Csütörtök reggeli pletykacsokor

raspadori_giacomo_sassuolo.jpgA Tuttosport értesülései szerint a Juventus letette a voksát Giacomo Raspadori mellett, ő lehet a következő átigazolás tárgya. Az idei bajnokságban 33 tétmeccsen 10 gólt és 5 gólpasszt jegyző támadó szerződése 2024-ig érvényes, s miután bizonyított a Juventus elleni meccsen, Federico Cherubini minél hamarabb tető alá akarja hozni az átigazolást, és a vezetőség kész megfelelni a Sassuolo által meghatározott 30 millió eurós árnak a 22 éves játékosért.

Ugyancsak a torinói pletykalap számol be az Öreg Hölgy érdeklődéséről a Chelsea három játékosa iránt.

A lista első szereplője természetesen Jorginho, aki Andrea Pirlo régóta megüresedett posztjára érkezhetne, négy angliai év után pedig visszatérhetne Olaszországba egy kisebb összegért, mivel a Chelsea a pletykák szerint nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését.

A másik kiszemelt egy másik brazil születésű olasz válogatott, Emerson Palmieri, aki a Lyonnál futballozik kölcsönben, és a 27 éves balhátvéd Alex Sandro helyére érkezhetne, mivel a Juventus brazilja sajnos az elmúlt években folyamatosan egyre gyengébb teljesítménnyel szolgál, a Stamford Bridge-en pedig nem tartanak mindenképpen igényt Emerson Palmierire.

A lista harmadik szereplője és egyben meglepetése is az amerikai válogatott, Christian Pulisic, aki még 2019-ben érkezett a Chelsea-hez, azonban azóta nem tudta bebiztosítani a helyét a londoni csapatnál, s ezért szívesen távozna. Anno 64 millió eurót fizetett a horvát állampolgársággal is rendelkező játékosért a Chelsea, szerződése 2024-ig szól, így kérdéses, mennyire lenne ő megfizethető opció a Juve számára.

A Chelsea kapcsán mindenképpen említést érdemel, hogy a klub jelenleg semmilyen játékosmozgásban nem vehet részt a brit kormány szankciói nyomán, és bár pár napja úgy tűnt, hogy Todd Boehly átveheti a klubot Roman Abramovichtól 3 milliárd eurót meghaladó összegért, váratlan akadály merült fel.

A minap napvilágra került pletyka szerint különböző cégeken keresztül az orosz klubtulajdonos mégis igényt tart a klubba fektetett 1,9 milliárd euróra, így a klub tulajdonosváltása problémákba ütközhet, és az angol szövetség az orosz oligarchának biztosított fizetség esetén kilátásba helyezte a bajnokságból való kizárást is. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a Chelsea helyzetének a megoldására még jó ideig várni kell, s így a klubbal sem lehet megegyezni játékosigazolásokról.

A Calciomercato beszámolója szerint Massimiliano Allegri mindenképpen szeretne a fiatalok mellé egy tapasztalt támadót, és Ángel Di María jó opció lehet, mivel Federico Chiesa felépüléséig is segítheti az Öreg Hölgyet.

Az olasz forrás szerint a felek egy plusz egy éves szerződésben állapodhatnak meg, s már csak a pénzügyi vonatkozások meghatározása maradt, a klub pedig szeretne 4-5 millió eurós bérben megállapodni a 34 éves támadóval, s egyes egyéb források szerint a felek megegyezésére mindaddig várni kell, amíg a Juventusnál nem körvonalazódik, hogy milyen átgiazolási díjakkal számolhat a klub nyáron.

Ángel Di María a PSG-nél töltött hét szezon alatt 292 tétmeccsen 91 gólt és 117 gólpasszt jegyzett a támadók tekintetében igazán túlbiztosított csapatnál.

Nicolò Schira értesülései szerint a PSG érdeklődést mutat Moise Kean iránt, aki csalódást keltő szezont fut Torinóban, és akitől a Juventus szeretne megválni, miközben az Evertonnal kötött kölcsönszerződés értelmében még egy évig Torinóban kellene futballoznia, s ezt követően az Öreg Hölgynek ki kellene vásárolnia a futballistát a szerződéséből.

Ugyancsak Nicolò Schira számolt be arról, hogy a PSG szeretné leigazolni Paul Pogbát, a párizsiak figyelik a nyáron feltehetően klubot váltó játékos helyzetét, s közben a Juventus sem mondott még le a francia középpályásról, aki jelenleg 17 millió eurót keres a Unitednél, ám ehhez képest mindenképpen bércsökkentést fog jelenteni a következő szerződése, és a pletykák szerint a játékos nyitott is a kompromisszumra.

A Tuttosport úgy értesült, hogy Federico Pastorello a minap egyeztetett a Juventus vezetőségével Federico Bernardeschi kapcsán, és a feleknek sikerült előrelépéseket regisztrálniuk. A fejlemények után nem zárható ki az olasz labdarúgó maradása, és a pletykák szerint a játékosnak sincs ellenére a szerződéshosszabbítás. Az olasz válogatottat hírbe hozták a Lazióval az elmúlt hetekben, ám a pletykák szerint a fővárosi klub nem kíván 1,6 millió eurónál magasabb bért biztosítani a játékosnak, akiért külföldről török klubok jelentkeztek még be.

S még egy meglepő hír Paulo Dybala kapcsán, mivel a Corriere dello Sport cikke szerint a Borussia Dortmund is szeretné leigazolni a csatárt, ezért egyeztetést szorgalmazott, ám az argentin támadó még nem döntött jövőjéről, ügynöke, Jorge Antun pedig a minap hivatalos megerősítésként elmondta, hogy a csatár egyelőre egyetlen olasz vagy külföldi klubbal sem állapodott meg, és a szezon lehető legjobb lezárására koncentrál.

Romeo Agresti pár perce arról számolt be, hogy a visszaszámlálás megkezdődött: Giorgio Chiellini távozik a szezon végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3317824187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikster91 2022.05.05. 07:56:50

Mettől meddig tart az idei nyári átigazolási szezon?

MarcoT 2022.05.05. 08:00:04

Out: Dybala, Kean, Arthur, Rabiot, Sandro, Bernardeschi (?), McKennie ( ?)

In: Raspadori, Jorginho, Emerson, SMS, Rovella, Fagioli, Frattesi

és + is vagyunk.

venember83 2022.05.05. 08:03:17

@Rikster91: július 1. - szeptember 1. A bajnokság pedig augusztus közepén kezdődik, s november közepéig tart, akkor lesz egy kisebb szünet a vb miatt.

2022.05.05. 08:41:40

Megérkeztünk a gazdaságos megoldásokhoz. Hosszabbítunk Bernardeschivel, így a helyére sem kell igazolni, és jön Di María, Jorginho, Emerson, Pogba összesen kb. 15 millióért (+ ügynöki pénz). :) Egy belső védőre és Raspadorira meg költünk nagyobb összeget. Sajnos van is realitása, hogy ez lesz a mercatonk.

Attilio79 2022.05.05. 08:51:02

@Pjanista: Ettől tartok én is. Én még azt is kinézem az agyonajnározott vezetőségből, hogy kiperkálják Morata 35-ét is. (Véleményem szerint a fizetését sem éri a spanyol)
Olyan nagyon kíváncsi vagyok erre a mercatora....

Del Pybala 2022.05.05. 09:13:50

Nem tul jo kilatasok...egy ideig nem lesz bajnoki cim az tuti.

delpi0823 2022.05.05. 09:25:09

Most ez komoly?lehet meg Bernardeschivel hosszabbitanak?Remek..........

venember83 2022.05.05. 09:37:22

Agresti: A visszaszámlálás megkezdődött: Chiellini távozik a szezon végén.

Rikster91 2022.05.05. 10:09:29

@delpi0823: Hihetetlen, hogy ilyen teljesítménnyel felmerülhet a hosszabbítás gondolata is egyáltalán. Átérzem a fájdalmadat.

@venember83: Chiello :( De fog ő hiányozni, már most szomorú vagyok, mi lesz itt jövőre.

Del Pybala 2022.05.05. 10:54:17

Szeretem Chiellot de 2 evvel tovabb maradt a kelletenel. Helyette megtarthattuk volna Romerot vagy Demiralt.

Thuglife! 2022.05.05. 11:44:56

@venember83: arról nem szól a cikk hogy akkor Bernáék belemennek a fizucsökkentésbe? Mert akkor elég csak néhány centtel többet ajánlani az 1.6M-nál.

Miért gondolják az emberek,tekintve a Sassuoloval való viszonyunkat hogy egybe kell kifizetni Raspadori vételárát?

A Di Mariás rész a legjobb hír mostanában.

venember83 2022.05.05. 11:53:28

@Thuglife!: a laziós ajánlatról más csatorna számolt be, csak én kötöttem össze a híreket. Nyilván az 1,6 milliónál magasabbat fog ajánlani a Juve, de az aktuális fizetésnél alacsonyabbat. Eredetileg a 4 milliós aktuális bérét akarták 30%-kal csökkenteni, amit nem fogadott el, a pletykák szerint, gondolom, valami ilyesmit ajánl majd a Juve ezúttal is.

juventuz.blog.hu/2021/12/14/pastorello_bernardeschi_maradni_kivan

2022.05.05. 11:56:24

@Attilio79: Semmi extra nem lesz a mercatóban. A szokásos felemás, egyik szemem sír, a másik meg... mercato lesz. Szerintem. Nem fogunk tudni megszabadulni minden selejttől, plusz a biztonság kedvéért még hozunk hozzájuk 1-2 hulladékot. :D De azért remélhetőleg igazolunk 1-2 használható játékost is.

venember83 2022.05.05. 12:04:48

@MGB75: "Semmi extra nem lesz a mercatóban."

Még csak május eleje van, ne írj ilyeneket. Elég lesz majd júniusban és júliusban kiábrándulni. Hadd éljünk/éljenek a szurkolók picit a kedvü(n)kre formált álomvilágban, aztán majd jön a nyár a váratlan távozókkal/maradókkal, kompromisszumos érkezőkkel s pár minőségi erősítéssel. Legalábbis én ilyesmire számítok.

Attilio79 2022.05.05. 12:15:33

@MGB75: Pedig ezen múlik a következő idényünk!
Visszatér Ramsey, dönteni kell Kean és Morata sorsáról.
Ezek szerint elmegy Chiellini, Dybala (a felsoroltak közül értük kár).
Arthur, Rabiot, Bernardeschi egyszerűen nem maradhat, ha jövőre a dobogó első két foka a cél...
Ezeket a játékosokat pótolni kell vagy legalább megfelelő fiatalokkal helyettesíteni.
Jó lenne beépíteni Dragusint, Fagiolit, Rovellát, esetleg de Wintert, Mirettit, Soulét vagy Akét. Utóbbiak közül már most elkezdhetne a mester mély vízbe dobálni... (Igazából, ha ezen múlik a 3-ik vagy a 4-ik hely, akkor inkább legyünk 4-ikek...)
Aggastyánokat akar hozni a vezetőség, akik "tudják", hogy mi a feladatuk, ez nem új projekt, hanem a teljes tanácstalanság.

venember83 2022.05.05. 12:39:10

@Attilio79: "dönteni kell Kean és Morata sorsáról"

Vagy 60 millióba kerül a két csatár, óriási kár és pazarlás ezt az összeget rájuk fordítani. Elvileg max. 20 millió eurót fizetne a Juve Moratáért, többet nem, s az Atléti eddig nem adta jelét, hogy ez megfelelne nekik. Nem rémlik, hogy melyik forrás hozta le, tán Tuttosport...

babo0410 2022.05.05. 12:50:19

Még el se kezdődött, de már sz.r a mercato.

2022.05.05. 13:09:33

@babo0410: Nem szar lesz, hanem felemás. Nem ugyanaz. Kötve hiszem, hogy csak jó dolgok fognak történni... Amit a szurkolók akarnak, ahhoz meg nem lenne elég egy nyár.

vágóistván 2022.05.05. 13:14:39

na láthatjuk miért nem tartozunk europa élvonalába. olyan játékossal hosszabbitunk elvileg -ha igaz-akiért török klubok jelentkeztek be. :D

Attilio79 2022.05.05. 13:45:12

@venember83: 20 millió + 10 Raspadori...
Morata nullát ér, nem középpályás, nem szélső, csatár létére nem tud gólt lőni...
Remélem az Atleti ragaszkodik a szerződésben foglalt összeghez és kivásárolja a Barca, ott jobban fog menni neki!

venember83 2022.05.05. 13:53:48

@Attilio79: neki talán ez a sorsa, hogy Torinóban akar maradni, de először a Real, majd az Atléti dönt másképp. Szimpi srác, de az a pénz máshova, jobb helyre kerülhetne.

Attilio79 2022.05.05. 13:59:22

Azt nem tudom, hogy gondolkozik a vezetőség? Úgy gondolják, hogy meglennének az agilis fiatalok (dL, Chiesa, Vlaho), akik mellé kellene a tapasztalt, irányítóbb játékosok?
A kettő elegyéből jöhetne ki valami, értem, hogy nincsenek jelenleg 27 év felett "irányítóbb" játékosok, főként a középpályán és ebben hisznek általában az olasz klubvezetők...
Ezért vagyok kíváncsi a mercatora, mert szerintem inkább öregebb játékosok fognak érkezni.

Mark Szabo 2022.05.05. 16:29:07

4 millió Euró jó Di Máriáèrt. Kell a tapasztalat is.

Type-R 2022.05.05. 23:42:35

@Pjanista: annyira nem rossz ez, mint a jelenlegi hígfos.
amúgy mentsd el a hsz-ed szeptemberig és rájössz, hogy a sok ZS-terv hallatán mennyire örülnél ennek a forgatókönyvnek is! :)

2022.05.06. 06:27:41

@Type-R: Igazából el is fogadnám ezt a névsort, ha Jorginho és Pogba helyett nem igazolnánk inkább senkit, hanem megtartanánk Mirettit és Fagiolit. Na jó, még Emerson helyett is jobb lenne egy normálisabb opciót választani (Udogie)... :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása