A Juventus sem nézi tétlenül az ukrajnai humanitárius krízist

juventus_ukrajna.jpgAz Ukrajnában zajló háború fájdalmas és sötét árnyakat vet egész Európára, így teljességgel érthető, hogy a Juventus sem nézhette tétlenül a tengernyi szenvedést, a klub úgy döntött, tettekkel is próbál segíteni a hazájukból elmenekülni kényszerülőkön.

"A kontinensük szívében zajló háború képei mélyen megráztak minden nőt és férfit a Juventusnál, s olyan mozgósítást váltottak ki, amely mindenkit megérintett. Tétlenül, tettek nélkül nézni lehetetlenség volt, ahogyan az is, hogy az eseményeket kommentáljuk anélkül, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk volna azért, hogy segítsünk. Az ukrajnai háború nap nap után szenvedést és halált hoz, de mindenekelőtt elpusztítja emberek millióinak mindennapi életét, arra kényszerítve őket, hogy elmeneküljenek országukból.

Ezért a Juventus ma nem csupán a Sampdoria ellen lépett pályára, mert vannak pillanatok, mikor valódi tettekkel kell megmutatnunk, hogy a szenvedők mellett állunk.

A Juventus úgy döntött, hogy így tesz, s minden erejével a pályára lépett, minden alkalmazottja óriási segítségével. A klub 80 embert kísér el Olaszországba. A döntő többségük 6 és 14 év közötti gyermek, néhány édesanya társaságában. Ezek az emberek egy részét az Ukrán Labdarúgó Szövetség segítségre vonatkozó kérése nyomán hoztuk el, amely a donyecki születésű Alex Velykykh révén lépett kapcsolatba, azt kérvén, hogy megmentsék a futball iskolákból kimenekített fiatalokat Kijev, Harkiv és egyéb, a bombázások által érintett területekről.

Az elmúlt hét során, hogy ez a hatalmas erőfeszítés a legnagyobb sikerrel záruljon, gyűjtés indult, amelyben minden nő és férfi részt vett a Juventusnál, ahogyan néhány helyi iskola is csatlakozott, hogy alapvető szükségleteket, ruhát és gyógyszereket biztosítson.

A következő lépés az utazás volt. Pénteken egy kis konvoj indult Continassából Magyarország felé, oda-vissza 2800 kilométert utazva Záhonyba, közel Ukrajna határához, A Juventus delegációja (körülbelül húsz ember, Maurizio Arrivabene vezérigazgató vezetésével, Deniz Akalin és Luca Stefanini, az orvosi részleg vezetői, valamint egy pszichológus és egy gyermekorvos társaságában) szombat reggel érkezett Magyarországra, ahol Záhony polgármestere fogadta.

A műveletet Csiszár Jenő, a magyar főkonzul segítette.

Az utazás során a Juventus legénysége olasz rendszámú személyautók és egyéb járművek jelentős forgalmát tapasztalta, ami az Olaszország által tanúsított hatalmas szolidaritás bizonyítéka.

Ezekben az órákban kezdődött meg a legfontosabb szakasz: visszatérés a gyerekekkel és az édesanyákkal, akik Cuneo tartományban, La Morrában, a Hotel Santa Mariában lelnek majd otthonra, amelyet Piedmont régió és a polgári védelem bocsátott rendelkezésre, azonnal akcióba lépve és ezt a projektet támogatva.

Ez az utazás nagy jelentőséggel bír az egész közösség számára, mindannyian kiállunk azok mellett, akik a háborúban szenvednek, abban reménykedve, hogy a béke hamarosan visszatér." - számol be a kezdeményezésről a Juventus honlapja.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3117779090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zamboni nem egy tészta 2022.03.12. 22:05:48

Az, hogy Arrivabene is jött (lehet repült) az valami elkepeszto nag dolog. I love this club

babo0410 2022.03.13. 00:20:56

Nagyon nagy tett a Juventustól! Habár azt kérdezem, hogy mikor az amerikaiak háborúztak az araboknál, akkor miért nem volt ennyire együtt érző a világ?

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2022.03.13. 09:28:47

gondolkodtam,hogy nem kellene itt kommentet olvasni, mert tuti lesz jó magyar szokás szerint valaki, aki erről is okoskodni fog, hogy bezzeg amikor... hát, nem tévedtem.

Attilio79 2022.03.13. 10:19:05

@vargacsabi: +1
Nem erről szól a dolog! Európát érintő kérdés ez most! Naponta több ezren veszítik el a lakásukat, életüket, biztonságukat. Amit tudunk, tegyünk meg mindannyian, hogy csillapítsuk ezen emberek fájdalmait.
Forza Juve, így is!

venember83 2022.03.13. 11:44:28

@vargacsabi: mi meg nem tudtuk, hogy van-e értelme közölni ezt a cikket, lesz-e olvasó, akit érdekel. Lásd pl. Chiello legutóbbi nyilatkozata, aminél 0 hozzászólás volt. Nyilván olyan híreket szeretnénk közölni, ami a Juventushoz többé-kevésbé kötődik, és érdekli, netán akár meg is mozgatja a szurkolókat.

Lanzafame 2022.03.13. 11:51:44

@babo0410: jó kérdés, van is rá kijózaníto válasz, de ez nem az a hely.

@venember83: nagyon szép dolog, köszönjük, meg szép, hogy fontos, már csak azért is, mert itt járt a Juventus.

Leram7 2022.03.13. 13:32:02

Én a háború ellen vagyok!

Nem tudom melyik oldalnak van igaza, melyik oldal milyen bűnöket követett el. Már médiaháború is van sárdobálással és rengeteg álhírrel.

A károsultakat sajnálom nagyon, szép dolog, hogy a juve is segít. Aki az árát megfizeti ennek, az valószínű pont nem tett semmit, csak megszopta.

Zamboni nem egy tészta 2022.03.13. 14:31:54

@babo0410: Eriksen összesett. Annyit írtak róla. Bezzeg a többi szivproblemas.... Omg barátom

Juvino 2022.03.13. 14:41:52

Ez nagyon szep dolog a klubtol! Ilyenkor elfelejtem minden bosszusagomat:) Maximalis RE5PECT nekik!

Shaky79 2022.03.13. 14:53:27

Óriási tisztelet a Juvénak! Nagyon szép és felemelő dolog ilyen klubnak drukkolni, akik az elesetteknek ilyen segítséget nyújtanak és nem csak pénzt hanem ide is utaznak!!! Politikába nem akarok belemenni, csak annyit ehhez a témához, hogy nem az oroszokat bombázzák, rakétázzák és szállja meg idegen hatalom, gyerekeket, nőket, családokat üldözve!

Shyr Kahn 2022.03.13. 18:28:16

@babo0410: Sajnos a mai vilag nagyon kepmutato es kulonbozo erdekek alapjan vonjak be az emberek figyelmet a median es szoc median keresztul. Ha nincs erdek mogotte, akkor nem hallunk rola. Nyilvan brutalis felrevezeto propaganda megy tobb oldalrol is.

Keresztenykent nyilvan haboruellenes vagyok es gozom sincs melyik oldal mennyire saros. Ismerem a tortenelmet tobbe-kvesbe, de semmikeppen nem elegge.

A cikkben foglaltakat - nem csak mint kereszteny ember - tamogatom. Amig a tamogatas humanitarius alapu, nagyon jo es szep latni, ami tortenik, hiszen ez valoban segitseg az aldozatoknak. Meg ha van kozottuk kevesbe raszorulo is. Amennyiben viszont sima penzadomanyokrol van szo (itt szerencsere nem, de altalanossagban veve) kettos erzes van bennem, mert abbol ugyanugy vasarolhatoak fegyverek is, amik csak elnyujtjak a haborut es tobb ember halalat okozzak.

Shaky79 2022.03.13. 22:58:58

@Shyr Kahn: "Nyilvan brutalis felrevezeto propaganda megy tobb oldalrol is." Megkérdezhetem mire gondolsz?

"Amennyiben viszont sima penzadomanyokrol van szo (itt szerencsere nem, de altalanossagban veve) kettos erzes van bennem, mert abbol ugyanugy vasarolhatoak fegyverek is, amik csak elnyujtjak a haborut es tobb ember halalat okozzak."
Ezzel azt akartad burkoltan leírni, hogy az lenne a jobb ha minél hamarabb legyőznék az oroszok az ukránokat, hogy ne legyen háború?
Köszi ha válaszolsz!

Shyr Kahn 2022.03.13. 23:41:35

@Shaky79: Ha az az erdeked, hogy legyozz valakit, azt fogod mindenkinek mondani, ami e fele visz. Mind a ket oldal el szeretne valamit erni es gyozni szeretne. Teljesen mindegy, hogy ideologiai alapon vagy sem. Amig nem elsz mindket helyen - vagy a haboru sulytotta helyen - nem tudod, hogy a hirek mennyire szinezik ki a tortenetet es erositik a narrativat az egyik, vagy a masik oldalon. Mondani mindent lehet es aki ekesen szol es meggyozo, az az aki tobbsegeben meg tudja ragadni a figyelmet, de onmagaban a jo kommunikcaios kepesseg nem jelenti azt, hogy a mogottes szandek jo, vagy eppen igaz. Egy teny: haboru van es a haboru sajnos aldozatokat kovetel. Az is teny, hogy az oroszok kezdtek hivatalosan a haborut. Az azonban mar kerdeses, hogy miert. A tema komplex es nem feltetlenul kell konkluziot levonni a media-bol ertesulve.

Mint kereszteny, aki hisz az igeben, en elvetek mindenfele eroszakot es haborura valo buzditast, vagy penzelest. Ebbol kovetkezoen a masodik idezetemben semmi burkolt mondanivalo nincs. Nekem tokmindegy melyik oldal nyer, csak legyen vege igy, vagy ugy. Nem hiszem, hogy nekunk tavol eloknek bele kellene folynunk egy olyan dologba, amit egyreszt nem ertunk, masreszt amit mar igy is ideologizalt a vilag ket polusa. A haboruban elesettek es csaladjaik tamogatasa viszont nezoponttol fuggetelenul pozitiv es jo dolog. Akarhol, akarmilyen haborurol es akarmelyik oldalrol beszelunk.

Attilio79 2022.03.14. 07:01:01

@Shyr Kahn: Abszolút politikamentesen: Szomszédos országként érintettek vagyunk, ha ismered a történelmet, akkor tudod, hogy Kárpátalja magyarlakta terület, azaz méginkább nem kerülhető el, hogy benne legyünk.
1956-ot megélt ország vagyunk, nem fér a fejembe, hogyan lehet az, hogy ennyire le tud peregni ez az esemény...
A történelemre hivatkozni, egész egyszerűen nonszensz, véleményem szerint. Mi is a Kgst blokk része voltunk, ezek szerint jogos az igénye a mi területeinkre is, az oroszoknak?
Létezett egy Szovjetúnió, ami szétesett, hagyni kellene, hogy végre szabadon élhessenek emberek és nem kellene szétlőni az életüket.

Shyr Kahn 2022.03.14. 07:46:04

@Attilio79: Nem az volt a kerdes, hogy szomszedos orszagkent milyen szinten kell ebben szerepet vallalni, hanem az, hogy mennyire kiertekelheto, ami jelenleg tortenik es hogy en az oroszok gyozelmet varom-e. Egyebkent belefolyni ugyis annyira fog Magyarorszag, amennyire a politikai erdekeltsegunk es a jelenlegi kormany erdekei ezt megengedik (sok kulonbozo szempontbol... ebbol egy a Karpataljai magyarok helyzete -> nyilvan mint kereszteny magyar ember aggodok ertuk es ezert a humanitarius segitseg mindenkeppen alap). Mint ahogyan Kanada is - ahol idestova 4 es fel eve elek a csaladommal - annyira folyik bele, mint amennyire a "szovetsegesei", a liberalis nyugati blokk es a NATO diktal. De had mondjam el, hogy itt Kanadaban, sajnos nem igen foglalkoznak sokat az uggyel. Ez szamukra tavoli dolog es amennyiben szankcionalnak, vagy tamogatnak, ugy nyujtjak el a haborut es ezzel a halalos aldozatok szamat novelik. De miert is szamit ez nekik barmifele gazdasai es politikai elonyon felul? Nem igazan latom a hangaztos szavakat es a kepmutato szornyulkodest eltekintve, de lehet csak azert mert hianyosak az ismereteim igy itt elve immar 4 es fel eve. Vegtere is, en csak egy ember vagyok, aki egy perspektivabol latja a vilagot.

Azert had valaszoljak nehany dologra:
A tortenelmet ismerem, feluletesen. Amennyit magam erejebol/idejebol telik es amennyi az erettsegire kellett 98-ban (nyilvan a nagy reszet elfelejtettem, vagy csak homalyos kepekent el bennem), de ez onmagaban majdhogynem semmi. Ha te tortenesz vagy es a teruleted a Kelet Europai nepek torteneleme, akkor valamivel eroteljesebb kijelentest tehetsz ez ugyben, de - bocsanat erte - ha nincs ilyen vegzettseged, akkor nem ismered ELEGGE a tortenelmuket (legyen az a 100 evvel ezelotti, vagy a kortars utobbi evtizedekbeli) ahhoz, hogy lovesed legyen a mozgatorugorol es ki tudd ertekelni a szituaciot.
De meg ha tortenesz is vagy, kikerulhetetlen a reszrehajlas (ezt vegzett filozofuskent mondom, ami szinten bolcseszettudomany) az iteletalkotasban. Vedd hozza, hogy a tortenelem (es egyebkent a filozofia is) az egyik leggyengebb labakon allo tudomany, mert olyan esemenyeket probal megerteni, amik regen tortentek, ergo megismetelhetetlenek es igy kiertekelhetetlenek az esemenyek igaz hattere... ahogyan megyunk vissza az idobe, es ahogyan sekelyesebb egyes dolgokrol a fellelheto irott anyag, annyival nehezebb kikerulni a szubjektiv velemeny es feltetelezesek beletetelet a tortenelmi magyarazatokba. Gyermekkoromban sokan eltek meg, akik szolgaltak a vilaghaborukban. Ma mar nagyon kevesen es csupan az irott anyagokra tudunk igy tamaszkodni. A konkret emlekek, emberek elmentek, igy joval kevesebb a forrasanyag az esemenyek faragasara es ertelmezesere. Ekkor indul be a feltetelezesekkel valo kitomes, hiszen nincs elo szemely, aki kritikat tudna ezekben az ugyekben megfogalmazni. A kollektiv tudat rovid tavu. Lasd a valasztasokat. A generaciok kikopasaval a kollektiv tudat elvesziti az emlekezetet a multbeli esemenyekre. Nem azt mondom, hogy minden esetben lehetetlen kinyomozni, hogy mi tortent, de azt mar igen, hogy a tortenelem altal felmutatott igazsag egyre ketsegesebb, ahogyan tavolodunk a multbeli esemenyektol.

Eppen ezert az is fontos, hogy ott elj, ahol a haboru van, azokon a teruleteken, akik folytatjak a haborut (legyen az "hideg" haboru a media kozvetitese altal, vagy aktualis haboru). Amig nem eltel ezekben az orszagokban, es nem latsz ra, hogy mikent is irodnak es milyen alapfeltevesekkel az ML algoritmusok, amik a hireket/kommenteket szurik az egyes oldalakon, addig nem igen van ertelme arrol beszelni, hogy tudjuk mirol van szo.
Meg le is egyszerusitettem a dolgot, hiszen a lehetseges jovorol egy szot nem beszeltunk, ui egyaltalan nem tudhatod a mult alapjan, hogy a kulonbozo kimeneteknek milyen hatasa lehet, mennyire fordul jora az egyik, vagy a masik oldal, vagy eppen rosszra. Eppen ezert nem tudod, hogy Oroszorszag menne-e tovabb, de azt igen, hogy NATO tagorszagkent a mi megtamadasunkra a NATO valoszinuleg ugrana. Nem akarok tovabbui kerdeseket feltenni... hoszzu es igen komplikalt ez a tema.
Annyi szamomra bizonyos, hogy a haboru bizonyosan nem visz elore. Krisztus tanitasat kovetven bizonyosan nem.

Ha ismered a tortenelmet/irodalmat bizonyosan tisztaban vagy mondjuk azzal, hogy Lev Tolsztoj mit kepviselt a "The Kindgom of God is Within You" c. konyveben. Ha ismered, akkor maris tudod, hogy mi az allaspontom (meg ha nem teljesen 100%-ban ertek is vele egyet mindenben). Ha nem ismered, barmikor elolvashatod. Mel Gibson: Hacksaw Ridge c. filmje is alapjaban veve ezt a kerdest dolgozza fel, de Tolsztoj konyvet erdemesebb elolvasni, mert az a kerdeskoroket es cafolatokat is kitargyalja , mig a film (annak ellenere is, hogy zsenialis, mint szamomra altalaban minden Mel Gibson film) csak bemutat egy fantaszikus embert, valos tortenete alapjan, aki kepes volt nemet mondani a gylkolasra katonakent es csupan a kreszteny utat folytatva segitenie a bajtarsain.

Shyr Kahn 2022.03.14. 07:49:50

Persze ha nem vagy hivo, nem igen tudok mit mondani, mert tul sok minden lenne amirol beszelnunk kellene, hogy megertsd mirol beszelek (es meg akkor is azon mulik a dolog, hogy mennyire vagy hajlando hinni, mert hit nelkul nem igazan nyernek ezek a dolgok ertelmet) es erre ez a forum nem alkalmas.

Shyr Kahn 2022.03.14. 07:55:39

Egyebkent a felreertesek vegett nem vagyok tok hulye a torihez... I. Peter orsoz car, a Napoleoni haboruk utani orosz vilag, Marx es Engels muve es annak hatasa oroszorszagra, Lenin, Sztalin, majd a Sztalin utani Szovjetunio, KGST orszafok koruli fontosabb esemenyekkel tisztaban vagyok. Talan jobban is mint az atlag. 90-ig benne is eltem az elozo rendszerben, de ez a tudas edes keves... lasd a fentebbi elemzesem.

Attilio79 2022.03.14. 08:53:48

@Shyr Kahn: Nem vagyok történész és pont ezért írtam, hogy miért nem ideális a történelmi megközelítés! (Ki-honnan kezdi a történelmet?) (Ha történelmi alapokkal jövünk, akkor Erdély, Felvidék, Kárpátalja stb. a magyaroké vagy sem jelenleg?)
Ha az emberek többsége nem akar valamit, adott területen, országban azért harcolni fog. Függetlenül az információktól vagy dezinformációktól Ukrajna nem fogadta szívesen a "békefenntartó egységeket", még az oroszajkúak sem.
Ha Kanadában élsz, akkor értheted, hogy miért küzdenek. Jobb létért és a család biztonságáért, mert nem akarnak egy rezsimet szolgálni (ezért írtam '56-ot).
Szóval nekem csak a megközelítéssel van problémám.

alexGicamo 2022.03.14. 11:17:07

Roppant nemes gesztus ! Tisztelet mindenkinek, aki összefogott ezért !
Ismét büszkék lehetünk kedvenc klubunkra !
Csak így tovább !

alexGicamo 2022.03.14. 11:21:24

@venember83: Ez a cikk , hír, mindenképp szóra érdemes és rendkívüli ! Ami engem illet, hálás vagyok, hogy közöltök, írtok, fordítotok minden egyes hírt , megmozdulást, ami klubunkkal kapcsolatos ! Köszönöm szépen !

Mark Szabo 2022.03.14. 16:14:51

@babo0410: És dél Amerikában? Afrikában? De írhatnánk egy könyvet egyébként

babo0410 2022.03.15. 01:35:24

@Shyr Kahn: Sajnos ez igaz. De azt hiszem most leginkább putyin a fő ludas.

Shyr Kahn 2022.03.15. 03:10:47

@Attilio79: "Ukrajna nem fogadta szívesen a "békefenntartó egységeket", még az oroszajkúak sem." - megkerdezhetem honnan az informacio, hogy az "oroszajkuak" sem. Vannak orosz kisebbsegu barataid/csaladtagjaid Ukrajnaban? Ha nincsenek, akkor ez az informacio puszta feltetelezes valamilyen forrasbol taplalkozva. Az a forras persze lehet megbizhato. A kerdes csupan az, hogy mit nevezunk megbizhatonak.
"Ha Kanadában élsz, akkor értheted, hogy miért küzdenek. Jobb létért és a család biztonságáért, mert nem akarnak egy rezsimet szolgálni (ezért írtam '56-ot)." Per pillanat sok mindenrol lehet Kanadaban beszelni, de a csalad biztonsaga egyre kevesbe adott itt. Lasd a Bill C-16-t, vagy Bill 67-t (ez utobbi szerencsere csak Ontario-ra lesz behozva egyelore), amik mutatjak a szelsosegesse valast.
Latod ez a problema. Ha elnel Kanadaban tobbgyermekes csaladapakent, akkor nem tennel ilyen konnyelmu kijelenteseket. Alapvetoen nagyon szelsoseges iranyba sodrodik ez az orszag. Felreertes ne essek, sok jo dolog van itt, de ha ma kellene dontenem, nem jonnek ide. Most csak szeretnem lezarni, amit a csaladdal elkezdtunk itt es megadni a gyerekeimnek, hogy kesobb dontsenek melyik kulturaban akarnak tovabb elni. Szerencsere Alberta-ban elunk (a provincialis kormahyok kozott vannak kulonbsegek), de azert itt is ervenyben van pl a Bill C-16, szoval egyaltalan nem eletbiztositas milyen iranyba vihetik el a gyerekeimet.

Attilio79 2022.03.15. 07:22:31

@Shyr Kahn: Te is írtad, hogy kevés információ jut el hozzátok, ide több! Egyrészről érkeznek menekültek, lehet segíteni nekik ilyen-olyan módon (önkéntesként), azt gondolom, hogy a civil összefogások mindent megtesznek (attól függetlenül, hogy a hatalomnál óriási a hiányosság, nem politzálok tovább).
Ha információt szeretnél, érdemes elolvasni pár hazai online lap hasábját (innen is-onnan is), egyrészről, milyen hír található meg egyik, illetve másik hasábjain... Ha van híred a hazai politikai életről, akkor érted és azért írtam, hogy vélhetően azért vagy Kanadában a családdal, mert a jobb megélhetést kerestétek, amit nem szemrehányásként kell értelmezni! Nem ismerem Kanada helyzetét, nem tudom miről beszélsz, a kamionos tüntetésről hallottam legutóbb.

Shyr Kahn 2022.03.15. 08:40:37

@Attilio79: Az informacio mennyisegevel nincs gond, sot a mai korban inkabb az a problema, hogy tul sok is van belole es nemigen jut ido a leulepedesre es a kiszuresre. Az a nagy mennyisegu info, amit kapunk el is lustit bennunket. Joval kevsebbet kell gondolkodni, mint mondjuk a 80-as es 90-es evekeben. Az informacio minosegevel azonban eleg nagy gond van. Bar lehet az mindig is silany volt, csak korabban kevesbe csopogott az info es igy joval inkabb a sajat tapasztalataira es gondolataira szorult az ember. Pl. az emlitett Lev Tolsztoj Haboru es Bekeje, iszonyat mennyisegu tudast igenyelt. Es megis... 1800-as evek kozepen, kikerult. Akkor, amikor nem volt internet, TV, radio es az informacio leginkabb leveleken keresztul tortent. Belegondolni is fura, hogy mikent tudott egy akkori ember ekkora tudast felhalmozni es ilyen zsenialisan irni.
Na de visszakanyarodva: Termeszetesen eleg sokat olvasok innen is onnan is, de mivel idesotva 3 eve nem voltunk otthon, csupan a csaladra tamaszkodva tudom, hogy veluk es kornyezetukben mi tortenik pontosan. Az alhirek, itt is, ott is jelen vannak es ezeket nehez kiertekelni. Szerencsere tudom, hogy a csaladban ki milyen politikai iranyba huz, igy tudom, hogy ki milyen szinten tol egyes nezeteket, ignoralva a masik oldalt.
Kanadarol sokat tudnek beszelni. Szinte minden maskent mukodik, mint otthon. Van ennek pozitiv es negativ oldala is, de ahogy egyre inkabb polarizalodik a vilag es a politikai oldalak egyre inkabb becimkezik egymast, fanatizalva es radikalizalva az embereket, annyira megy el a kedvem a a radikalizalodo allamoktol, amikbol sajnos ma egyre tobb van. Melyebben nem akarok ebbe belemenni.
A leglenyegesebb dolog, amiben egyetertunk, hogy a humanitarius segitsegnyujtas a legfontosabb a jelenlegi tortenetben. Sajnos tavolrol nem sok mindent tudok tenni, de a fentebbi poszt ad remenyt ra, hogy - alhirek es propaganda ide, vagy oda - sok ember es klub szive a helyen van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása