Asamoah: „A Juvéból olykor hiányzik a sikeréhség és az eltökéltség”

asamoah_kwadwo_unneples_marchisioval.jpgA La Gazzetta dello Sport az elmúlt napokban Kwadwo Asamoahval készített interjút a Juventus helyzetéről, s főként mivel többször felmerült Antonio Conte esetleges nyári visszatérése.

Az olasz bajnokságban számos csapatot megjárt ghánai játékos idén ősszel bejelentette visszavonulását az aktív futballtól, jelenleg pedig Federico Pastorello munkatársaként dolgozik.

„Most arról álmodok, hogy felfedezem az új Asamoahkat és a jövőbeli Eto'ókat Afrikában.”

Az Udinesében sokak figyelmét felkeltő játékos karrierjében fordulópontot jelentett a Juventus és Antonio Conte, főleg mivel a mester a középpályást nem az akkor igencsak jól működő és nagyszerű játékosokból álló középpálya tengelyébe építette be, hanem szélsőként számolt vele, s szélsőkre nagy szükség is volt a mester 3-5-2-es elképzelésében.

„Igen, fordulópont volt, és ezért is tekintek Antonio Contére második apámként. Szerencsém volt, hogy útjaink keresztezték egymást, neki köszönhetően más játékos lettem, és a karrierem új lendületet vett.

Hogy meglepne Antonio Conte visszatérése a Juventushoz jövő nyáron? Nem, nem lepne meg, mivel az évek alatt megtanultam, hogy a futballban bármi megtörténhet. Ezen kívül pedig Antonio Conte világszintű edző, és a Juventusnál már a múltban is nagyszerű munkát végzett. Aztán ezt a munkát folytatta Massimiliano Allegri kiváló eredményekkel, ő is nagyszerű taktikai szakember.

Nem láttam a Juventus összes meccsét, de amelyik láttam, úgy éreztem, hogy nem mindig volt meg maximális szinten az a sikeréhség, eltökéltség és a Juventust jellemző szellemiség, amit Antonio Contétől tanultam. Nincs meg a folyamatos teljesítmény, aminek alapvető kvalitásnak kellene lennie.

A Juventus mezében nincsenek normál meccsek, mindegyik meccs döntő fontosságú, és különösen igaz ez a tabella középső/alsó részén lévő csapatok ellen, ezeket mindenképpen meg kell nyerni. Ez mentalitás kérdése. Az én időmben Antonio Conte, illetve Gigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio és Leonardo Bonucci meghatározó volt adott értékek közvetítésében, ezt mutatták a fiataloknak és az újonnan érkezőknek. Most viszont csak Leonardo Bonucci maradt. Leonardo megteszi a részét, de kicsit egyedül maradt… Sajnálom, és kár ezért a helyzetért, de én már nem látom azt a múlthoz fogható Juventust, amelyhez hozzászokhattunk.

Mi az első dolog, ami eszembe jut a juventusos Antonio Contéról? Az első, ami eszembe jut, az a 2013-14-es szezon vége. Megnyertük a bajnoki címet pár fordulóval a vége előtt, de Antonio Conte nem engedett pihenőt. A cél a 102 pont elérése volt. Végül sikerült elérni a célt, és mindenki nagyon elégedett volt. Antonio Conte ilyen, ő nagyszerű edző és kivételes motivátor, úgy edzésen, mint a meccsen soha nem engedi a pihenőt. Mindig százszázalékot vár, és ő első a sorban, ha példát kell mutatni. Ezen kívül pedig borzasztóan odafigyel a részletekre, vele előfordulhat egy rossz lépés, azonban az ember soha nincs rossz pozícióban.

Paul Pogba visszatérése? Anno ugyanazon évben érkeztünk a Juventushoz, és mindig nagyszerűen megértettük egymást, úgy a pályán, mint azon kívül. Paul és én olykor írogatunk egymásnak a közösségi felületeken. Örülök, hogy visszatért a Juventushoz. Szerintem ő a bajnokok sorába tartozik, aki amikor egészséges, különbséget tud jelenteni. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben nagy segítségére lesz a csapatnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9217966020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tribbiani Joseph 2022.10.30. 14:35:36

Azta micsoda meló lehetett ezt lefordítani! Köszönjük szépen!!! És egy offtopic megjegyzés: Iling Jr. lesérült 20 napra. Ami szar ugyan, de legalább nem Chiesa, vagy Pjaca szintű a dolog.

Csak Csucsu 2022.10.30. 14:58:18

Nem volt az a labdazsonglőr de én kedveltem a játékát..kpnak érkezett de az MVP mellett Conte baloldali mindenest faragott belőle.. talán rongyosra is hajtotta ha jól emlékszem

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása