Allegri: „A klubbal meghatároztunk egy irányt, s jó alapot hoztunk létre”

allegri_massimiliano_bajnoki_sajtotajekoztato_allianz_melegitoben.jpgMassimiliano Allegri a Salernitana elleni meccs előtt beszélt a sajtóval, s egyúttal természetesen a Juventus BL-kieséséről és a klub projektjéről is szót ejtett.

„A Salernitana már nem ugyanaz a csapat, mint az első mérkőzésen, jól teljesítettek, és most már jobban futballoznak. Azonnal törölnünk kell a BL-kiesést az agyunkból, s ezt az időszakot a lehető legjobban kell zárnunk, hogy három ponttal az Inter mögött maradjunk úgy, hogy még futballozunk ellenük otthon.

A csapat tekintetében ki kell értékelnem a játékosokat, s ki kell választanom a kezdőt, ma reggel kipróbáltunk pár lehetőséget. Arthur holnap játszani fog. Giorgio Chiellini, Paulo Dybala és Federico Bernardeschi jobban érzi magát, de egyikük sem képes 90 percet futballozni.

A játékosok ma kéréssel fordultak hozzám, és én nemet mondtam. Nem történt semmi, ők megértették a választ, s minden rendben volt. A ma reggeli edzés után mindenki itt maradt a komplexumban, mivel a holnapi meccs érdekes lehet, ezért együtt maradunk, pihenünk, s megőrizzük a nyugalmunkat. Nincs miről beszélni.

Nem helyénvaló volt-e a kérés? Magam is játékos voltam, olykor kell egy kis felfordulás, ellenkező esetben lapos marad a hangulat. Úgy vélem, hogy szerda este túl lapos hangulatban futballozott a csapat.”

A mester elutasította, hogy teljes csalódás lenne az idei szezon, bár bajnoki címre semmi esély, és mostanra a BL-ben sincs versenyben a csapat.

„Nincs mit tisztáznom, a klubbal együtt meghatároztunk egy irányt, és jó alapot hoztunk létre. Szerintem jó úton vagyunk, sőt, találtunk egy rövidítést is. Nincs sok értelme szétverni dolgokat, nagyon óvatosan kell eljárni.

Januárban nagyon veszélyes helyzetben voltunk, mivel le voltunk maradva 10 ponttal az Atalantától, és ott jók, illetve szerencsések voltunk, ami azonban a Villarreal ellen már nem jött össze. Kedden nem mi voltunk az a csapat, amelyik megnyerhetné a BL-t, csütörtökön viszont már mindennek vége, s teljes kudarc a szezon.

Önöknek ezeket a dolgokat le kell írni, mi pedig meg kell őrizzük a nyugalmunkat. Nem lehet az, hogy kedden így állnak a dolgok, aztán csütörtökön már teljesen másképp. Jól játszottunk a legjobb tizenhat csapat között, mennyi gólt kellene szereznünk a legjobb tizenhat között? Nem mindegyik fánk közepe lyukas.

Természetesen senki nem számított egy 3-0 arányú vereségre, de ilyen a futball. Hasonló történt Madridban is a PSG-vel. A pozitívum az, hogy a válogatott szünet után minden játékosunk elérhető lesz, kivéve Federico Chiesa és Weston McKennie. Denis Zakaria vissza fog térni, Federico Bernardeschi, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini és Paulo Dybala pedig jobb formában lesz. Az utolsó pár meccset teljes kerettel játszhatjuk majd le.”

A mestertől azt is kérdezték, hogy egy negyedik hely elég-e ahhoz, hogy a klub elégedett legyen a szezonnal.

„Úgy vélem, hogy akik bírálnak, azok keveset tudnak. A klubbal együtt egy négyéves projekt felépítését kell néznem. Az időkeretet kicsit lerövidítettük hála a januári átigazolási időszaknak, s most ki fogjuk értékelni, hogyan tudnánk tovább javítani a keretet.

Ha Önök úgy gondolják, hogy a negyedik hely kudarc, akkor joguk van leírni ezt. A futballban van egy régi mondás, miszerint a győztes a jó fiú, a vesztesek meg… Nem kell atommagot hasítani, egyszerűen meccseket kell nyerni azt kiértékelve, hogy mi áll a csapat rendelkezésére.

Most próbáljuk meg legyőzni a Salernitanát, ami nem egyszerű feladat. Mindenekelőtt azért kell ezt megtennünk, hogy rangadót játszhassunk úgy az Interrel, hogy csak három pont a lemaradás.”

A mester ezt követően arról beszélt, hogy a következő meccsek alapján fogja megítélni, ki kerül a jövő évi keretbe.

„A klub és én nagyon jól tudjuk, mit kell tennünk, világos ötleteink vannak, és ugyanaz az irányvonal. De ez most nem számít, ezek a játékosok állnak rendelkezésre, és én büszke vagyok rájuk. Van tíz meccsünk, amelyben a legjobbunkat kell nyújtanunk, aztán meglátjuk, hol állunk.

De ez nem fog változtatni a kiértékelésemen, talán egyik évben jobban tudunk teljesíteni, másikban rosszabbul. Az összes játékos nyitott volt a kéréseim iránt, és ne merje senki bántani őket. Most mindent félre kell tennünk, és csak ezekkel a meccsekkel foglalkozhatunk, először is holnap, mivel nem akarom elszúrni a szünetem.

Miután kiestünk a BL-ből, Önök is kiestek a BL-ből, pedig Önöknek is tetszett ez… Két napig külföldre utazhattak, Madridba vagy Münchenbe. Sajnáljuk, hogy így esett. Holnap jól kell teljesítenünk.

A jövőt illetően azt gondolom, amit az elnök úr is gyakran mondott, hogy az építkezés időt vesz igénybe. A januári átigazolási időszakkal és a munkánkkal lerövidítettük az építéshez szükséges időt. Elégedett vagyok azzal, ahogyan dolgozunk, ezen túl azonban természetes, hogy minden évben a csapat javításra szorul, de ezt pontosan és megfelelő koncentrációval kell végrehajtani.

Nem vezérelhetik az embert a primitív ösztönei, veszít a csapat a Villarreal ellen, aztán hirtelen már semmi sem jó. Ez nem így működik.

A szezon elején voltak nehézségeink, fokozatosan egyre több önbizalomra tettünk szert. Továbbra is lépésről lépésre kell haladnunk, még számos pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a legjobb négy között végezzünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr917784686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.03.19. 20:24:21

Határozott elképzelésük van, de az elkövetkező pár meccs dönti el, hogy ki kerül a jövő évi keretbe...
Lárifári nyenyenye... :D
Értem én, de az eredmények beszélnek helyetted, az iszonyú mennyiségű sérüléseket pedig meg kellene vizsgálni, mert az kulcsfontosságú egy szezonban, az egy scudettoba kerülhet.
Azon is el kellene gondolkozni, ha elmennek a 30 fölöttiek, kik lehetnek azok, akikre támaszkodhat a klub alapemberként, mert 24-25 évtől felfelé nagyítóval sem található ilyen játékos.

Dzsákkeríni 2022.03.19. 20:25:13

Persze, csütörtökön még csak bunkó voltam mert mertem csalódott lenni. Ma már hülye és primitív is vagyok, ha őt bírálom. Ok, vállalom mindet, csak takarodj már innen!!!

Juvebest 2022.03.19. 21:01:54

Nem tudom hogy vagytok vele de engem már kezd idegesíteni a pali a semmitmondó nyilatkazotaival .

Tony. 2022.03.19. 21:51:35

Amilyen balfék a többi csapat még akár bajnokok is lehetnénk.
.
Semmi értelme minden nap leírnotok, hogy Allegri így xar úgy xar és húzzon el.
Allegri itt lesz jövőre is, ez fix és remélhetőleg visszatérünk a győztes útra.

Shaky79 2022.03.19. 21:57:32

Nulla játék, sz@r teljesítmény, még nézni is büntetés amit játszunk vele! Ha ezt a vezetőség nem látja be, Itáliaban lehet majd babér, de hogy Európában nem lesz az

DelPiero2 2022.03.19. 22:29:54

Azért reálisan nézzük a dolgokat! Azt hogy a Juve BL esélyes, azt az ellenfél edzője mondta hízelgésképpen. Jól be is jött neki a hízelgés. Itt a fórumon senki nem mondta ezt.
Kicsit kapkodó a nyilatkozat, mert nem szabad senkit bántani mindenki tök jó, de a következő 10 meccs dönti el ki marad. Akkor mégsem olyan jó mindenki.
Nem voltam Kulu fan, de mutatja a teljesítménye hogy Ő megfelelő környezetben jobban teljesít. (Ő nem Ramsey)

FeriGjuve 2022.03.19. 22:50:25

Nem annyira a negyedik hely a csalódás,mintsem inkább a pályára kitett teljesítmény.
A szurkoló nem ezért megy ki a stadionba,a néző pedig nem ézért ül le a tv elé,hogy a 60. percben átkapcsoljon a Két pasi meg egy kicsire.
Ennyire egyszerű a képlet Mr.

Juvebest 2022.03.20. 02:47:19

@FeriGjuve: minden szó igaz amit irtál

alexGicamo 2022.03.20. 09:14:39

@FeriGjuve: Tudod, mit szokott erre mondani Maxi ? Ha szórakozni szeretnél, akkor menj cirkuszba ! :-)
Mondjuk , ilyenkor mosnék be neki egy akkorát , hogy ...

FeriGjuve 2022.03.20. 09:30:06

@alexGicamo: De azért a szurkolóktól elvárja a támogatást,majdnem minden hazai meccs előtt a nyilatkozataiban.

Dzsákkeríni 2022.03.20. 09:39:27

@alexGicamo: Agnelliék meg sírnak, hogy a fiatalok már nem néznek focit, mikor a saját edzőnk javasol számukra más szórakozási lehetőséget:)

alexGicamo 2022.03.20. 09:59:37

@Dzsákkeríni: Igen , ez így elég szarul jön ki !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása