Capello: „Vlahović mellett Dybala és Morata is jobb lesz”

capello_fabio_mikrofonnal_figyelmesen_hallgat.jpgFabio Capello a minap ismét nyilatkozott a Juventus erősítéseiről, s ezúttal a Tuttosport munkatársának kiváltképpen Dušan Vlahovićról beszélt, akit ő a Juventus egykori meghatározó egyéniségéhez, Zlatan Ibrahimovićhoz hasonlított.

„Dušan Vlahović engem a fiatal Zlatan Ibrahimovićra emlékeztet. Mit tanácsolnék neki? Ugyanazt, amit anno Zlatannak mondtam. Megvan a fizikai ereje, a sebessége és az ösztöne, de keményen kell dolgoznia a technikai jellemzőkön, ahol nagy potenciállal rendelkezik még. Pontosan ezt tette Zlatan.

Örülök, hogy Dušan Vlahović végül Olaszországban maradt. Mindig rossz érzés kap el, amikor a bajnokság legjobbjait külföldre viszik. Egykor az összes bajnok nálunk fubtallozott. Most arra kell koncentrálnunk, hogy a ligánkban fontos bajnokok futballozzanak, és Dušan Vlahović egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik.

Hogy meglepett-e a maradása? Igazából az lepett meg, milyen intelligensen és hozzáértően cselekedett a Juventus vezetősége az egész művelet alatt. Minimális költségvetésről beszéltünk, aztán nem sokkal később sikerült leigazolni Dušan Vlahovićot.

Érdemes-e a Morata - Vlahović - Dybala hármasban bíznia a mesternek? Igen, mivel Morata támogatja a csatársort, és Dybala bizonyította, hogy képes megfelelő hozzáállással futballozni. Ha mindketten képesek ezt fenntartani, akkor ez a csatárhármas bármilyen csapat ellen bevethető. Alapvető fontosságú, hogy ez a hármas kellően önfeláldozó legyen egymással szemben.

A véleményem Dybaláról? Nos, soha nem tartoztam a dybalisták közé, mivel olyan futballista volt, aki csak labdával a lábán játszott. Ha nem volt nála a labda, nemigen törte magát. Mindazonáltal az Atalanta ellen valami mást láttam, igazi vezér volt, és remélem, hogy így folytatja a pályafutását.

Vlahović hatása a Juventusra? Igen, megváltoztatta a Juventust, mivel a csapatból hiányzott egy ilyen játékos. Amikor csak birtokolták a labdát, keresték a mélyebbre húzódó játékost, de nemigen találtak elöl senkit. Még Ronaldo idejében is, amikor keresték őt, ő nem volt középen. Véleményem szerint Vlahović révén Dybala és Morata is jobban fog teljesíteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr517592842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.02.17. 17:21:55

"Még Ronaldo idejében is, amikor keresték őt, ő nem volt középen. " - ez eleg nagy problema is volt, mert nem volt egy igazi centerunk. Remelem Vlaho-val ez valoban megvaltozik.

Az oreg Capello meg mindig eleg jol latja a dolgokat. Regi vagasu fazon, igy az mostani generaciot mar valoszinu nem tudna olyan jol motivalni, mint mondjuk azt tette a 2005/6-os Juve-nal.

steven.h 2022.02.17. 21:08:14

@Shyr Kahn: Tök őszinte leszek, én azt a csapatot nagyon nem szerettem. Borzalmas volt, hiába voltunk tele sztárokkal.

JuveMI 2022.02.17. 21:48:20

@steven.h: Ja... szerintem is egy zsoldoshadsereg volt. Viszont a kizárás után tisztán kirajzolódott, hogy kik is az igazi Juve-legendák!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása