Danilo: „A tabella elejét célozzuk meg”

danilo_golorom.jpgA Juventus brazil védője, Danilo a csapat igencsak fontos tagja, idén már több ízben is viselte a csapatkapitányi karszalagot, s a DAZN munkatársa megkeresésére számos témát érintve nyilatkozott, felmerült az elmúlt meccseken nagyszerűen teljesítő fiatalok ügye, de az érkezése óta lényegében folyamatosan sérült Paul Pogba is elkerülhetetlen téma volt.

„Jelenleg tíz pont választ el az első helytől, s nekünk kötelezően ezt kell megcéloznunk. A Juventusnak mindig nyernie kell, és nem mondhatom, hogy jó pillanatokat élnénk meg, viszont azt tudom, hogy képesek vagyunk az aktuális problémákon túl tekinteni.

A tabella elejét célozzuk meg, mivel ez elérhető cél az elmúlt meccseken mutatott hozzáállással, miközben próbálunk távolságot tartani a pályán kívüliek véleményétől. A Lecce ellen bizonyítottuk, hogy erősek vagyunk. A futballban, ahogy az életben is, vannak rossz pillanatok, de a rossz időszakoknál mindig fontosabb a vágy a felállásra. A győzelmen túl a hozzáállás volt fontos, és ez megfelelő volt.

A fiatalok? Emlékszem Phil Fodenre, amikor a Manchester City futballistája voltam, ő akkor 17 éves volt, de láttam a szemében a vágyat a tanulásra, a javulásra és arra, hogy a legjobbak közé kerüljön. A Juventusnál most hasonló játékosokat látok, mint Miretti és Fagioli, akiknek megvan ugyanez a vágy a szemükben, és ez nekünk, tapasztaltabb játékosoknak extra hajtóerő.

Próbálok gyakran beszélni velük, hogy tanácsokkal szolgáljak, és erre mindenképpen szükségem van, engem ez motivál, úgy érzem, hogy a velük töltött idő egy kis plusz pozitívum számomra. Jelenleg nagy szükségünk van a segítségükre, különösen azért, mivel ők már gyerekkoruk óta a Juventusnál futballoztak.

Egyértelmű, hogy ahhoz, hogy a Juventusnál játsszon valaki, nem elég csak jó futballt nyújtani, hanem kell hozzá az agy és a készség, hogy jelen legyen az ember a döntő pillanatokban, a legnehezebb pillanatokban, és szerintem ők sokat tudnak majd segíteni a csapatnak a következő években.

Paul Pogba itthon érzi magát a Juventusnál. Nagyon szomorú azt érezni, hogy Paul nincs velünk ezekben a hónapokban, de a hét során találkozunk vele. Érezhető, hogy számára is nehéz a csapattól eltérő időbeosztásban dolgozni, medencébe és edzőterembe járni. Érezzük, hogy nagy vágy ég benne a visszatérésre és arra, hogy segítse a csapatot, mindig nyitott velünk szemben, és bizonyítja, hogy a család része akar lenni.

A legutóbbi Derby d'Italián jó hozzáállást mutattunk, jól játszottunk, de nem sikerült nyerni, s végső soron ez az, ami számít. A Juventus mezét viselve nem mondhatom azt egy vereség után, hogy az volt az egyik legjobb teljesítmény az adott szezonban. Ők gólt lőttek, mi nem, számunkra viszont nagyon fontos lett volna az a három pont a bajnokságban. A dolgok alakulása nyomán azt mondhatom egyértelműen, hogy az a vereség megcsorbította az önbizalmunk.

Idén szerintem a dolgok másképp alakulhatnak. Nagyon tiszteljük őket, viszont szerintem kezdjük összekapni magunkat, meccsben maradunk, fenntartjuk a koncentrációt, és az ilyesmi egy ilyen típusú meccs esetén elengedhetetlen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9017970174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2022.11.04. 15:06:15

Hat gyerekek ebből akkor EL győzelem lesz és bajnoki arany . A fiaink tok jó politikusok lennének mert a rizsa az megy. Inkább eredményeket kellene hozni ez a Danilo is állandóan jön ezzel az áll pozitív vízióival meg vezér/hangadó akar lenni. Közbe meg egy Reál/City csere hátvéd aki nálunk vezérnek mutatkozik. Sajnos a keret nagy része hasonló cv-vel rendelkezik.

Pilsnerurquell 2022.11.04. 18:47:48

Jaj Danilo... Csak nehogy aztán egy újabb "szégyelnünk kell magunkat" szalagcím jöjjön tőle...

babo0410 2022.11.04. 21:23:57

Muszály mindenbe belekötni? Mit mondjon? Sz.rok vagyunk, és semmi esélyünk még a BL helyekre sem? Szerintem a lehető legjobban nyilatkozott, és nem az ő hibája, hogy itt tartunk. Sokkal inkább olyanoké, mint Bonu, Di María, Paredes, akik lázadoznak, akiknek nem tetszik Allegri taktikája "nem értik". Sokkal inkább őket kéne elővenni. Én hiszek benne, hogy ha a hozzáállás javul, akkor, ha nem is szép játékkal, de a dobogóhoz sokkal közelebb juthatunk. Mint láttuk a Milan se verhetetlen.
Nagyon bízok benne, hogy az inter meg tudjuk verni. Az nagy lökést adhatna a csapatnak.

babo0410 2022.11.04. 21:25:30

Muszáj ezt akartam írni.

ZED! 2022.11.05. 08:18:39

@babo0410: pontosan!
Én nem bánnám, ha maradna, esetleg egy CSK karszalaggal a kövi szezonra, legalább alázatosan hajt...
A ganét meg el kell takarítani a keretből!

rockitbaby 2022.11.05. 09:13:03

@babo0410: Felteszem akkor a kérdést, mi lenne ha nem nyilatkozna egyáltalán? Miért akkor tudnak az állítólagos vezéreink nyilatkozni - Bonucci, Danilo, Rabiot és társaik -, mikor egy jobb eredmény született? Akkor miért nem tudtak kamerák elé állni, mikor égtünk, mint a Reichstag? A Benfica elleni 4-3 után miért nem állt a kamerák elé? A nyilatkozás helyett sokkal inkább azon gondolkozzon el Danilo, hogy a PSG ellen a szezon eddigi legjobb Juventusát láthatta a nagyérdemű és ez nélküle történt meg, nem vele.

Gaben Smith 2022.11.05. 09:43:31

@babo0410: Téged az éltet ha valahol találsz egy olyan velemenybuborekot amibe belekothetsz.
Az a baj Danilo nyilatkozatával , hogy egy bullshit fantagorizma köze nincs a valósághoz, és az őszi szezont végig szenvedő Juve szurker sokadjára találkozik ilyen hangzatos megnyilvánulásokkal. Először még elhiszed és reménykedsz benne de amikor ezek melle nem társul eredmény csak ezzel a pozitív vizioval próbálják elejét venni az esetleges ellenük irányuló negatív közhangulatot ami nem szép.
Tehát kb a pofád a hazudnak mint Cseszni aki szerint megnyerjük az EL-t és ezt mondja úgy hogy 6/5 vereség és az el is mázli ,mondja úgy ,hogy csak a gyengébb csapatokat tudjuk szenvedve megverni mindenki mástól kapjuk a pofont de szerinte EL-t nyerünk. Számomra ezek az emberek hiteltelen hazug szarragok ezzel a megnyilvánulásokkal akarnak jobb színben feltűnni . Ennyi… közbe jól tudják hogy ha nem változik semmi az első körben kiesunk meg egy Salzburg ellen is…A bajnokság eleje meg nevetséges…Napoli,Milan,Inter ezek viszik az első harmat a negyedikert meg küzdenünk kell a Lazio,Roma,ATA hármassal és nem úgy tűnik hogy mi fogjuk megnyerni ezt a hármas meccset. Szóval inkább kussoljanak és talán tegyenek le pár magabiztos győzelmet a pályára esetleg a rangadókon is.

Juvino 2022.11.05. 14:30:48

@Gaben Smith: EL-t meg nyerhetunk, ha mas lesz az edzonk-vezetesunk tavaszra. Igy lenne eselyunk a legjobb negybe is bekerulni. A teli szunetben egy orias reset kell!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása