Agnelli: „A lemondás nem volt egyszerű döntés”

agnelli_andrea_reszvenyesek_gyulesen_2022_decembereben.jpgAndrea Agnelli a részvényesek mai gyűlését megnyitotta, s egyúttal búcsúzott is az elnöki feladatoktól.

„Jó reggelt kívánok, s üdvözlök mindenkit a Juventus részvényesi gyűlésén. Reggel tíz óra, és ezzel megnyitjuk a gyűlést.

A január 18-ára tervezett gyűlésen, amelynek célja az igazgatótanács új tagjainak a kinevezése, további mélyreható meglátásokkal fogok szolgálni, most viszont szeretnék minden jót kívánni Gianluca Ferrero kinevezett elnöknek, illetve Maurizio Scanavino kinevezett ügyvezető igazgatónak, akik ma itt vannak velünk.

Egyértelmű, hogy a Juventus elnöki székének az elhagyása számomra nem volt egyszerű döntés. Amellett, hogy mindig szerettem ezt a klubot, az elmúlt években a lehető legkeményenebben dolgoztam, hogy elérjük azokat az eredményeket, amiket a pályán és azon kívül jegyeztünk.

Ezek kivételes évek voltak, és megtiszteltetés volt számomra a Juventust vezetni. Mindazonáltal teljes meggyőződéssel és nyugalommal hoztam meg a távozást illető döntést.

A klubnak most feladata megvédenie magát egyes ellenünk irányuló kezdeményezésekkel szemben, amelyekről nem szeretnék szólni, mert minden jelenlévő tisztában van ezekkel.

Személy szerint én és az igazgatótanács összes tagja szilárdan meg van győződve arról, hogy az elmúlt években jól működtünk, és az ellenünk felhozott vádak nem támaszthatók alá tényekkel.

Ezt megerősítik a mélyreható elemzések, amelyekkel független szakértők szolgáltak, és amelyek megerősítették a vezetőségünk teljesen korrekt munkáját.

Mindazonáltal a klubnak folytatnia kell az útját azért, hogy megvédje a klub érdekeit, és minden esetben bizonyítsa a jó és jogos indokait.

Ezért a szolgálat és ragaszkodás ugyanazon szellemében, amely jellemezte az elnökségemet, most úgy gondolom, hogy az a megfelelő döntés, ha teszünk egy lépést hátrafelé, és ezzel elkerüljük annak a gyanúját is, hogy a most meghozott döntések vagy intézkedések akár részben is függjenek a személyes érintettségemtől adott eseményekben, amelyekkel a klubnak szembe kell néznie.

Következésképpen a Juventus mindennél és mindenkinél fontosabb. Fino alla fine.”

A gyűlésen ezen kívül az elnök szót emelt Cristian Romero kapcsán is, akinek az értékesítése előtt sokan azóta is értetlenül állnak. Cristian Romero távozása vihart kavart, mivel a Juventus komoly mínusszal adta tovább a játékost az Atalantának, először csak kölcsönben, majd később az Atalanta élt a kivásárlás adta joggal, s később a Tottenhamnek busás haszonnal értékesítette a játékost. Akkoriban a lapokban felmerült, hogy a játékos a kevés játéklehetőség miatt távozott, s most ezt lényegében megerősítette Andrea Agnelli.

 „Egy játékos, Cristian Romero kapcsán kritika fogalmazódott meg. Nos, teljesen más két évvel a döntést követően beszélni erről, mint akkor, amikor a döntés született. Akkoriban a védősorban olyan játékosok voltak, mint Leonardo Bonucci, Matthijs de Ligt és Giorgio Chiellini. Az argentin játékos a pályát esetleg távcsővel láthatta volna.”

A Juventus többségi tulajdonjogát birtokló Exor megtette ajánlásait az igazgatótanács új tagjai tekintetében. Andrea Agnelli utódja Gianluca Ferrero lesz, a klub másik kulcsfigurája pedig Maurizio Scanavino lesz, aki vezérigazgatóként és főigazgatóként fogja segíteni a klub műkökdését.

Gianluca Ferrero könyvelési szakemberként tett szert hírnévre, miközben a torinói bíróság szakmai tanácsadójaként is dolgozott. Emellett a szakember a Piedmont Bank alelnöke is.

Maurizio Scanavino vezérigazgatója az olasz Gedi médiavállalatnak, John Elkann egyik jó barátja, és a sajtó több meghatározó szereplőjénél töltött be eddig vezető szerepeket.

Az új igazgatótanács tagjai nagyrészt jogi és pénzügyi szakemberek lesznek, az Exor pedig Fioranna Negri, Laura Cappiello és Diego Pistone jelöltségét erősítette meg.

Fioranna Negri könyvelési szakértőként dolgozott számos vállalatnak az elmúlt 30 évben, Laura Cappiello pedig híres jogász, aki a vállalati és kereskedelmi jogban jártas. Diego Pistone pedig pénzügyi szakember, aki a Fiat csoporton belül számos vállalatnál dolgozott, és a közelmúltban az autógyártó vállalat vezérigazgatójának, Sergio Marchionnének az egyik jobbkeze is volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018011258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2022.12.27. 13:09:56

És a focihoz ki ért ezek közül?

Kukszi 2022.12.27. 13:55:33

Ezek nagyon komoly emberek, helyre fogják tenni a a Juvét. (Ami a háttérmunkát illeti).

MdewC 2022.12.27. 14:56:27

@venember83: :D

Más:
Kivakarjuk magunkat a szarból, a piócákat lepisáljuk a testünkről és jöhetnek a focizni tudó és akaró fiatalok.

Vízióm volt.

giphy.com/gifs/BTTF-back-to-the-future-bttf-one-KgX7on3DWfGSKGK8eI

alexGicamo 2022.12.27. 15:25:58

Értem . Az szóval az a szitu, hogy feltöltik a vezetőséget és az igazgatótanácsot csupa jogi és pénzügyi szakemberrel, hátha ők könnyebben vissza tudják rántani a kormányt a helyes útra és talán nem csinálnak hülyeséget a jövőben ... Vagy ha mégis , akkor pontosan tudják, hogy kell okosba , hogy ne bukjunk meg !

JuveMI 2022.12.27. 18:06:37

Szerintem ez az új vezetés nem más, mint egy pajzs, amelynek fő célja a klubot ért támadás elhárítása... elkerülni a komoly büntetést, esetleg kizárást... egy ügyészségi tanácsadó, könyvelők, jogászok, pénzemberek... a szimpátia elnyerése miatt még nők... sőt egy Negri is helyett kapott benne.

GGábr81 2022.12.27. 19:19:11

@venember83: jó így már meg is nyugodtam.

venember83 2022.12.27. 20:16:55

@GGábr81: akkor jó, mert engem is megingathatatlan nyugalom töltött el a sorok írása közben.

Wizzurah 2022.12.27. 22:18:58

Romero 2 éve távcsővel nézelődött volna? Fura, szerintem akkor is kenterbe vágta már Bonucci-t és Chiellini-t is.

venember83 2022.12.28. 07:54:35

@Wizzurah: valószínűleg akkor mindenki érinthetetlennek tartotta a párost, akiknek köszönhetően Olaszország EB-győzelmet ünnepelhetett. A késői leváltásuknak pedig a Juve most issza meg a levét, amikor szinte a teljes védelem csereérett balhátvédtől jobbhátvédig, Bremer kivételével. Mégis senki nem mond köszönetet a Juventusnak, hogy az EB-ig egyben tartotta ezt a párost, most is a nagy többség páros lábbal csúszik rá az Öreg Hölgy bokájára.

Wizzurah 2022.12.28. 13:05:45

@venember83: Olaszországban esetleg. Romero a Juventus kötelékében volt már előtte, hisz az EB-t egy évvel elhalasztották a covid miatt. A Genoában folyamatosan játszott, az Atalantában is. Már akkor látszott, hogy jobb a két öregnél, a Juventusnál tartották max érinthetetlennek a két öreget, mert hát öregek, tapasztaltak, olaszok, de Bonuccit lejátszotta akármikor. Arról az eb-ről és az olaszok teljesítményéről inkább nem írnék... De Romero nem az első banális eladás és nem is az utolsó, szóval nincs ezzel gond, hisz a Juventus amúgy se top csapat, távolról sem, szóval top játékosokat aligha tudna megtartani eleve.

venember83 2022.12.28. 13:08:37

@Wizzurah: "a Juventusnál tartották max érinthetetlennek a két öreget, mert hát öregek, tapasztaltak" - pontosan.

"Arról az eb-ről és az olaszok teljesítményéről inkább nem írnék" - megnyerték, sokat nem érdemes írni az egészről.

"De Romero nem az első banális eladás és nem is az utolsó" - nem bizony, lesznek még fájdalmas távozók, csak remélni tudom, hogy tévedek, és nem ígéretes fiatalokat fognak elegedni a modern foci kontextusában koncepciótlan szakmai stáb helyett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása