Zidane a Juventusra vár?

zidane_es_allegri.jpgA Calciomercato pár fejleményt osztott meg Zinedine Zidane kapcsán, és nincs kizárva, hogy a francia legenda a Juventushoz szerződne.

A Real Madriddal játékosként és edzőként is igencsak sikeres Zinedine Zidane-t a világbajnokság végéig folyamatosan hírbe hozták a francia szövetségi kapitányi poszttal, ám Didier Deschamps szerződéshosszabbításával erről a lehetőségről már nemigen lehet írni.

A lapok szerint Zinedine Zidane elutasította több klub közeledését is, beleértve a Paris Saint-Germain és a Manchester United együttesét, s mindezt a francia szövetségi kapitányi poszt reményében. A klubokon kívül a francia szakember az Egyesült Államok, Brazília és Portugália nemzeti csapatainak a vezetését is visszautasította.

Massimiliano Allegri idei szezonja csúfosan kezdődött, több egyszerűnek tűnő meccset is elbukott a csapat, ráadásul a BL-ből is csak az EL-be sikerült továbblépni egyetlen győzelemmel, ám az elmúlt időszakban magára talált az együttes, és a bajnokságban 8 meccses győzelmi sorozatot tudhat magáénak.

A kiváló forma ellenére azonban Massimiliano Allegri helyzete továbbra sem megkérdőjelezhetetlen, különösen mivel a klub teljes vezetősége lemondott, beleértve az edzővel kiváló kapcsolatot ápoló klubelnököt, Andrea Agnellit is.

A bianconero klub ismét nem a legmegfelelőbb indokok miatt találja magát a címlapokon, és ezért a teljes igazgatóság távozott, így a klubot jogászok és kereskedelmi ügyek terén képzett és tapasztalt szakemberek védhetik meg, az élen az új vezérigazgatóval, Maurizio Scanavinóval.

Massimiliano Allegri nyárig bizonyosan marad, ám az eredményei függvényében a vezetőség akár le is válthatja őt nyáron, és ebben az esetben Zinedine Zidane vehetné át az Öreg Hölgy szakmai stábjának az irányítását. Zinedine Zidane a Real Madridnál igencsak eredményesnek bizonyult, hiszen két mandátuma alatt három BL-címet és két spanyol bajnoki címet nyert a fővárosi csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818022786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2023.01.10. 11:32:14

Azért kíváncsi vagyok, hogy a mi jelenlegi keretünkkel mit alkotna Zidane .
Az egykori madridi csodacsapat magától is működött volna, úgy is mindent megnyert volna, ha nincs edzőjük .

samat6 2023.01.10. 12:23:01

Szerintem nem az a kérdés hogy ott milyen keret volt. Azt a mentalitást, azt a taktikát hozhatná amit egy olasz edző sose játszatna, és amin szerintem már változtatnia kellene pár csapatnak. Előre passzból lehet gólt szerezni, nem hátul labdázgatásból.

Gaben Smith 2023.01.10. 13:23:56

Engem speciel hidegen hagy ez az Allegri stílus és a 8 győzelem. Ezek annyira vékony mezsgyén mozognak épp úgy lehetett vna x vagy vereség. A szerencse velünk volt aki csak az eredményeket nézi az hibát követ el. A játék képe és a fejlődés íve engem nem nyugtat meg cseppet sem. Az év elején ezek a meccsek amik most jönnek elmentek. Nem lehet ilyen passzívan ,ridegen és minimalistan játszani. Örülnek Zidane-nak és egy életre elég volt Allegribol aki lassan az összes foci iránti kedvemet elveszi ezzel a nyomorúságos felfogással és a sablon diplomatikus nyilatkozataival.

NagyonJuve 2023.01.10. 13:44:17

@Gaben Smith: egyet értek veled hogy ne nézzük az eredményeket hanem a játék ķépét és ezért nem örülnék zidannak mert a madriddal is allegri 2 fos focit játszott.

Lanzafame 2023.01.10. 14:55:33

@Gaben Smith: +1

@samat6: szerintem az a Madrid sem volt egy nagyon látványos focit játszó csapat. De nem is kell. Ancelotti és Zidane focija is jobban hajaz az olasz focira, mint az elmúlt időszak spanyol focijára.

Csak Csucsu 2023.01.10. 15:19:06

A végén még Allegri a bajnokságot megnyeri s hoppon marad csóri
Nagyon hiányzik nekem egy olyan támadó foci mint amit ő is játszatott a stabil védekezés mellett.. 3 bl s a juventino hite miatt már megérdemelné ha már hoppon maradt a Franciáknál
De most akkor Conteval mi lesz? Állítólag volt egy elnöki ülés ahol megnevezték Antoniot mint utódot s gyanúsan nem hosszabbít a Spursnél
Lesz itt még eddzői mercato is legalábbis nagyon remélem

samat6 2023.01.10. 15:21:01

@Lanzafame: Nem is azt modom hogy spanyol focit kéne játszani. Hanem előre játszó focit, ha nem is volt látványos akkor a Madrid, de igenis feltudtak 5 támadót tenni ha kellett és mentek előre. Nem hátrányban hátul passzolgattak. A hajam tépem mikor senki sincs a középpályás körül és egyből visszapasszol. Vagy körbenéz addigra odaérnek és akkor passzol vissza. Akkor már nem is említem a kapusnak passzolgatást...nem hiába hal ki nálunk az összes kreatív focista....mindnek az a feladata hogy passzolj vissza vagy biztonságos helyre.
Nah sem Zidane sem Ancelotti nem az aki hátrafelé irányítaná a csapatot.

Más: Inzaghi jut eszembe, 2:1-es hátrányban voltak. Támadó harmadban a játékosa hátrafelé akart bedobni.....elkapta megmutatta hova dobja előre, betörtek a labdával és gól!! Ez kell, nem hátra dobni és "építkezni". Mert azt nem tudunk...jah de, a félpályáig...aztán vissza haza :D

Lanzafame 2023.01.10. 15:40:33

@samat6: persze, értem.

A kérdés az, hogy Zidane bevállalná-e, hogy Modricok után eljön ilyen Mckennie-félékhez, megkockáztatva egy bukást. Pont jót tenne a pályafutásának egy ilyen nagyobb feladat. Most jön persze sokaktól a válasz, hogy nem képes rá, ami lehet egy vélemény, csak erre azt mondom, hogy Allegrinek sem igazán sikerül az építkezés (meg sem próbálja).

Andras74 2023.01.10. 15:56:50

Szerintem annyi kétes, változó, frusztráló dolog van most a klub körül, hogy nem kéne még az edző kérdessel is bizonytalanságot kelteni.
Zidan igazgatónak pont jó lenne, amíg Maxi kitölti az idejét. Szerintem nem tud akkorát bukni, hogy előbb elküldjék.

2023.01.10. 16:39:49

Engem a nyári mercatóval kapcsolatban elsősorban nem is az érdekel, hogy milyen játékosmozgás lesz, hanem hogy ki lesz az edző a következő idényben?

venember83 2023.01.10. 16:43:42

@MGB75: valószínűleg Allegri.

Leram7 2023.01.10. 17:04:32

@Gaben Smith: Allegri focija nézhetetlen, de én mégsem küldeném el.

Szereti a csapatot, sokat keres és nincs garancia a következő edző sikerességére sem.
Ha megnézzük pl a MU-t, kb semmit sem nyertek 10 éve és dobálják ki az edzőket.

Allegrit lehet bántani, mert a focija ősrégi és nézhetetlen. Ez tény. De a Sarriball és Pirlo focija is gáz volt.

Allegri idén berakott fiatalokat és jól összerakta a védelmet. Rengeteg a sérültünk és rengeteg a selejt játékosunk is.
McKennie, De Sciglio, Kean elég gyengék.

Több rossz teljesítmény van, mint pl Locatelli, Paredes, Cuadrado és az árához képest Vlahovic is bűn rossz. Kostictól is titkon mindenki többet remélt.

Pogba, Chiesa, Di Maria sérültek kb az egész szezonban. Pedig ők a sztárjaink és ők tudnák egy beton védelemmel eldönteni a meccseket.
Miretti túl sok játékpercet kap. Tehetséges, de ő még nem érett top csapatban ennyit kezdeni.

Normál esetben azt mondanám, hogy Allegrinek mennie kéne, de jelenleg ha felépül a 4 sztár sérült, egy ilyen védelemmel simán lehet nyerni bajnokságot. Legalábbis én most érzem, hogy lehet nagyot alkotni és a fiatalok is motíváltak jó cserék és kiegészítő emberek lehetnek, akár még ki is szoríthatnak 1-2 játékost pl Locatellit Fagioli.

A BL kiesés pedig csak anyagilag fáj, már évek óta nem alkalmas oda a keretünk.
Talán jövőre vagy 2 év múlva látunk egy olyan csapatot, ahol ez a sok fiatal beérik és reálisan lehet BL-ben jó szereplésre pályázni, pl top 4.

Ha megnézzük a chelseat. Kirakta az a jenki barom a Tuchelt, fizetett egy tehetséges, de semmit sem bizonyító edzőért. Azt a Tuchelt, aki csatárt kért, erre kapta a hátvéd transfereket és meg lehet nézni, hol tart most a chelsea. Se gólok, se védelem.
Az arsenal sokkal jobban csinálta Artetaval és lehet meg is lessz az eredménye.

Nagyon egyszerű lehetne, de egy Locatelli, McKenni, Miretti, Rabiot középpálya Keannel, Kosticcal nem fogja megnyerni a meccseket. Jelenleg a védelem nyeri a meccseket, csak sajnos a focink undorító. Majd egyszer talán lesz egy De Bruyne féle középpályásunk.

JuveMI 2023.01.10. 18:28:03

Nekem már elegem van Allegri szar futballjából... és a nyugger-zsoldos igazolásaiból is!
Még ilyen szar csapattal is képes lehet megnyerni a Scudettot, ez tény, DE én személy szerint jobban örülnék egy támadószellemű, vagány, b@szós csapatnak, amelyiktől retteg fél Európa.
Elnézést a párhuzamért, de ilyen pl. a jelenlegi Milan... van stílusa, látszik az edző keze munkája és szórakoztatja a közönségét (és lám becsúszott egy bajnoki cím is nekik)... csupán a pénz akadályozza meg, hogy normális játékosokkal töltsék fel a keretüket.
Szerény véleményem szerint, Zidane nem az az edző, aki eme vágyaimat képes lenne kielégíteni... a címei ellenére nem tartom sokra.

MarcoT 2023.01.10. 19:26:20

Azért Zidane kapcsán is vannak kérdőjelek, mármint ami az edzői kvalitásait illeti. Annál a Reálnál elég volt, hogy a sztárok egóit kordában tudta tartani. Ő nem volt rászorítva arra, hogy csapatot építsen. Nagy kérdés, hogy mire jutna egy átalakításra szoruló kerettel. Egy Madrid fan haveromnak az a véleménye, hogy nem egy taktikai zseni.

MarcoT 2023.01.10. 19:30:34

Azért Zidane kapcsán is vannak kérdőjelek. Mármint ami a tényleges edzői kvalitásait illeti. Madridban elég volt hogy a sztárok egóit kordában tartsa, csapatot nem kellett építenie. Egy Real drukker haverom szerint nagyon korlátozottak a taktikai képességei, egyáltalán nem biztos hogy nálunk beválna

Gaben Smith 2023.01.10. 20:40:47

@NagyonJuve: nem várok atom focit csak na ez így nagyon gaz…

Gaben Smith 2023.01.10. 20:41:55

@Lanzafame: Mekkeni nyáron már nem lesz a keret tagja

Gaben Smith 2023.01.10. 20:49:12

@Leram7: maximálisan megértem az álláspontjaidat, viszont zsigerből utálom Allegrit és a fociját ,emellett egy cérnán tancolunk epp úgy bukhatunk 8-at minthogy nyertünk. Vérszegény ez az egész . Sarri és Pirlo és a keret összerakás a is nevetséges tokenyereseg volt anno szval őket kar ertekmerokent kiemelni. Egyébként meg kar is ezen agonizálnunk amikor azt se tudjuk kik lesznek az igazgatótanácsban és milyen irányvonalat képviselnek. Ma pl azt olvastam Sándor Sándornak 1 évet adnak pluszban! 6 millió nettó ért van itt!! Botrány.. komolyan abszolút nem értem az utóbbi 5 év Juventusat és nagyon nem tetszik amit látok.

DelPiero2 2023.01.10. 23:39:30

Továbbra sem világos Zidane-t mi motiválja hogy idejöjjön.

JeetTrader 2023.01.11. 01:24:28

Sztem Zidane is tudja h nem lesz még egy olyan szériája mint a Reallal volt. Valahol sztem azt is tudja h gyakorlatilag borítékolható a bukása akárhová is megy. Nemes egyszerűséggel azért mert túl magasra tette a lécet amit nem fog újra megugrani. Ha mégis akkor én kérek elnézést és meghajlok elképesztő nagysága mellett.

Az a bajom h nagyon nem szeretem azt amit látok a meccseken. Nem lenne semmi bajom a cél focival ha érezném h teljes kontroll alatt van a mérkőzés, de nem érzem. Ez a 8 győzelem kapott gól nélkül akárki akármit mond sajna vagy nem sajna nem véletlen. És ez elég lehet ahhoz h Allegri maradjon. Ugyanakkor nem tudom ki lenne helyette jó ide. Én szívesen látnám Contet, de nem fog jönni. Mancinit is. Ő bizonyította h tud támadó focit tolni és fiatalokat is beépíteni. De ő sem elérhető. Zidane számomra nem bizonyított, ott a csapat mindent is tudott, neki csak egy kis ész és motiváló erő kellett de az se sok. Nekünk ezekből mind több kéne...és ezt nem tudom ki tudná megadni, aki el is érhető. Így jobb híján maradni fog Allegri sajna.

Spider81 2023.01.11. 05:54:46

@alexGicamo: ott a pont, lehet cumi lenne

Spider81 2023.01.11. 06:07:58

Igaz hogy kiestunk a BL-bol, de a bajnoksagban a masodik heleyn allunk ugy, hogy akiknek huzni kene a csapatot es segiteni a tamadojatekot mind serultek vagy eppen visszaterobe vannak.
Alairom,hogy a foci amit jatszunk nezhetetlen, de ezzel a kezdovel ne is varjunk csodakat.
Ami szerintem Allegri sara az az,hogy leragdt egy szinten es nem is probal egy igazi szervezo/tamadokozeppalyast hozatni a vezetoseggel...marad Loca aki eddig csalodast kelt.
Tovabba hianyzik a lendulet, nincs 1 vs 1 elleni parharc es nem dinamikus a csapatjatek. Nincs eleg kaput eltalalo atloves (talan Pogesz majd ezt megoldja)
A vedelem ugy nez ki, most rendben van, bar a Napoli ellen majd meglatjuk mennyire alljak a sarat.
Szumma szummarum en meg mindig fohaszkodom egy lenduletes tamado kozeppalyasert!

venember83 2023.01.11. 07:46:03

@Spider81: "Ami szerintem Allegri sara az az,hogy leragdt egy szinten es nem is probal egy igazi szervezo/tamadokozeppalyast hozatni a vezetoseggel"

Én még emlékszem, hogy legutóbbi támadóközéppályás próbálkozásból mi lett, szerencsére a walesi már nem rontja Torinóban a levegőt.

steven.h 2023.01.11. 14:23:10

@venember83: Azért azt tegyük hozzá, hogy Allegri alatt a walesi bárd soha nem játszott, szóval nem tudhatjuk, hogy változott volna-e az ő megítélése.

Én azt hittem te az isteni Hernanes-re gondolsz, mint legutóbbi támadó középpályás próbálkozás :)

babo0410 2023.01.12. 12:41:46

@JeetTrader: Most sokan oda meg vissza vannak Mancinitől, mert a válogatottal sikeres volt. De amilyen sikeres EB-je volt, úgy utána nem jutott ki sehova se. És klub szinten is csak azt mutatta meg, hogy a csapatépítés nem erőssége, és csak akkor tudott igazán felmutatni valamit, mikor nem volt ellenfele. Én neki nem örülnék. Ahogy Conte-nak se feltétlenül, mert nemzetközileg rémes amit eddig felmutatott. És azért ott is el kéne jutni legalább a 8 közé, ha anyagilag is fejlődni akarunk.

babo0410 2023.01.12. 12:46:23

Ja és Zidant nem tudom megítélni. Csapatot nem kellett építenie eddig. Lutri lenne. És akik most Allegrit ekézik, szerintem nem lennének elégedettek Zidan focijával sem. Mondjuk őket nem is értem mi fogta meg a Juventusban? Sose voltunk a látványos támadó futballról híresek. Vajon a most a játék képe miatt elégedetlenek Capello idején is így morogtak?
Engem egy érdekel, nyerjünk. Én is elnéznék támadóbb, több góllal nyerő taktikát, de a Juve sose erről volt híres.

Lanzafame 2023.01.13. 13:12:02

@babo0410: nem is tudom, ki szokott nyávogni amiatt, hogy nem játszunk proaktív futballt és nem nyomunk eléggé a meccseken :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása