Chiellini: „Azt hiányolom, amit a klub is 1996 óta”

chiellini_giorgio_edzesen_kesztyuben.JPGGiorgio Chiellini a The Times munkatársának mesélt a Juventusról, a válogatott EB-sikeréről, és természetesen Cristiano Ronaldóról, hisz a portugál futballista megkerülhetetlen név szinte bármilyen Juventus vonatkozású interjúban.

„Megtanultam, mit jelent a Juventusnál futballozni. Ez a klub megpróbál mindent biztosítani a játékosoknak, hogy azok csak a futballal foglalkozzanak.

Szerencsénk van, hogy fejünk fölött egy család őrködik szinte már száz éve. Számukra ez a klub korántsem csak egy befektetés. Létre akarnak hozni valamit, és a legfontosabb ige a »nyer«. Ez nem jelenti azt, hogy mindent meg kell nyerni, de a Juventus célja mindig a győzelem.

Dušan Vlahović érkezése új energiát szabadított fel a klubnak köszönhetően. A klub lényegében azt mondta, hogy nyerni szeretne, s most már nem lehet több kifogásunk.”

Az angol sajtó munkatársa természetesen Cristiano Ronaldóról is beszélni kívánt a Juventus csapatkapitányával.

„Cristiano és Messi földönkívüli játékos. Ők nem a tartoznak a csordához. Volt szerencsém Cristianóval játszani a Juventusnál három évig, és láthattam nap mint nap, s megérthettem pár titkát.

Minden egyes nap a céljai eléréséért dolgozik, s új célokat tűz ki folyamatosan. Komoly pillanatokban, amikor szükség van rá, akkor ő bizony ott van.

Végső soron azonban ő is csak egy játékos. Ha Cristiano ott van az egyik csapatban, s a csapat támogatja őt, és jobban játszik az illető csapat, akkor bizonyos, hogy ő gólt fog szerezni.

Paul Pogba olyan a futball számára, mint LeBron James a kosárlabda számára. Igazán fantasztikus volt látni, ahogy felnő. Láttam az első héten edzésen, s nem akartam elhinni, hogy ez igaz. A Manchester Unitedtől jött, tehát jó játékosra számítottam, de azt is gondoltam, hogy annyira csúcsfutballista nem lehet, ha nem játszatják. De az volt. Más volt, mint a többiek, és szomorú vagyok azért, mert nem tudja teljes mértékben megmutatni a képességeit.

Fantasztikusan teljesített több meccsen, de nem volt szerencséje például a sérülésekkel és egyéb tényezők miatt. Nem tudta folyamatosan bizonyítani, hogy mennyire kiváló képességei vannak.

Amit hiányolok a karrieremből, az ugyanaz, mint amit a Juventus hiányol 1996 óta. Annyira közel jártunk… Minden évben próbálkozunk, s ez olyan kupa, ahol nem mindig a legjobb csapat nyer. Idén is kitűzhetjük célnak ezt a trófeát.

Az elmúlt három évben kiestünk a Porto, a Lyon és az Ajax ellen, ezzel pedig nem lehetünk elégedettek.”

A bianconero csapatkapitány az EB-siker kulcsfigurája volt, s az angol újságnak természetesen beszélt az angolok elleni döntőről is.

„Az angol válogatott nálunk nagyobb nyomás alatt volt, és olykor a nyomás üzemanyagként működik, máskor viszont akadály. Mi éreztük ezeket a dolgokat. Éreztük ezt a félelmet bennünk. Nos, talán nem félelmet, de az izgalmat, a feszültséget.

Félidőben az öltöző hangulata nyugodt volt. Ha nálunk van a labda, biztos gólt fogunk szerezni. Biztos találunk megoldást. A legfontosabb számunkra az volt, hogy féken tartsuk az érzéseinket. A tizenegyeseknél pedig szerencsénk volt. Az adott meccsen a döntetlen volt az igazság eredmény.”

Giorgio Chiellini kapcsán természetesen az esetleges visszavonulása is felmerült az interjúban.

„Igen! Talán beszélnem kellene Zlatannal, s együtt dönthetnénk a dologról. Összehozhatnánk egy videót a Sky számára, ahogyan együtt eldöntjük ezt a kérdést.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3217779672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2022.03.14. 12:32:41

Milyen vicces csávó ez a Chiello ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása