Hírmorzsák a tegnapi győzelem után

szczesny_wojciech_kapufat_tamasztja.jpgA Juventus a tegnap győzelmet aratott a Fiorentina fölött, ám utolsó percben több játékos is kiesett, állapotukról pedig Massimiliano Allegri nyilatkozott.

„Wojciech Szczęsny a tegnap a labdára esett, nem tudott kinyújtózni, így kizárt, hogy védjen.” - mondta a mester még szombaton.

„Giorgio Chiellininél a combközelítő izom rakoncátlakodott, óvatosságból maradt ki a keretből, míg Leonardo Bonucci közvetlenül a meccs előtt érzett rendellenességet, de már a Verona ellen pihennie kellett volna.

Alex Sandrónál is a combközelítővel adódott gond, míg Moise Kean a szünet után vissza fog térni.”

Leonardo Bonuccinál azóta izomfáradtságot diagnosztizáltak, ezért igencsak kérdéses, hogy a válogatottban Roberto Mancini számíthat-e a két védőre.

A Calciomercato értesülései szerint a két játékos hétfőn csatlakozik a társakhoz Covercianóban, ahol majd orvosi vizsgálatok döntenek a következő lépésekről. Mindazonáltal a legvalószínűbb az, hogy a játékosok hazatérnek, mivel a pénteki, Svájc elleni mérkőzésen nem lesznek bevethetők.

A Tuttosport is arról számolt be, hogy a két védőjátékos a kerethez csatlakozik Covercianóban a novemberi válogatott szünet alatt, s a Juve keretéből összesen 14 játékos távozik a válogatotthoz, ám Wojciech Szczęsny, Alex Sandro és a két védő helyzete igencsak kérdéses.

Jó hír viszont, hogy a szünetet követően a dél-amerikai futballisták ezúttal már csütörtökön hazatérhetnek, két nappal a Lazio elleni mérkőzés előtt, így kevésbé lesz nehéz helyzetben Massimiliano Allegri.

A Fiorentina elleni mérkőzésen egyébként az egyik válogatott játékost értékelték egyértelműen a leggyengébbnek az olasz lapot, Adrien Rabiot a bal szélen játszott, legjobb pozíciójától távol, és bár Massimiliano Allegri nem marasztalta el a sajtó előtt, az összes olasz sportnapilap 5-ösre osztályozta a játékost, ezzel pedig ő volt a Juventus leggyengébb láncszeme az újságírók szerint.

A 26 éves játékost Massimiliano Allegri a második félidőben lecserélte, a helyére érkezett Juan Cuadrado, a nézők pedig nem fogták vissza magukat, kifütyülték a francia középpályást, amit nem enyhített az sem, hogy Leonardo Bonucci és Carlo Pinsoglio felállva tapsolta meg a pályát elhagyó csapattársat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9916748500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2021.11.07. 14:57:15

Bonuccinak mar a verona elleni meccsen pihennie kellett volna.......Akkor miert nem De Ligtet kezdette?egyre nehezebb ki igazodni Allegri dontesein.Rabiot balszelen jatszatasa meg egyenesen erthetetlen......

Wizzurah 2021.11.08. 03:06:14

@delpi0823: Igen, ez ilyen egyszerű. Teljesen értelmezhetetlen, sajnos teljesen káosznak tűnik, semmi értelmet nem lehet mögé rakni. Van más védőnk is, ha netán de Ligt nem játszhatott volna amúgy, persze én megértem, ha egy fiatal 80 milliós védőt padoztatni akarunk, de pl. Danilo is sokkal hasznosabb belső védőként szerény véleményem szerint lassúságából ki indulva, tehát semmiképpen sem szélső védő.
Rabiot szélsőként játszatása, szar lesz nyilvánvalóan, aztán persze szar és el kell adni, de így meg ráadásul a kutyának sem fog kelleni. Teljesen értelmetlen, mintha direkt saját magát akarná szopatni az ember, mert játékosokat rak be számukra tök idegen posztokra akkor, amikor most aztán tényleg minden pont számít.
Persze egy full retek Morata minden meccsen ronhatja a levegőt.
Sajnos télen esélytelen, de nagyon remélem, hogy nyáron megint edzőt váltunk, mert ez rettenet.

Amúgy profi sportolóknál ezek biztos fájdalmasak és érezhetőek, de így olvasni elég mosolyogtató, hogy egy "combközelítő izom rakoncátlankodik" meg "nem tud kinyújtózni", aztán ez miatt ha úgy nézzük 2 hétre kiesik a munkából. Amikor szaros koromban páros lábbal csúsztunk egymásra salakos pályán ráadásul, felkeltünk azt ennyi, persze nem is kerestünk milliókat meg nem voltunk profik, hogy aggódjak a combközelítőmön, mert rakoncátlankodik... Más világ. Azért vicces. Majd megpróbálom a táppénzt arra hivatkozva, hogy rakoncátlankodik az ujjam, nem nagyon tudok gépelni, úgy másfél hétig. Hátha bejön, és a telefont sem fogom felvenni 2 hétig, mert nem nyújtózik kellően a nyakam, ezáltal a hallójáratom is rakoncátlankodik.

GGábr81 2021.11.08. 20:50:24

@delpi0823: mindig volt neki olyan "szerelme" akit a fene se értett, hogy miért játszik (pl: Khedira) Az eredmények persze jöttek, így védhető volt, hogy miért játszik. Aztán volt olyan, hogy feltalálja a spanyol viaszt és olyan helyen játszatott játékosokat, hogy senki nem értette (pl. Mandzsu bal szélső)
Az viszont tuti, hogy nagyon makacs. Ha beveszi az agyába, hogy Rabiot bal oldali középpályás, akkor ha bejön, ha nem, ott játszatja és nem tágít.

venember83 2021.11.09. 09:02:22

@GGábr81: ha nem tévedek, Deschamps is játszatta a kis rablót a szélen... De azt már nem tudom, hogy melyik oldalon.

m.martin91 2021.11.09. 13:32:50

@venember83: Talán nem Deschamps volna a követendő példa. Elég nagy baj, ha tőle lesünk el bizonyos ötleteket, pláne ha azok még sz@rok is.

venember83 2021.11.09. 14:00:30

@m.martin91: én olyat nem mondtam, hogy követni kellene. Inkább furcsálltam, hogy két ismert és elismert edző is meglépte ezt a full marhaságnak tűnő opciót. Nem is egyszer.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása