Chiellini: „Ezek csodálatos meccsek”

chiellini_giorgio_bl-sajtotajekoztaton_aranyfeliratu_melegitoben.JPGA Juventus és a Chelsea szerda este megütközik a BL-ben, miután mindkét csapat nyert az első fordulóban a Malmö, illetve a Zenit ellen.

„Könnyű készülni ezekre a meccsekre, a mester ugyanazt mondta nekünk.” - mondta Giorgio Chiellini a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

„Ezek csodálatos meccsek, könnyű felkészülni ezekre, otthonunkban játsszunk a BL-győztes ellen, kihívást jelent ez a meccs, és kellemes lesz, szerintem jó meccset fogunk játszani.

A BL-ben nem kaptunk még gólt, egy Chelsea kategóriájú csapat ellen nem engedhetjük meg, hogy túl sok gólt kapjunk ellentámadásokból, ők nagyon jó fizikai felépítéssel rendelkeznek, ezt bizonyították a tavaly, s idén is ez várható. Nem hagyhatjuk, hogy kihasználják a legjobb tulajdonságaikat.

Úgy gondolom, hogy a többiekkel szemben kissé lealacsonyító csak rólam és Romelu Lukakuról beszélni. Szerencsénk lesz, ha kiegyensúlyozott meccset tudunk játszani úgy, hogy ne nyíljon túl sok terület a középpályásaik és a csatáraik előtt, mivel ezekben a helyzetekben nehéz fogni őket, és rendkívül óvatosnak kell lennünk, hogy ne jussunk ilyen helyzetekbe, amikor meg tudják mutatni a kvalitásaikat.

Lukaku csúcsformában van, a Chelsea sokat fizetett az ő leigazolásáért, nem véletlenül került a BL-győztes csapatba.

Amire számíthatunk, az a továbbjutás, aztán márciustól számos tényező befolyásolja majd a következményeket, így a sorsolás, sérülések vagy épp a csapat formája. Jelenleg nem szőhetünk túlságosan hosszú távú terveket, a jelenre kell koncentrálnunk, javulnunk kell, egyre jobban kell lennünk, tisztában kell legyünk a fejlődés szükségességével és a rendelkezésünkre álló kvalitásainkkal.”

Ezt követően a sapat fiatal játékosaira terelődött a szó, illetve az ő beilleszkedésükre.

„A csapatban mindenkiben megvan a potenciál a fejlődésre, amikor fiatal voltam, én is a legjobbak ellen akartam pályára lépni, ilyenkor az ember felméri a képességeit, és azt, hogyan tud szintet lépni. Aztán a szezon során rendszeresen dolgozni kell, s akkor a fejlődés nem marad el.”

A Juventusnál két csatár is sérült, Paulo Dybala és Álvaro Morata nélkül kell lehozni a szerdai meccset s a hétvégi bajnokit.

„Paulo alapvető játékosunk, ez tagadhatatlan. Olyan csapat vagyunk, amelyiknél minden adott, és remélhetőleg csak pár meccset kell kihagynia, vannak nagyon jó játékosaink, akik tudják helyettesíteni őt. A mester mindig próbál különböző megoldásokat keresni ezekre a helyzetekre.

Egy győzelem növelné az önbizalmunkat, ahogy az előző két győzelem is tette, de keményen kell dolgoznunk folyamatosan az eredménytől függetlenül, megfelelő egyensúlyt kell találnunk a szezon és a meccsek során. Győzelem esetén a Zenit ellen meccslabdával léphetnénk pályára, és korán biztosíthatnánk a helyünk a kieséses szakaszban, így a legjobban tudnánk beosztani az energiánkat. A teljesítmény fontos kérdés, szilárd, erős és lelkes csapat benyomását akarjuk kelteni.”

Miben változott Massimiliano Allegri hozzáállása a visszatérésével?

„A követelményei változatlanok, ugyanolyan magasak, azonban meccsről-meccsre mást vár el. Függ a játékosoktól is, nem ugyanaz Cuadradóval játszani, mint Danilóval futballozni. Ezen kívül függ az ellenféltől is az elvárás, de az általános alapelvek mindig ugyanazok.”

Jorginho egyes szakemberek szerint esélyes az Aranylabdára, de vajon mit gondol erről Giorgio Chiellini?

„Remélem, hogy meg fogja nyerni, ő jó barátaim egyike, az Aranylabdát kicsit magaménak is érezném. Ő is részese volt a győzelemnek, és az érzéseket örökké megőrizzük a szívünkben. Mindig úgy gondoltam, hogy ő jó játékos, de az első pár edzést követően rájöttem, mennyire is nagyszerű futballista, a legmagasabb szintet képviseli.

Nagyszerű technikai jellemzőkkel rendelkezik, de az igazi különbséget a gondolkodása jelenti. Sokan mondták, hogy Sarri vezetése alatt mindig volt lehetősége játszani, de bárhova is igazolt, a kezdőcsapat tagja volt, és nagyon remélem, hogy meg fogja nyerni az Aranylabdát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416703170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása