Allegri: "Pontatlanok és kapkodóak voltunk"

allegri_massimiliano_mutogat_3.jpgAz új esztendő első mérkőzésén a Juventus a rendkívül tartalékos Napoli együttesét fogadta, azonban a torinóiak erejéből mindössze csalódást keltő döntetlenre futotta ma este.

"Egymás elleni párharc volt a pozíciókért, és a Napoliból négy kezdőjátékos hiányzott, de legutóbb tőlünk hatan hiányoztak, vagyis ezek a dolgok előfordulnak. Megvoltak a helyzeteink arra, hogy megszerezzük a vezetést, de az utolsó harmadban egy kissé pontatlanok és kapkodóak voltunk. Visszatértünk a kiegyensúlyozottsághoz, majd újra kapkodni kezdtünk." - értékelte a látottakat a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a mérkőzés lefújását követően.

"Pozitívan kell látnunk mindezt, mert egy pontot szereztünk. Szeretnék nagyobb nyugodtságot és összpontosítást látni az utolsó harmadban, de ez részben összefüggésben van a játékosok karakterével is. A Napoliban kiválóan passzoló játékosok vannak, s vannak területek, amelyekben fejlődnünk kell, de összességében ez egy jó teljesítmény volt.

Mivel Faouzi Ghoulam mindössze harmincnégy percet játszott ebben a szezonban, természetes volt, hogy Chiesát küldtem fel ellene ezzel a tempóval és agresszivitással. Az egyenlítés után túl gyorsak voltunk a hosszú labdákkal, s több türelemre lett volna szükség.

Még több gólt kellene szereznünk, de Chiesa gólt tudott szerezni, jobban teljesítettünk a rögzített helyzeteknél és megvolt a helyzet Weston McKennie előtt is. Rabiot jobb teljesítményt nyújtott az első félidőben, de több támadásra lett volna szükség a középpályásoktól és legfőképpen élesnek kellett volna lenni az utolsó harmadban az utolsó passzok esetében. Ötödikek vagyunk a tabellán, de csak huszonnyolc gólt szereztünk, úgyhogy tudjuk, ezen dolgoznunk kell.

A srácok agresszívak és koncentráltak voltak, csak azon kell javítanunk, amikor a mérkőzés a kezünkben van, és türelmesek lehetünk. Nem szabadna a hosszú labdákra játszanunk vagy megpróbálni rohamozni, a passzokkal kellene eljutnunk odáig. A meccs adott pillanatában csak Locatelli játszott, az összes többi középpályás elfutott."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8016805916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KokoSRB 2022.01.06. 23:55:22

Ra***t nevet kernem ki csillagozni, koszonom. :D
Viccen kivul csak a szokasos meccs forgatokonyv volt. Forza Juve

venember83 2022.01.07. 05:18:30

Vannak időszakok, amikor igazán nehéz Juve-szurkolónak lenni. Az ember hajlamos ilyenkor kapkodni, s igazán nem egyszerű kiegyensúlyozottnak maradni, s pozitívan látni azt, hogy egy pontot szerez a csapat a kezdőjének komoly hányadát elvesztő Napoli ellen egy olyan meccsen, ami sorsdöntő lehet a BL-helyek tekintetében. Mindegy, lapozzunk egyet, hamar eltelik ez a pár év.

szauerb 2022.01.07. 08:05:37

Moratához érdemes ragaszkodni...
Egy vicc az ember, impotens.

MarcoT 2022.01.07. 08:13:26

@szauerb: nagyon mélyen van a srác miközben a spanyol válogatottban az elmúlt években Üllő te a legtöbb gólt nálunk csetlik botlik, szinte komikus Kár érte

GodPiero 2022.01.07. 08:47:48

@MarcoT: Ramsey 2.0 neki se megy nálunk ellenben a válogatottnál..

Gaben Smith 2022.01.07. 08:48:36

@venember83:
"Mindegy, lapozzunk egyet, hamar eltelik ez a pár év."
legalábbis 3 már eltelt belőle az a kérdés mennyi van még ...
igazából pont ezt a nyilatkozatot vártam Allegri már csak egy ctrl+c---ctrl+v-t nyom két meccs utáni esetében. Nyilván aláírom ,hogy nem egszerű koncentrációt várni amikor van egy Rabiot,Arthur,Mekkeni féle mentális fekete lyuk a keretben emellett egy Bentancur évi 38 bajnokiból 20-on black out.
Morata minél tovább nem talál be annál szarabbul játszik egyre és egyre haszontalanabb.
Dybala kitudja már mit gondol/vagy mit gondolnak róla ,de biztos nincs a meccsen 100%-ban.
Alex Sandrótól sztem már Allegrinek is agymenése van.
Ezek ellenére azért nem ezt várná az ember nem csillogást és bajnoki címet ,de küzdelmet,akarást,szenvedélyt.
Továbbra is tartom magam ahhoz ,hogy Allegri amolyan man manager vagy mikromanager ,de semmiképp nem egy újonnan kapott rossz keretet rendbe tevő ember. Pontosan az a fickó akinek ha a kezébe adnád holnap a Liverpool-t elemezné ,gondolkodna rajta aztán finomhangolva mindig kicsiket belenyúlva pár évig csúcson tartaná aztán amikor kikopnának a húzóemberek es nem lennének normálisan pótolva akkor belebukna.
Vajon miért nem kellett senkinek 2 évig? :)
Két verzió van az egyik ,hogy elkezdik eltakarítani a mentális balfékeket és zsebbe nyúlva igazi spílereket hoznak a csapatba akiket Allegri kér vagy ha erre nem hajlandó az a két géniusz Agnelli és Aranyfűrt akkor más edző kell ezekhez a kenyérpusztítókhoz egy olyan aki az utólsó négyzetcentimétert is beosztja számukra a meccsen.
Mivel Marotta hiányától megrészegült duó/trió egyfolytában lyukra fut mióta az öreg szipka elment ezért valószínűbb az ,hogy mindaddig nem fog semmi sem változni amíg nem sikerül bugázni egy olyan kaliber sportigazgatót mint Beppe volt.

delpi0823 2022.01.07. 09:27:55

@GodPiero: Hat azert maradjunk annyiban neki a valogatottnal se megy annyira,nem reg volt hogy szegenyt ott is a pokolba kivantak........Egyszeruen o egy 10-15 golos csatar,ha 15ot termel egy evben az mar nala igen csak jonak szamit ez az igazsag.

FeriGjuve 2022.01.07. 10:16:43

@venember83: Már eljutottam oda én is,hogy nem idegesítem fel magam,sem a meccs utáni nyilatkozaton,sem amikor ugyanazt a játékot látom meccsről-meccsre.
Szurkolok és reménykedem,hogy a szezon végén azért(ha nem is örülni)de-mosolyogni fogunk.
...és nem kínosan. :)

FeriGjuve 2022.01.07. 10:19:57

@GodPiero: De ő legalább nem a Juventus szakmai stábjában keresi a hibát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása