Reichart: „Továbbra is számítok Agnelli tanácsaira és tudására”

szuperliga.jpgTegnap számos hírforrás beszámolt arról, hogy a 2021-ben bemutatott, majd gyorsan romjaiba dőlt Szuperliga projektet feléleszti a versenysorozat befuttatására alakult A22 Sports Management, és ezt nagyban segíti a madridi bírósági döntés, amely megtiltja az UEFA és a FIFA számára a születő Szuperliga ügyébe való beavatkozást az érdekelt klubok szintjén.

A Sky Sport az újraindulásról cikkezett, és hogy a projekt keretében konkrét lépések történtek, a Telegraph szerint pedig 50-nél is több klubbal vette fel a kapcsolatot a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus a sorozatban való részvétel ügyében.

A hírek szerint többdivíziós sorozatról lenne szó, állandó tagok nélkül, klubonként minimum 14 meccsel. Az A22 kiadta a Szuperliga tíz új alapelvét tartalmazó manifesztumot, amely révén a sorozat mellé meg kívánják nyerni úgy a klubokat, mint a szurkolókat.

Az alapelvek szerint 60-80 csapat vehetne részt a nyitott sorozatban, érdemalapú lenne a bejutás a bajnokságbeli eredmények alapján, állandó tagok nélkül. A Szuperliga révén a klubok saját kézbe vennék az európai versenysorozat irányítását, az európai uniós alapelvek figyelembe vételével, további erőforrásokat generálnának maguknak, és nem csak a futball kockázatait kívánják viselni, hanem aktívabb szerepet vállalnának saját sorsuk és bevételeik irányításában.

Az ügy előmozdítására alakult A22 vezérigazgatója, Bernd Reichart az ANSA munkatársának beszélt az aktuális helyzetről, s természetesen felmerültek szorosan a Juventushoz kapcsolódó témák is, például azt is megkérdezték a vezetőtől, hogy mennyire aggódik a Juventust övező jogi cirkusztól, aminek a nyomán már levontak 15 pontot a klubtól, s további büntetések várhatók a Prisma vizsgálat keretében.

„Nem aggódok, folytatom az együttműködést a Juventus képviselőivel konstruktív és produktív módon. Továbbra is a projekt mellett elkötelezett feleknek tekintem őket, akik érdekeltek a futball fenntarthatóságának a biztosításában.

Andrea Agnelli? Saját maga fog dönteni a jövőjéről, hogy miben szeretne részt venni. Én mindenképpen szeretném, ha számíthatnék rá, a tanácsaira és a tudására, mivel kevesen ismerik az európai futballt úgy, mint ő.

Szeretnénk mindenkinek átadni egy kulcsüzenetet: nem lesznek állandó tagjai a sorozatnak, a sorozat tekintetében a meritokráciát kívánjuk képviselni. Tanultunk a vitából, ami a Szuperliga eredeti változata nyomán kialakult.

Az érdemalapúság az egyik fő alapelve a sorozatnak. Úgy a klubok, mint a szurkolók vonzó és kompetitív versenysorozatot szeretnének látni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9918045766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2023.02.10. 10:16:10

Ez így jól hangzik ! Ha sikerülne megvalósítani, akkor szerintem, kb. A Bl halálát okozná .

supertrezi 2023.02.10. 11:23:52

Cefréék kezéből szinte minden pénzt és hatalmat kivennénk, szóval továbbra is számíthatunk a legaljasabb lépésekre tőlük.

Gaben Smith 2023.02.10. 11:45:56

Legalabb a parizsi is nyerne bl-t

alexGicamo 2023.02.10. 11:52:20

@supertrezi: Az biztos, hogy nem fogják annyiban hagyni ! Pénz és presztizs !

Freddydread1985 2023.02.10. 12:06:33

Inter drukkerként követem a blogotokat már 1 éve viszonylagos rendszerességgel.
Nem szoktam hozzászólni, de ez egy olyan téma, ami minden csapatot érint. Főleg a Serie A-ban.
Egyszerűen felháborító amit az UEFA és a FIFA csinál. Tekintsünk el attól, hogy most Ti mit csináltatok gazdaságilag. Valahol érthető, valahol égő , de leginkább szomorú. Azért szomorú mert versenyképesnek gazdasági manipulációval lehet csak maradni.
Ne aggódjatok, mi olyan szintű adósságot halmoztunk fel, hogy minden évben 50m pluszt kell kihozni a mercaton. Szörnyen szomorú...
Maximálisan támogatnám a Szuperligát ha bármi beleszólásom lehetne. Teljesen igazat adok abban , hogy a vegzálásotok is annak köszönhető , hogy teljes mellszélességgel kiáltatok a liga mellett. Hazudni sem fogok, mint ősi riválisok , minden ami a károtokra történik, az számomra megnyugtató. De ebben a helyzetben, még én is kiállnék mellettetek. Amennyire rontja ez az egész ügy a Serie A színvonalát, amennyire röhög a markába az Uefa/Fifa, és amennyire korruptak és szánalmasak, annyira kéne egymás tenyerébe csapva eléjük állni , asztralra csapni, aztán odaszarni a lábtörlőjükre.
Nehéz a dolog, mert minden csapatnak egységesen kéne kiállni a liga mellett, de a beszariság és a sarokba szorítás nem segít ezen.
Összességében, remélem , hogy összejön. Valószínűleg a Derby d'Italia színvonala is sokat nőne, és a nézettség is globálisan.

DelPiero2 2023.02.10. 12:14:45

A beszariság és a sarokba szorítás mellett kiemelném az álságos megtévesztést is, mivel az UEFA/FIFA még eljátssza a népek barátságát, labdarúgás népszerűsítését...Aztán lásd Katar, a "világ legjobb" VB-je, amikor konténerekben aludt a nézők jó része. Korrupció ellen küzdenek úgy hogy az ő vezetőik vastagon benne vannak.

Pepito1982 2023.02.10. 12:39:15

@Freddydread1985: létezik normális inter szurkoló? :) csak vicceltem. Jó hallani az ősellenseg szájából hogy elismeritek hogy valamilyen szinten koncepciós ügy zajlik velünk szemben. Egyébként hogy lettél interes? Nekem az ikertesom interes, az igazi Ronaldo óta, 1998. Én 95 óta vagyok Juves.

Freddydread1985 2023.02.10. 12:49:41

@Pepito1982: Létezik normális Juve szurkoló? :) Nem gondolnám , hogy ha egymással szemben állnánk fizikailag, azt mondanád , hogy micsoda patkány vagyok mert az Internek szurkolok. Azért a jellem feljebb van mint a választott csapatnak való szurkolás. A fentebb írtak pedig egy közös ügyet szolgálnak. Ott szerintem nincs helye ellenségeskedésnek.
Az , hogy az ikertestvéred Interes, megmosolyogtató. (Jó értelemben).
A választás semmi különös. 1994 óta vagyok drukker , ha jól számolom, 9-10 éves lehettem. Nem is emlékszem , hogy dőlt el. Azt hiszem kéz a kézben jártak a családi hagyományok és az a bagatell dolog, hogy tetszett a kék-fekete kombináció mez szempontjából. Az igazi Ronaldo is sokat nyomott a latban természetesen.
Van olyan, hogy a legnagyobb riválisoknak félre kell tenni az egoját és együtt menni előre, hogy pozitív irányt vehessen a két csapat jövője. Utána majd utálhatjuk egymást ismét, ígérem. :)

Apuleius 2023.02.10. 13:03:07

@Freddydread1985: Isten hozott a blogunkon, örömmel olvassuk a véleményedet az ügyről, s remélem a jövőben is megosztod majd velünk az aktualitások kapcsán.

2023.02.10. 14:09:54

Akkor további 20 pont levonás garantált. :D Innentől kezdve nincs mese, létre kell hozni a szuperligát és ki kell csinálni a cefre féle bagázst!

Pepito1982 2023.02.10. 14:29:14

@Freddydread1985: köszi szépen a választ. Egyébként te mit gondolsz a calciopoliról?
Szerintünk túlságosan súlyosan büntettek minket, míg ugyanazért a dolgokért a Milan csak pontlevonast kapott, ti meg semmit, később még már elévült. Kaptatok pár bajnoki címet, mert nem volt vetelytarsatok. Te hogy látod?

Freddydread1985 2023.02.10. 15:04:22

@Pepito1982:
Ezzel nem leszek szimpatikus, de ha az őszinte véleményemre vagy kíváncsi, akkor tessék :)
Szerintem a Calciopolinak a felszínét súrolja minden szurkoló ismerete. Így nem lehet releváns véleményt mondani róla. Megközelítés kérdése. Ti azt mondjátok , jogtalan volt minden. Én azt mondom, biztos , hogy nincs így. Elképzelhetetlennek tartom, hogy Moratti, és az Inter mögött álló embereknek akkora hatalma lett volna, hogy egy ekkora botrányt befolyásoljanak. Az lehet , hogy a dominó első kockájá Inter kézzel dőlt el , így borítva ki a bilit, de biztos vagyok benne, hogy az elkövetett "hibák" mértéke nem egyenlő arányban oszlott meg a csapatok között. Mégis , hogy lehetne borítani egy bilit, ha nincs tele szarral? Természetes az, hogy ha az ősi rivális nem kap semmi büntetést, és még a bajnoki címet is megkapják, akkor a legnagyobb gonosszá, sátánná vannak kikiáltva a szemetekben. Ha az Inter is kap 30 pont levonást, és nem kapja meg azt az 1 bajnoki címet, viszont Ti így is a másodosztályba kerültök, akkor más lenne a bűnbak, vagy elégtételt éreznél? . Bűnbakot találni mindig könnyebb mint a saját hibákat elismerni. Én nem gondolnám, hogy azért mert régen történt, most azt lehet mondani, hogy ártatlanok voltatok mint a ma született bárány. Marketing szempontból iszonyatosan rosszat tett volna a Juventusnak, ha abban a hitben hagyja a futballvilágot és a szurkolókat, hogy jogos volt a kizárás és a büntetés. Így minden erővel azon munkálkodtak, hogy valahogy visszaállítsák a klub renoméját. Ez valamelyest sikerült is azzal, hogy a szurkolóitok azóta azt szajkózzák , hogy " kiderült arról is , hogy nem volt jogos , csak az egész liga akkora pert kapott volna amit nem élt volna túl ". Nos én nem hiszem, hogy a Juventus ennyire a liga és Olaszország felett állna.
A mostani botránnyal kapcsolatban fentebb írtam , a véleményem, és az egyetértésem. A Calciopolival kapcsolatban ezt nem tudom elmondani. Nem rajtam múlt a dolog, nem lettem boldogabb attól, hogy kizártak titeket, és nem éreztem elégtétel.
Összességében, nekem a Calciopoli egy olyan dolog, ami ha nem történik meg, én ugyanolyan boldog vagyok. Nem a bajnoki címért szurkolok az Internek, vagy azért , hogy nektek rossz legyen. Nem érdekel a dolog őszinténszólva. És lassan Ti is elengedhetnétek, akkor talán nem lenne annyira a köztudatban, nem hergelnétek egymást sem. Persze értem, hogy most a per miatt előkerült.

alexGicamo 2023.02.10. 15:39:57

@Freddydread1985: Üdvözöllek nálunk ! Szimpatikus a hozzáállásod ! Az ilyen ellendrukkereket nem utálom annyira ! :-D Persze csak viccelek ! De amúgy való igaz , hogy a közös érdek még az ellentétes oldalakon állokat is egy tömbbe hajtja !

Pepito1982 2023.02.10. 20:55:22

@Freddydread1985: megmondom őszintén hogy igen, szerintem sok ezer Juve szurkoló jobban érezné magát ha a két bajnoki cím megmaradt volna és az inter nem kap ajándékba. Kevésbé lenne ellenszenves az inter,na de ez sajna így alakult. Köszönöm a választ! Milan v Juve ha a kettő közül kell bajnokot választani? :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása