Allegri: „Folyamatosan fejlődnünk kell”

allegri_massimiliano_bajnoki_sajtotajekoztato_allianz_melegitoben.jpgMassimiliano Allegri a mai napon az Atalanta elleni meccsel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.

„Egy vetélytárssal csapunk össze a negyedik helyért, a meccs fontos, de nem sorsdöntő. Jó meccsre számítok.

Az Atalanta az évek során bizonyította, hogy nem érdemtelenül harcol a legjobb négy hely egyikéért, s az Olasz Kupában elszenvedett vereség után düh is munkálkodik majd bennük. Komoly teljesítményre lesz szükségünk.

Nem tudom, hogy a csütörtökön pályára lépők milyan állapotban vannak, mivel két kemény meccsen vagyunk túl. Dušan Vlahović és Denis Zakaria érkezését követően nem spóroltunk az energiánkkal és a lelkesedésünkkel, ki kell értékelnünk a srácokat az edzést követően.

Én nyugodt vagyok, mert a cserék csütörtökön is sokat hozzátettek a teljesítményünkhöz, s ennek így kell lennie a szezon végén. Mindig jónak kell lennünk, akkor is, ha éppen a meccs derekán lépünk pályára.

Mindig kötelezően javulnunk kell. A választásaink és a passzpontosság tekintetében. A Sassuolo ellen különleges meccs volt, a vezetés megszerzése után mintha kivonultunk volna a meccsből. Amíg futballozunk, mindenkinek megvan a lehetősége és a kötelessége a javulásra.

A futballban kiegyensúlyozottságra van szükség. Jó időszakon vagyunk túl, de nem az elmúlt napokban kezdődött ez, hanem tíz-tizenkét meccsel ezelőtt. Az egyéni momentumoknak mindig a mi javunkra kell billenteniük a mérleg nyelvét, koncentrálnunk kell a feladatunkra, s nem gondolkodhatunk a jövőn.

Bejutottunk az Olasz Kupa elődöntőjébe, most pedig a bajnokság kérdésével kell foglalkoznunk meccsről meccsre, és minél előrébb tartunk a szezonban, annál nehezebb nyerni, mert annál fontosabbak a pontok. Akkor kell jónak lenni, amikor sorsdöntő labdákról van szó az adott meccsen.

Dušan Vlahović érkezése révén olyan játékossal gazdagodott a keret, aki hiánycikk volt. Mindannyian eltérő lelkesedéssel dolgozunk, de megismétlem, még ha unalmas is, még nem értünk el semmit, a Juventus számára az a természetes, ha nyerjük a meccseket.

A csatárhármas bevethető vagy sem meccstől függően. Függ a három játékos állapotától is. De Moise Kean is visszatért, és jól teljesít, valamint Federico Bernardeschi nem fog szerepelni, de hétfőtől a csapat szolgálatára fog állni.

Két vereség és két győzelem után nyernünk kell… De nem kell elmondanom, milyen kiváló munkát végzett Gian Piero Gasperini az elmúlt években. Mindig kihozta a legjobbat a játékosaiból és a csapatból, szóval ezért elismerés illeti.

Denis Zakaria tudja, miről szól a futball. Jól beilleszkedett, mivel olyan csapatot talált, amelyik készen állt a fogadására.

Háromnaponta meccset játszunk, ahogy halad előre a szezon, úgy nyílik egyre több játéklehetőség mindenki előtt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7417437124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2022.02.12. 16:27:50

Én itt most fanatizálnék! Ez igenis sorsdöntő meccs lehet! Ha a saját kezünkbe akarjuk venni a sorsunkat akkor még kell verni az egy meccsel kevesebbet játszott Atalantat!

Lehet itt nyugtatni de most igenis meg kell lovagolni azt a momentumot amit elkaptunk most!

FORZA JUVE!!!

venember83 2022.02.12. 16:41:32

@JeetTrader: calma, calma! Maxi a taktika, az intelligens és higgadt játék nagymestere. Nem egy Simeone/Conte.

JeetTrader 2022.02.12. 19:12:09

@venember83: nekem mindegy csak légyen meg a BL hely :))

venember83 2022.02.15. 05:27:18

"Háromnaponta meccset játszunk, ahogy halad előre a szezon, úgy nyílik egyre több játéklehetőség mindenki előtt."

Hat meccse van a Juventusnak februárban.
Feb 6. - Verona
Feb. 10 - Sassuolo
Feb. 13 - Atalanta
Feb. 18 - Torino
Feb. 22 - Villareal
Feb. 27 - Empoli.

Márciusban egyelőre 5 meccs, áprilisban egyelőre 5 meccs, májusban egyelőre 4 meccs.

Nem lehet kifejezni, mennyire utálom ezt a "háromnaponta meccs" dumát Maxitól, miközben rohadtul szó nincs erről a legtöbb esetben, bár persze olykor előfordul, de azért a Serie A menetrendje messze nem a Premier League terhelését adja.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása