Lippi: „Ma már nincsenek olyanok, mint Totti, Del Piero, Montella”

lippi_marcello_mikrofonerdovel.jpgMarcello Lippi ma 74. születésnapját ünnepli, s a mai napon Viareggióban tette tiszteletét a fia, Davide által alapított Reset Group vállalat bemutatásán.

A megjelenés során a mestert kérdezték arról, hogy mi volt a legjelentősebb csalódása karrierje során, hogy az 1997-ben a Juventusszal elveszített BL-döntő volt-e az. A döntőt a Borussia Dortmund nyerte meg, s bár a mester szavakban nem válaszolt, a kérdést követően mosolyogva hagyta el a mikrofonok kereszttüzét.

Marcello Lippi volt az utolsó edző, akivel a Juventus BL-t nyert még 1996-ban, utána pedig három BL-döntőt is elveszített, 1997-ben a Borussia Dortmund ellen, 1998-ban a Real Madrid ellen, 2003-ban pedig a Milan ellen.

Szerencsére a mesterrel megjelent egy szavakban lényegesen gazdagabb nyilatkozatot is adott, amely az Il Corriere dello Sport hasábjain jelent meg.

„A bajnokság tekintetében nem beszélnék esélyesekről, csak annyit mondanék, hogy az elmúlt két-három meccsen az Inter mutatott jobb futballt. A csapat dühös és határozott. Szombaton a Verona ellen nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

A győzelem a Juventus ellen motivációként szolgált, és lelassította a bianconero csapatot. Ha talán a Juventus nyert volna, akkor a bajnokság végéig versenyben lehettek volna. Most azonban három csapatra szűkült a kör, nem hiszem, hogy a Juventusnak sikerülne visszatérnie ebbe a harcba.”

A Napoli veresége a Fiorentina ellen felér egy bukással?

„Nem, ezt a szót újságírók szeretik használni. Rossz meccsük volt, veszítettek egy nagyszerű Fiorentina ellen. Hat meccs van még hátra, mi van, ha a Napoli megnyeri az összeset?”

S a Milan, amelyik az elmúlt két meccset 0-0-ra hozta?

„Stefano Pioli elismerést érdemel, amiért a Milan játszott a szezon során. Továbbra is vezetik a tabellát, egy ilyen pillanat előfordul. Arra számítok, hogy a bajnokság kiegyensúlyozott lesz a végsőkig, nincs lehetőség további hibákra azoknak, akik meg akarják nyerni a scudettót. A részletek fogják a különbséget jelenteni.”

Az olasz bajnokságban melyik csatárokat kedveli a legjobban?

„Tetszik Victor Osimhen játéka, ahogy Tammy Abraham játéka is, nagyszerűen teljesített eddig a Románál. Dušan Vlahović feljavította a Juventus játékát, és több potenciált mutat a csapat támadásban.”

Az olasz futball kapcsán válságról beszélnek sokan, hiszen a 2006-os vb-győzelem volt az utolsó vb, amikor a válogatott továbbjutott a kieséses szakaszba, 2010-ben és 2014-ben már a csoportból kiesett a válogatott, míg 2018-ban és 2022-ben ki sem jutott a válogatott.

„Nem beszélnék az olasz futball válságáról. Ez csupán egy pillanat. A BL-ben magas szintű a futball, de a válogatott esetében más a helyzet. Ha az olasz válogatott nem tudja megverni Észak-Macedónia válogatottját, a pohár bizonyosan félig üres.

Európa-bajnokok vagyunk, és ez a keret veretlen maradt hosszú ideig. Azt sem felejthetjük el, hogy amikor edző voltam, a Serie A futballistáinak a 65%-a olasz volt, jelenleg pedig ez a szám 30-35%. Már nincsenek olyan futballisták, mint Totti, Del Piero vagy Vincenzo Montella.

Roberto Mancini nagyszerű munkát végzett, kivéve az Észak-Macedónia elleni meccsen. Ha valaki ismeri az olasz futballt, az ő. Szerintem helyes, hogy a padon maradt, most pedig tovább kell lépnünk.”

Egyes pletykák szerint Marcello Lippi technikai igazgatója lehetett volna a válogatottnak, míg Fabio Cannavaro szövetségi kapitányként tevékenykedhetett volna, ha Roberto Mancini távozik.

„Nem hívott senki, s ha hívtak is volna, nemleges választ adtam volna.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3317806653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvebest 2022.04.12. 22:22:03

Nagyon kedveltem őt. Forradalmasitotta anno a Juve játékát. 97 es Bl döntőre emlékszem tini voltam és nagyon jó volt a keret Zidannal,Del Pieroval Vierivel Boksiccal. Nem volt szerencséjük pedig Alex álomgólt sarkalt. Sokáig Lippivel is egyeduralkodó volt a Juve.

Shyr Kahn 2022.04.13. 03:53:56

Az altalam latott edzok legnagyobbika. Vitathatatlanul.
3 BL donto egymast koveto evekben, nem tudom sikerult-e barkinek is ezt elernie azota.
Az a Dortumnd elleni valoban alakulhatott volna maskent is DP sarkazasos golja utan, de ez is mutatja, hogy sokszor az eselytelenebb csapat is tud szerencses lenni es az eselyesebbnek is lehetnek rovidzarlatai.

Akkor kezdtem el focit nezni es a Juve ellen fogadtam (megnyertem a fogadast). Akkor meg nem tudtam, hogy a Juve lesz az a csapat akinek szurkolni fogok es a kovetkezo evben a Real elleni dontot mar bianconero szurkolokent kovettem.

alexGicamo 2022.04.13. 04:07:12

@Shyr Kahn: Nekem is ő a kedvenc edzőm ! Számomra roppant szimpatikus ember és amit letett az asztalra az rendkívüli . Sajnos, azóta se tudta senki überelni !

Panther77 2022.04.13. 20:47:51

Na őt kellett volna vissza kuncsorogni a Juve padjára nem Allegrit. Nagy kedvenc az öreg!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása