Allegri: "Küzdelmesen megnyert 1:0-ákkal érhetjük el a céljainkat"

allegri_massimiliano_mutogat_4.jpgA Juventus Álvaro Morata találatával aratott szűkös győzelmet a Torinóba látogató Spezia fölött, így teljesítette a kötelező feladatot, s begyűjtötte a három bajnoki pontot.

"Jól kezdtünk, de legalább két gólt kellett volna szereznünk az első félidőben. Ezt követően beállt egy kis fáradtság, ami előfordul, ha ennyi játékos hiányzik, s nincs lehetőség rotációra. Ha el akarjuk érni a céljainkat, szenvedéssel kell végigjátszani ezeket a mérkőzéseket, s az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot. Fel kell készülnünk a Sampdoria, majd a Villarreal ellen, s a lehető legjobb módon kell folytatnunk ezt a ciklust." - értékelte csapata teljesítményét Massimiliano Allegri a mérkőzés lefújását követően.

"Soha sem láttam olyan csapatot, amely minden mérkőzését könnyedén megnyerte. Ilyen teljesítményekkel, küzdelmesen megnyert 1:0-ákkal lehet eljutni a Bajnokok Ligájába és az összes célunkhoz. Az emberek gyorsan felejtenek a futballban, de az öt évem alatt rengeteg 1:0-ás eredményünk volt, mikor az utolsó húsz percet a saját félpályánkon töltöttük. A legfontosabb, hogy ezekben a pillanatokban ne adjunk el semmit.

A második félidőben a Spezia nagyobb nyomást gyakorolt előre, engedtünk nekik néhány helyzetet, s Szczęsnynek volt egy jó védése, de nekünk is volt jó pár kedvező helyzetünk. Teljességgel természetes, hogy pillanatnyilag egy kissé fáradtak vagyunk.

A sérüléséből lábadozó Paulo Dybala állapota még nem tette lehetővé, hogy az argentin visszatérjen a pályára.

"Csalódást jelentett, Paulónak be kellett fejeznie az edzést, így nem volt bevethető. Szerencsére semmi komoly, úgyhogy remélem, hogy ha a Sampdoria ellen nem is, de a Villarreal ellen már visszatérhet."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7717773752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2022.03.06. 20:53:46

Amíg a BL-helyezés a cél, ezek a küzdelmes 1-0-ák érnek is valamit. De... Áh, mindegy.

2022.03.06. 20:55:22

@venember83: A győzelem az egyetlen dolog, ami számít, nem? :)

venember83 2022.03.06. 21:03:01

@Pjanista: jajj, persze, majd elfelejtettem. Ilyenkor mindenképpen. Máskor meg az egy pontok döntenek bajnoki címről vagy éppen BL-indulásról. Igen, tudom, megyek vissza a barlangomba.

Gaben Smith 2022.03.06. 21:50:46

Nem szoktam vedeni Allegrit ,de most megis a vedelmere kelek.a egy olyan elso felidot lathattunk ahol a csapat iranyithatta a meccset,labdat birtokolhatott a Spezia atadta a helyet nekunk. Borzalmasan nezett ki a csapat nincs kreativitas egy ket kiveteltol eltekintve igy nem lehet meccset dominalni. Rabiot es Arthur ugyan onmagukhoz kepest mar nem lognak ki lefele de ket olyan profilu jatekosrol van szo akik nem illenek top csapat kezdojebe. Arthur pl oke h labdabiztos,alig lehet elvenni tole de gyakorlatilag mint egy ping-pong bemelegitesnel oda-vissza passzolgat O nem fog fazont szabni a tamadasepitesnek, Rabiot pedig lehet fizikalisan eros de egyszeruen nincs az egatta vilagon semmi kp skillje. Pontatlan,nem allando a jelenlete neha jatekba avatkozik , nem labdaugyes nincsenek meglatasai egyedul a fizikai ereje van. Loca vegre fentebb jatszott nekem tetszett is de O magaba keves. Cuad cuki fiu ,de mar botzaszto nezni a totyogast amit muvel ugyan technikas jatekos de megis neha az az erzese az embernek hogy a sajat lababan elbukik. Pellegrini szegeny babapuha felloki az elso tavaszi szello tokot kellene novesztenie. Nagyjabol ezeknek az embereknek kellett volna ma fazont szabni ,de nem tudtak. Szar a keret tenyleg en is beismerem. Muszaj igazolni kozepre nem hiszem , hogy a Zakaria sokat fog valtoztatni majd ezen de majd ha nagyobb a minta okosabbak leszunk. Egyenlore szenvedjuk vegig ezt a szezont ami tetszik az h stabilak vagyunk es visszatert az az erzete az embernek hogy nagyon keves golt kapunk es valszeg eggyel tobbet bekotrunk. Ez Pirlonal es Sarrinal sem volt meg. Viszont jelenleg minden meccs a foci mint jatek megcsufolasa. Egyebkent Beppe elkuldese es Ronaldo igazolasa utan Sarrit tartom a legnagyobb mellefogasnak. Egyszeruen annyira szetverte azt amit Allegri felepitett , hogy felelmetes. Persze ha nincs a covid talan jobban lehetett volna potolni de ez jutott nincs mese . Egy valamibe biztos vagyok a sarga tengeralattjaro elsullyeszt minket a bl-ben. A bajnoksagban pedig akar masodikak is lehetunk.

FeriGjuve 2022.03.06. 23:49:42

"Az emberek gyorsan felejtenek a futballban, de az öt évem alatt rengeteg 1:0-ás eredményünk volt, mikor az utolsó húsz percet a saját félpályánkon töltöttük. "
Hát én nem felejtettem el,pontosan emlékszem,hogy akkor is játszottunk ugyanilyen idegesítően jellegtelen fos módon!!!De akkor a húsz perc előtt legalább volt 70 perc jó játék!!!
A különbség-és a baj-hogy mára ez az arány megfordult,kedves vigyori faszkalap!!!

Bruce57 2022.03.07. 06:20:32

A vigyori kopasz felejt hamar, pont ezért lett elküldve.

MarcoT 2022.03.07. 08:28:38

@Gaben Smith: Teljesen egyetértek. A tökmag brazilt és a nagy orrú, hosszú hajú franciát pedig remélem ősztől már nem látjuk zebra csikos mezben.

majerjohny 2022.03.07. 08:40:04

Szánalmasan gyenge játékot láttam a magam részéről a tegnapi napon. Rabiot értékelhetetlen gyenge játékot produkál folyamatosan, lassú, körülményes nincs játékban, nem lát. ÉS mindezek mellett soha nem lesz képes megdögleni a pályán a csapatért.
Arthur kizárólag biztonsági megoldásokat választ, soha nem fordul a kapu felé. Mindkettőről ordít, hogy nem idevalók.
Illetve az a totyogás töketlenkedés amit produkált az egész brigád a meccs 80 %-a alatt, az egyszerűen vérlázító. A Spezia minden támadásában embertől emberig haladt, szinte minden passzuk társat ért és valahogy befejezték a támadást. Nekünk alig volt épkézláb támadásunk, a hibából adódó gólon és Morata visító ziccerén kívül. Könyörgöm ez a Spezia volt!!!!!
Vajon ezt nem látja Allegri?!

Lanzafame 2022.03.07. 10:59:18

@majerjohny: @FeriGjuve: Ezzel a kerettel, amit ráadásul sérülések is sújtanak, kb. ez a maximum most.

Teljesen irreális ilyen gyenge és évekig koncepció nélkül összekukázott játékosokkal támadófocit játszani, feltolni a védelmünket, dominálni. Olyanokkal, akik rettegnek a labdától és az előrepasszoktól. Látjuk, hogy ha néha meg is próbáljuk, nem megy, rögtön átrohannak rajtunk. Eleve, Allegri (és a Juve) alapfelfogása sem volt soha ilyen. Amiben reménykedhetünk, hogy a következő 2-3 mercato során kirugdossák a gyenge, alkalmatlan játékosokat (Arthur, Berna, Kean, Rabiot, Dybala stb.) és hozunk néhány potens, éhes, lehetőleg fiatal játékost, akikre lehet építeni. Ez a munka úgy tűnik, már elkezdődött (Chiesa, Loca, Vlaho, remélhetőleg Zakaria)

Addig maradnak ezek a szenvedős, undorító döntetlenek és 1-0-ás győzelmek.

ZED! 2022.03.07. 11:01:51

@venember83: Megmondom őszintén, hogy ezelőtt sokkal jobban vártam a meccseinket, de ez valahogy Elmúlni látszik sajnos, nem tudom megítélni, hogy valóban a játékosok szarnak bele, vagy a sokak által nagyra tartott Allegri az oka, remélem nyáron nagytakarítás lesz, és elindul végre valami, amit újra örömmel néz az ember, amit futballnak neveznek!

venember83 2022.03.07. 11:22:48

@Lanzafame: legyen igazad, teljes szívemből kívánom!

FeriGjuve 2022.03.07. 11:34:25

@ZED!: Sokszor téma az,hogy mennyire mérvadó az edző személye egy csapat teljesítményét tekintve.

Én erre csak két szót mondok:

Xavi,Barca.

Meg lehet nézni milyen játékot játszanak,mekkorát fejlődtek kb két hónap alatt.
Milyen kerettel,mennyi pènzzel,valójában hatalmas sztárigazolások nélkül.

Amíg mi két éve csak vergődünk.

Pavel1988 2022.03.07. 12:10:52

Lehet szidni Allegrit, megértem az indulatokat de be kell fejezni, hogy a 4-5 évvel ezelőtti Juvéból indulunk ki és a Barcás hasonlat sem túl találó(akkor is ha értem miért dobtátok be).
Aki valóban nézi a meccseket az érti, hogy ez a keret nem alkalmas arra, hogy tábort verjen az ellenfél 16-osa előtt és így domináljon egy mérkőzésen keresztül.
Igen, még egy Spezia ellen sem. A Lazio random eredményein lehet látni mi van akkor ha egy edző egy gyenge keretet akar domináns futballra nevelni. Labdavesztés, átrohannak a középpályán és ebből egyszer 0-4 máskor 4-0 tud kijönni.

A dominancia akkor valósulhat majd meg ha eltűnnek a keretből azok a játékosok akik alkalmatlanok biztos labdajáratásra(Mckennie, Rabiot, Kean, DS, Rugani) és olyanok jönnek a helyükre akik beleteszik a labda nélküli mozgásokat a játékba azon kívül, hogy látnak a pályán és képesek jó döntéseket hozni nyomás alatt.

Allegri nagyon jó abban, hogy az adott kerethez szabja a játékot. Nekem is felerősödnek az érzelmek amikor olvasom a nyilatkozatait de az eredmények és a javuló tendencia őt igazolja. Egy keret erősségét nem lehet csak érték alapján mérni, meg kell nézni az összetételét. A 3 legjobb csapatnak baromi erős középpályája van, ezzel rengeteg hiányosságot lehet kompenzálni, fordítva viszont sajnos nem igaz.

ZED! 2022.03.07. 12:54:27

@Pavel1988: Sajnos nem értek egyet a véleményedet, nézzük a másodedző idei szereplését, ha jól emlékszem két meccs, összesen 8 gól?..

west30 2022.03.07. 14:08:32

@ZED!: Szerinted a masodedzoneki ki a felettese?

Juvino 2022.03.07. 14:41:56

@Pavel1988: sztem Allegri nem a kerethez szabja a jatekot,hanem erre a keretre erolteti ra az ö jatekat. Es ebben alap problema,h nincs meg az a jatekos keret(foleg kp),h dominansak tudjunk lenni. Raadasul eros eredmeny kenyszer alatt van,igy meg amnyi kockazatot sem vallal,m regebben. Mas edzovel es stilussal ez a keret is tudna latvanyosabban jatszani. Igy vszinu az uj igazolasok az ő jatekahoz illo jatekosok lesznek majd.

JeetTrader 2022.03.07. 14:58:29

@FeriGjuve: ez igaz, csak Allegri nem Xavi. Nem tud úgy gondolkodni mint ő. Ugyebár az lenne a fair összehasonlítás, ha ő is megkapná a Juvét ugyanannyi időre és megnéznénk kivel jobb a Juve.

Lényeges kérdés az edző, de szerintem elég aszimmetrikus. Képes többet ártani mint javítani. Egy-egy maghatározó játékos jobban a hasznára tud lenni a csapatnak mint az edző.

Nem mondom h rossz szériánk van, csak egyszerűen felvágom az ereimet a meccseket nézve. Ugyanakkor minden egyes meccset új várok, hogy "na majd most jó meccset játszunk!".

Pavel1988 2022.03.07. 15:01:39

@ZED!: Erre a kommentre nehéz reagálni, sajnos annyira homály amit írsz.
Azon kívül amit west30 kollega leírt, a Roma elleni meccsen 1.25-ös xg-t focizott össze a csapat, az évtized mákja, hogy megnyertük azt a meccset.
A Samp meg konkrétan edző nélkül állt ki arra a coppa italia meccsre B kerettel, konkrétan ki akartak esni.

@Juvino: Alapvetően Allegri az olasz edzők mintapéldánya, így helytálló amit írsz, mindig is védekezésre alapuló játékból fog kiindulni. De ennyire azért nem egyszerű a helyzet, védekezésen alapuló focin belül is vannak még változók, én erre gondoltam amikor azt írtam, hogy a játékos profilokhoz szabja a taktikát.
A 4 évvel ezelőtti Juvéval tudott egy labdabirtoklásra épülő fizikális játékot játszatni amiben főleg rögzített helyzetekből és beadásokból jöttek a gólok.

A mostani Juvéval ezt nem tudja megcsinálni, mert labdatartásra képtelen a középpálya és rengeteg gólt kapna a csapat labdavesztés után. Így sajnos pontrúgásokat sem igazán tudnak kiharcolni(mivel nincsenek a kapu előtt), illetve szögletből is jóval kevesebb lesz. Ebből kifolyólag marad a teljesen alap, miszerint átengedi a labdát az ellenfélnek, beáll védekezni és egyéni villanásokból vagy az ellenfél hibáit kihasználva próbál gólokat szerezni.
Amolyan ping-pong effektus, játszik egy alap játékot amiben kicsi a nagy hiba lehetősége és azt feltételezi, hogy majd az ellenfél elköveti.

Rocky80 2022.03.07. 15:03:22

@ZED!: szerintem is pont véletlen hogy akkor jött ki a lépés.

Én amúgy eddig is körömszakadtamig védtem Allegrit és valószínű hogy így is marad. Legalább már stabilak vagyunk és az eredmények is jönnek (egy pár fájó döntetlentől eltekintve).

Ami viszont nyilván nem tetszik:

- rettegni kell egy Juventusnak az 1-0-k miatt! Ez baromira nem helyénvaló!;
- a játék képe és az állandó hatrapasszok;
- egy jópár játékos minősége és hozzáállása...

Sajnos el kell hogy fogadjuk, hogy támadó szellemű játékosok nélkül nem fogunk attraktív focit játszani, jelenleg a szegény ember vízzel főz... Ráadásul a sok sérült is megnehezíti a munkát.

Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy lesz-e szebb játék, ha valóban megkapja Allegri akiket kér. Nagyon remélem hogy igen, és ez is feltétel volt amikor visszatért. :-) De ha esetleg nem, és "csak" eredmények lesznek; az is ezerszer több mint az eddigi kóválygás. De igazatok van, én is szeretnék szép játékot is látni. :-)

@venember83: gyere elő, nagy szükségünk van rád! Ja, és ne legyél telhetetlen! :D :-) Csak fokozatosan! (Ugyanitt: remélem, Berna hosszabbít... :-/. )

ZED! 2022.03.07. 15:23:10

@Pavel1988: Csak annyit, hogy értem amit írok, de nem lehet ennyi dolog véletlen...

FeriGjuve 2022.03.07. 15:40:22

@Pavel1988: Hagyjuk már ezt!
A Barca kerete mire volt alkalmas papíron,amikor ránéztünk a névsorra?
A nagy többségéről sosem hallottam.
Fiatal játékosok.
Ehez képest a Juvénál sokkal rutinosabb és taktikailag is érettebb játékosok vannak,mèg Rabiot-ról és Arthurról is elmondható ez.
Olyat kell kérni a játékosoktól,amire képesek.
Amire nem,azt nem fogjákt tudni megcsinálni.
Allegri a kerethez szabja a játékot???
Melyikhez?
Mert ez minden,csak nem játék.
Pontosan azt látjuk a pályán,mintha senki sem tudná pontosan,hogy mi a feladata.Nem muszály domináns futballt játszani(aláírom,hogy erre alkalmatlan ez a kp)
De attól mèg lehetne valami olyat is kitalálni,ami működik.Pl. a kontrajátékunk,ami nagy ritkán mèg nyomokban működött.
De már az sem.Semmi.Nulla.
Lehet vèdeni Allegrit és kiállni mellette,én senkit nem hibáztatok ezért,viszont nálam már kifújt.
Megújulni képtelen,modern futballt nem tud hozni a Juventushoz.

FeriGjuve 2022.03.07. 15:46:14

@JeetTrader: Bennem már nincs meg ez az érzés sem.Még egy spezia ellen sem.
Mert látom meccsek óta,hogy nem működik a csapatjáték.
Volt egy kis mentális löket,amikor Valho megérkezett,de sajnos hamar kiment a szél a vitorlából.
Akkor úgy tűnhetett,mintha jobban játszanánk,de csak a hirtelen lelkesedés miatt volt.
Gyökeresen nem változott semmi.

FeriGjuve 2022.03.07. 15:53:59

@Pavel1988: Nagyjából erre játszunk,igen,ezt jól látod.
De csak a vak szerencsén múlt sokszor,hogy nem fáztunk rá.
Egy komolyabb csapat szèt fog zilálni minket.
Nagyon csalóka ez az említett "javuló széria"
Kis balszerencsével ez sokkal keserűbb lenne.

Pavel1988 2022.03.07. 16:20:46

@FeriGjuve: Láthatóan nem leszünk közös nevezőn, nem is feltétlenül baj.
A Barca fiataljairól annyit, hogy már kölyök korukban azt a játékot verik beléjük amit most Xavi keze alatt látsz.
Ebben szocializálódtak, így sokkal könnyebb őket beilleszteni és csapatot faragni belőlük. A Juvénál nincs ilyen utánpótlás rendszer, kész játékosokat vásárol a klub és a sok korábbi váltás miatt káosz van a keret összetételét illetően.

Nem annyira a játékosok ismertségéből/piaci értékéből kell ítélni ebben az esetben, hanem az számít mennyire passzolnak össze a profilok.
Rabiot diszfunkcionális, poszt nélküli játékos, vele Xavi és Guardiola sem tudna mihez kezdeni. Van még 4-5 ilyen a keretben, had ne soroljam újra.
A kontrajátékhoz is kellenek a pontos passzok és gyors játékosok, ez addig egész jól ment amúgy ameddig volt egy Chiesa a csapatban, Ő hozta ehhez a lendületet. Már csak Cuadrado maradt aki gyorsaságot hozhat, Ő meg csapágyasra van járatva és így elveszti a sebességét. De ha éppen jól elfut és beadja akkor Morata nem találja el a labdát.
A pontos passzokat Dybala oszthatná ki, de Ő sincs.
Moratában van még sebesség, de az utolsó passzokat rendre elrontja és befejezni sem tud.
Vlahovic meg nagyon kevés ideig tudja fenntartani a sebességét, akkor érvényesül ha véletlen hibázik az ellenfél védelme.

Az egyetlen reményem a szezon hátralevő részére, hogy Dybala nem lesz sérült és jól játszik még ebben az évben, Locatellit végre feljebb tolja Allegri és Morata jobbik formáját látjuk.

Az pedig nem is kétség, hogy ezt könnyedén szétszedi egy erős csapat, viszont ez aligha varrható Allegri nyakába. Borzasztóan nehéz dolga van és pontosan tudja, hogy pár nagy zakóba könnyen belebukhat, így nem is mer kockáztatni.
Itt teszem fel a régóta dédelgetett kérdésemet:
Vajon kirúgták volna Pirlót ha nem kap ki 3-0-ra a Milan ellen és nincs a Benevento elleni hazai vereség?

Jozeph Pelikahn 2022.03.07. 17:03:41

Végülis, ha mostantól minden meccset 1:0-ra megnyerünk, akkor garantált az olasz bajnoki, az olasz kupa és a BL győzelem.

babo0410 2022.03.07. 22:10:13

Allegri te teljesen meghibbantál. Jövőre remélem nem leszel már itt. Imádtam, védtem legutóbb, de mikor szó volt róla, hogy visszajön, éreztem, hogy nem jó újramelegíteni a töltött káposztát. Nagyon nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása