Soulé: „Megtiszteltetés a Juventusnál futballozni”

soule_matias_juventus_1.jpgMatías Soulé a La Capital munkatársának nyilatkozott az elmúlt évéről, ami igencsak eseménydús volt a támadó számára, hiszen 2020 január tizedikétől a Juventus korosztályos csapataiban szerepel a játékos, s mostanában már szinte rendszeresen behívót kap a válogatottba.

„Az elmúlt hónapok eseményei őrületesek voltak. Elkezdtem az első csapattal edzeni a Juventusnál, aztán jött a bemutatkozásom, amiről már gyermekként is álmodtam. S még inkább egy olyan klubnál, mint a Juventus, amelyik a világ öt legjelentősebb klubjához tartozik. Majd érkezett a meghívó a válogatotthoz, és mindez teljesen hihetetlen volt.

Úgy érzem, nagyon jól fogadtak a felnőtt csapatnál. Nagyon más egy U23-as és egy Serie A csapatnál futballozni, de úgy érzem, egész jól alkalmazkodtam. Nagyon gyorsan beilleszkedtem, amikor Olaszországba érkeztem, ugyan nagyon különböző típusú futballt játsszanak ezek a csapatok.

Ha a csapattársakról van szó, Paulo Dybalát tudom kiemelni, ő minden tekintetben zseni, úgy a pályán, mint azon kívül, mellettem volt az első utazásokkor, illetve más alkalmakkor is segített. Valamint Rodrigo Bentancurt és Álvaro Moratát tudom kiemelni, ők is spanyolul beszélnek, sok időt töltöttünk együtt, és sokat segítettek a beilleszkedésben. Utazásokkor PlayStationön játszunk, és barátokként beszélgetünk.

Mivel Cristiano Ronaldo tökéletesen beszél spanyolul, egyik nap együtt ebédeltünk, és sokat beszélgettünk. Mindenki elhúzta már a csíkot, de ő maradt, illetve még két srác, egy spanyol s egy uruguayi. Velünk nevetett, emberi kapcsolatok tekintetében nincs semmi rendkívüli a viselkedésében. Nehezen hittük, hogy ilyen közvetlenek lehetünk vele, s ugyanez elmondható Paulo Dybaláról.”

Ezt követően a Juventushoz köthető élményeiről beszélt a 18 éves argentin támadó.

„Minden meglepett, a szervezettség, a klub szerkezete, minden teljesen más szintet képvisel, mint amit eddig láttam. Megtiszteltetés egy ilyen nagy klubnál futballozni. Remélem, hogy minél tovább maradhatok.

Az olaszt elég jól megtanultam, pár szó kivételével nagyon hasonlít a spanyol nyelvhez. Olykor azonban még mindig belezavarodok kicsit.”

A Salernitana elleni meccsen, november 30-án a pályán is bemutatkozhatott pár rövid perc alatt az argentin tehetség.

„Őrület volt. Sokáig nem játszottam, de próbáltam kiélvezni azt is, hogy a pályán melegíthetek a társakkal. Láttam Paulo Dybala tizenegyesét is közelről, kár, hogy nem sikerült értékesítenie.”

Az ígéretes játékost az argentin szövetségi kapitány is nagyra értékeli, hiszen már nem először kap meghívót a válogatottba.

„Az U23-as sportigazgató, Manna hívott fel. Elmondta, hogy még nincs megerősítve, de előfordulhat, hogy az argentin keret részét fogom képezni. Először azt hittem, hogy az U20-as csapatról van szó, akikkel akkoriban kezdtem az edzéseket. Ő is nagyon örült ennek a hírnek, aztán elszólta magát, hogy a válogatottal tarthatok, mint a nagyok, s akkor rájöttem, hogy a felnőtt csapatról van szó.”

Matias Soulé abban a kivételes helyzetben volt, hogy Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval is dolgozhatott, s erről is nyilatkozott a napilap munkatársának.

„Mindkét játékossal edzettem már, ez hihetetlen. A válogatottnál játszottam Messivel kisebb létszámú csapatban, ő igazi fenomén. Ha ellened játszik, akkor lényegében emberhátrányban vagy. Ez olyasmi, amit az ember soha nem felejt el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5116825040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsákkeríni 2022.01.27. 15:56:04

Bárcsak itt válnál klasszissá!

Szincsak 2022.01.28. 06:37:59

Hát így nem lesz klasszis ha nem is játszik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása