szezon első felében, de még a két évvel ezelőtthöz vagy az előző szezonhoz viszonyítva sem. Az volt az érzésem, hogy már nem rendelkeznek ugyanazzal az önbizalommal. Nem véletlen, hogy rengeteg mérkőzést elveszítettek ebben a szezonban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7618077838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.03.22. 13:26:07

3 évig fogalmatlan és lusta ló volt, 1 évig meg őrült. A két korszak közül melyik vetítheti inkább előre a jövőt?

rabsic02 2023.03.22. 13:46:04

Az biztos, hogy ez a Rabiot szinte bármelyik csapatba beférne. Azt hiszem a többség itt a fórumon pont arról beszélt, hogy a középpályások teljesítménye sokkal inkább meglátszik a játék képén, mint a csatárok és/vagy a védelem szerencsétlenkedése.

Leram7 2023.03.22. 13:53:48

@venember83: Tök igaz, amit írsz, de akkor is jelenleg szinte minden meccsen átlagon felüli a munkája. Rendíkül éretten és megbízhatóan focizik, áradásként a gólok is jönnek.

3 pl csapat: MU, chelsea, pool fixen keres kp-t, úgyhogy ha marad Rabiot az igen komoly dolog lesz. Akármelyik csapat túlfizet minket lazán. Ki fog derülni, hogy Rabiot a pénzt vagy a juvét szereti jobban.

Thuglife! 2023.03.22. 15:36:50

@venember83: az idei szezonban a vb-re készült,+szeretne új szerződést.(valakitől)szemben a 3 ellazsált évvel.ebből az látszik számomra hogy nála döntés kérdése mikor melyik évben játszik jól.ha szerződést kínálunk neki jövöre akkor semmi sem garantálja hogy úgy döntsön,most akkor megint nem hajt egy darabig.

Pavel1988 2023.03.22. 15:38:05

Én az elmúlt 3.5 év 90%-ban elengedtem volna ingyen is, a teljesítménye egészen februárig hidegen hagyott, mondván ez csak a VB-nek és a jövőbeni fizetésének szól.
Kezdek átbillenni és azt hinni, hogy egyszerűen Allegrivel ennyire jó köztük a kémia és/vagy tényleg beérett a játéka.

Ő az a játékos aki egyensúlyt hoz a csapatba, a munkabírásán kívül nagyjából semmiben nem tűnik kivételesen jónak.
Emiatt nálam szóba sem jöhetne az évi 10 milliós bér, ezt csak olyannak adnám meg aki képes egymaga különbséget jelenteni.
Adnék neki egy 5-6 millió/éves ajánlatot, amit valószínűleg nem fogadna el.
Korántsem látom annyira vészjóslónak a középpályás helyzetet a Juvéban, mint mondjuk a szezon elején.
Fagiolin látszik, hogy nagyon jó játékos. Locatellinek meg mintha eltűntek volna a hibái azzal, hogy mellette játszik.
Rovellának és Mirettinek sem ismerjük még a plafonját, könnyen beválhatnak ők is.

Előbb venném meg Frattesit 35m körüli összegért, évi 3M körüli fizetéssel, minthogy odaadjam ugyanezt az összeget Rabiotnak 4-5 év alatt. Utóbbit lehet még értékesíteni később, a franciát nem.
Emellett olyan profil ami jelenleg nincs a Juve keretében, szerintem Ő is meglőné a maga 5-10 gólját, a Serie A-ban a leghatékonyabban tör be a 16-oson belülre.
Elképzelni is édes milyen jól mutatna egy Locatelli/Rovella-Frattesi-Fagioli középpálya.:)

gomorra21 2023.03.22. 16:01:58

@Pavel1988: Rabiot még csak 28 éves lesz, az ő posztján, és a jellemzői mellett bőven lehet 5 klasszis év benne, ha sikerül belőle kihozni.
Nagy szükségünk van a tapasztalt, vezér jellegű játékosokra. A középpályán ez most leginkább rá igaz. Elnézve a poszt Marotta időszak rettenetes igazolásait, ezt most inkább meg kéne becsülnünk.
Még a végén lesz egy korrekt, harcias, technikailag elfogadható középpályánk.
Én tudnék neki örülni.

gomorra21 2023.03.22. 16:15:01

@venember83: mondj egy nagyobb vezért a kp-n

Pavel1988 2023.03.22. 16:24:22

@gomorra21: Annyira nem áll messze a véleményünk, de gondolj bele mélyebben a 10 m euró/ év veszélyeibe.
Nem csak az a baj, hogy 5 év alatt 50 millió+adókat fizetsz ki a játékosnak.
Idővel Fagioli, Locatelli és más fejlődő játékosok is új szerződést fognak kérni. Ilyenkor jellemzően a legjobban keresőhöz hasonlítják az ügynökök a játékosaikat, ha ez Rabiot 10 milliós fizetése akkor ez lesz az.
Egyszer már belekerült ebbe a spirálba a Juve, nem szeretném, hogy újra megtörténjen.

SuperTrezi 2023.03.22. 16:25:41

"Nagyon jól érzem magam itt, igazán fantasztikusan, de ha valaki az évi 7 milla helyett ad nekem 10-et, már itt se vagyok, pajtik!"

sleepy8 2023.03.22. 17:24:41

Mióta Allegri visszatért, látványosan feljavult. Tavaly is voltak mar jobb meccsei, iden viszont szintet lépett. Ettől függetlenül a 10mihaly az egy nagyon erős túlzás lenne. Remélem magunk mögött hagytuk ezt a mentalitasu vezetoseget...

spaolo1981 2023.03.22. 19:43:00

Szép nyilatkozat, de ha nem sikerül bejutni a BL-be, biztos menni fog, és nem csak ő. A többi bűnünkkel kapcsolatban (pl. Covid alatti bércsökkentés) mi a szitu? Izgalmas lesz a szezon vége, de félek nem a pályán történtek miatt...

steven.h 2023.03.22. 19:52:21

@gomorra21: Szerintem a jelenlegi csapatunk egyébként pont igazán vezér nélküli, de ha mindenképp mondjuk egy középpályást kellene mondanom az előbb lenne Locatelli, minden hibájával együtt, mivel rajta lehet egyedül látni hogy kapitányként tud viselkedni a pályán, ami az utóbbi időkben a közvetítésekben is nagyon átjött, nem is értem miért Danilon van az a karszalag. Vagyis nyilván értem, ez a rangsor az itt töltött évek alapján, de kapitánynak annak kellene lennie aki úgy is tud viselkedni a pályán.

venember83 2023.03.22. 20:19:17

@gomorra21: igen, én is Locatellit mondom, elismerve számos hibáját is, mert én is többet vártam tőle támadásokban, de egyszerűen valakinek hátrébb is melóznia kell, s ő az.

Bundesz 2023.03.22. 20:58:44

Szerény véleményem szerint, amennyiben kap több fizetést, elfog menni...
Viszont abban is biztos vagyok, ahol most tart, az Allegri bizadalma, és munkája! Szóval korántsem biztos, hogy egy MUban ugyan ezt hozná, sőt, ott harcolni kellene azért a kezdőért is tuti.
Okosabban tenné, ha maradna kicsit kevesebb pénzért, másrészről ha a Juventus vezetés valóban előre tervez, és megtartják a fiatalokat, újra egy olasz kemény mag rajzolódik ki, akik majdan egy új szövetségi kapitány biztos alapjai lehetnek az olasz válogatott csapatnak is. Szóval hamarosan kiderül, hogy az a ló verseny ló, vagy igazi igavonó?!

gomorra21 2023.03.22. 21:15:35

@steven.h: @venember83: Abszolút érthető, amit írtok; nekem is rokonszenvesebb Locatelli, és idővel ő valódi kapitánya lehetne a csapatnak (a lehetőség ott van benne).
Ugyanakkor minden részlegbe kell legalább egy játékos, aki játszott már győztes meccseket nagy, klasszis csapatok ellen. Ha nagy meccsek jönnek, a tapasztalatlan játékosok belőlük meríthetnek erőt.
Én ezt Rabiot-ban jobban látom. Talán nem a vezér a legjobb kifejezés. Én mindenesetre jelenleg Rabiot-t nem engedném el, nem látom, hogy hogyan erősödnénk nélküle, hogy ki az, aki a radaron van, és már rövid távon garantáltan hozná Rabiot szintjét. Inkább fiatal igéretek szoktak felmerülni, amiből egyrészt nem állunk rosszul, másrészt ilyen ígéretekre rengeteg pénzt elszórtunk az utóbbi években.

Juventina7 2023.03.22. 21:57:25

Ha van egy kis esze a vezetőségnek (a múltbéli pazarlásokból okulva), egyrészt egy játékosnak sem fizet mostanában 10 millió eurós fizetést, óriási kockázat, hogy ne legyen ráfizetés (Pogba ugye megvan), másrészt ez a csávó évekig a legnagyobb alibistája volt a csapatnak, biztos, hogy meg kellene kondulnia annak a vészharangnak, ez a formajavulás mennyire átmeneti vagy egyáltalán tényleg a Juvénak szól-e, vagy a nyári piacra jobb kondíciókkal akart kikerülni a kedves mamájával.
Inkább 2-3 fiatalabb játékosra fordítanám ezt a pénzt, sokkal lojálisabbak és hálásabbak lesznek a klub felé. Hosszú távra kell csapatot építeni, Rabiotot én sosem tekintettem igazi juventinonak.

west30 2023.03.23. 00:21:58

Szep volt,jo volt,de remelhetoleg szo sem lesz 10 millios fizetesrol,meg a jelenlegi fizetese is sok plane a 10.Remelhetoleg a Sandroval kapcsolatos pletykak is csak korai aprilisi trefak,a budos eletben nem jovunk egyenesbe ha valoban ilyeneken tori a vezetoseg a fejet.

Lanzafame 2023.03.23. 12:28:33

@venember83: szerintem van azért egy pozitív tendencia nála, nem az történt, hogy hirtelen idén jó lett. Sarri alatt még keveset játszott, Pirlo alatt voltak jó időszakai, de amióta Allegri visszajött, egyre jobban játszik.

venember83 2023.03.23. 12:44:22

@Lanzafame: persze, vannak árnyalatok, s lehet ezt az esetleges szerződéshosszabbítást pozitívan/negatívan nézni, szubjektív preferencia szerint.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása