Allegri: „Locatelli jól teljesít, jobb oldalon is játszhat”

sampdoria_elleni_kp_nelkuli_sokszog.jpgA Sampdoria elleni mérkőzést követően a sajtóban számos helyen felmerült egy kép, amelyen a Juventus nyolcszögű formációja látható, mintha a csapat edzésen lenne és körbejáratná a labdát, s a képen mintha teljességgel hiányoznának a középpályások. A mester a szombati meccset megelőző sajtótájékoztatón erről is beszélt.

„Nem játszottunk jól az első félidőben, de a Sampdoriának jó meccsen volt, lezárták előttünk a területeket, és hagyták, hogy a védőink hátulról építkezzenek.

Az tény, hogy a játéktér közepét felszabadítottuk, nem nagyon járt a labda középen, de a meccsek 95 percig tartanak, és nyernünk kellett volna a második félidőben. A középpályát azért ürítettük ki, mert a mezzalák csatárként játszottak. Manuel Locatelli túl mélyen húzódott vissza, így a középpályán nem maradt senki.

A második félidőben sikerült feltölteni a középpályát, és kicsit jobban teljesítettünk. Minden nap a fejlődésen dolgozunk, jó futballt akarunk játszani, és nyerni akarunk, nem akarok hallani a szórakoztatásról. Nem akarok szépen játszó, ám vesztes csapatot irányítani.

Manuel Locatelli jól teljesít, tavaly megmutatta, mire képes, és ennél csak jobb lehet, és formába lendülhet. Elégedett vagyok vele, játszhat a védelem előtt, de ez új szerep számára, főleg ha három középpályásból áll a középső sor. Ha Nicolo Rovella játszik a védelem előtt, akkor Manuel Locatelli a középpálya jobb oldalán is futballozhat.

A szórakozás számomra a győzelmet jelenti, és időre van szükségünk. Elmondtam a srácoknak, hogy egyszerűen nem teljesíthetünk rosszabbul, mint a Sampdoria elleni első félidőben, és ha úgy futballozunk, mint a Sampdoria elleni első felédőben, az természetesen számomra sem szórakoztató.

A keretben jó a hangulat, és a srácok arra törekednek, hogy elérjék a célkitűzéseket, és lesznek még olyan meccsek, amilyen a Sampdoria elleni volt, különösen a szezon elején, úgymond piszkos meccsek. Arra kell törekednünk, hogy ne adjunk helyet a frusztrációnak, mivel ez megeshet úgy velünk, mint bármelyik másik csapattal.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr617917467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barza 2022.08.27. 07:12:42

A mester arra gondolt, hogy Rovella, ha az új csapatában a védelem előtt játszik, akkor Loca előrébb játszhat? Mi az összefüggés? :)
Egyébként szerintem maradnak a fiatalok, csak a média sugallja azt hogy menni fognak. Vagy csak túlságosan naív vagyok.

Thuglife! 2022.08.27. 08:48:09

Milyen kár hogy a Samp nem akart kinyílni és támadni mint a Sassuolo.ennek az embernek az egész futballfilozofiája arról árulkodik hogy még mindig azt gondolja hogy ő a cagliari edzője.

supertrezi 2022.08.27. 09:01:54

"JÓ FUTBALLT AKARUNK JÁTSZANI, és nyerni akarunk, NEM AKAROK HALLANI A SZÓRAKOZTATÁSRÓL"

A Mester mostanában egyre többször zavar össze. A legnagyobb baj, hogy mintha ő is egyre többször össze lenne zavarodva.

Gaben Smith 2022.08.27. 09:20:04

Olyan ez a nyilatkozat mint amikor megnézel egy szomszédok rész után egy kis gondolatcsokrot a szereplőktől.
Felforr az agyvizem ettől az embertől!!
Ez már az az Allegri aki mielőtt hozzánk jött közutálatnak örvendett mindenki az Allegri takarodj örökérvényűt üvöltötte az éterbe. Ez a pali az életébe nem fog felépíteni egy csapatot. Ő csak akkor sikeres ha egy kész csapatot kap amit max finom hangolni kell. Kövezzetek meg de ha nem Conte hagyja itt a bajnokcsapat gerincet Allegri sose lesz nagy edző. Addig tudott eredményeket elérni amíg a Conte keretének nagy része egyben maradt aztán ahogy fokozatosan kezdtek kicserelodni az emberek egyből jött a taknyolas a pályán majd a dicstelen búcsú.
A foci megcsúfolása az ember az olasz foci egyhelyben toporgásanak a szimbóluma pont az ilyen felfogású emberek miatt van ilyen melyen a liga. Ezek az emberek nem hajlandóak semmilyen őnreflexiora ujra és újra ugyanazt a faszsagot fogjak csinálni mégha 100-bol egyszer sem sikerül akkor is mégha látják , hogy a foci már másképpen mas irányba halad akkor is. Képtelenek belátni a hibákat.
Szürreális , hogy valaki azért kap eurómilliókat , hogy képtelen legyen képezni magát és fejlődni új taktikai elemeket,mintákat ,sémákat tanulni. Picit
megfigyelni merre mozog a top foci és legalább követni a fejlődés irányát. Nem én fogom megmondani , hogy milyen változtatással lehet sikeresebb a csapat , de hogy valaki minduntalan ugyanazt csinálja ami nem működik az azért elég elgondolkodtató, mert nem hiszem, hogy objektíven gondolkodva nem lehetne változtatni és jobbá tenni a csapatjátékot.

Juvino 2022.08.27. 09:46:10

@Gaben Smith: Teljesen egyetertek, bennem is ezek a gondolatok kavarognak. Almomban sem gondoltam,h ekkora kerekkoto lesz Allegri. Es ezt senki nem latja a vezetosegbol? Vagy sztuk is ez a helyes irany? Ha nem kapcsolunk rovid idon belul, a mar most tobb eves lemaradasunk a vilagelithez kepest hatvanyozodni fog. Es meg idore van szuksege...

delpi0823 2022.08.27. 10:06:08

Fogunk meg olyan meccseket latni mint a Sampdoria ellen,hogy kepes ilyet nyilatkozni a Juventus edzoje?en nem ertem ezt az embert komolyan mondom.Ennyi erovel hagyhattuk volna ezt a projectet Pirlora is,sokkal olcsobb es meg lehet eredmenyesebb is lett volna........Ritkan irok ilyet gyerekek, de ha ez igy folytatodik es semmi javulas nem lesz,lehet jobban jarunk ha kiesunk a bl csoportkorbol,es akkor talan ez a csodalatos vezetosegunk, talan elgondolkozik azon hogy megkene szabadulni a mistertol,kerul amibe kerul.

GGábr81 2022.08.27. 10:19:54

@supertrezi: mert számára a jó foci nem egyenlő a szép, szorakoztató focival.
Jó foci=eredményes foci. Cél football.

delpi0823 2022.08.27. 11:13:31

@GGábr81: Hatha jonnenek az eredmenyek,de azok se jonnek.Szoval mit kapunk szar jatekot es eredmenytelen footballt.Ha a jo jatek es eredmenyessegbol legalabb az 1ik meg lenne,de egyik sincs meg..........

Gaben Smith 2022.08.27. 11:15:16

@delpi0823: a vezetőség is megszabadulhatna saját magától, mert amikor tudva levő volt h van egy újjáépítésre szoruló finoman fogalmazva sem kreatív keret akkor hoznak egy olyan edzőt akiről tudni lehet hogy nem jó ebben. Persze a Sarri és a Pirlo is egy olyan edzovalasztas volt amikor nem nézték hogy a keret megfelel e a filozófiának. Szóval ha elküldik ezt a felnotast akkor vajon tudnak olyan edzőt hozni aki alkalmas erre a feladatra?

delpi0823 2022.08.27. 11:24:36

@Gaben Smith: Igen,ez jo kerdes.Bar nem is tudom a jelenlegi piacon ki lehetne elerheto aki elvallalja ezt a csapatot az az igazsag.Pocchetinot en nem nagyon kedvelem az az igazsag.Zidane jo valasztas lehetne bar jelenlegi allapotunkat latva ketlem hogy ide jonne........

delpi0823 2022.08.27. 11:27:18

@delpi0823: Zidane sztem a francia valogatottat atveszi a vb utan.Deschamp felszabadulna.Bar amilyen jatekot jatszat azzal a bitang eros francia valogatottal en ot se igazan hoznam ide......

KokoSRB 2022.08.27. 11:39:45

@delpi0823: De Zerbi? fiatal, jo felfofagasu edzo szerintem,

Il Principino 2022.08.27. 11:50:03

Új csapat épül,Kloppnak,Artetanak is kellett idő,nyugalom uraim!

Csak Csucsu 2022.08.27. 12:03:34

Szerintem Locatelli kapust is tud játszani csak kérdés hogyan áháháhááá nemtudom hogy miért de sírok már lassan a nyilatkozatain… már nem tudom poénra venni az öreget pedig még egész jól állunk :D

JeetTrader 2022.08.27. 13:06:52

Én nem örültem Allegrinek h visszajött, de ha már itt van kapja meg az esélyt. A tavalyi volt a bizonyítéka annak h a játékosokat le kell cserélni. Ez viszont anyagilag a covid után iszonyú megterhelő.
El is kezdődött a tisztogatás, vélhetően Allegri iranymutatasa alapjan. Az ujaknak még be kell épülni. De vélhetően ez lehetne az első szezon amikor kiderül h beválik e Allegri "taktikája". Fölösleges agyvérzést kapni minden meccsen amikor ugyanaz a csapat játszik mint előző szezonban de mégis más játékot várunk.

Épüljön fel mindenki, az újak meg épüljenek be és lássuk mi lesz az eredménye.

A vezetőség is tudja h milyen focit játszat Allegri és nem lennék meglepődve ha valójában keresnék már az utódját csak várják a megfelelő embert.

Addig meg akár be is válhat...

peti78 2022.08.27. 13:39:06

Ezzel sztem azt mondja
A végső felállás 433 lesz
Loca paredes pogba
Maria/cuadrado vlaho/milik chiesa/kostic

Del Pybala 2022.08.27. 13:57:20

Ez a szanalmas majom istenem :D

SuperTrezi 2022.08.27. 14:02:15

@GGábr81: Nos igen, vannak eltérések a szótárunkban a Misterrel. Az övé valami idejétmúlt kiadás. Látjuk is a pályán.

78juve 2022.08.27. 14:43:31

Én sok embert nem értek szar a keret aki jó valamire az sérült mégis mit várunk mi fog történni

Thuglife! 2022.08.27. 15:10:58

@JeetTrader: @78juve: a sérültek ellenére sem lenne kötelező ugyanúgy felállni mint tavaly.nézzétek meg a rokkant Bonuccit már bedobta volna ha nem sérül meg.mikor itt van Gatti akit szeretnénk látni mit tud.minden tisztelettel Chiello még mindig játszana nála Bremer kárára ha a csk nem megy el magától.szélsőhátvédeket tudtommal nem kért minek is hiszen ott darabra megvagyunk,az hogy támadóbb szellemű bekkek kellenének ahhoz olyan taktika kéne.van 3 fiatalunk aki bevethető.golden boyra nem lesznek nevezve egyik sem klasszis matéria de fel lehetne építeni őket hogy tehermentesítsék vagy később kiszorítsák a zsoldosainkat.Kostic adott Keannel nem tud mit kezdeni lehet más tudna.kapásból 6 helyen más játszhatna ha nyáron nem Amerikában bohóckodtak volna,ha lenne valami elképzelése hogy csináljon a Juvéból Cagliarit majd a Cagliariból egy nekünk tetsző Juvét.
Nem az idei év alapján kell megítélni őt.már 7. éve szembemegy az autópályán mint egy szélütéses kisnyugdíjas.de legalább az eredménye legyen meg év végén.

HiemannMoc 2022.08.27. 15:23:09

@Barza: Maradnak a fiatalok? Fagioli már a Roma elleni meccs keretben sincs benne.

Leram7 2022.08.27. 15:25:41

@JeetTrader: Én ürültem, amikor visszatért, bár Pirlo is maradhatott volna elnézve a tavalyi évet.

Viszont jól megnézve a bejegyzés képét, egy ilyen szintű edző érthetetlen miért nem lép erre semmit. Kínos, ahogyan nem nyúlt bele a meccsbe, pedig volt rá 5 cseréje és voltak emberek is.

0-0 egy támadólag reménytelen meccsen, nem nyúl bele a felállásba taktikába és reménykedig 1-0 győzelemben, mint a villareal ellen.

Dzsákkeríni 2022.08.27. 15:31:17

@78juve: Azt hogy legyőzünk egy kutyaütő Sampdoriát. Vagy annak a csapatnak jobb a kerete?

Barza 2022.08.27. 16:25:04

@HiemannMoc: hivatalosan sérülés miatt, de persze lehet hogy tévedek :(

Shyr Kahn 2022.08.28. 01:50:37

@Gaben Smith: @Juvino: Ezt en mar Conte csapataval kapcsolatban regen igy gondolom es hangoztattam is. Mar Allegri elozo ciklusanak utolso eveiben is lathato volt, hogy az a lendulet, amit kapott a korabbi csapattol szep lassan alabhagyott es az a motivacios ero, ami a csapat nagy reszet hajtotta, mint egy eros uzemu motor, szep lassan elszallt. Conte azota minden csapataval a bajnoki cimert szall versenybe. Az "orult" motivaciojat mindenhol tetten lehet erni, ahol megfordul.

@JeetTrader: Sarri sem kapta meg az eselyt a bajnoki utan a masodik szezonra. Mire fel kapta meg Allegri 4 evre (egyelore masodik evere)? Latjuk, hogy Sarri a Lazio-nal a masodik eveben talan jobb lehet, mint ez elsoben. Az elsoben lerakta az alapokat es ellebecoltak valahogy. A mi csapatunkkal is valahogy ellebecolt a bajnoki cimig. Aztan most mar sosem tudjuk meg mit hozott volna, ha nem teszik meg Pirlo-t a helyere. Sarri, a "bagos", bar nem volt egy rendkivul elegans ember, de a nyilatkozatai rendkivul egyszeru oszinte szinben tuntettek fel. Sajnos ez a Juve vilagaban nehezen fert meg a vezetoseggel.

Ugyanezt a pozitiv felfuto energiat viszont jelenleg nem erzem Allegrival kapcsolatban. Persze ne legyen igazam.

Orulnek, ha ramcafolna mindenben, mert most nagyon pesszimista vagyok vele kapcsolatban.

MdewC 2022.08.28. 02:31:05

@Shyr Kahn: ezt most nagyon adom. A szkepticizmust is.

Juvino 2022.08.28. 03:07:06

@Shyr Kahn: a tegnapi Laziot latva nekem is eszembe jutott! Pedig nem voltam oda erte! De mi lett volna ha...ennel sztem nem rosszabb!

venember83 2022.08.28. 05:22:42

@Shyr Kahn: "Sajnos ez a Juve vilagaban nehezen fert meg a vezetoseggel."

Nem csak a vezetőséggel, komoly tisztogatást kellett volna végezni, hogy maradhasson. Nem véletlenül nevezte a csapatot edzhetetlennek. Szerintem nem elsősorban a vezetőséggel volt probléma, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a csapat sem tette lehetővé a maradását és az ötleteinek a megvalósítását. Pedig Sarri papa európai futballt nyom.

Shyr Kahn 2022.08.28. 21:32:07

@venember83: Lehetseges. Nem lattunk a szinfalak moge es csak abbol kovetkeztettem, amit hallottam es amit hallani engedtek. Sarri azota sem nyilatkozott rola, pedig kivancsi lettem volna a velemenyere. Azt az elozo ev vegen lattam, hogy egyes jatekosainkat nagyon szerette (Dybala-val mosolyogva lepacsizott az utso merkozesen a lejovetelekor).

Meglatjuk hogyan alakul nekunk es nekik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása