Evra: „A Juve híján van a minőségnek”

evra_patrice_bl-mikrofonnal_oltonyben.JPGPatrice Evra volt az Amazon Prime Italia vendége a Juventus mérkőzése kapcsán, s a francia játékos kritkusan fogalmazott a Juve teljesítményével szemben.

„Nagyon csalódott vagyok a Juve mai teljesítményét látva. Olyan, mintha Massimiliano Allegri csodákat valósítana meg azzal, ami rendelkezésére áll, mert ebben a keretben nincs minőség, főleg ami a középpályát illeti.

Az én időmben olyanok játszottak, mint Claudio Marchisio, Arturo Vidal, Andrea Pirlo. Most meg itt van Arthur… Nem hiszem, hogy volt egyetlen passza ma, ami megváltoztatta volna a játék menetét. Nem jelent különbséget a pályán.”

Fabio Capello is a brazil középpályást kritizálta a meccs előtt a Sky Sport Italia műsorában, s arról beszélt, hogy a Barcelona egykori játékosa mintha rögbit játszana, nem futballt, hiszen folyamatosan csak hátrafelé passzol.

A meccs előtt Patrice Evra még a Juventus által választott helyes útról beszélt: „A játékosok a Manchester Unitedhez a pénzért mennek, nem a történelem miatt. A PSG-t a pénz és a gyönyörű városban való élet miatt választják. Ezért is remélem, hogy a Juventus vezetősége megtartja ezt a mentalitást, s ragaszkodik bizonyos játékosokhoz. Az olyan játékosok, mint Dušan Vlahović és Manuel Locatelli már azelőtt imádta a Juventushoz, hogy a klubhoz szerződtek volna. Ehhez a megközelítéshez kell ragaszkodniuk ennél a klubnál.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3117782166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paris Hamilton 2022.03.17. 07:24:13

Teljes mértékben egyetértek vele. Arthur is összeteheti a két kezét, hogy ilyen fiatalon Barcelona meg Juventus szintű csapatokban játszhat. Nem is tudom, hogy annak idején mit láttak benne.
Bár az igazsághoz hozzátartozik, lehet itt beszélni arról hogy le kell cserélni a középpályát, de manapság a nemzetközi fociban nincsenek is igazi vezéregyéniségek egyetlen poszton sem. Én nem látok egyetlen olyan képességű játékost mint annak idején volt Nedved, Del Piero, Buffon vagy még sorolhatnám hosszan...

2022.03.17. 07:29:32

Nyilván igazuk van, de ezután a meccs után tényleg Arthurt kell megtaláni? Locatellinek volt olyan passza, ami megváltoztatta a játék menetét? Pedig tőle inkább várható el ez mint Arthurtól, ráadásul, most elvileg végre a helyén játszik, egy sorral feljebb...

venember83 2022.03.17. 07:38:59

Olcsó és kényelmes megoldás Arthuron elverni a balhét, miközben nagyon sokan benne vannak ennek a párharcnak a csúnya kimenetelében. Ami amúgy ugyanaz, mint Sarri és Pirlo alatt, pedig közben rohadt sokat változott a keret, s januárban kb. soha nem látott szintű téli mercatót zárt a klub.

FeriGjuve 2022.03.17. 07:51:32

A negatív különbség is különbség.

Bruce57 2022.03.17. 08:15:51

Nem kéne kritizálni a játékosokat egy gyenge minőségű edző miatt aki ezt csak sok pénzért vállalta. Ha annyira "szereti" a klubot fele pénzért is vállalta volna ilyen nehéz időkben, de jobb lett volna ha nem tolja vissza a képét.

Kulusevski most 8 meccsen 2 gól 4 asziszt. Nincs rizsa hogy jaj még ő fiatal és tapasztalatlan, vagy még össze kell szokni a csapattársakkal. A játékosok csak eszközök egy edző kezében. Mindenki úgy beszél mintha a Serie A legrosszabb keretével kéne dolgoznia a sztáredzőnek, pedig nem.

_carlos_ 2022.03.17. 08:24:16

@Paris Hamilton: nem egyértelmű, hogy a vezérséget hiányolod, vagy a képességet? A jobb csapatokban vannak vezérek, pl. Real: Modric, Benzema (képességre sem gyengébbek semmivel a régieknél)
City: De Bruyne (zseniális játékos, mondjuk nem kifejezetten vezér, de ott Guardiola a vezér, nem kell még egy a pályára)
Bayern: Müller (nem jó játékos, de szuper hatékony és abszolút vezér)
Pool: Van Dijk
stb.
Persze régebben kevésbé volt taktikázva a foci, ezért több szerep jutott az egyéniségeknek. Ez nekem is hiányzik, de azért teljesen nem halt ki ez a szerep.

venember83 2022.03.17. 08:39:55

@Bruce57: Pirlo vállalta "felepénzért", ki is b@szták, mert megengedhette magának a klub. Allegrit jelenleg nem lehet elküldeni, s a szerződése és a múltbeli eredmények miatt teljesen logikus is, hogy kapjon még 1-1,5-2 évet.

Bruce57 2022.03.17. 08:45:11

@venember83: Szerintem meg nem engedheti meg a klub magának hogy a mester leépítse a tehetséges játékosainkat mint Vlaho, Chiesa és a többi fiatal akik esélyt se kapnak. A Samp ellen is 2:0 vezetésnél Vlahot hozta be, nehogy pihenjen vagy

Bruce57 2022.03.17. 08:53:18

@venember83: Szerintem meg nem engedheti meg a klub magának hogy a mester leépítse a tehetséges játékosainkat mint Vlaho, Chiesa és a többi fiatalt akik esélyt se kapnak. A Samp ellen is 2:0 vezetésnél (amihez ugyan semmi közünk nem volt, mivel kapura se rúgtunk) Vlahot hozta be, nehogy pihenjen vagy Aké kapjon játéklehetőséget, vagy bárki más. Amikor lehetne kis csapatok ellen próbálgatni a fiatalokat mert még úgy is hatalmas a keretek közti minőség ő a begyepesedett agyával az anti focit játszatja a kiesőjelöltek ellen is.

venember83 2022.03.17. 08:55:57

@Bruce57: "és a többi fiatal akik esélyt se kapnak" - jövőre kaphatnak, legalábbis Rovella és Fagioli. Nem mintha sok esélyt látnék rá, de próbálom realistán és minimális optimizmussal nézni a jövőt. Nem egyszerű, de egy próbát megér. Ellenkező esetben nehéz indokokat találni a szurkolásra.

Bruce57 2022.03.17. 09:07:55

@venember83: Sarri és Pirlo csapatának lehetett szurkolni. Előtte Allegri meccsein max aludni lehetett, többször megtörtént !!
Most az idén szintén hiányzik a csapatból a győzni akarás, csak a "legyen már vége, addig ellötykölődünk és hátha rúg az ellenfél egy öngólt" mentalitás jön le, ezt tudja átadni a sztáredző a csapatnak és ezt is kéri tőlük. Csak semmi rizikó.
A klub történetének egyik legnagyobb melléfogása Allegri visszahozatala ennyi pénzért. Akinek ez a fejéből kipattant és aláírta annak kéne vállalnia a felelősséget.

venember83 2022.03.17. 09:12:17

@Bruce57: ne gondold, hogy nekem tetszik, amit látok. Mint írtam, próbálok realista és minimálisan optimista lenni, és nyilván Allegrivel képzelem el a csapatot, mert jelen körülmények között másképp nem lehet. Még ha ennek nagy ára is lehet a nyáron (és itt most a mérsékelt optimizmus jegyében inkább nem folytatom a pesszimista énem monológját).

Bruce57 2022.03.17. 09:17:48

@venember83: Szerintem már több pénz is lement a klotyón hogy az legyen az egyetlen ok a maradására hogy hosszú szerződése van Allegrinek. Lásd Higuain tönkretétele, Ronaldo idehozatala sokkal többe fájt.

Rikoo 2022.03.17. 11:04:20

@Bruce57: "Sarri és Pirlo csapatának lehetett szurkolni."

Ez nem igaz. Ugyanúgy a mostani sem tud már olyan érzelmeket kiváltani az emberekből, mint a régi csapataink.
Évek óta nincs spirito és egy szétesett brigádot látunk a pályán, akik magukra huzzák a számunkra különlegesek mezeket.
Lehet tényleg Ronaldo leigazolása volt a kulcs a szétesésben, de azóta tényleg nincs szerethető csapatunk.
A helyi közönségen is pontosan érezhető ez.

Dzsákkeríni 2022.03.17. 11:07:21

@Bruce57: Minden szavaddal egyet értek!

alexGicamo 2022.03.17. 11:11:29

Jól megmondta és egyetértek vele !

Ravanelli 2022.03.17. 16:16:37

Nem mondom, hogy nincs igazsága, de ő maga is egy olyan kaliber volt a Juve történetében, akire pár év múlva a kutya se fog emlékezni. Ha Del Piero mondja, hogy szarok vagyunk, az autentikusabb.

FeriGjuve 2022.03.17. 21:40:56

@venember83: Akkor szépen bebörtönöztük őt is,mint a többi kutyaütőt.

Zizou_empereur 2022.03.17. 21:54:31

Nem csodálom, hogy Evra kiemelte Arthurt. Talán egy kicsit igazságtalanság is, mivel mellette volt bőven rossz teljesítmény.
Én mégis egyetértek vele, mert Arthur szerintem megtestesíti egy személyben a Juve minden baját, a szürkeséget, a középszerűséget, a minőség teljes hiányát, a lassú körülményes és unalmas játékot, és a hülye hátrapasszokat stb stb.
Ez az Arthur gyerek ez még a kapu felé nézni sem hajlandó, szerintem több szezont le tud kapura lövés nélkül játszani. Szerintem, ha 3 napig tartott volna a meccs, akkor se lett volna egy lehetőség sem a sz@r oldalpasszaiból. Siralmas hogy ezt kell néznünk.

Shyr Kahn 2022.03.17. 22:37:13

@Zizou_empereur: Az utobbi mrkozeeken megindult elore es volt nehany eloremutato passza. Nala inkabb az a problema, hogy a passzai nem jelentenek kulonbseget. Jol olvashato mit csinal es nincsenek szep inditasok, csak biztonsagi passzok. Mintha minden merkozesen tobb gol vezetesrol indulnank es az alibipasszokkal el kellene dugni a labdat az ellenfel elol. Ezzel a mentalitassal nem lehet nyerni.

Pilsnerurquell 2022.03.18. 01:45:53

@Bruce57:
"Mindenki úgy beszél mintha a Serie A legrosszabb keretével kéne dolgoznia a sztáredzőnek, pedig nem."

Hát pedig elég f*s a keret. A középpályája évek óta a Juve vesszőparipája. Zakariával is mi a péló van? Idejött lesérülni?

Zsinórban 3adik éve a 16közt cumizik a csapat. SZÓVAL DE. A KÖZÉPPÁLYÁSOK KUTYÁK.

Bruce57 2022.03.18. 05:29:25

@Pilsnerurquell: Ilyen fos edzővel nem is lesznek jobbak, tavaly egész szezon alatt Locatelli-ért sírt mindenki, ő lesz a megváltó, viszont edző téren is minőséget szenvedtünk, lásd Kulusevski esetét, lásd Cuadrado tavalyi statisztikáit és az ideit. Ha az edző azt kéri tőlük adogassanak körbe körbe, oldal passz akkor az a sztáredző sara.
Tavaly és tavalyelőtti kiesés a szerencsétlen idegenbeli gól szabály miatt történt, úgy hogy nézők hiányában kellett feltüzelni a játékosokat. Allegrinek teli stadion volt, attól nagyobb szégyen ahogy kiestünk idén.

Zizou_empereur 2022.03.18. 08:18:20

A komplett középpályánk nem Juve szint. Ez a vezetés sara. Nem pótolták sem Pogbát sem Pirlót, sem Vidalt, de még Costa és Matuidi szintet sem sikerült helyettesíteni. Komplettan "elfelejtettek" előre játszani tudó embereket igazolni. Vitték ezt az "ingyenes" vonalat (Can, Ramsey), látjuk mi lett belőle...
Oda jutottunk hogy a Villareal középpályája nem csak játékban, de minőségben is klasszisokkal jobb mint a miénk.
Tele vagyunk átlag alatti senkinek sem kellő, eladhatatlan középsz@rokkal. Kölcsönben nem tudjuk ezeket elsózni egy angol kiesőnek.
Jöhetne ide Guardiola, vagy bármelyik sztáredző, esélye nem lenne.

Zizou_empereur 2022.03.18. 08:21:32

És ha Vlahovic mögé nem teszünk sürgősen kreatív embereket, akkor mind a 80 millió kidobott pénz lesz.

alexGicamo 2022.03.18. 08:53:34

@Zizou_empereur: Sajnos, igazad van ! Minőség nélkül nincs győzelem ! Maximum vakszerencse . Néha . Erre pedig egy hozzánk hasonló patinás klub nem bazírozhat !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása