Fagiolival, Mirettivel és Souléval bemutatkozott a Juventus Next Gen

miretti-fagioli-soule_arrivabene_es_cherubini_tarsasagaban.jpgA mai napon Nicolò Fagioli, Fabio Miretti és Matías Soulé szereplésével a Juventus sajtótájékoztatót tartott, amelyen Maurizio Arrivabene és Federico Cherubini beszélt a Juventus utánpótlásnevelésének megreformálásáról, amelynek legfőbb része az U23-as csapat megalapítása.

Federico Cherubini az U23-as csapat fontosságáról beszélt, mivel a Primavera csapatból igencsak kis százalékban jutnak fel a Serie A felnőtt csapataihoz a játékosok.

„Ez a bemutató megfelelő pillanat a sportprojektünk áttekintésére. Komoly befektetéseket hajtottunk végre a struktúrák, edzők és metodológiák tekintetében. Fontos téma a fiatalok útja: általában a Primavera bajnokság végén a játékosok jövője bizonytalan, mivel 2-3%-uknál nem nagyobb hányaduk talál helyet egy Serie A csapatnál. Ezért belekezdtünk egy projektbe egy második csapat megalapításával, amelynek neve Juventus Next Gen, és ez a kezdete egy érdemeken alapuló útnak a Lega Pro együttműködésével. A bajnokság a számos nehézség ellenére örömmel fogadott minket. Csapatunk egyértelmű célkitűzésekkel rendelkezik, ezek sportügyi célok, hiszen szerepelt a csapat a rájátszásban, és megnyerte a Serie C Olasz Kupát, illetve az edzés maga is cél a játékosok fejlődése érdekében. A mai az első nap, amikor kijelenthetjük, hogy betakaríthatjuk munkánk gyümölcsét.”

Maurizio Arrivabene is mondott pár szót az újjászervezett utánpótlásnevelésről.

„Ma bemutatjuk rendkívüli munkánk gyümölcsét, amelyet a Juventus utánpótlásnevelése ügyében végeztünk. Ez a sajtótájékoztató fontos lehetőség, mivel a projektbe négy éve kezdtünk, és ennek kezdeményezője Federico Cherubini volt, aztán mindezt továbbfejlesztette és gyakorlatba ültette Gigi Milani, Massimiliano Scaglia és Giovanni Manna. Szeretnék nyilvánosan köszönetet mondani mindegyiküknek, és az, hogy ez a három srác a felnőtt csapat keretében lehet, az nekik is köszönhető. A Next Gen neve nem csupán egy sportügyi kezdeményezésre utal, hanem szélesebben értelmezzük ezt a kifejezést. Számunkra a Next Gen nem csak a futballt jelenti, hanem ezek a srácok példát kell jelentsenek az új generációknak. Ez azt jelenti, és ezt Fabio Miretti nagyon jól tudja, hogy le kell tenni a középiskolai vizsgákat, és folytatni kell a tanulmányokat. A Juventus számára fontos, hogy fenntartható és etikailag hasznos befektetéseket hajtson végre. Ami az átigazolási piacot illeti, pontos stratégia eredménye révén érkeztek pontosan az adott a játékosok, a stratégia pedig ezekhez a srácokhoz is kapcsolódik. A csapatba érkező fiatalnak egy mentorra van szüksége. Ezek a srácok olyan játékosokra kell, hogy támaszkodjanak, akik már adott magas szintet képviselnek, így válhatnak a fiatalok bajnokká. Mondandómat pedig újabb köszönettel zárom, ez Gianluca Pessottónak szól, egy határozott és alázatos személynek, aki nagyban hozzájárult ezen srácok karrierjének az alakulásához.”

Ezt követően a fiatalok múltjukról beszéltek, de természetesen felmerült a jövő kérdése is. Nicolò Fagioli kapcsán sokáig a távozásról írt a sajtó, de a 21 éves középpályás végül maradhatott: „A karrierem a Juventusnál a Giovanissimi Nazionali, majd az Allievi, a Primavera és az U23-as csapat keretén át vezetett, majd a Cremonese csapatánál játszottam kölcsönben tavaly a Serie B-ben. Nem volt nehéz a Juventus mellett dönteni, Gigi Milani hozott a klubhoz 11 éves koromban, és mindig a Juventus szurkolója voltam. Tudom, mit jelent ennek a meznek a viselése, egy álmom vált valóra azzal, hogy a felnőtt csapatnál maradhattam, és nagyon boldog vagyok. Felmerült az újabb kölcsön lehetősége, de aztán a klubbal együtt a maradás mellett döntöttünk. A Juventus második csapatánál játszani nagyon fontos lépés volt számomra, sokat segített, mivel szerintem a Primavera és a felnőtt csapat között túl nagy az ugrás.”

Fabio Miretti is elmondta, hogy nagyon régóta szurkol a Juventusnak: „Nyolcéves koromban választottam a Juventust, ennek a klubnak szurkoltam, így egyáltalán nem volt nehéz választás. A Toro is érdeklődött, azonban amellett, hogy komoly szurkolója voltam a Juventusnak, a klub által nyújtott szolgáltatások is a Juventus mellett szóltak. Tudjuk, milyen fontos dolog ennél a klubnál futballozni, ezt a mezt viselni, és tisztában vagyunk a felelősséggel. Az elmúlt évben a legnagyobb kihívást az alkalmazkodás jelentette, így az erőnlét, az erő és a sebesség felépítése. De a pszichológiai aspektus sem lebecsülendő, komoly ugrás a U19/U23 meccsek után a felnőttekkel futballozni. Amikor futballozni kezdtem, a példaképem Pavel Nedvěd volt, aztán változott a szerepköröm, most pedig referenciapontnak Kevin De Bruynét tekintem. Számomra egy álom megvalósulása itt futballozni, és az évek során ez is lett a célkitűzésem. A PSG elleni meccsen leginkább az ellenfél sebessége nyűgözött le, milyen gyorsan passzoltak, hogyan szakadtak le rólunk, mindezt rendkívüli minőséggel. Leginkább ez maradt meg a meccsből.”

Matías Soulé a Juventus ballábas támadója, aki már egy ideje a felnőtt keret tagja, ám mindeddig sok lehetőséghez nem jutott.

„A Juventus U17-es csapatánál kezdtem az itteni karrierem, az elején volt pár sérülés, ami hátráltatott. Aztán amikor a Primavera csapathoz kerültem, kitört a pandémia. Az út végül a felnőtt csapathoz vezetett. Emlékszem, hogy Argentínában húst sütögettünk édesapámmal és az ügynökömmel, és akkoriban három csapat is érdeklődött irántam. Azonnal a Juventus mellett tettem le a voksom, mert tetszett a kihívás. Már kisgyerekként is a nagy kihívások érdekeltek. A célom az, hogy minél többször játszhassak Serie A meccseken. A karrierem a felnőtteknél csak most kezdődött, nyugodt vagyok, és tudom, hogy eljön az időm, mindig 100%-ot beleadva dolgozok az edzéseken.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7517927277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2022.09.08. 21:43:48

Aké-val mi lett? Ő is nagyon jó volt.

venember83 2022.09.08. 21:51:10

@DelPiero2: a felnőtteknél van, de sérült, valamilyen csonttörés. Még egy ideig nem vethető be.

slengi 2022.09.08. 23:14:10

Örülök a fiataloknak,mindent bele! Ajánlom figyelmébe a torinoi vezetösegnek egy oktatófilmnek a Ferencváros Trabzonspor mérközést. Akarás,fegyelem, küzdés egymásért,erön felül teljesítés. Ezek amik kihaltak nálunk…. Forza Juve!

babo0410 2022.09.09. 00:29:04

Hajrá U-23! Most úgy tűnik valami beindul, reméljük eredménye is lesz, és ki tudunk termelni pár tehetséget. Nagy szükség lenne rá. Pláne, ha valóban olyan hatalmas a veszteségünk.

Rocky80 2022.09.09. 10:11:10

Rovellának is itt lenne a helye köztük.

GabeTR 2022.09.09. 10:37:32

Fontos lenne, hogy Juventus kötődésű játékosok alkossák a csapat erkölcsi magját. Ez lenne az az igazi Spirito, ami hiányzik.

Dzsákkeríni 2022.09.09. 11:09:35

@Rocky80: Rovella nem saját nevelés.

Barza 2022.09.09. 13:12:15

Jó ez az irány, reméljük a legjobbakat. Az identitásunkat csak saját nevelésű és lehetőleg olasz játékosokkal tudjuk megőrizni. Ez nem zárja ki, hogy nem olaszok is játszanak a csapatban, sőt szükség is van rájuk, de akkor legyenek jobbak és húzóemberek. Azért az elmúlt évtizedekben volt is erre példa bőven, csak ez az utolsó pár év ne lenne.
De nagyon szurkolok ezeknek a fiataloknak és Rovellának is, mert szimpatikus és tehetséges fiatalok és reméljük lesz folytatás még.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása