Chiellini: „Ha nem változtatunk, elveszíthetjük az örökségünk”

chiellini_giorgio_milan_ellen.jpgGiorgio Chiellini a Genoa elleni meccs előtt a La Stampa munkatársának beszélt a jövőjéről, s elmondta, el tudja képzelni magát a Juventus vezetőségében, azonban nem azonnali jelleggel, mivel még sokat kell tanulnia.

„Amíg az ember futballista, kizárólag a karrierjére koncentrál. Soha nem gondolkodtam semmi másony.

Nyilván szeretnék elindulni egy úton, hogy klubvezető lehessek a jövőben, és a legtöbbet kihozzam a karrierem során összegyűjtött tapasztalatból, ezt a tudást pedig egy más környezetben alkalmazzam.

Szeretnék a pálya körüli dolgokra koncentrálni, és sokat kell még tanulnom. Jól ismerem ezt a sportot, de ez nem elég ahhoz, hogy szerepet vállalhassak. Mindent tudok Continassáról, azt is, hogy hol szövik a pókok a hálóikat, de csak halvány elképzelésem van arról, hogy mi történhet a klub irodáiban.

Olaszországban meg kell változtatnunk a szabályokat, de mindenekelőtt a mentalitást. Az országban túl erős a konzervativizmus. Az üzleti világban azt kell tenni, amit a helyzet megkövetel, miközben a futballban minden változást potenciális fenyegetésnek értékelnek a felek.

Gondoljunk csak a stadionokra. Midnenki tudja, hogy más megközelítés kell, olyan struktúrák kellenek, amelyek nyomán a családok és a gyerekek a világunk közelében maradhatnak. Ehhez képest pár kivételtől eltekintve nem tudunk semmit építeni. Mindig akad valami bürokratikus akadály vagy valaki, aki útjába áll ezeknek a célkitűzéseknek.

Úgy gondolom, hogy a bajnokság formátumának is változnia kellene. A rájátszás bevezetésével izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb lehetne a bajnokság erredménye. Ez nagyszerű esemény lehetne, ami szurkolók milliónak az érdeklődését kelthetné fel. Azonban az új dolgoktól félünk, s végül semmi nem történik. A közös cél az, hogy ezt a szenvedélyt életben tartsuk, ellenkező esetben az idő múlásával rendkívüli közösségi hagyatéktól mondhatunk búcsút.”

Giorgio Chiellini több hiteles forrás szerint idén játssza utolsó meccseit a Juventusnál, és a május 22-i, Fiorentina elleni bajnoki lehet az utolsó alkalom, amikor tétmeccsen magára ölti a bianconero csapat mezét, a következő évet pedig az MLS-ben töltheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8417825927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2022.05.07. 12:57:12

Ő az utolsó mohikán a szememben ! Nagyon fog hiányozni, ha távozik !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása