Az új vezetőség új irányt is hoz

j_logo_stadionban_este.jpgA Juventus új vezérigazgatója, Maurizio Scanavino feladata a költségek alacsony szinten tartása, miközben a keret versenyképességének a fenntartása is fontos szempont, számol be a fejleményekről a La Gazzetta dello Sport mai száma. A januári átigazolási időszak visszafogottnak ígérkezik, az elsőbbséget az értékesítés élvezik, nyárig feltehetően két játékost is értékesítene a klub, az egyik Weston McKennie, a másik pedig Denis Zakaria.

Szerdán megalakul az új igazgatótanács, az elsődleges kinyilatkoztatott cél pedig a klub pénzügyi helyzetének a javítása, miután az elmúlt pénzügyi évet is komoly mínusszal zárta a klub. Erre az első felmerülő lehetőség a piaci aktivitás visszafogása. Miután az elmúlt három évben a Juventus elköltött 425 millió eurót, az új paraméterek szerint ez az irány nem folytatható. Egy másik feladat pedig a szakmai terület adott vezetőit célozza, ezek szerint a vezetőség kiemelt figyelemben részesítené Massimiliano Allegri és Federico Cherubini munkáját.

A Juventus projektje is bizonyosan változni fog, a klubnak folytatnia kell az utat a fenntarthatóság és a bérteher csökkentésének az irányába. Továbbá a klub azt várja el Massimiliano Allegritől, hogy a jövőben is számítson a fiatalokra, és kiaknázza a saját nevelésű fiatalokban rejlő lehetőségeket.

A milánói lap szerint a Juventus továbbra is figyelemmel követi Cristiano Giuntoli tevékeységét, és a Napoli vezetője kiváló alapot jelenthet a bianconero klub számára, mely a jövőben nem kíván őrült összegekért játékosokat vásárolni.

A napokban felmerült, hogy Khvicha Kvaratskhelia a Juventushoz is kerülhetett volna, ám a lap szerint ez az elmulasztott lehetőség nem érv a Napoli sportigazgatójának megszerzése mellett. A grúz játékosra valóban igényt tartott a Juventus, még mielőtt Cristiano Giuntoli megvette volna a futballista játékjogát idén nyáron 10 millió euróért. Az Öreg Hölgynél az érdeklődés idejében még Fabio Paratici dolgozott, és az olasz sportvezető Maurizio Sarri szezonjában akarta Torinóba csábítani a játékost, azonban ezt követően a Juventusnál a vezetőségben változások jelentkeztek, így a klub stratégiája is változott, s az új stratégia értelmében a Juventus már nem tett lépéseket az akkor a Rubin Kazannál futballozó fiatalért.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5318027244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peti78 2023.01.16. 14:04:13

Szó mi szó
Kevés a rúgott gól
433
Elől a
Chiesa vlahovic mariska hármas

2023.01.16. 14:30:37

Kíváncsi vagyok, hogyan fogunk nyáron szarból (szinte nulla pénzből) várat építeni?

sleepy8 2023.01.16. 14:51:07

@MGB75: Egy értelmes scout hálózat letrahozasa mondjuk nem lenne hátrány. Felelmetes mennyire nincs szemünk a tehetsegekhez..

peti78 2023.01.16. 15:42:01

@MGB75: a szczesny sandro cuadrado rabiot paredes rugani kean arthur mckennie éves bérterhe 62mill eur...
Ezt min 40ből ki lehet hozni
Ingyen távozók és eladás zakariást is ideszámolva 80mill eur
Ez máris +100 mill eur
Nem mondom hogy nyáron meg fogjuk váltani a világot de kiindulásnak nem rossz

Gaben Smith 2023.01.16. 16:25:51

@peti78: basszus arthur is a mi jatekosunk mar teljesen elfelejtettem

Gaben Smith 2023.01.16. 17:00:01

@peti78: arthur brutto 3,2 nem eliras?

venember83 2023.01.16. 17:19:24

@Gaben Smith: lehet, annyit kell fizessen a Juve neki jelenleg, mert a Pool nem állja a teljes bérét.

peti78 2023.01.16. 17:33:23

@Gaben Smith: felét mi felét a pool
6,4 a teljes bruttó keresete

Gaben Smith 2023.01.16. 17:57:45

@peti78: neztem a napoli 70 milliobol hozza amit hoz a milan 83 … fele osszegek…remelem management szinten is menni fog majd a takaritas. Cheubrini pl sosincs emlitve mint barmely igazolas letrehozoja..Ha megemlited Marotta m,Massarat vagy Giuntolit akkor tudod a nevuket sikerigazolasokkal parositani

venember83 2023.01.16. 18:12:38

@Gaben Smith: ezt a pár nevet említik a Juve kapcsán is.

west30 2023.01.16. 20:48:53

Mondjuk jo lenne vegre ebbol latni is valamit,mert ez minden evben elhangzik,de semmit se latni belole.

JuveMI 2023.01.16. 23:28:01

Már elnézést... de ez a bulvárduma nem több, mint háttér információk boncolgatása... a lényeg nincs benne... IDE EDZŐ KELL!!!! Nálam ez lenne a legfontosabb... majd az EDZŐ csinál csapatot. Ha adott egy tehetséges, ambiciózus, modern felfogású tréner, akkor felépít egy csapatot... nekünk szurkolóknak ez lenne a lényeg, a legfontosabb. Az, hogy közben odafent hogyan könyvelik a dollárokat... annyira nem érdekel, mint maga a csapat, mert maga a csapat (van/volt/lesz) a JUVENTUS! Amit mi a pályán látunk.

Pilsnerurquell 2023.01.17. 03:34:16

Nem Alllegritől pattan a labda 5méterre, nem Allegri nem tud egy labdát átvenni/megtartani, nem Allegri kérte hogy Kínekkel keljen "rohamoznia" egy Nápoly ellen, és nem Allegri miatt fogalmatlan a keret.
Kosticnál pl nagyanyámnak több jó átadása volt ami számszerűsítve kB úgy nulla.
Mekkeni és Lokatelli olyan mint két pályamű kád, de nyomokban sem mint egy focista.
Chiesa már idegbeteg lett, pedig most tért vissza.

Gondolom ez mind-mind a 2 BL-döntős mester hibája.
Hagyjuk Ibolykát...

Szélnek kell ereszteni a fél keretet a f*szba, ki kell tűzni egy reális célt, aztán Allegrinek olyan játékosokat adni akikkel lehet dolgozni.
Nem jönnének egyből a sikerek, de foci az lenne legalább.

Plusz halkan jegyzem meg itt a végén hogy ez a Juve a kiesés ellen küzdenie jelenleg Angliában.
És az sem Allegri hibája lenne.

venember83 2023.01.17. 05:54:13

@JuveMI: van edzője a csapatnak, s a napokban több meccs is lesz, úgyhogy lesznek edzői nyilatkozatok is. De azt nem tudom megígérni, hogy azok érdekesebbek/tartalmasabbak lesznek, mint a fenti feltételezések/értesülések/háttérduma/bulvárduma. Viszont a Monza ellen elvileg számos fiatal kerül a kezdőcsapatba (pl. Soulé), szóval ebből a szempontból talán érdekes meccs lesz.

Gaben Smith 2023.01.17. 08:09:23

@Pilsnerurquell: masfel eve van itt allegri. Tegyuk fel hogy igazad van ezen idoszak alatt is rengeteget valtozott a kerete. Nyilvan lehetne jobb osszetetele is de eppen ezert azt hiszem senki sem var tole csodat csak egy olyan epitkezest ahol lathato az honnan hova szeretnenk eljutni.
Ez viszont varat magara hiszen ha az europai foci egy haromszog akkor allegri focija egy kocka amit 1,5 eve probal beletuszkolni a haromszogbe.
Abban vegkepp nem ertek egyet , hogy a fel keretet ki kell baszni es igazolni neki , hiszen a multjan kivul semmivel nem tamasztotta ala a bizalmat es foleg nem azt hogy sztarokat kapjon hatalmas osszegekert.
Ő az edzo neki kell megtalalnia egy-egy jatekos olyan szerepkoret ahol a legjobban eltakarhatoak a hibai viszont kijonnek az elonyei.
Ezt abszolut nem latom ,mivel a sajat csokonyos elkepzeleseit akarja raeroltetni a kerette nevezetesen a melyen visszahuzodas ,a jatekszer atadasa az ellenfelnek majd nehany helyzetet kialakitva esetlegesen golt rugni es egyet se kapni, kb feladva a tamadas lehetoseget. Ezt a felfogast mar meghaladta a foci .Ezzel ma mar erosebb csapatokat nem versz meg mert ugyis rugnak neked golt a gyengebbeket pedig vert izzadva lehet verni.
En nem latom azt a szakmai munkat,iranyt ami miatt Allegrinek ide sokkal jobb keretet kellene rittyenteni,mert ezzel sem tud mit kezdeni.
Persze van gond a scoutingba is hiszen a napoly evi 70 milliot a milan 83-at mi pedig 153-at koltunk berezesre.
A keret nem optimalis de ennyire nem tragikus ahogy hetrol hetre szenvednek.

venember83 2023.01.17. 08:18:39

@Gaben Smith: "hiszen a napoly evi 70 milliot a milan 83-at mi pedig 153-at koltunk berezesre"

Ez még a BL-álmok maradványa, hamarosan ez is eltűnik.

JuveMI 2023.01.17. 08:21:17

@Pilsnerurquell: Van baj a játékosokkal, nem vitás... azt viszont nem hiszem el, hogy pont nálunk játszik az a 15 válogatott játékos, akitől elpattan a labda. (a MU-nál is pont ilyen bajok voltak 1-2 éve... aztán odatették azt a kopasz szakembert...)
Azzal egyetértek, hogy Allegrivel ez a Juve kiesés ellen küzdene a PL-ben (ugyanúgy, ahogy Moyes betonbunkere is beszakadni látszik... nem véletlen, hasonló stílusú jelenleg a két mester)... viszont egy-egy "alsó közép kategóriás" menedzser... pl. Frank, De Zerbi, Howe egészen rövid időn belül "megrakná" azt a ligát ezzel a Juventussal!
Persze lehet hogy tévedek... és a Brihgton/Berntford sokkal jobb játékosokból áll, mint ez a Juve...

JuveMI 2023.01.17. 08:28:56

@venember83: Várom már a fordításaidat! Ahol a Mister és a Gaz Dello Sport(ok) majd megmagyarázzák nekem, hogy miért is kell a legerősebb kerettel kiállni a legfeljebb F1-es versenyeiről híres Monza ellen a Coppa Italiaban... mást már úgysem nyerhetünk idén... és miért kell körömszakadtáig védekezni ellenük.

venember83 2023.01.17. 08:42:34

@JuveMI: erre semmi frappánsat nem tudok írni. Örülök, hogy nem hiába szánjuk az időt a blogra.

steven.h 2023.01.17. 09:39:28

@JuveMI: Sajnos ezzel most egyet kell értenem, bár én Howe-t nem tartom sokra, cserébe De Zerbi egészen elképesztő, ahogy egyébként Arteta is (én belőle se néztem ezt ki, megkövetem most magam) és most látszódik, hogy egyébként lehet tényleg inkább Pirlo helyett neki kellett volna menni a továbbépítkezésnek Tudorral. Én még most is azt mondom, hogy akkor mikor a Pirlo érában ment a csapatnak, az Tudor elképzelései alapján ment.

FAF 2023.01.17. 10:42:25

@Pilsnerurquell: Persze mindig a kerettel van a baj. Szerintem meg mindegy ki jön ide megy a süllyesztőbe Allegir alatt. Kivétel Rabiot juhúúú egy játékos teljesítménye javul a többié romlik. Bár nála is inkább az a szitu hogy el akarja adni magát vagy csak a VB-re akart kijutni.

A ligán belül melyik csapatnak van hú de jó kerete? A Napoli a start előtt le lett írva meg a játékosaik is most meg már hú micsoda sztárok vannak ott egy fél év után. Egyik játékosukat se akarta volna itt senki most meg jaj milyen jó lenne ha itt lennének. Nem lettek ők annyival jobban csak be lettek építve egy játékrendszerbe ami nálunk nincs.

Nem is csodálom hogy elpattan a labda tőlük, ha a labdakergetést gyakorolják labdás játék helyett edzésen is.

Lehet más edzővel se lenne jobb de az nem járja hogy másfél év alatt nem látszik semmilyen irány bár mondhatunk nyugodtan több évet is mert az utolsó éveiben is ez a kilátástalan fos játék volt.

Spider81 2023.01.18. 06:16:20

Szereny velemenyem szerint a kul a jatekosok es az edzoi stab ugyanolyan hibas, hogy itt tartunk.
Nem latom az evekkel ezelott beharangozott projektet, a folyamatos fejlodest es ezt a vezetoseg hibajanak tartom.
Allegri hibaja az,hogy beleszurkult a sajat elkepzeleseibe es szerintem nincs meg a teljes osszhang kozte es a csapat kozott. Hianyzik a dinamika, a varatlan, az offenziv foci legfokeppen azok ellen a csapatok ellen ahol egyertelmuen mi szaitunk eselyesnek. Nehany taktikusabb csata belefer, de konyorgom nehogy mar egy Cremonese meg Monza ellen ne ugy menjunk neki a meccsnek, hogy megmutatjuk mi is a a Juventus es a kapuhoz szogezzuk az ellenfelet!
A keretrol meg annyit, hogy a vdelem nagyjabol rendgben van ha mindenki egeszseges. Alairom,hogy szelsovedok teren nem brillirozunk, de foleg a kis csapatok ellen az elerheto opcioknak meg kell hogy oldja a csapat a feladatot. Nalam a legnagyobb gond a kozeppalya, amit vartunk foleg Locatol az nem kovetkezett be, sulytalan es szurke a mezonyben, ezert varom Pogbat,hatha O es Loca jol fognak mukodni egyutt. A fiataljaink ebben a szezonban eddig nem tudtak konstans teljesitneyt letenni az asztalra, de talak idovel es rutinnal bernek majd. Elol Vlaho sem az igazi, amit a Fioba megcsinalt egyedul es lotte a golokat azt itt nem tudja (lehet taktikai huzas Allegri reszerol,hogy teljsenen feltoja?) es emelett nem jonnke azok a kulcspasszok es beadasok amikbol O eredmenyes tud lenni.
Szumma szummarum, kell nehany erosites (1 kozepso vedo,2 szelsovedo, ha Pogba es Loca is befuccsol akkor egy szervezo kozepre, csatrposzton nem hiszem hogy lesz nagy mozgas,es marad Milik/Vlaho es talan Kean helyett egy fiatal csatar az akademiarol, mondjuk a torok srac) a nyaron es az edzo kerdest is jol meg kell fontolni, tovabba varok nehany igazi szakembert/klub legendat a vezetosegbe akik segithetik a szakmai munkat.
Amig elunk remelunk
Forza Juve

venember83 2023.01.18. 08:24:56

Tuttosport: A torinói napilap szerint az új vezetőség új sportigazgatót is hozhat magával, Federico Cherubini helyett, aki más pozícióban maradna a klub kötelékében. A felmerülő nevek már ismertek, Luís Campos, aki a Monacónál nyújtott kiemelkedőt, a Milan szakembere, Frederic Massara, a Napolinál dolgozó Cristiano Giuntoli, illetve a Románál ismertté vált Gianluca Petrachi

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása