De Winter felkeltette az Ajax érdeklődését

de_winter_koni_juventus.jpgA Juventus belga védőtehetsége, Koni De Winter az U23-as csapat egyik nagy erősségévé vált azóta, hogy 2018-ban csatlakozott a torinói klubhoz, s a játékos fejlődése más klubok figyelmét is felkeltette.

A 19 esztendős középső védő év elején új, 2024-ig érvényes szerződést írt alá a Juventusszal, mert a zebramezesek olyan tehetségnek látják, aki a jövő erőssége lehet.

Amennyiben fejődése hasonlóan ívben folytatódik, hamarosan az első csapatban is lehetőséghez juthat, hiszen Massimiliano Allegri is nagy becsben tartja, de akad olyan európai élklub, amely már lényegesen hamarabb bizalmat szavazna De Winternek.

A Gazzetta.it beszámolója szerint az Ajax szívesen látná keretében a fiatal játékost, egy ideje figyelemmel követi De Winter fejlődését, s a jövő egyik nagy sztárját látja az ifjú védőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4516754758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2021.11.14. 08:14:16

Jobban tenné ha menne az Ajaxba, itt bizony soha a büdös életbe nem fog szerepet kapni, max edzőmeccsen aztán irány a Serie B.

babo0410 2021.11.14. 08:57:50

Allegrit én elengedném, ha tudunk hozni olyan edzőt, aki a fiatalokat hajlandó játszatni, és évente 2-3 tehetségnek megadja a lehetőséget. Pl. A középpályán nem hiszem, hogy rosszabb lenne pár tehetség, mint ami most van.

venember83 2021.11.14. 09:13:47

@babo0410: 4 éves szerződést kötöttek vele pár hónapja. Nem megy sehova, nem mehet sehova. Fogadd már el, tetszik vagy sem a tevékenysége.

Gaben Smith 2021.11.14. 11:14:34

@venember83: az igaz hogy 4 eves szerzodest kotottek ,de nem azert hogy a 10.helyek kornyeken hajokazzon a kerettel. Szerintem az Allegri ujrahazassag tokeletesen be fog illeszkedni az utobbi idokben megszokott elhibazott atigazolasi mintankba. Nem az elvallas a kerdes hanem a mikor! Masreszrol gyakorlatilag 10-bol 8 esetben mellenyulunk. Ahogy korabban irtam nem tartom jo otletnek sem Allegrit sem pl a Raiolaval valo uzletelest. Most csinalt nekunk egy 7 milliot deficitet a hollandal valamint , Kean-t elhozta nekunk aki biztos jo lenne egy szilard magabiztos kezdo mellett cserenek de O nem fogja a primet vinni. Egyebkent valoban a multkori Allegri vs fiatalok nyilatkozat valoban nem ad sok okot az oromre a fiatal tehetsegek tekinteteben.

szauerb 2021.11.14. 11:21:14

Nyílván menni fog valahova kölcsönbe, mert még túl fiatal és zabolázatlan, ég benne a bizonyítási vágy... És nyílván valamelyik tetü olasz klubba megy ahol szintén esélyt sem fog kapni( lsd.Dragusin) ahelyett, hogy mondjuk elküldenénk mondjuk egy német vagy francia csapathoz.
Mi pedig nézhetjük Ruganit...

Lanzafame 2021.11.14. 11:30:35

@Gaben Smith: november közepe van az első szezonjában egy szétesett kerettel és leharcolt klubnál. Komolyan, hogy lehet azt gondolni, hogy egy újabb kapkodással kinevezett új edzővel csettintésre jobb lesz a csapat?

venember83 2021.11.14. 12:36:53

@Gaben Smith: szerintem nemigen vádolhat engem senki Allegri-fanatizmussal, de úgy nem lehet a legmagasabb szinten építkezni, hogy évente edzőt vált a csapat. 2,5-3 év a minimum, ami a változáshoz és az epítkezéshez kell. Ha már így gondolta a vezetőség, így kell és így lehet folytatni. Ki sem számolom, mennyi bruttóban Maxi bére, de tuti nem engedheti meg a klub magának, abból bőven kijön 1-1,5 minőségi futballista, vagy 2-2,5 játékos bánatpénze a szükségtelen elemek leépítéséhez.

Gaben Smith 2021.11.14. 12:41:26

@Lanzafame: komolyan , hogy lehet azt gondolni , hogy egy az edzok kozott dinoszaurusz felfogasu ember sikeres lesz ujra? Nem a multban elert eredmenyei miatt kell megitelni hanem latni kell mive valt. +ha nezed a meccseinket tuzetesebben akkor rajossz , hogy ennek a keretnek nem egy man managament tipusu ember kell hanem egy olyan aki reszletesen kidolgozott megkomponalt tamadasepitest es vedekezest tanit meg a kerettel. Mivel a csapat nagy resze fel dontest hozni ezert le kellene venni a vallukrol azt a terhet , hogy mindig dontest kelljen hozniuk. Jelenleg ez megy. Allegri nem egy reszletesen kidolgozott preciz taktikat alkalmazo ember. Ahogy már a vegen se Ő volt a megoldas most sem Ő lesz. Lehet fanyalogni , hogy 4 ev es stb meg azt is lehet mondani , hogy ugyan megint kapkodas es ki lesz az edzo, de attol nem fog megoldodni a helyzet. Allegrivel pedig nem fog , de szezon vegen kerdezzuk fel egymast es meglatjuk kinek lett igaza.

Gaben Smith 2021.11.14. 12:43:48

@venember83: azert mondtam , hogy ez egy ujabb bakloves a vezetoseg reszerol. A Lanzafamenak irt valaszomban le is irtam , hogy miert nem Allegri fogja megoldani a gondjainkat .

2021.11.14. 13:13:17

Bezzeg tavaly milyen üdítő volt nézni a fiatalokat, amikor olyan edzőnk volt, aki megadta nekik a lehetőséget. Frabotta például csak úgy tündökölt a balszélen, minden perc egy élmény volt, amikor őt láthattam a pályán.Biztos vannak még hozzá hasonló reménységeink az ifiknél, nem is értem, hogy miért nem játszanak...

venember83 2021.11.14. 13:54:04

@Gaben Smith: meglehet, de ő volt talán a legkisebb kockázat hála az ő közreműködésével is nyert öt bajnoki címnek. Másrészt meg a játékoskeret felelőssége is bőven felmerül, mert nem felelt meg Allegri, nem felelt meg Sarri, nem felelt meg Pirlo. Talán nem az edzőn kellene leverni mindig a balhét. Paratici repült, jött Arrivabene s egy átszervezés, talán jön még egy igazgató Cherubini fölé, de Arrivabene alá. Lassan már nem lesz más, mint az elnökcsere. Kétlem, hogy az alelnök olyan borzasztóan fontos szereppel bírna, másrészt meg ő Agnelli jobb keze, barátja, kell neki is valaki még a vezetőségben, akiben valamilyen oknál fogva megbízhat, szóval őt kezelhetjük Agnelli társaként/párjaként.

steven.h 2021.11.14. 15:17:38

@Pjanista: Ezt most ironiából írod remélem, mert Frabotta max szökőévente volt jó.

Lanzafame 2021.11.14. 15:34:06

@Gaben Smith: oké, mi a megoldás? Újabb edzőváltás, 4 éves szerződést pár hónap felbontani, a sok elérhető, minőségi edző közül leakasztani egyet?

Rikoo 2021.11.14. 15:42:39

@Lanzafame: És ugyanúgy lutri, hogy beválik-e. Ráadásul minőségi edző nem ül 2 éves szerződéssel a padunkra, szóval ugyanúgy benne van a bukás esélye és tegyük hozzá, hogy a keretünk két harmada ki fog cserélődni a következő másfél évben.

2021.11.14. 17:03:33

@steven.h: Azt hittem egyértelmű. :) Frabotta a Serie A-ba sem való szerintem, és valószínűleg ő volt az egyik legjobb ifink, mivel ő kapta a legtöbb lehetőséget.

Akiben van potenciál, azt Allegri játszatni fogja fiatalon is, ahogy nálunk Keant, vagy annó a Milanban De Scigliot.

Gaben Smith 2021.11.14. 19:02:09

@Lanzafame: a megoldas valamikor Marotta menesztesenel reg elszallt. Egyebkent nem ismerem az edzofelhozatalt ,de ahogy irtam egy modern felfogasu minden reszletre kitero preciz ember kellene aki fel tud epiteni egy strategiat es taktikat amiben az adott jatekosok ugy szerepelhetnek , hogy nem improvizalni kell. Jol ismert begyakorolt semak kellenek kevesebb onallo dontes. Azokat csak pl Chiesanak vagy Dybalanak kellene meghagyni. Szerintem a 4-4-2 alapbol nem fut 2021-ben mivel eleg gyenge a kp felhozatalunk legalabb 3 fos letszam kellene kozepre. Rabiotot nem lehet szelso kozeppalyaskent jatszatni, ahogy Morata szerepeltetese is indokolatlan. En egy 4-3-3-at raknek fel.
Arthur szerepelne hatrebb amolyan a labdakihozatalt elosegito es utana eloszto jatekoskent.A kp-n lenne ket meazalla aki Benta es Loca lenne az egyik tamadobb a masik amolyan egyensulyban levo. A ket szelso tamado befele mozgo lenne teret nyitna a szelso hatvednek akik tamadasnal magas szerepet vennenek fel igy adnak meg a szelesseget. A ket szelso Chiesa es Cuadrado lenne alaphelyzetben. Dybalat amolyan Firmino szerepkorben jatszatnam kikotve , hogy a palya egy bizonyos pontjan mozogjon nem pedig elore-hatra mint a vakeger. Igy maradna ereje a befejezeseknel. Plussz mivel jobban szeret melyebbrol indulni ezert jo lenne neki a picit visszavont szerepkör. Igen beivelgetest abszolut nem eroltetnem. A ket szelso hatved meg Danilo es Sandor lenne de megfeleloen rotalva ,mert sokat kellene a jatekhoz tenniuk. Ehhez a felallashoz pedig megfelelo semakat gyakoroltatnek be mind a tamado es vedekezo fazisban valamint a ketto kozotti atmenetet unasig gyakoroltatnam. Ha lehetne hoznek ket gyors agilis szelsot , ket a tamadasban nagyon eros es kreativ szelsovedot valamint egy registat hoho es egy kozephatvedet. Ha Arthurnak nem menne eladnam szezon vegen ha menne megtartanam. Kulut ,Ramseyt eladnam most telen Rabiotot nyaron Moratat visszakuldenem. Rabiot helyere es sokat mozgo fizikailag eros jol passzolo embert vennek pl a Zakaria jo lenne. Kai Jorget eroltetnem aztan ha nem megy neki jovore lehetne egy csatart cserelni. Keant nem igazolnam le vegleg. Vlahovic minden penzt megerne. Ja a lengyelt is eladnam ha lenne a piacon egy megfelelo helyetes.
Nem azt mondom , hogy ez mukodne de amit muvel Max az idejemult . Nem lehet a sajat kapudtol 12 meterre vedekezni majd a kozeppalyadat ettol 30 meterre tartani. Egyszeruen faj nezni azt , hogy kuzdeni kell minden passzert mert a taktikank miatt szinte mindenki zarja a passzsavokat. Na mindegy nem folytatom pedig meg millio dolgot tudnek irni.

Lanzafame 2021.11.14. 19:14:04

@Gaben Smith: amiket írsz, taktikai elképzelések, van benne ráció szerintem is, én is a 433 híve vagyok, és igen, tovább kell majd alakítani a keretet.

De a lényeg az, hogy nem fogják a klubtörténet egyik legjobb edzőjét, Agnelli jóbarátját, akit hónapokig kellett szopni, hogy visszajöjjön a megalaztatása után, néhány hónap után elküldeni. Ez max. a fifában opció, a való életben nem, ezért felesleges erről fantáziálni. 4 évet kapott, hogy az elképzelései alapján csapatot csináljon, nem 4 hónapot. Nála jobban senki nem ismeri a klubot, legyünk türelemmel, ez egy átmeneti időszak, nem tudjuk folytatni a sorozatos bajnoki címeket, azt az időszakot lerombolta a vezetőség. Nem leszünk bajnokok, most el kell kezdeni a 0-ról vagy a mínuszból építkezni, nem lesz hamar látványos eredmény.

Attilio79 2021.11.14. 20:48:48

A Juventus (a neve ellentétében) soha nem az ifikre, fiatalokra épülő csapat volt (és nem is lesz), de ezzel nincs is semmi baj! Nem kell Ajaxnak lenni, nem az az identitásunk!
Vegyíteni kell az első osztályú, top minőségű tapasztalatot és a fiatal, tehetséges olaszokat + pár kiegészítő játékos, aki tud minden poziban hozni egy erős átlagot.
A top minőség megszűnt létezni, Morata, Ramsey, de még sajnos Dybala is kevés ide, azaz ez a pont nincs.(Cunci páva pedig elérhetetlen igényekkel rendelkezett) (Chiello elkezdett nagyon öregedni)
Tehetséges fiatalként Rabiot, Bentan, Kulu, Kean, de Ligt van/lenne jegyezve, valahol egy kicsit túlértékelten, sajnos ők nem Del Piero szintű, húzó tehetségek, jelenleg egyik sem tud kiemelkedni vagy huzamosabban átlag feletti teljesítményt nyújtani.
A kieg. emberekből létszám felett vagyunk viszont.
Szóval leegyszerűsítve ez a sztori.

Attilio79 2021.11.14. 20:53:24

Ja, és kötelező feladat Donnarummát leigazolni, az lenne az első pont, amíg nincs biztos kapusunk, addig nem kell reménykedni...

Marvin88 2021.11.14. 21:46:52

@venember83: Nedved mi a frászt csinál nálunk? Mióta nincs a pályán, azóta olyan, mintha itt sem lenne. Cuadrado góljának is milyen aranyosan örült. Sérült?

alexGicamo 2021.11.15. 10:16:23

Na, ha olyan tehetséges, akkor nehogy őt is elherdáljuk !

venember83 2021.11.15. 10:29:47

@Marvin88: hivatalosan a vezetőség és a keret közötti összekötőszem, amúgy meg szerintem leginkább Agnelli bólogató kutyája, bár tudom, ez borzasztóan csúnya kifejezés, s szégyellem is kicsit magam érte, mert Pavelt igencsak tisztel(t)em.

Gaben Smith 2021.11.15. 22:56:32

@Lanzafame: azt nem tudhatom , hogy mikor jon el az a pont , hogy idoszeru lesz elkuldeni, lehet nem is fogjak egyhamar , viszont amennyiben Allegri az eddig mutatott repertoarjat nem kezdi el a kor igenyeihez szabni akkor boritekolhato , hogy hatalmas pereceles lesz. Azert ne feledjuk el most ujja kell epiteni nem pedig egy meglevo osszeszokott nyero keretet managelni. Allegri meg nem vitt vegig egyfajta korszakvaltast. Conte eros stabil bajnokcsapatot adott a kezebe es O pedig finomhangolta amikor pedig ment valaki meg mindig megmaradt az a mag akik mellett az uj erkezoket be lehetett illeszteni.

Rikoo 2021.11.15. 23:05:44

@Gaben Smith: Tegyük hozzá, hogy bárki lenne az edző, rettentően nehéz dolga lenne jelenleg.

Lanzafame 2021.11.16. 00:36:49

@Gaben Smith: ezzel nagyon nem értek egyet, az első szezonjában (2014-15) még nagyrészt Conte csapatát vitte BL-döntőig (az elődje a csoportból sem tudott előző évben ugyanezzel az alapanyaggal továbbjutni). Utána viszont Pirlo, Vidal és Tévez nélkül igenis felépítette a saját csapatát. Mindezt a most sokak által istenített Marotta pótlásaival: az említett 3 játékost pl. Hernanes, Khedira és Dybala pótolták (volna).

A BBC-n kívül a többi csapatrész teljesen megújult 2015-16-tól kezdve. Az igazolásokba pedig nem szólhatott bele Allegri, abból főzött, amit Marottától kapott. Ami persze jó játékosanyag volt nagyrészt, de nem Conte csapatával nyerte agyon magát, kellett és tudott építkezni, újítani, ennyi a mondandóm.

Gaben Smith 2021.11.16. 10:09:12

@Lanzafame: felrertheto voltam.
Conte beleverte a gyoztes mentalitast egy stabil es mentalisan eros keretet hagyott hatra. Ezzel nem Ot akarom fenyezni de ez teny. Allegri az elejen szinte semmit nem valtoztatott majd azep fokozatosan csempeszte bele a sajat gondolatait a jatekba. Ugyes volt nem vitas. Szezonrol szezonra eladtak es vettek jatekosokat de a keret magja mindig megmaradt es nyilvan egyre kevesebb Contet tartalmaztak a jatekosok ez egy folyamatosan nyero eros keret maradt. Ezzel szemben a mostani helyzet az , hogy egy nyeretlen mentalis nulla csapatot kell atvennie akik nem vezerek hanem nagyreszt peremberek voltak. A ket szituacio kozotti kulonbseget akartam szemleltetni. Allegri abban jo hogy a jot jobba teheti jo a man managementje. Tud finomhangolni de nem tud ujjaepiteni legalabbis teljesen nem. Itt pedig teljes renovacio kell. Itt mar keves a dicsero vagy szidalmazo szo. Ezeket a sracokat kemenyen be kell hajtani egy rendszerbe ahol tudni fogjak mi a dolguk pontosan. Ezek a sracok nem onallo zsenik nincsenek ilyen skilljeik. Ugye ez mar 3 es fel eve latszik. Azota akik tudtak mit jelent nyerni mar nincsenek is itt.

Lanzafame 2021.11.16. 10:57:28

@Gaben Smith: "Ezzel szemben a mostani helyzet az , hogy egy nyeretlen mentalis nulla csapatot kell atvennie akik nem vezerek hanem nagyreszt peremberek voltak."

Értelek már, ez így van szerintem is. De a probléma nem hegyezhető ki csak az edzőre, ahogy Pirlóra sem lehetett rákenni a tavaly történteket. Az évek óta a klubot koncepció nélkül működtető vezetőség a sáros. Ha jól veszem ki, most is annyi a haditerv, hogy kapjon 4 évet Max, majd megoldja valahogy, igazolások nélkül, csóróságban, lelakott, mentálisan nulla kerettel.

venember83 2021.11.16. 10:57:30

@Gaben Smith: "Allegri abban jo hogy a jot jobba teheti jo a man managementje. Tud finomhangolni de nem tud ujjaepiteni legalabbis teljesen nem. Itt pedig teljes renovacio kell. Itt mar keves a dicsero vagy szidalmazo szo. Ezeket a sracokat kemenyen be kell hajtani egy rendszerbe ahol tudni fogjak mi a dolguk pontosan. Ezek a sracok nem onallo zsenik nincsenek ilyen skilljeik. Ugye ez mar 3 es fel eve latszik. Azota akik tudtak mit jelent nyerni mar nincsenek is itt."

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz Allegri csapata, de tetszik vagy sem, pár átigazolási szezon kell a csapatépítéshez. Allegrivel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása