Több klub is szívesen leigazolná Dybalát

dybala_paulo_okol_magasban_inter_ellen.jpgA válogatott szünet után az olasz bajnokság a Derby d'Italiával vonzza magára a futballszerető nézők figyelmét, s a két csapat küzdelme több szempontból is érdekes, hiszen az Inter számára rendkívül fontos a győzelem a scudettót illető harc tekintetében, ezen túl pedig Paulo Dybala számára is fontos lehet a bizonyítás a Juventusnál annak ellenére, hogy év végén bizonyosan távozik, de ezen a meccsen ismét csilloghat La Joya.

Az olasz újságíró, Fabrizio Biasin szerint az argentin játékos minden bizonnyal a legjobbját fogja nyújtani az utolsó meccsein a Juventus mezében. 

„Logikus azt gondolni, hogy a Juve és Inter közötti meccs nem lesz abszolútértékben döntő a csapatok számára, azonban komoly lehetőséget nyújt arra, hogy a vesztes csapat számára minden scudettós álom szertefoszlik, szóval pszichológiai szempontból fontos meccs lesz.

Az tény, hogy Paulo Dybala közel áll a távozáshoz, azonban szerintem túlságosan leegyszerűsítjük a dolgokat, ha azt gondoljuk, hogy a fennmaradó pár meccsen nem fogja a legjobbját nyújtani.”

Niccolo Ceccarini újságíró szerint La Joyát számos klub figyeli, így például a Spurst irányító Fabio Paratici is komolyan gondolkodik az argentin csatár leigazolásán, s a játékos döntésére vár.

Paulo Dybala 2015-ös torinói leigazolásának kulcsembere volt Fabio Paratici, az olasz sportvezető mindenképpen szerette volna megszerezni a Palermótól a fiatal támadót, ám a komoly költségek miatt a gazdasági részért is felelős Beppe Marottát is meg kellett győznie, most viszont a Spurs sportigazgatójaként lényegesen könnyebben biztosíthatja az argentin játékos szolgálatait, hiszen átigazolási díj nélkül szerződtetheti a parádés ballal megáldott támadót.

Az olasz újságíró szerint az Atlético Madrid is komolyan érdeklődik a 28 éves támadóért, aki a szezon végéig kivár a jövőt illető döntésével.

Dario Canovi, olasz játékosügynök szerint azonban az olasz csapatok számára igencsak kérdéses, hogy az elmúlt pár évben sérülések miatt kevesebbet futballozni képes Paulo Dybalát érdemes-e szerződtetni.

A Roma, a Napoli és az AC Milan is felmerült az érdeklődők között, természetesen az Inter mellett, ám az olasz ügynök szerint a játékos bérigénye lényegében ellehetetleníti a tárgyalásokat számos klubbal.

„Ha ilyen magas, 7-8 millió eurós bért veszünk alapul, amire Paulo Dybalára vágyik, nem tudom, hogy a Roma számára ez kivitelezhető lenne, mivel ebben az esetben a keret többi tagjának is meg kellene emelni a bérét, és ezt valószínűtlennek látom.

Nincsenek kételyeim Paulo Dybala minőségét illetően, azonban az erőnléte kapcsán már felmerülnek kérdések. Hogy Paulo Dybala folyamatosan meccseket tudna eldönteni csapata számára, az korántsem biztos, ezért kockázatosnak látom ilyen magas bér kifizetését mindenféle garanciák nélkül egy olyan klubnál, mint amilyen a Roma, ahol évi ötven tétmeccset játszik a csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3217792857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ravanelli 2022.03.30. 09:49:43

Akkor szarnék be, ha máshol nem lesz állandóan sérült, lehetne rá számítani és kedve is lenne focizni. Klubtulajként eszembe nem jutna leigazolni, totál kockázatos.

BigChris 2022.03.30. 09:55:01

@Ravanelli: ettől tartok én is. Meg attól, ha az Interbe tart és a rangadón kicsinál minket.

JeetTrader 2022.03.30. 10:25:24

Szerintem külföldre igazol...az eddigi történések a pénz fontosságát emelik ki az ő esetében, úgyhogy anglia vagy spanyol top csapat jöhet esetleg szóba. Itthon sajna az Inter nem zárható ki, de azért ott is kérdéses adnának e neki megfelelő fizut.

Ha nem szimulált és nem kamu sérülései voltak, akkor nem hinném, hogy egy csapásra más csapatban hirtelen stabilan tudna játszani. Az erőnlét fejleszthető, de furcsállom h pont itt ne fejlesztették volna ilyen tekintetben. Lehet mégis egy kisebb csapat kell neki ahol nincs annyi meccsterhelés?

venember83 2022.03.30. 10:26:46

@BigChris: benne van a pakliban. Viszont ér bruttóban évi tizenmilliót, hogy tuti ne lőhessen gólt az Inter mezében a Juve ellen? A Juve ugyanúgy kikaphat akár, nem lehet minden Inter-játékost leigazolni, hogy senki ne lőjön gólt a Juventusnak egy derby d'Italián.

rockitbaby 2022.03.30. 11:31:26

@Ravanelli: Ha valóban igazak a hírek, hogy Dybala 8 + 2 milliós bért akar, akkor az pont akkora, amit olasz klubok nem igen, vagy csak hatalmas áldozat árán tudnának teljesíteni. A hírek szerint az Internek ahhoz, hogy leigazolhassák, el kellene adniuk valakit, nincs olyan sok valóban piacképes játékosuk, de kötve hiszem, hogy megérné a kockázatot Dybala egy Lautaro, vagy Barella, netán Skriniar/ De Vrij áldozattal. A Milan pont az elmúlt nyáron bizonyította be - bár Kessié esete is nagyon hasonló -, hogy egy játékosért se nagyon akarják felborítani a bér struktúrájukat, legyen az bárki. A többi olasz klub szerintem nem nagyon rúghat alapvetően labdába a megszerzéséért. Itt amitől félni lehet, az olyasmi, hogy egy Allegrinél sokkal modernebb edzéstervekkel rendelkező edző kezei között valóban nem lesz annyit sérült. Lásd Pirlo Conte irányítása alatt, de Xavi is igen komolyan gatyába szedte azt kutyaütő Barcelonát. Ez benne van a pakliban.

venember83 2022.03.30. 11:37:45

@rockitbaby: Lautaro mondjuk pont távozhatna, nála is sok a steril időszak, amikor nem találja a gólszerző cipőjét/fejmozdulatát. Ráadásul nemrég hosdzabbított, így a tárgyalási pozíció sem rossz, HA van komoly érdeklődő. Ideális esetben az ő eladásával Dybala bruttó bérének jelentős része fedezhető.

rockitbaby 2022.03.30. 11:59:51

@venember83: Hát, én nem is tudom. Lautaro 24 éves, négy évvel fiatalabb, bár vannak gólszegényebb időszakai, cserébe kanyarban nem olyan sérülékeny, mint honfitársa. Én nem kockáztatnám meg ezt a "cserét". Egyébként olvastam olyan pletykát is, hogy nyáron inkább a fiataljaikat adogatnák el, akikre nem tartanak igényt, Pinamonti és társai, hogy elkerüljék azt a helyzetet, mint tavaly nyáron, mikor két nagyon komoly névnek kellett mennie.

Leram7 2022.03.30. 12:13:08

psg, man utd, man city kb ez a 3 csapat tud ajánlani neki magas fizetést.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása