Marchisio: „Del Neri évére hasonlít az idei”

marchisio_claudio_profilbol_oltonyben.jpgClaudio Marchisio a Juventus idei szenvedéseit látva elég kemény kritikát fogalmazott meg a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott riportban a csapattal szemben, és bár a Juve az átalakulás útjára lépett a nyáron, a Juve meghatározó középpályása túl sok hasonlóságot nem lát az ugyancsak komoly átalakuláson átesett 2015-16-os csapathoz képest.

„A rossz kezdés után a csapat talált némi minimális egyensúlyt, de az igazi identitására nem lelt rá. Szinte minden meccsen más felállást láthatunk, vagyis a mester még nem találta meg a kezdőcsapatát.

A következő lépés a játék kialakítása lenne, de ez nem történt meg. Saját maga Massimiliano Allegri jelentette ki a Zenit elleni győzelem után, hogy még nem látta a Juventusát. Egyértelműen nem volt elégedett a győzelmeket követően sem. Talán az idei valóban nulladik évnek tekinthető, aminek a segítségével látni fogjuk, meddig juthat ez a Juve.

A BL természetesen több motivációval és felelősséggel járhat, de a Malmö ellen egyértelműen magasabb szintet képviselt a Juve, míg a Zenit ellen a Juve semmilyen izgalmat sem nyújtott.

A Verona elleni meccs megmutatta, hogy a Juventust meg tudják kínozni az egyéb csapatok által diktált ritmusok, és ezen mindenképpen dolgoznia kell Massimiliano Allegrinek az európai meccsek kapcsán is. Szombaton Paulo Dybala volt az egyetlen, aki helyzeteket tudott teremteni, de egy játékos nem tud megváltoztatni egy egész csapatot, ezt láttuk Cristiano Ronaldóval is.

Mindezen kívül a csapat három év alatt háromszor cserélt edzőt, ez is zavarokat eredményezhet.

2015 nyara sok változást hozott a Juventus keretében, távozott például Andrea Pirlo, Carlos Tévez, Arturo Vidal és Kingsley Coman, cserébe olyan játékosok érkeztek, mint Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Sami Khedira, Mario Mandžukić, hogy csak talán a legjelentősebbeket említsük.

„Nem sok hasonlóságot látok a 2015-16-os évhez képest. Egy kimerítő szezon után voltunk, amelyben BL-döntőt játszottunk, nyáron pedig távozott Andrea Pirlo és Arturo Vidal, az egész középpálya sérüléssel küzdött, így Simone Padoin volt a regista.

Nem sok hasonlóságot vélek felfedezni ahhoz a helyzethez képest, ha hasonlóságokat keresek, akkor az idei helyzet inkább Luigi Del Neri évéhez hasonlít, amikor a csapat hetedik lett. A keret nem vékony, de nincs identitása a csapatnak, nem látjuk a játékot, kell a sokk a csapatnak. Ennek pedig ébresztőként kell hatnia. Emlékszem, hogy akkoriban minden hibás lépés után azt mondogattuk egymásnak, hogy rendben, de lassan visszatérünk. Viszont egy negatív spirálból nem könnyű kimászni, bár olykor a balszerencse hátat fordíthat az embernek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5316742644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2021.11.02. 11:50:07

Milyen igaza van.

RunnerLaca 2021.11.02. 12:14:47

Most ettől, hogy mindenki vészmadárkodik, és naponta egy, a csapathoz érzelmileg közel álló ember elmondja, hogy milyen szarok vagyunk, jobb lesz Allegrinek és a csapatnak? Ne értsétek félre, én se tudom a tutit, tényleg komoly gödör van, de ez a sok nyilatkozat csak mélyiti a depressziót szerintem. Támogatás, komoly pszichológusi munka, csapategyseg erősítése talán segíthet, később okos igazolások. Igen, el lettek cseszve, ha ezt napi szinten valaki elmondja, akkor jobb lesz egy lelki és szakmai válság kimenetele? Nyilván minden újságíró erre várt a 9 diadalmas év után, hogy végre dögkeselyű lehessen. Ne adjuk meg nekik az örömöt.

xXPeiperXx 2021.11.02. 12:35:20

Én abban látom a legnagyobb gondot, hogy tényleg nincs koncepció a csapatban. Ez a hibrid 4-4-2 totális csőd mind támadásban mind védekezésben, nem is nagyon értem mit akarunk játszani. Mindenünk adott lenne egy 4-2-3-1 felálláshoz amihez megvannak a játékosaink.

Ami még nem tetszik Allegriben, hogy nagy ívben lesz.rja a fiatalokat. Nem tudom nyomon követitek e a Dragusin, Fagioli, Ranocchia hármast. Az utóbbi kettő fix kezdő a csapatában (ráadásul eredményesen) és most már Dragusin is bejátszotta magát a Sampdoriaba, valamint ott van Soule, akiért kezdenek sorba állni a kérők. Miért nem egy olyan edzőt ültettünk a kispadra aki mer ezekhez a játékosokhoz nyúlni vagy adni Pirlonak még egy évet, mert most látszik igazán, hogy nem vele volt a legnagyobb baj.

Na mindegy, hátha Agnelli tudja, hogy mit csinál.

Lanzafame 2021.11.02. 16:08:23

Természetes, hogy nem lehet minden évben letarolni az olasz bajnokságot. Persze nem véletlenek miatt kerültünk ilyen helyzetbe, hanem vezetők rossz döntései miatt, de minden klub életében vannak ciklusok. Koncepció, új lendület nélkül, kapkodással nem fog menni a kilábalás.

Most lehet, hogy lesz néhány átmeneti év, amikor a BL-ért fogunk harcolni. A Barca is nagyon hasonló helyzetben van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása