A hét kérdése: Hogyan értékelitek a mercatót?

kerdes.jpgA tegnapi nappal lezárult a nyári átigazolási időszak, s ugyan csillagászati összegű igazolásokat a klub nem eszközölt, így is komoly változtatások történtek a Juventus keretében.

Ami a távozókat illeti, a csapatkapitány Giorgio Chiellini szerződése lejártával új kalandokba fogott a tengeren túl, s a Los Angeles FC kötelékében folytatja pályafutását. A Juventus nem hosszabbította meg Paulo Dybala, illetve Federico Bernardeschi szerződését, előbbi az AS Roma, utóbbi a Toronto FC játékosaként szerepel az új szezonban.

A két klub nem tudott megegyezni egymással, így Álvaro Morata a kölcsön után visszatért az Atlético Madridhoz, míg az elvágyódó Matthijs de Ligt a Bayern Münchenhez igazolt, de a mercato utolsó napjára is maradt fejlemény, Arthur a Liverpoolhoz, míg Zakaria a Chelsea együtteséhez került kölcsönben.

Az érkezők tekintetében a két legnagyobb név egyaránt ingyen érkezett: Paul Pogba a Mancester Untedtől, Ángel Di María a Paris Saint-Germaintől igazolt a Juventushoz, de Bremer személyében a tavalyi olasz bajnoki szezon egyik legjobb védője, Filip Kostić személyében az Európa Liga-győztes Eintracht Frankfurt kulcsembere is csatlakozott a zebramezesekhez.

Érkezők: Gatti (Frosinone), Di María (PSG), Pogba (Manchester United), Cambiaso (Genoa), Bremer (Torino), Kostić (Eintracht Frankfurt), Paredes (PSG), Milik (Olympique Marseille), Fagioli (Cremonese)

Távozók: Chiellini (Los Angeles FC), Dybala (AS Roma), Bernardeschi (Toronto FC), Morata (Atlético Madrid), Vrioni (New England Revolution), De Winter (Empoli), Cambiaso (Bologna), Brunori (Palermo), De Ligt (Bayern München), Pellegrini (Eintracht Frankfurt), Arthur (Liverpool), Zakaria (Chelsea).

A szezon elején egyelőre nem mutat lehengerlő formát a Juventus, a Sassuolo elleni szép győzelmet követően a Sampdoria és az AS Roma ellen is döntetlent ért el, a Spezia ellen pedig egy látványosnak aligha nevezhető győzelemmel folytatta szereplését a csapat, s jövő héten már a Bajnokok Ligájában is megméreti magát.

De vajon mit vártok a szezontól Ti, szurkolók? Mit hozhat a folytatás? Mit gondoltok a nyári átigazolási időszak fejleményeiről? Vajon mit hozhat a szezon a Juventus számára? Allegri vezetésével a csapat vajon újra harcban lehet a bajnoki címért ismét? Vagy folytatódik az elmúlt évek kínlódása, s a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek egyikének megszerzése lehet a maximális cél?

Véleményeteket komment formájában várjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5717922507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2022.09.02. 19:30:16

A lehetőségekhez képest jó lett ez. Egy-két szélső védő még elfert volna. Pogba (ha egészséges tud maradni), Di Maria, Parades egyértelmű erősítés. Kosticban is van fantázia, bár Én vele szkeptikus vagyok. A Ligt-Bremer cserevel szerintem jól jártunk, eddig legalábbis elég meggyőző a brazil.

A távozók is jól néznek ki, így hogy a végén Arthur meg Zakaria (egész jó pénzért, ha véglegesitik) is lelépett.

Összegezve; nem ez a nyár tette rendbe Fabio ámokfutását, de a rendrakas elkezdodott.

AgliOli 2022.09.02. 19:31:57

Elnézve, hogy a távozók melyik csapatokba mentek, nekünk kéne nyerni a BL-t. :D
Szerencsére sok hülyét sikerült elpasszolni, így hosszú évek után ígéretes keret áll rendelkezésre.
Nagyon örülnék, ha támadásban is sikerülnének a tervezett reformok, mert gólok nélkül marad a BL csoportkör és a dobogó alja.

DegerFaCan 2022.09.02. 19:32:09

3ról a végén felhúztuk egy 4esre (1-5 skálán)

Metalwarrior88 2022.09.02. 19:39:01

Frabotta,Kastanos,Zanimacchia is távozott ha jól emlékszem.(no offense)

Leram7 2022.09.02. 19:44:03

10/7.5

Az elmúlt évekhez képest kifejezetten jó volt a mercato. Paratici kóklerségét még nyögjük, de előreléptünk vezetés tekintetében. Bár több igazolással nem értek egyet, ezt majd a szezon végén tudjuk mérlegelni... A keret egész jó jövőképet sejtet, kérdés, hogy Allegri a régi önmagát tudja e hozni és összerakja a teamet több felállásra vagy marad a jelenlegi old school Capello játéknál.

Pozitívumok: A selejt nagy részének kitakarítása megtörtént. Milik fillérekért jött. Di Maria és Pogba ingyen erősítés. Maradt Miretti és Fagioli. Bremer és Gatti leigazolása eddig nagy vételnek tűnik.

Ha jövőre sikerül az értékeket megtartani és folytatni a selejet kitakarítását és a hiányposztokat feltölteni, akkor jövőre lehet előrelépés a BL-ben. Idén top 16 / top 8 BL helyet várok és bízok abban, hogy Chiesa, Pogba, Di Maria, Vlahovic, Bremer bajnoki címhez segítik a csapatot.

Negatívumok: Rossz szerződéseket kötöttünk. Jó lett volna opciós éveket használni ahelyett, hogy 4 évekre igazolunk 30 körüli játékosokat. 3 + 1 évre jobb lett volna.
Kár, hogy Sciglio hosszabbított és nem kerestünk igazán szélső hátvédeket. A bal és jobb oldali védő poszt a csapat leggyengébb része lett.
Kifejezetten rossz, hogy lemaradtunk Raspadoriról, mert 5 + 30-ért elhozhattuk volna.
Rabiot nem sikerült eladni, így jövőre ingyen megy.
Negatív, hogy maradt McKennie és Sandro.

Del Pybala 2022.09.02. 20:22:26

3 eleg amator mercato szokas szerint

peti78 2022.09.02. 20:41:03

Scsesnyi/perin
Danilo bremer/rugo bonu/gatti sandro/ds
Paredes
Loca/mckennie/miretti pogba/rabiot
Maria/cuadrado vlaho/milik chiesa/kostic
433 ban elég mély a keret
A kérdés hogy maxi mennyire tudja hadználni

Rikoo 2022.09.02. 20:57:49

7 pontot adnék, mert összességében van pár jó üzlet, de sok a hiányosság is. Alacsonyabb a bérkeretünk, ami mindenképpen pozitív és szerintem van tartalékunk a következő mercatokra, főleg ha megszabadulunk a nagy bérrel rendelkező idős játékosoktól.
Megkockáztatom, hogy már télen lesz minimum 2 változás a keretben. Rugani, Alex Sandro és Kean helyzete is nagyon bizonytalan, szóval nem lepődnék meg, ha jönne egy belső védő, balhátvéd és egy kreatívabb támadó.

7 pontnál semmiképp nem adnék többet, mert nem tetszik a koncepciónk. Többségében 27-30 közötti kész játékosok jöttek, nyilván Allegri kérésére. Jobban örültem volna, ha inkább a fiatal vonalat erőltetjük tovább.
Nem érkezett kreatív támadó Dybala helyére.(Di Maríát nem tartom támadónak)
Pozitívum, hogy építünk Mirettire és Fagioli is maradt a keretben, de óriási hülyeségnek tartom, hogy Rovellát elengedtük. Inkább Fagiolit kellett volna kölcsönadni.

Összességében nem rossz mercato volt, de a hiányosságaink komolyan kihathatnak az őszi eredményekre. Kíváncsi vagyok tudjuk-e hozni az eredményeket, lesz-e előremutató játék és milyen változásokat fognak még eszközölni a téli szünetben.
A többi csapat edzője és igazgatója is úgy gondolja, hogy télen is egy nyárihoz hasonló átigazolási időszak lesz, a kettészakadt szezon miatt.

Bremer leigazolását mindenképpen kiemelném.

Csak Csucsu 2022.09.02. 20:57:57

Darabra megkapott mindenkit akit a mester kért Morata helyett Milikkel. Fagioli maradásának külön örülök bár nem pont Zakaria árán kellett volna. Minőségben lehetett volna jobbakat igazolni de az nem biztos hogy a vezetőség hibája. Tele fiatal tehetségekkel, rutinos rókákkal ahogy a mester szereti. Kilehet jelenteni szerintem hogy a Seria A egyik legjobb keretével dolgozik a mester mint mélységben mint minőségben. A nagy jövés menés miatt 10/8 . Talán nem minden távozó lett megfelelően pótolva
S köszi a mercato alatti munkákat. Kicsit fel lehet lélegezni nektek is és várni, hogy Allegri gyümölcse beérjen :P
Forza Juve per sempre

west30 2022.09.02. 20:59:45

Nagyjabol erre szamitottam,bar az hogy a szelsohatved poszt erositese egyaltalan nem volt tervben az kisse meglepo szamomra.Ertem en hogy a Sandro-Cuadrado kettos jovo evi tavozasara var a vezetoseg,de akkor is kisse meglepo.Valamint Kostic leigazolasat sem igazan ertem,nem lepne meg ha egy Zakaria fele karriert futna be nalunk.

Apuleius 2022.09.02. 21:09:40

@Metalwarrior88: Igazad van, a lista nem teljes, például azt hiszem Demiral és Mandragora is ebben a mercatóban került értékesítésre.

2022.09.02. 21:13:29

A nyári költőpénz már januárban elment Vlahovicra, így csak eladásokból lehetett vásárolni. A lehetőségekhez mérten azért erősödött a keret.

A legnagyobb negatívum a szélsővédő poszt. Nagyon merész nekimenni egy szezonnak az Alex Sandro/De Sciglio és Danilo/Cuadrado szélsővédő párosokkal. Ami nagyon szomorú, hogy voltak lehetőségek olcsón legalább átmenetileg megoldani ezeket a posztokat, de nem csináltunk semmit. Renan Lodit nyár elején folyamatosan szóbahozták velünk, mint a legnagyobb kiszemeltünk Sandro pótlására, és amikor volt lehetőség elhozni kölcsön+opcióval, hagytuk elúszni. Ahogy Reguilont is. Cambiasot pedig egyből kölcsönadtuk, pedig Ő sem rosszabb, mint akik itt vannak. De Sciglio egy évre még elment volna cserének, ha ennyire nem volt pénz, de 2025-ig hosszabbítani vele egyszerűen nevetséges. Bellanova kb. a kezünkben volt, az Inter apróért vette meg, tökéletes lett volna kiegészítő embernek nekünk is.

A második negatívum, hogy Rovella nem maradt (legalább csere) registának, miközben egy valamire való játékosunk sem volt ezen a poszton (illetve Locatelli teljesen visszafejlődött). Ezért egyedül Paredesnek nem örülök az érkezők közül, de ha a kötelező opció nehéz feltételekhez van kötve, úgy még viszonylag emészthető a leigazolása. Ha viszont megvesszük őt a szezon végén, akkor nem vagyok biztos benne, hogy Rovellát látjuk még Juve mezben valaha.

Kostic, Milik, Di María és Pogba kifejezetten olcsón jöttek, egyedüli negatívum, hogy Pogbának nem kellett volna 4 éves szerződést adni. A Bremer - de Ligt csere eddig úgy néz ki, hogy nem volt rossz döntés, és Gatti is pozitív eddig.

Dybala, Bernardeschi, Morata elengedésének örülök, Arthur és Zakaria kölcsönadása is rendben van szerintem.

Összességében 6/10, mert a szélsővédő poszt romokban van évek óta, ide vártam legjobban erősítést egész nyáron. Remélem, hogy már januárban megpróbáljuk orvosolni ezt valahogy... Egyébként nagyban fogja befolyásolni az is a mercato megítélését, hogy Mirettit és Fagiolit sikerül-e beépíteni, ők két új igazolás lehetnek. Úgy néz ki, hogy Miretti már az is.

Del Pybala 2022.09.02. 21:15:13

Csak cserelodtunk kb semmit sem erosodtunk. Dybcsi-Dimaria Deligt-Bremer Milik-Morata. Szelso hatved sor 0. Ezek melle jott a selejt Pogba es a lutri Paredes. Kostic es Gatti pozitivumok de nem oriasi erositesek. A selejt egyik fele csak kolcsonbe ment tobbi maradt. Max 3as lehet ez a mercato. Eleg szegyen h itt tartunk.

Primo Dimarzio 2022.09.02. 21:57:25

@Pjanista: +1@Csak Csucsu: +1@Rikoo: +1

nálam is olyan 6,7/10 szélek miatt nyavajgok én is , érthetetlen. Én is sajnálom zakariást , fajoli rinyálása miatt kellett menni szerintem , akit akkora kölcsönbe küldtem volna az empolliba , hogy az nemigaz és , akkor rovellát is itt lehetett volna tartani.(rovella,miretti legalább nem ütötte volna egymást posztban) Többi igazolással nekem nincs bajom , rendben vannak szerintem. Gatti nagykirály lehet , miretti se szar.
Viszont a sinter, roma ,milan mercattoja mind jobb a mienktől , napolit nem tudom eldönteni , az övék talán szarabb ezzel a fabian ruiz sztorival.

Attilio79 2022.09.02. 22:29:40

Sokkal tapasztaltabb játékosok érkeztek és sok poszton erősödött a csapat, csak a sérúlések kerülnének el minket. Az, hogy ebből mit tud összerakni Allegri, az csak rajta múlik.
A védelem kb. ugyanazon a szinten maradt a tavalyihoz képest (a szélére elfért volna Udogie és Molina), a középpálya erősödött, a csatársor viszont szintén fejlődhetne, Kevésnek tűnik a Vlaho, Milik, Kean 3as. Kean helyett jó lett volna Dybalat megtartani.
Összességében sok haszontalan játékostól megszabadultunk és remélem jövőre értékesíteni is tudunk maradékokat (McK, Rabiot, Arthur, Zakaria).
A fiatalok beépítésére rá kellene feküdni, Miretti, Fagioli, Gatti, Chiesa, Vlaho esetleg Soulé mindenképpen a jövő játékosai lehetnek, ha elkezdenek fejlődni, de ahhoz bizalmat és lehetőséget kell biztosítani nekik!
Remélem nem hagytam ki senkit.

bianconeri83 2022.09.02. 22:52:42

7/10

Pozitívum, hogy jött a középpályára 1 vagy 2 minőségibb ember ill. maradt két fiatal.
Di Maria klasszis a szélre, Milik gólerősebb mint Morata.
Bremer remélhetőleg feledteti De Ligtet, és sajnos már olyannak is örülni kell az értékelésnél, hogy Ramsey és Arthur elment.

Ami hiányérzet: szélső védők, ahogy többen is írták, ill. a középpálya még kérdőjel számomra, hogy elég lesz-e így minőségben, megtalálja-e mindenki helyét Allegri.

Csalódott egyáltalán nem vagyok, ez a keret sztem a bajnoki címért kéne küzdjön.

JeetTrader 2022.09.02. 23:23:04

Én 7/10re értékelem ezt a mercatot. Ez ugyanakkor a maximum amit jelenlegi helyzetünk és anyagi körülmények megengednek.

Ami jó h több új játékos kerülhet beépítésre . A regiekkel már mindent megpróbáltunk sehogy nem alltak össze csapattá. Meglátjuk Allegri kívánságai után mire leszünk képesek. Gazdaságos lett a mercato és sikerült pár hasznavehetetlen játékostól is megválni.

Amint felépül mindenki akkor fogjuk csak látni mi lesz ebből addig fölöslegesen ne kezdjen senki Allegri takarodjozni vagy a vezetőségre mutogatni vagy épp fölöslegesen agyvérzést kapni.
Én előrelépést és a top 3 valamelyik helyét várom a csapattól.

Próbált mindenki jól igazolni de a leginkább a mi csapatunk alakul majd át ami persze egyben rizikó is de ez már csak ilyen.
Több olyan játékosunk lett most akik kifejezetten ide akartak jönni. Csak egy párat említve, Vlaho, Loca, Géza, Paredes, Pogba, Kostic. Ok visszaadhatjak a Spiritot a csapatnak amit egy jó ideje elvesztettük. Ez fog visszavezetni a csúcsra!

FORZA JUVE!

JuveMI 2022.09.02. 23:45:59

Hogy én értékeljem a mercatot?? Na jó... legyen:
Arrivabene személyében egy tökéletes pénzembert rakott a vezetőség Allegri mellé... emelem kalapon Agnelli előtt! Arrivabene maximálisan kiszolgálta Maximilian vágyait... elhozta az edző számára az áhított zsoldosokat/nyuggereket. És mindezt úgy, hogy közben vigyázott a büdzsére is! Sőt!!!! A végén még arra is futotta az erejéből, hogy egy rakat koloncot úgy sikerült elbizniszelnie, hogy közben az edző kénytelen volt egy-két fiatal ígéretet a csapatban tartani. Ez óriási win-win b@sszameg!
A board szemszögéből ez egy csillagos 10-es mercato. A mister szemszögéből Pogbe térd-reccsenése enyhén szólva is beleköpött a levesbe... viszont ezzel a kerettel elvárás a közvetlen harc a Scudettoért! A nemzetközi porondoz viszont a jelenleginél nagyobb pénisz szükségeltetik!
Summa-summárum: Arrivabene igazi Juve-fan... nem hazudott! Max... össze kell gyúrnod ezt a rengeteg egyéni villanást egy győztes csapattá... szívem mélyén szurkolok neked Mister!
Szurkolói szemmel: nagyon hiányzik a Juve-spirito... mutasd meg Max, hogy lesz ebben a mámorban is részünk!

Shyr Kahn 2022.09.03. 01:06:28

+: Di Maria, Pogba, Bremer, Miretti es Fagioli megtartasa
neutralis: tobbi igazolas
-: Pogba serulese, SMS es Depay nem erkezett, Dybala-t elkuldtek

Ossz. pontszam: 5/10 (ha Pogba nem serul 6/10, ha SMS erkezik 7/10, ha Milik helyett Depay 8/10)

babo0410 2022.09.03. 01:19:38

Mivel Sandrot nem sikerült lecserélni, és nagyon várom, hogy Paredes bemutatkozom, mert félek kicsit attól, hogy nagyon rossz formában van, nálam ez 10/7 Nem rossz, de nagyon nem jó, hogy a szélső védő posztra nem jött ember. Ott nagy a gond, és elsősorban Sandro miatt. Védekezésben használhatatlan. DS meg a támadójátékot nem tudja kellően segíteni. A selejtet jó lett volna kiseperni, de nem sikerült. Reméljük jövőre ez is rendben lesz. Egyébként a keret szerintem nem rossz, és Locatelli végre a helyén játszhat. Reméljük a Szélső védő poszt miatt nem lesznek gondjaink.

MdewC 2022.09.03. 01:25:18

Üdv Faszik!

Hullámvasút ez a nyári mercato szezon is. :)

Lehetett volna jobb, tagadhatatlan, de Arriva bácsi tökösen tisztogatott, ami számomra nagyon szimpi.

Az, hogy nincs itt Ramsey, Berna, Arthur, az egy ajándék Srácok! :) Dybala is ki lett rakva (számtalanszor kitárgyaltuk, sajnálom, hogy így ért véget) így viszont nem rontja tovább a morált, ebben biztos vagyok.

Így viszont onnan indulok, hogy eddig 10/11 a sztori. :)

Bremert csípem, én örülök, hogy de Ligt elment és őt hoztuk, pláne gyengítve ezzel az intert. +1 pont (ma jó kedvemben vagyok) Eddig 10/12.

Rabiot nem bántam volna, hogy megy az MU-ba, de ha már maradt, akkor hajtson. -1 pont

Di Maria és Pogba ingyen sztem nem rossz, csak legyenek egészségesek, akkor volt értelme, ettől függetlenül 0 pont.

Millik cáfoljon rám, jól kezdett, így csak -0,5 pont. :)

Nem hoztunk még egy kreatív támadót, értem, hogy nincs pénz, -0,5 pont.

Legalább vmit próbálkozunk a fiatalokkal, maradt Fagioli akit annyira akartam, Miretti bomba a pali, +1 pont

Elment Rovella, -2 pont, nagyon fogja cseszni az agyam, hogy még egy évig minimum várni kell, hogy mit tudna nálunk nyújtani.

Legalább egy fiatal, lendületes, támadni is tudó szélső védő kellett volna hozni, talán majd télen. -1 pont.

Engem nem zavar, ha Zaka el lett passzolva, csak keressünk is rajta, sztem alapból ezért vettük, hajrá.

10/8 nálam, mert az ultra nagy selejt ki lett rakva, azt mondtam ha ez sikerül, akkor 10/10 és mivel részben sikerült, ezért én elégedett vagyok. Az anyagi lehetőségek miatt azért sztem 70%-ot megtette a klub, nem olyan rossz ez, Paredes is, illetve páran még az edző kérése miatt jöttek, legalább csináltak is vmit, hogy ez megvalósuljon, ezt is értékelem.

Az már más kérdés, hogy ez mennyire válik be, innentől miden mastermind Maxon múlik.

Hajrá!

Ja, Vlaho a legnagyobb bomba, egy +1-et még ez miatt hozzá lehetne írni a ponthoz, óriási, hogy elhoztuk és itt van. Vadállat az ember, miatta ülök le meccset nézni konkrétan. Nem egy szottyos Dybusz na! :P

Egy beast. Odamegy és szétb@sz mindent. Szorítok, hogy sokszoros gólkirály legyen, egy legenda, sérülésmentesen!

Ennyi. :)

2022.09.03. 08:28:49

Negatívum, hogy Pellegrini és Rovella el ment. Bocsi, el kellett mennie a Kean és Rugani stb figurák miatt.
Negatívum, hogy Arhtur és Zakaria az utolsó napokban ment el és emiatt Rovellat el kellett engedjük.
Negatívum, hogy Kean és Rugani még mindig a keret tagja, és miattuk nem jöhetett akár Depay, akár szélső védő.
Pozitívum, hogy jött Paredes, Milik, Kostic, Di Maria, Pogba na és az egyik legjobb igazolásunk Bremer.
Pozitívum, hogy ment Zakaria, Arthur
És AAAAAAAAron fucking Ramsey!!! Miatta csakis pozitív jelzővel 10 ponttal a 10-es skálán jellemezhetjük a mercatot.
Számomra semleges, hogy maradt Rabiot és McKenny, vagy De Sciglio és Alex Sandro.
Akiket nem említettem, hát őket abszolút alapembernek tartok a csapatban.
Télen is folytatódni fog a nagyszabású adás-vétel ez tuti.
Az Inter szerintem nem jó mercatot csinált, remélem Lukaku beég mint a szar, a Milan se vitte túlzásba, Deketelaer mondjuk nagyon jó igazolás, de Jesust véglegesíteni, vicc. Roma egész jó, és ki kell emelni a Napolit, mert ilyen játékosok elvesztése után a végére ilyen leigazolásokat behúzni, főleg a grúz gyerekkel az élen, kimondhatjuk, hogy erősödtek. A Lazio is egész jó piacot zárt, bár ott látszik a büdzsé:)
Összevetve a Napoli és a Juventus nyert, inkább a Juvét mondanám mercato győztesnek.
Szóval hajrá és hajrá azok akik itt maradtak, hátha többet hozzátesznek, mint eddig.

steven.h 2022.09.03. 10:38:41

Nagyjából egy 7-7.5 a 10-ből amit én adnék rá. Az látszódik, hogy Arrivabenéék komolyan gondolják a takarítást és azért valami koncepció is mutatkozik az igazolásokban.

Hiányérzetem a szélső hátvédekkel kapcsolatban van, az hogy nem érkezett se Molina se Udogie nekem nagy negatívum, ahogy az is hogy Cambiasot is egyből továbbadtuk és még Pellegrinit is lepasszoltuk. Nyilván a hátterét értem Sandrotól nem tudtunk szabadulni, DS pedig mindkét oldalon bevethető és nem vészes fizetésű játékos, de ott szintet kellett volna lépnünk, főleg látva Sandro elmúlt 3 évét. Egyébként ezt még lehetne is kezelni egy formáció váltással, de ahhoz meg szerintem érkeznie kellett volna legalább még Milenkovicnak, bár tény hogy Danilo is nagyon jó egy 3 védős felállásban.

Az új igazolásainkkal elégedett vagyok (főleg Bremer és Di Maria), örülök Miretti és Fagioli maradásának is, csak játszanak is. Nekem a nagy kérdés az Soulé, akivel nem tudom mit akarunk, mert játszani nem játszik, cserébe kölcsön se adjuk fejlődni.

Az eladások idén szerintem jól sikerültek, látszódik az új vezetőség munkája, nem gondoltam volna, hogy ennyi ballaszttól megszabadulunk egy nyár alatt, ráadásul van köztük pár jó üzlet is.

Összességében szerintem pozitív és talán erősödtünk is, már csak azért is, mert sikerült olyan játékosokat hozni, akik Allegri rendszerébe illeszthetők.

Innentől kezdve, bár sok az új arc, és csalódott lennék, ha nem a Scudettoért harcolna a csapat, és az idei év lesz az értékmérő Allegri munkásságával kapcsolatban, mert több felállásra is alkalmas keretet kapott, csak össze kell rakni. Van két gólpassz királyunk és egy 30+ gólos csatárunk és egy nagyon jó 2. számú csatárunk. Innentől kezdve villantani kell, érdekes lesz látni, hogy vajon a mostanában trendi 3-4-3-at Chiesa visszatérésével bevállalja-e a Mister, mert azzal Kostic is a helyére kerülne és Sandrot sem kellene a kezdő közelében látni.

Ami nekem nagyon nagy kérdőjel az Cuadrado, mert olyan mintha nála most egyszerre berobbant volna minden, ami a korral jár.

Dante01 2022.09.03. 11:42:11

Látszik, hogy megpróbálják a takarítást. Sajnos nem lehet mindent egyszerre. A távozók nálam rendben vannak kivétel Rovella, de ez majd kiderül a szezon során mire megy kölcsönben.
Külön öröm Ramsey elküldése. Chiellini hatalmas kedvenc, de sajnos nem lesz fiatalabb. Dybala, Berna, Morata hármasból senkit nem marasztaltam volna. Berna, Morata a játéktudás, Dybala pedig az miatt, mert nem volt szezon amit végigjátszott volna. Sőt azt hiszem 2500 percet sem ért el nálunk egyszer sem. Zakariat látva az utolsó meccsen nem sajnálom, hogy ment. Arthur pedig tudjuk mit mutatott eddig szóval inkább örülök az utolsó napnak.

Ahogy azt már sokan leírtátok nem jöttek Sandro és Ds. helyett játékosok ezt azért nagyon hiányolom én is.
A nagy kérdés továbbra is mi lesz ha mindenki felépül. Mariska és Kostic nálam best, szóval remélem tényleg beválnak és nem kell sajnálnom, hogy ide jöttek. Főleg annak tükrében, hogy játszott Cuadrado eddig. Pogbát én nem hoztam volna el és nem a játéka hanem a viselkedése miatt, de reménykedem, hogy itt nem lesz vele gond.

Nálam egy erős hetes a mercatonk.

alexGicamo 2022.09.03. 14:27:57

Nagyon örülök ennek a posztnak, jó ötlet volt ! Rémlik, mintha valamelyik szurkesztárs is feldobta volna, hogy jó lenne egy ilyen ...
Köszönöm !
Nos, én eddig 10/8 -ra értékelem a mercatót .
A sokak által említett szélső védő kérdés nálam is hagy kívánnivalót hagy maga után és az , hogy nem sikerült Rabiot -tól megszabadulni .
Az igazolásaink nagy részével elégedett vagyok , a legjobban Bremernek örülök . Szerintem , meglepően gyorsan beépült, biztosabb, mint a halál meg az adók és nagyon profi ! Hajrá, csak így tovább !
Pogbát nem hoztam volna vissza a korábbi viselkedése miatt , ráadásul most ez a sérülés is ...
Di Mariát eszembe nem jutott volna leigazolni, de már az első mérkőzésen meggyőzött !
Gattinak is örülök !
A fiataloknak is ( Fagioli és Miretti ) örülök, Miretti eddig kész felüdülés ! Friss, lelkes, életet visz a középpályába és fiatal korát meghazudtolóan magabiztos . Sokat fejlődhet még nálunk, de ehhez kell a folyamatos játéklehetőség .
Fagiolira is kíváncsi leszek !
A többieknek is örülök ( Kostic, Milik ) .
A selejt egy részének kisöprése igazi bravúr !
Arrivabene megmutatta , hogy kell dolgozni, gratulálok neki !
A sérülések kerüljenek el minket , ez kulcsfontosságú !
Most Maxin a sor , hogy varázsoljon belőlük egy ütőképes csapatot !
Kean nagyon szúrja a szemem, őt már rég elküldtem volna !
Chiesát nagyon hiányolom már , alig várom, hogy visszatérjen !
A scudettoért kell küzdenünk, ez nem lehet kérdés !
Hajrá !

Del Pybala 2022.09.03. 14:52:58

@steven.h: miffele eladasok? :D Deligt?

Del Pybala 2022.09.03. 15:52:05

Csak Pogba nem jatszik az uj erkezok kozul...meg megtehetitek h ujra pontozzatok a mercatot :D :D

Lanzafame 2022.09.03. 18:00:24

A mai meccs után pikáns ez a téma.

A cél a nagytakarítás felgyorsítása volt, ha innen nézzük, jól sikerült a nyár és a nyár előtti hosszabbítások is jó döntések voltak. Így kevés pénzből, április óta sikerült a lenti csapat tagjait megvenni/hosszabbítani velük/visszahozni/keretben tartani:

Perin- Cuadrado, Gatti, Bremer, De Sciglio- Fagioli, Paredes, Pogba- Di María, Milik, Kosztics.

A vezetőség jól takarított, és többségében racionálisan igazolt, Allegri igényeit is figyelembe vették végre. Allegri dolga lenne ebből valamit főzni, mert a keret adott ahhoz, hogy harcban legyünk a bajnoki címért. Én kezdem elveszíteni a hitemet abban, hogy képes megoldani ezt a feladatot.

NagyonJuve 2022.09.03. 22:05:15

Ez egy jó mercato volt. Mondjon ki mit akar szidjon ki kit akar. A fifa így is a seggünkben van a fair play miatt. Bár nem értem a barca miért nics a bünzetettek között. A lehetőségeinkhez mérten 9re értékelem.

GGábr81 2022.09.04. 13:59:21

Csak sz(Artur)ó miatt már 9-es, de ha jövőre meg is veszik, akkor 11/10-es

GGábr81 2022.09.04. 14:07:24

@GGábr81: vicc nélkül, azt mondom, hogy erős 5/10, vagy gyenge 6/10.
Nem tudom, hogy anyagiak terén hogyan áll a klubb. Ha úgy van, ahogyan sejthető. Azaz Csóró János... ahhoz mérten elég jól kukáztunk. Úgy akkor 9/10. Ha azt nézzük, hogy Allegri kéréseit tekintve. Az is egy erős 8-as. Talán már csak egy rövid szöveges üzenet hiányzik neki.

steven.h 2022.09.04. 18:52:23

@Del Pybala: Lovagolhatsz felőlem a szavakon, de a selejtek (Ramsey, Arthur, Bernardeschi stb) eltakarítása is nálam eladás, tekintve, hogy azzal hogy ők távoztak és a helyettük érkezők bérei közt úgy nagyjából 30 millió EUR a különbség (ebben benne van a de Ligt-Bremer "csere" is), amit remélem nem kell magyarázni, még ha átigazolási díjat sok esetben nem is kaptunk értük.

Del Pybala 2022.09.04. 19:33:00

@steven.h: Lovagolhatsz felőlem a szavakon de a mercatonk egy kalap szar es a vezetoseg teljesen amator.

steven.h 2022.09.04. 22:30:38

@Del Pybala: mondjuk talán komolyan tudnálak venni, ha leírnád, hogy mégis mi a búbánatért gondolod azt amit, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív, de neked ez sose volt célod itt, mindenkibe csak beleállsz a szókincsed meg kimerül szarozó jelzőknél.

Nem vagyunk PL klub, nem kapunk százmilliókat jogdíjakból és baromira senki nem mentené meg a klubot, ha csődbe menne, sőt annak örülnének igazán. Én meg bocs, de nem kérek sem az arabokból sem a szaudiakból. Senki nem írta, hogy az évezred mercatoját csináltuk, de had lehessen már pozitívan értékelni, anélkül hogy szaros szavakon lovagol rajta valaki. Elkezdte Arrivabene a nagytakarítást, a legtöbb selejttől megszabadult és még fog is a télen, emellett hozott olyan játékosokat akik különbséget jelenthetnek, ha összeáll a csapat. Sok új játékos jött, legtöbben a kezdőbe. Nem fogom szarozni őket 4 forduló után a jelenlegi teljesítményük alapján, az alapján ítélem őket, hogy eddig mit mutattak, és az alapján jó játékosok érkeztek és selejtek távoztak.

Most már az edzőn a világ szeme, hogy csapatot faragjon belőlük.

Del Pybala 2022.09.04. 22:52:31

@steven.h: ennyi baromsagot irni mint te :D

steven.h 2022.09.05. 08:51:30

@Del Pybala: Köszönöm hogy csak megerősíted az első bekezdést, mást nem is vártam. Viszlát! Lehet átugrani az én kommentjeimet is, nem fogok válaszolni a tieidre, megspórolom neked az időt!

2022.09.07. 00:26:11

@Del Pybala: @steven.h: miffele eladasok? :D Deligt?

De Ligt, Demiral, Mandragora, Arthur, Vrioni, Zakaria, Rovella, Pellegrini, Cambiasso, Pjaca, Dragusi, Frabotta, Ranocchia, stb. Eladva, kölcsönadva, mert a kölcsönadás is pént hoz. Plusz páran elmentek ingyen, a bérük terhe megszűnt.

Del Pybala 2022.09.07. 00:36:08

@LacaGLJuve: a kolcsonadas nem eladas ugyanugy a nyakunkon lesznek a selejtek jovore

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása