Danilo: „Nyugodj békében, Atsu”

danilo_atsu_tarsasagaban_porto_edzesen.jpgChristian Atsu halálhírét nemrégiben megerősítették, a ghánai válogatott a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésben vesztette életét, egykori csapattársa, a Juventus aktuális alapembere, Danilo pedig emlékei között kutatva búcsúzott a FC Porto, a Chelsea, a Vitesse, a Newcastle United, a Bournemouth, az Everton, a Malaga és a Hatayaspor csapatát megjárt futballistától.

A két futballista még a Porto keretében volt csapattárs, a felnőtt csapatnál szerepeltek mindketten a 2011-12-es szezonban.

„Átlagososként megélt pillanatok rendkívüli leckével szolgálhatnak.” - kezdte Danilo a búcsúüzenetét az Instagram felületén.

„Jól emlékszek az ebédekre és vacsorákra az FC Porto csapatánál a Sol Verde hotelben, a portugáliai Espinhóban, ahol az egész csirkét megetted, még a csontot is. Igen, pontosan, a csontot is.

Mi felületes szemlélőként csak nevettünk, s viccelődtünk, hogy miben éheztél meg ennyire, Atsu?

Aztán egy napon, bár nem lett volna szükség rá, de a megszokott könnyedséggel és óriási mosollyal elmondtad nekünk, hogy hozzászoktál a csont elfogyasztásához, mert gyermekkorodban megtanultad, hogy nem dobhatsz el semmit, mert nem tudtad, mikor és mi lesz a következő étkezésed. Komoly, ez aztán gyomrosként ért minket, ha élhetek egy szóviccel.

Köztünk szólva elmondhatom, hogy az utolsó napokban az FC Portónál kértél tőlem egy emlékmezt, hogy majd apaként elmondhasd a gyerekeidnek, hogy valamikor Danilóval futballoztál.

Azt elmondanám, hogy te példakép voltál számunkra anélkül, hogy tudtad volna. A gyerekeimnek majd elmondom, hogy olyan emberrel játszhattam és találkozhattam, amilyen te voltál. Nyugodj békében, testvér.”

A földrengés után rögtön felmerült, hogy Christian Atsu az áldozatok között lehet, ám később olyan hírek láttak napvilágot, hogy a játékost egy kórházban ápolják, ám végül a minap megerősítették, hogy a játékost megtalálták egy épület romjai között.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3118052772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása