Raiola: „Szuperkapitalista vagyok”

raiola_mino_halal_1967-2022.jpgMino Raiola a tegnap elhunyt, így a futballvilág egy igen jelentős és színes személyiséggel lett szegényebb, és bár sokan igencsak negatívan ítélik meg a játékosügynököt és munkáját, a tény vitathatatlan, hogy többek között Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Mario Balotelli, Erling Håland és Matthijs de Ligt ügynöke sokszor igencsak frappánsan és pontosan tudott nyilatkozni aktuális helyzetekről, a Juventus pedig olyan játékosokat köszönhetett neki, mint Pavel Nedvěd, Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba és Matthijs de Ligt.

„Olaszországban, ha valaki szeretne valamit létrehozni, akkor mindig lesz valaki más, aki ezt meg akarja akadályozni.” - ennek a mondatnak az igazságtartalmát jól mutatja sok olasz klub helyzete, melyek évek óta hiába próbálják áttörni a bürokrácia gátjait saját stadionjuk megépítése érdekében.

„Politikusok ügynöke lehetnék, mivel ők folyamatosan mozognak jobbról balra és vissza, milliókat kereshetnék ezekből a mozgásokból.”

„Én szuperkapitalistának tekintem magam, az a célom, hogy mindenki gazdagabb legyen. Így a futballban komolyabb szerződéseket köthetnek a játékosok, nőhetnek a közvetítési díjak, az egész rendszer gazdagabb lehet.”

„Utálom a bankokat, a tevékenységemet soha nem finanszírozták bankok, mindig kemény munka és saját befektetések jellemezték a munkám. Soha nem találkoztam a bankom igazgatójával.”

„Gondoljunk a legértékesebb festményekre a világon, amilyen a Mona Lisa vagy a Sikoly. Az emberek odaállhatnak, és nézhetik ezeket távolról, de a PSG és a Manchester City megengedheti magának, hogy ezeknek az alkotásoknak a birtoklásáról álmodozzon. Zlatan Ibrahimović leigazolásával a Paris Saint-Germain ezt az álmot váltja valóra.”

„Paul Pogba minden bizonnyal egy Salvador Dalì alkotáshoz hasonlítható, annyira értékes és fontos. Gianluigi Donnarummát egy Modigliani alkotáshoz hasonlítanám, rendkívüli jövő áll előtte.”

Mino Raiolát sokan vádolták, hogy tevékenységének is köszönhetően szálltak el az átigazolási díjak, de ő inkább a klubokat tekintette hibásnak a kialakult helyzet miatt.

„Florentino Pérez határozta meg Paul Pogba árát azzal, hogy 100 millió eurót fizetett Gareth Bale játékjogáért. Ha Gareth Bale 100 millió eurót ér, akkor Paul Pogba kötelezően 200 milliót, mivel kétszer olyan jó futballista. Nem én mondtam ezt, a Real Madrid határozta meg a piaci árat.”

„Az emberek nem tudják ezt, de őrültekként veszekedtünk egyes átigazolások kapcsán Adriano Gallianival. Ez csak azért volt így, mert hasonlítunk egymásra, ő is mindent megtesz igaz szerelméért, amely a Milan. Az én igaz szerelmeim a gyermekeim, s a játékosaimat gyermekeimnek tekintem.

Ütközünk, egy az egyben egymásnak megyünk, de tudjuk, hogy ez az egész nem személyes indíttatású. Ez olyan, mint két boxoló, akik egymást püfölik a ringben, de utána megvan a kölcsönös tisztelet.”

Luca Pellegrini az Instagramon így búcsúzott ügynökétől: „14 évesen találkoztunk, és alig voltam több egy gyereknél. Úgy nőttem fel és váltam férfivá, hogy téged tekintettelek életmodellnek. Mindenki szemében minden idők legnagyobb játékosügynöke voltál… az én szememben azonban inkább egy báty és egy barát. Mindörökké megőrzöm az együtt töltött pillanatokat és a legutóbbi üzeneteid. Soha nem fogom ezt elfelejteni. Mindig velem leszel. Jó utat. Szeretlek.❤️”

„Nagyon felzaklatott Mino Raiola halála.” - mondta Beppe Marotta az Adnkronos munkatársának.

„Ő barát és kolléga volt, minőséget és magas kompetenciát képviselő személy. Számos pozitív pillanatunk volt együtt, intenzív együttműködés folyt köztünk, volt pár összetűzés is, de mindig sportszerűen és tisztelettel viseltettünk úgy az emberekkel szemben, mint a szakmai professzionalizmus jegyében.

Paul Pogba dupla átigazolása a Manchester Unitedtől a Juventushoz és vissza dupla mestermunka volt, amelyben Mino Raiola nagyon fontos szerepet játszott. A futballvilág egy nagyszerű profit veszített, aki gyakran kritikusan szólalt fel a rendszerrel szemben, a kritikája azonban mindig konstruktív volt, és a futball fejlődését célozta.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3017820965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.05.01. 07:42:00

R.I.P.
Szép dolog lenne a szuperkapitalista gondolkodás (,ami inkább az egyénen és nem csoporton alapszik), azonban mindenki tudja, hogy ebből írtóra megszedte magát. Olykor háttérbe, sarokba szorított klubokat és ezzel adott szurkolókat is, mert olyan helyzetet alakított ki a "munkájával".

Leram7 2022.05.01. 10:45:50

Lehet jól és rosszul megítélni, ez nézőpont kérdése, mindenesetre egy nagy alakja volt a focinak. RIP

Azzal, hogy Pogbát ingyen idehozta, majd ha jól emlékszem világrekordért visszaküldte, nekünk is jót tett.

Sokat keresett, jól csnálta.

Shyr Kahn 2022.05.01. 18:30:48

Ez dobbenet... nem tudtam, hogy egyaltalan haldoklik, vagy hogy rosszul van. Nem talalok rola anyagot sem. Mi az ami ilyen titkos? Miben halt meg?

Termeszetesen: RIP!

MDaniel98 2022.05.02. 09:34:48

Hát ha klubvezető lennék, akkor biztos utálnám, de ha játékos, akkor elképzelhető, hogy őt akarnám az ügynökömnek. RIP!

bianconeri83 2022.05.02. 10:36:07

@Shyr Kahn: valahol azt olvastam, hogy tüdőbetegséggel kezelték hónapok óta, de többet ott sem írtak.

Megosztó személyiség volt, nem vitás, mást inkább nem írnék róla, nyugodjon békében.

MDaniel98 2022.05.02. 10:46:02

@bianconeri83: Én szívproblémákat halottam, de persze biztosat max. az orvosai és a családja tud.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása