Balice: „Vlahović leigazolása Elkann és Agnelli döntése volt”

vlahovic_dusan_sajtotajekoztaton_feher_adidas_melegitoben.jpgNicola Balice, a Calciomercato.com, a Corriere Torino és a Corriere dello Sport munkatársa nemrégiben nyilatkozott a Juventus helyzetéről, s természetesen kitért Paulo Dybala szerződéshosszabbításának a lehetőségére, illetve a minap lezárult téli mercatóra.

„Igen, valós célpont volt Pierre-Emerick Aubameyang és Anthony Martial, velük kapcsolatban folytak beszélgetések, illetve voltak kapcsolatfelvételek, mivel a Juventus akart valakit fél évre. Amikor viszont Andrea Agnelli és John Elkann úgy döntött, hogy kivárásolják Dušan Vlahovićot, minden egyéb célpontot elengedte a klub. De ez új döntés volt, az eredeti tervtől eltérő megoldás. A B tervet Gianluca Scamacca jelentette, akit a jövőre tervezve akart a Juventus megszerezni.

Aaron Ramsey későn távozott, mivel visszautasított minden megkeresést második és harmadik vonalbeli PL-kluboktól, ennek pedig motivációs okai voltak. Aaron Ramsey továbbra is top játékosnak képzeli magát, és címekért akar küzdeni. A Juventus megpróbálta őt júniusban, júliusban és augusztusban is eladni, de ő nemet mondott a Burnley, a Crystal Palace, az Aston Villa, a Wolverhampton Wanderers és egyéb klubok ajánlataira. A Juventus számára ez gondot jelentett, mert ha sikerül elpasszolni a walesi válogatottat augusztusban, érkezhetett volna egy másik középpályás, például Axel Witsel.

A szezon további részében pedig komoly gond merült fel Aaron Ramsey és Massimiliano Allegri közötti, mivel a mester a walesit registaként akarta játszatni, abban a szerepkörben, mint Pjanićot, Arthurt vagy Locatellit. Aaron Ramsey viszont ezt elutasította. Ezért a fizetését is figyelembe véve, nem volt hely számára a Juventusnál. A klub számára Aaron Ramsey a projekten kívül rekedt játékos, csapaton kívüli, mindenen kívüli futballista. Aaron Ramsey a Premier League-be akart visszatérni, de az egyik top csapathoz. Számára a tökéletes megoldás az Arsenalhoz való visszatérés lett volna.

Közel volt a Juventus Nahitan Nández megszerzéséhez, de közben távol is egyben. A felek közötti távolságot az átigazolás típusa adta, a Cagliari kivásárlási kötelezettséget akart, míg a Juve ezt elutasította, és csak opcióba egyezett volna bele. A játékos is a kivásárlási kötelezettséget akarta, mivel nem akart a Cagliarihoz visszatérni a szezon végén. Valamint a végső ár tekintetében is volt különbség, mivel eladás esetén a Cagliari a vételár egy részét el kellett volna utalnia a Boca Juniorsnak. Nández a több ötlet egyike volt, de csak a Juventus feltételeinek a teljesülése esetén, és vasárnap a vezetőség megértette, hogy a körülmények nem voltak megfelelőek számukra.

Az egyik ok az ügylet meghiúsulására, hogy a Juventus nyárig akart volna egy középpályást. Most eljött az idő, hogy gondolkodjon a vezetőség azon, ki a megfelelő futballista a középpálya nyári megerősítésére. Van pár név a listán, így például Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Youri Tielemans (Leicester) és Sergej Milinković-Savić (Lazio), de ő nagyon nehezen megszerezhető futballista.

Szerintem a nyárra egy nagynevű középpályás megszerzése a cél, de ez két feltételen múlik. Az egyik Paulo Dybala szerződéshosszabbítása, mert ha ő távozik, akkor a Juventusnak vásárolnia kell egy komoly futballistát az ő helyettesítésére. A másik feltétel pedig Matthijs de Ligt helyzete. Ha távozik de Ligt, akkor két hátvédet kell vásárolni, egy nem elég. A Juventus azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő egy vagy két játékost Matthijs de Ligt és/vagy Paulo Dybala helyettesítésére.

Szerintem Paulo Dybala meg fogja újítani a szerződését, de azon is múlik mindez, milyen ajánlatot akar a Juventus megerősíteni vagy módosítani, mivel a játékos októberben már rábólintott a 8+2 millió eurós ajánlatra. Ha a Juventus ezt módosítja, és 8 millió alatti összeget ajánl, ez gond lesz. Szerintem a Juve ajánlata alacsonyabb lesz, főleg ami az ügynöki sikerdíjat illeti. Látnunk kell, hogy mi is az adott helyzet, de nem egyszerű megoldást találni. Szerintem a Juventus és Paulo Dybala számára az a legjobb, ha együtt tudják folytatni.

A Juventus figyeli Nicolò Zaniolót és Giacomo Raspadorit, persze. Nicolò Zaniolo számára a Juventus első számú opció már két éve, amikor a klub felvette a kapcsolatot az ügynökeivel és a családjával. Továbbá a játékos a Juventusnak szurkol gyerekkora óta, de számos tényezőt ki kell elemezni. Sok sérülése volt az elmúlt években, és szerződése a Romához köti. Előbb velük kell egyeztetnie, de Nicolò Zaniolo a Juventus célpontja, ezt kijelenthetem.

Giacomo Raspadori is a listán van, de a Sassuolo jelenleg túl magas árat szab meg az elengedésére, és a fiatal csatár nem jelent elsődleges opciót. Szerintem Paulo Dybala távozása esetén a Juventusnak egy top játékosra van szüksége az argentin helyettesítésére.”

A Juventus megvásárolta Federico Gattit is a múlt héten, de van valami kapcsolat Gleiton Bremer iránti érdeklődés és a Frosinone védőjének a kivásárlása között?

„Nem tudom, sokan ezt gondolják. Viszont szerintem Federico Gatti átigazolása után nehezebb megszerezni Gleiton Bremert. Ő a Juventus célpontja jelenleg, de felmerül a Milan és egyéb klubok neve is, méghozzá a Premier League-ből. A legnagyobb favorit viszont az Inter, ha sikerül Stefan de Vrij értékesítése, akkor Gleiton Bremer az első számú célpont. Az Inter van a legjobb helyzetben. A Juventus új védőt keres, és Gleiton Bremer is a nevek egyike.

Sven Botmant is figyeli a Juventus, de vele kapcsolatban a Milan a legesélyesebb befutó, és a Premier League-ből is több klub érdeklődik iránta. A Premier League pénze gondot jelent a világ összes többi klubjának. A Juventus is több olyan futballista szerződtetésén gondolkodik, akik nyáron szabadon igazolhatók, így Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Alessio Romagnoli, Niklas Süle, mindegyik játékos egy-egy ötlet a Juventus számára.

Ha Matthijs de Ligt Torinóban marad, csak egy védő kell, távozása esetén viszont két középhátvédet kell igazoljon a Juve, és egyikük komoly név kell legyen, a kezdőcsapatba való. Matthijs de Ligt iránt élénken érdeklődik a Chelsea, még a Barcelonánál is jobban. A Chelsea teljes védősora cserére szorul. Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, César Azpilicueta el fogja hagyni a Chelsea-t, Thiago Silva pedig hamarosan 38 éves lesz. Így a Chelsea teljes átalakításban gondolkodik, és Matthijs de Ligt az első számú célpont. Ha pedig a Chelsea akar egy játékost, gyakran meg is szerzi az adott játékost.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5217151512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuveTomi15 2022.02.04. 09:43:19

Szenzációs, köszi a cikket srácok, jó sok munka van benne!

cd1 2022.02.04. 09:45:20

Igen ez komoly kis cikk volt. Logikus lepesek egyebkent.

Lanzafame 2022.02.04. 10:39:10

Ha nyáron elhozzuk De Jongot, Zaniolót és a Rüdiger-Christensen duóból minimum egyet, plusz Dybala távozik, én megígérem, meztelenül fogok táncolni és helikopterezni a Deák tér közepén, a járókelők nagy bánatára!

giorgio007 2022.02.04. 10:44:43

Ismét megtudtuk, hogy ez a Bolton gyerek egy igazi gyökér :D

Andris Farkas 2022.02.04. 10:49:02

Mozgalmas lesz a nyári mercato az biztos

Rikster91 2022.02.04. 10:50:08

Huuuu de király volt ez a cikk, még sok ilyet kérünk. Csak ezek az emberek meg szólaljanak meg, hogy legyen mit fordítani...:D
Respect!!

Attilio79 2022.02.04. 11:13:32

Na, ez valami! Komoly célok és végre nevesített játékosokról van szó, ez tetszik.
Zaniolot akkor is el kellene hozni, ha csak padra jönne!
A hátvéd kérdés is egyértelmű, ha dL-t viszik minimum 125-ért, akkor adni kell, nekünk ennyit nem ér. A Venezia, Salernitana stb. meccsekre Rugani vagy Gatti is jó lehet, de a lejáró szerződésű Romagnoli is...

JeetTrader 2022.02.04. 11:30:30

Ejjha, micsoda kilátások! Zaniolo már csak azért is jó lenne mert Juve drukker, de valóban probléma a sérülékenysége. Viszont ha már mind két lábában elszakadt a keresztszalag, akkor egy következő szakadás sztem már a kerrierje végét is jelentheti...

Mondjuknem volna baj olyan játékosokkal feltöltődni akik Juve drukkerek is. Úgy egészen más a várható mentalitás, többek oldaláról, ami többet kihozhatna a csapatból mint az egyének összege!

Ezeket a cikkeket olvasva, egy ilyen téli mercatóval a hátunk mögött, még akkor sem lennék elkeseredve ha de Ligt és/vagy Dyabal távozna. Végre egy nagyon előremutató tökös, hajtós és odaadó új Juve épülhetne...és ki tudja, esetleg visszakerülhetnénk Európa csúcsára is....tipikus szentimentalizmus a részemről :D:D

Marvin88 2022.02.04. 18:30:29

@JeetTrader: Zaniolo abban a csapatban játszik per pillanat, amelyik minden második meccsét az Olimpicóban játsza, ott, ahol neki kétszer szakadt a szalagja, Demiralnak és Chiesának csaak egyszer, egyelőre. Életveszély az a gyep, nem tudom, mit csinálnak vele. Nálunk ez szerencsés esetben évi két meccsre redukálódna.

steven.h 2022.02.04. 19:49:14

@Marvin88: A legnagyobb gond valószínűleg, hogy ott minden héten játszanak meccset plusz egyéb kupameccseket, erre pedig valószínűleg nincs felkészítve ez az egyébként régi stadion.

FeriGjuve 2022.02.04. 21:20:17

@Lanzafame: Csak ne ilyen hidegben,mert akkor olyan lesz,mintha csak egy villanykapcsolót kapcsolgatnál fel-le. :)

Juvino 2022.02.04. 21:38:32

Ez informativ cikk, jo volt olvasni! Ha bevalnak az igazolasok es erosodunk veluk es ha raadaskent meg a jatekunk is javul, konnyebb lesz igazolni is, vonzobbak leszunk a jobb jatekosoknak is. Legalabb most felkavarodott az alloviz. Csak igy tovabb!

Shyr Kahn 2022.02.04. 22:18:45

Alaposan kiveseztek a lehetosegeket es a kozelmult torteneseit.

venember83 2022.02.05. 07:23:00

@Marvin88: mit csinálnak? Ott játszik két csapat, plusz csomó koncert pl. Nem ideális a helyzet. A Roma már jó ideje akar saját stadiont építeni, de a különféle olasz hatóságok folyamatosan hátráltatják az engedélyezési eljárásokat. Már sokadik tulaj jár ugyanabban a cipőben, rohadt vicc az egész.

venember83 2022.02.05. 10:58:51

Egyre több forrás szerint a Juve vezetősége jelentősen csökkentené az Olimpico borzalmas gyepszőnyege által kiváltott sérüléseket Zaniolo esetében. A vezetőség a bajnokság keretén belül 2 alkalomra csökkentené az Olimpico gyepszőnyegének való kitettséget a középpályás esetében. Nico Schira szerint ismét történt kapcsolatfelvétel a játékos ügynökei/családja és a Juve képviselői között egy esetleges nyári költözés kapcsán.

steven.h 2022.02.05. 11:08:08

@venember83: Lehet tudni mennyit keres most Zaniolo Rómában? Azért nem mindegy, mennyiért hazárdírozik a vezetőség.

alexGicamo 2022.02.05. 11:51:27

@JeetTrader: Én is szentimentális vagyok, úgyhogy osztom ! :-)
Köszönjük ezt a remek cikket ! És persze az egész szerkesztőcsapat munkájáért nagyon hálásak vagyunk bátorkodom kijelenteni ezt a szurkolótársaim nevében is !

Del Pybala 2022.02.05. 17:00:49

Ez a buta suttyo Zaniolo aztan rohadtul kell ide :D

juve28adam 2022.02.05. 17:12:34

@Del Pybala: Ha jól rémlik nála nem az első eset ez már.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása