Bernardeschi: „Abszurd, hogy az EB-győztes nincs ott a vb-n”

bernardeschi_federico_golorom_cagliari.jpgFederico Bernardeschi a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott interjút a minap, amelyben elmondta, hogy számára igencsak fájdalmas dolog, hogy EB-győztesként nem szerepelhet a világbajnokságon, de az MLS-ről is beszélt.

„Ez őrületes élmény, úgy emberileg, mint professzionálisan. Soha nem bántam meg ezt a választást, váltani akartam, és ez 100%-ban sikerült. Egy másik világot, másik futballt és másik energiát találtam itt. Itt ismét rátaláltam az emberek szemében a szenvedélyre.

Igen, Kanadának szurkolok a világbajnokságon, és elégedett vagyok azzal, amit mutattak az első meccsen Katarban, mert senki nem számított arra, mennyit is fejlődött az amerikai földrészen a futball, s mivel 2026-ban Észak-Amerikában lesz a világbajnokság, a következő 2-3 évben a fejlődés exponenciális lesz.

Fájdalmas, hogy Olaszország nem lehet ott a világbajnokságon, szerintem megérdemeltük volna a kijutást, a négy kontinens bajnokának kint kellene lennie automatikusan. Abszurd belegondolni, hogy EB-győztes vagyok, de soha nem játszottam egy vb-n sem.

A színes csapatkapitányi karszalag betiltása? A történelem azt mutatja, hogy a változáshoz harcolni kell, és amikor polgári jogokról van szó, csak egyetlen oldalon lehet állni, az igazság oldalán.

A vb-győztes tekintetében én a brazilokra tippelnék, a barátaim, Danilo és Alex Sandro csapatára, mivel az a csapat a legteljesebb válogatott, a védelem nagyon szilárd, és minden csapatrészben rendkívüli bajnokok futballoznak, Neymar pedig kiszámíthatatlan fegyver a csapat kezében. Aztán rajtuk kívül ott van még Franciaország, amelynek a csapata nagyszerű opciókkal rendelkezik, illetve Spanyolország.

Nem lepett meg Adrien Rabiot fejlődése, nem kétkedtem a képességeiben, és nagyon örülök Adri sikerének, mert tudom, hogy milyen az, amikor igazságtalanul kritizálnak. A Juventusnak hónapokkal ezelőtt meg kellett volna hosszabbítania a szerződését, mégis hol találna a klub egy ilyen fizikumú, magas játékost, aki ilyen hatékonyan viszi előre a labdát?

A BL-kiesés jelentette a Juventus számára a mélypontot, de szerintem ez egy ciklus vége volt, a Juve elérte a hullámvölgy alját, majd elkezdett ismét felemelkedni.

A Juve versenyben van a bajnoki címért, és a keret potenciálisan erősebb, mint az őrületesen teljesítő Napoli kerete, s akinél egy rendkívüli futballista, Kvaratskhelia játszik. Számomra ő a Serie A legjobbja, évek óta nem láttam ilyen teljes játékost.

Megvan a fizikuma, a labdakezelése és az intelligenciája, emellett van személyisége és őrületes sebessége. A Napolinak nem lesz egyszerű dolga a nyáron, ha meg akarja tartani őt. 

Az elmúlt meccseken ismét az igazi Juventust láthattuk, hátul a védelem csillogott, és elöl túl minőségi a keret ahhoz, hogy ne szerezzenek gólt. Januárban nem lesz egyszerű megállítani őket, ha teljes lesz a keret.

Remélem, hogy azok után, amin átment, Federico Chiesa, nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy elsieti a dolgokat. A hiánya érezhető volt, de ismétlem, hogy a szezon elején nem az igazi Juventust láttuk.

Mit köszönhet a Juve Allegrinek? Sokat. A szezon elején nem tudta átadni az értékeit, azonban most már ő van a kormánynál. A karizmatikus személyisége és a tapasztalata révén mindig megtalálja a helyes utat 

Arra számítok, hogy a csapat az EL-ben is jól fog teljesíteni, ki kell használni ezt a lehetőséget, a kupagyőzelem az mindig értékes kupagyőzelem.

Ronaldo? Nem tudom, talán ő is az amerikai kalandot fogja választani. De szerintem nagyszerű vb-je lesz, ismerve őt azt gondolom, hogy saját maga miatt hozta létre ezt a helyzetet, így extra motivációt adott saját magának. 

Amikor a Juventusnál volt, emlékszem, hogy vacsoránál mindenkinek tanácsokat adott, ő kiváló tanár, és sokat tud nyújtani a csapattársaknak, sajnálom, hogy az emberi oldala ritkán mutatkozik meg.

Fagioli? Előrelátó voltam vele kapcsolatban. Figyeltem őt, amikor csatlakozott hozzánk, és láttam a benne rejlő értéket. Nagyszerűen lát a pályán, és szívesen látnám őt registaként.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr317987906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supertrezi 2022.11.26. 09:57:26

Rabiot-t annyira kritizálták igazságtalanul az évek során, mint téged, Berna - semennyire. Az első idényed kivételével a világon semmi értelmeset nem csináltál a Juventusnál, s mivel más európai csapatba nem kellettél hasonló bérrel, elmentél 28 évesen levezetni az MLS-be, ahol királykodhatsz ennyi tudással is.

babo0410 2022.11.26. 12:16:17

Szerintem meg nem is baj, hogy ezen a VB-n nincs ott az olasz csapat.

venember83 2022.11.26. 12:25:23

@babo0410: aki nem képes egy Macedóniát megverni kétmeccses párharcban, ne is legyen ott. Ha EB-t is nyert x hónapja/éve. Több szempontból is visszásnak érzem Berna nyilatkozatát, de közlésre mindenképpen érdemes.

Del Pybala 2022.11.26. 13:31:52

annyira nem abszurd ilyenekkel a keretben mint Berna

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása