Allegri: „Szükségünk volt erre a győzelemre”

allegri_massimiliano_uvolt_kabatban_s_nyakkendoben.jpgA Juventus viszonylag gólgazdag meccset játszott a Sampdoria ellen, s vendégként három gólt gyűjtött, míg az ellenfél csak Abdelhamid Sabiri megpattanó szabadrúgása révén tudott egy gólt szerezni, mivel Antonio Candreva tizenegyesét kiütötte Wojciech Szczęsny. A gólszerzők között volt két találattal Álvaro Morata is.

„Álvaro Európa egyik legjobb csatára, ami a technikai aspektusokat illeti. Viszont szenved, ha háttal a kapunak kell futballoznia. Ha kicsit szélen kap lehetőséget, van terület előtte, és ki tudja használni a jellemzőit, akkor kiváló játékos.” - értékelt Massimiliano Allegri a DAZN számára.

„A csapat jól teljesített technikai tekintetben. Javulnunk kell azon szakaszokban, amikor mi irányítjuk a meccset, le kell lassítanunk az iramot, aztán egy indítással fel kell pörgetnünk, hogy lezárjuk a meccset. Meg kell értenünk, mikor kell türelmesnek lenni, és mikor kell várni a megfelelő pillanatot.

A Sampdoria nem egyszerű ellenfél, szükségünk volt erre a győzelemre, hogy megerősítsük a pozíciónk a negyedik helyen, és a lehető legjobban készüljünk a Villarreal elleni meccsre.”

Moise Kean kezdett Dušan Vlahović helyett, s felmerül a kérdés, hogy eleget mutatott-e az olasz támadó?

„Kean jól teljesített, kiharcolt egy tizenegyest, ő indította az első gólt eredményező támadást, szóval a keret egyik fontos játékosa. Természetesen még fiatal, és javulnia kell, különösen ami a labdaátvételt és labdavezetést érinti, de gyilkos tud lenni, ha van előtte terület.”

Adrien Rabiot nevéhez egy Juve ellen megítélt tizenegyes fűződik, s a francia középpályás lényegében örülhet, hogy nem állította ki a játékvezető.

„Ő azt az érzést kelti az emberben, hogy képes tíz gólt szerezni egy évben, de alig talál be. Több szabadságot kell éreznie, s hatékonyabbnak kell lennie elöl.”

A mester továbbra sem hisz a Juve esélyeiben, ami a bajnoki címet illeti, ezért azt kérdezték tőle, hogy mire van nagyobb esély, a Juventus bajnoki címére vagy Paulo Dybala szerződéshosszabbítására?

„Nem tudom. Paulo a klubbal tárgyal erről a kérdésről, s reméljük, hogy szerdán számíthatunk rá.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8917779052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruce57 2022.03.12. 22:05:41

Le kell lassítanunk az iramot? Istenem minek kellett visszahozni ezt a kóklert.

babo0410 2022.03.13. 00:23:09

Lassítani? Miért? Nem játszunk így is tetű lassú jáétékot? Nem inkább gyors támadások kellenének? Menj a....

ZED! 2022.03.13. 07:57:35

@babo0410: Rabiot lecserélésekor baszki átölelte, állítom bele van buzulva...
Bocsánat nem akartam megbántani senkit!

venember83 2022.03.13. 08:17:37

@ZED!: próbál lelket önteni szegény srácba, akit a szurkolók is kifütyölnek olykor. Van, akinek ölelés jut, van, akinek pacsi, s van, akit meg leteremt. Ez pszichológia kérdése is, s ezek a dolgok is beletartoznak egy mester munkakörébe. Nem mindig értünk egyet ezekkel a dolgokkal (már rég elkergettem volna Rabiot-t s Arthurt is pl.), de nem is a mi véleményünk számít.

78juve 2022.03.13. 10:54:48

@Bruce57: kicsivel több tisztelet az egyik legsikeresebb edző a Juventus történelmében

Bruce57 2022.03.13. 11:01:58

@78juve: Lehet hogy az egyik legsikeresebb de jókor volt jó helyen, avval a csapattal és a konkurencia hiányát tekintve is csak szerencsével lett meg az egyik, másik évben a bajnoki cím.

Galbandi 2022.03.13. 12:04:57

@Bruce57: Viszont azt nem mondanám, hogy akárki képes lett volna eljuttatni a csapatot kétszer a BL döntőbe úgy, hogy közben két szezon alatt kicserélődött a kezdőcsapat több, mint fele. Ennyi mindent elérni nem lehet pusztán szerencsével, még akkor sem, ha egyébként kétség kívül jó játékosok dolgoztak a keze alatt.

venember83 2022.03.13. 12:21:15

@Galbandi: ezek az akárkis kijelentések általában értelmetlenek. Persze, Vidal és Pirlo mellett akárki jól tud játszani, de mégis leginkább egy Marci vagy Pogba illett oda, Barza és Chiello mellett bárki jobb védőnek tűnik, mint amilyen, mégis egy Bonu kellett oda, s Conte után is megfelelő ember kellett a padra. Ahogy anno a dícséreteket sem volt jó ötlet túltolni, úgy most sem kell a 0-ra lehúzni a mestert. Az, hogy a futballja tetszik vagy sem, személyes preferencia kérdése, s a jövőt sem tudhatjuk, hogy pl. mire lesz elég ez a futball, vagy éppen még pár erősítéssel mit mutathat ez a csapat és Allegri. Bár az persze bizonyos, hogy City féle gyors, kombinatív, halálpontosan megszervezett kb. totális futball nem lesz.

Bruce57 2022.03.13. 12:37:57

@Galbandi: Nem vitatom de a Tottenham ellen a taktikája besült, csak Dybala és Higuain villanása mentette meg. Az Atletico ellen besült, csak épp volt egy Ronaldo. A Bayern ellen itthon besült a visszavágón pedig az hosszabbításban kaptunk 2 gólt. A Reál ellen szintén besült, a visszavágó pedig igazságtalan volt, nem érdemeltük meg, de ez mind a beszari játék hozadéka amit Allegri képvisel.

Juvino 2022.03.13. 14:52:01

@Bruce57: a bayern visszavago is igazsagtalan volt. Asszem Dybala goljat nem adtak meg az elso felido vegen. Ott 3-0 mar lehoztuk volna a meccset.

steven.h 2022.03.13. 15:22:26

@Bruce57: At Atleti és a Real elleni első meccseket elbaszta, de az is az ő érdeme, hogy kitalált valamit a második meccsre ami működött. Ezt amit most írsz, úgy hívják, hogy kettős mérce - ha elb@sz valamit azért csak ő a felelős, ha aztán mégis továbbjut a csapat az már nem az ő érdeme. Ha nyer a csapat kupákat akkor az a csapat érdeme, meg nincs ellenfél, ha nem nyer akkor az már edzői hiba.

A Bayern meccset meg szerintem felesleges idehozni, mivel a két csapat baromira nem volt 1 súlycsoportban, ehhez képest 1 percen múlott a továbbjutás. Nyilván itt is azt kell kiemelni, hogy 2-t kaptunk a hosszabbításban, nem azt, hogy 89 percig továbbjutásra állt a csapat úgy hogy kulcsjátékosok sérültek voltak és már az első meccsen sem tudtuk játszani azt a 3-5-2-t amivel végiggázoltunk azon a tavaszon a Serie A-n.

steven.h 2022.03.13. 15:23:48

@Juvino: Morata gólja volt, Dybala sérült volt, nem játszhatott.

Rikoo 2022.03.13. 15:41:36

@steven.h: Kib@szott nagy kettős mérce.

Tegyük hozzá, hogy 2022-t figyelembe véve a Juventus vezetné a tabellát.
Ősszel Ronaldo nélkül voltunk és Allegri nélkül 2 szezon alatt 110+ gólt kapott egy OLASZ élcsapat.
Egy romhalmazt vett át nyáron. Brutál sok meló van még, de legalább a játékosok kezdik megtanulni a győztes mentalitást.
Lesz ez még sokkal jobb is, csak idő kell.

Az elért eredményeinek kritizálása pedig egészen szánalmas és kínos.

Bruce57 2022.03.13. 15:42:23

@steven.h: A kettős mérce az hogy amikor Pirlo volt az edző akkor ő volt a hibás, ha Allegri az edző akkor a csapat gyenge.

Ha úgymond "akartunk" volna focizni az első meccseken is nem kellett volna tüzet oltani mindig a visszavágókon.
Na és mivel is volt jobb a Bayern? Mivel volt jobb most a Reál mint a PSG teli sztárokkal? Csak annyival hogy ők akartak focizni. Nem lassítani a tempót, védeni a kis 1:0-át, várni hátha rúg az ellenfél egy öngólt.

Rikoo 2022.03.13. 15:44:43

@steven.h: Nekem az volt még a kedvencem, amikor Rómában égett a csapat 3-1-re és akkor mondta valaki, hogy ez Allegri csapata. Ő irányít mindent a lelátóról.
A fordítás után már hirtelen Landucci Juventusa volt a pályán...

steven.h 2022.03.13. 15:47:53

@Bruce57: Én soha nem mondtam, hogy Pirlo az egyedüli hibás. Gyakorlatilag Marotta elküldése óta folyamatosan mondtam, hogy ez a keret borzalmas és a Sarri féle Scudetto is csak a szerencsén meg az inter balfaszkodásán múlt. Pirlo pedig kezdő edzőként nem épp egy romhalmazt kellett volna hogy átvegyen és nem így.
Ettől még Pirlo alatt is voltak egészen borzalmas meccseink , ahol a játékosok úgy futkároztak mint a fejét vesztett csirkék, munkája meg azóta sincs, ez is elmond azért kicsit valamit, hogy egy Giampaolohoz előbb nyúlt egy Samp pl.

Bruce57 2022.03.13. 15:54:58

@steven.h: Allegri is munka nélkül volt 2 évig és ha el mert volna menni Madridba azóta már hidd el megint munkanélküli lenne.

steven.h 2022.03.13. 15:58:40

@Bruce57: Azért az kicsit más hogy tizenx év után tartasz két év szünetet, és neki ajánlatai is voltak nagyobb csapatoktól, de nem vállalta év közben, mint az hogy 1 év után rögtön pihensz... Ezt az összehasonlítást te sem gondolhattad komolyan. Értem hogy nem bírod Allegrit, de ettől függetlenül még lehet objektív lenni.

Azt meg nem tudhatjuk, hogy mi lett volna ha elmegy a Real-hoz, tekintve hogy az utóbbi időkben sok helyen csak megbukó Ancellotti is eredményes tud lenni velük...

Bruce57 2022.03.13. 16:17:59

@steven.h: Nem arról van szó hogy nem bírom Allegrit hanem arról hogy mivel itt többen elvakultan felmentik Allegrit mindenféle felelősség alól kell az ellenvélemény. Amit elért az a múlt, de ha idén nem lesz olasz kupa, szuper kupa már nincs, kevesebb pontunk lesz mint volt tavaly, nem jutunk tovább a Villarreal ellen akkor mit számít mit ért el anno? Szerdán már okosabbak leszünk, fino alla fine.

steven.h 2022.03.13. 18:38:10

@Bruce57: Annyit számít, és amiben sokan bíznak, hogy régen is össze tudott rakni ütőképes csapatot és meg volt a győztes mentalitás, meg a nyerni tudás a csapatban. Ez az utóbbi 3 évben Ronaldo érkezésével eltűnt teljesen.

Azt meg azért ne felejtsd el, hogy tavaly egész évben volt egy Ronaldo meg egy Chiesa is. Most van Vlahovic, de csak januártól, Chiesa pedig hosszú időre kiesett (és még csak nem is Allegri hibájából). Azért a játékunk merőben más lenne, ha csak Chiesa elérhető lenne. Volt 5 nagyon rossz forduló, ahol sok pontot hagytunk, ha azokon nincsenek a hibák jelenleg ez a Juve a Scudettoért versengene, de a fociban nincs HA, azok a hibák megtörténtek, és lehet így a jobb, mert biztosan nem érkezik Zakaria és Vlahovic a télen, ha a 2. helyen tanyázik a csapat.

Hagyni kell időt, mert ez a csapat az utóbbi 3 évben 3 különböző elképzelés alapján akart focizni és teljesen alárendelték magukat Ronaldonak. Klopp sem 1 év alatt épített csapatot a Poolnál. Lehet hogy nem olyan lesz a játékunk mint a mostani nagyoknak, de szerintem nem is jó ha minden csapat ugyanazt akarja játszani és nem mindenkinek ugyanaz a szép. Lippi BL győztes csapata sem gegenpressinget játszott, de még csak nem is tikitakát mégis élvezhető volt.

El kell érni a 4. helyet meg a BL-ben menni ameddig lehet, utána pedig ismét Arrivabenén és Cherubinin a világ szeme hogy folytassák az építkezést és érkezzenek minőségi csapatjátékosok.

steven.h 2022.03.13. 18:46:12

@Rikoo: Az nekem is kedvencem, de az új kedvencem most ez a lassításon való lovaglás. Azért egy Man City meg Liverpool sem ugyanabban a tempóban játssza végig a meccseket. Sőt Guardiolának volt is már olyan nyilatkozata, hogy tudni kell mikor kell lassítani a játékot, mert ugyanabban a tempóban nem lehet a meccset végigjátszani és az ellenfelet sem lehet akkor semmivel meglepni.

Bruce57 2022.03.13. 19:08:17

@steven.h: Megint csak a mistert mentegeted, mi lenne ha nincs az 5 rossz forduló, mi lenne ha nem sérül le Chiesa, tavaly volt Ronaldo. Idén pedig van Dušan és Loca is és Chiesa több meccsen mentette az eredményt amíg nem sérült le, így ez se kifogás. Tavaly is sok sérült volt a védelemben, Dybala nem volt ennyiszer se bevethető sajnos. Ott is ha pár meccs szerencsésebben alakul, így is az őszi részben az utolsó Fior meccsig veretlen volt a csapat. Mégse mondta senki hogy kell idő Pirlonak, megérdemli. Mert most csak ezt hallom Allegri esetében. Ez a kettős mérce!

venember83 2022.03.13. 20:33:30

@Bruce57: Pirlo nem támaszkodhatott az ötéves és amúgy páratlan ciklusára, ami jelen helyzetben jó érv volt a (konkrét és átvitt értelemben) visszalépésre Allegrihez. A szurkolás, XY pártolása, legyen szó klubról, játékosról vagy valamilyen vezetőről, a kettős mérce melegágya.

2022.03.13. 21:28:14

@Bruce57: "Mégse mondta senki hogy kell idő Pirlonak, megérdemli"

Szerintem elég sokan mondták, főleg még ősszel. Aztán tavasszal már valóban többen voltak, akik a leváltását szerették volna, de még akkor is sokan adtak volna neki még egy évet.

Egyébként az hatalmas ferdítés, hogy Allegrinek van egy Dusanja, miközben ez kb. csak 5 forduló óta igaz, és pont az utóbbi időben nincs semmi baj az eredményekkel. Dusan előtt pedig konkrétan nem volt senki aki gólt lőjjön, tavaly pedig csak itt volt egy Ronaldo. De még így is vezetnénk a tabellát, ha az első 3-4 fordulót nem rontjuk el ennyire. Egyébként tavaly 3-al szereztünk több pontot, mint most Allegrivel, Chiesa pedig a keresztszalag szakadása előtt is 7 bajnokit kihagyott más sérülések miatt, 14 meccsen volt csak bevethető, nagy segítségünkre ő sem volt idén.

Galbandi 2022.03.13. 21:32:45

@venember83: Én nem érzem, hogy ebben a helyzetben egy 'akárki nem lett volna képes' kezdetű mondatnak ne lenne létjogosultsága. Nyilván ez nem egy számítógépes játék, hogy százötvenszer lefuttassuk különböző beállításokkal, de szerintem elég ehhez összeszámolni, hogy a jelenleg aktív edzők közül hányan döntőztek kétszer a BL-ben.

steven.h 2022.03.14. 10:34:06

@Bruce57: Nem mentegetem, ezek tények, és azt is leírtam, hogy Dusan csak január óta van, Ronaldo meg egész évben volt. Szerintem az sem mentegetés, hogy az első 2 fordulóban 6 pont ment el Szczesny-n. Arra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Allegri és a felfogásának a hibája. Chiesa meg szintén, tavaly végignyomta a szezont meg az EB-t és le is sérült rögtön, ami várható volt ekkora terhelésnél, nem játszotta végig az őszt, majd az Olimpico legelőjén oda lett a térde, pont úgy mint Zaniolonak vagy Demiralnak. Tehát, van Chiesája Allegrinek vagy nincs? Ezek nem hiszem hogy mentegetések, ezek szimplán tények.

Én tavaly is mondtam hogy ha ebbe így kezd bele Agnelli, akkor annak időt kell adni és el kell kezdeni a fiatalok beépítését Pirlonak még ha ez időbe is telik. De a Pirlo éra is pont annyira volt koncepciótól mentes mint előtte a Sarri éra vagy épp Ronaldo leigazolása. Ott is jött megint az eredménykényszer és ugyanúgy azok a játékosok voltak szarásig játszatva akiktől már mindenki szabadulna (Rabiot, Arthur, Sandro, Bentancur) - míg Rovella a Genoanál lett hagyva, Portanova kölcsön lett adva, cserébe Fagioli sem játszott ugyanúgy.

Nekem személy szerint emiatt csalódás a Pirlo éra, nem az eredmények miatt, de akkor is adtam volna neki még 1 évet Arrivabenével és Cherubinivel, hogy mit hoznak ki belőle (bár lehet akkor Ronaldo marad és ott vagyunk ahol a part szakad).

Viszont így hogy 3 év alatt 3 edző én már kezdem unni, hogy nem indulunk el semerre, így most is azt mondom, hogy majd év végén lássuk meg mit érünk el. Ha megvan a 4. hely, megyünk még egyet a BL-ben, meg van olasz kupa döntő, akkor menni kell tovább ebben a felállásban, de ha nincs meg, akkor sem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy megint hozunk egy új edzőt. Az csak megint a fejetlenséget mutatná és hatalmas csalódás lenne, mert egyelőre nekem az Arrivabene vezetése pozitív.

steven.h 2022.03.14. 10:45:23

@Pjanista: És ráadásul pont a tavasza volt gyengébb Pirlonak, így igazán konklúziót majd év végén lehet levonni, hogy kinek hány pontja lett. Nyilván ahhoz hogy itt bármi csoda legyen, ahhoz az kellene, hogy egyszerre pukkanjon ki 3 csapat, ráadásul nagyon rotálni a Juve se tud a sérülések miatt, nekünk meg a BL-ben kötelező lenne menni még egy fordulót.

alexGicamo 2022.03.14. 10:52:21

@steven.h: Tetszik a gondolatmeneted !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása