Allegri: „Holnap nyernünk kell”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgAz Öreg Hölgy szerda este a Spezia ellen gyűjthet pontokat a 18. helyről való elmozdulás érdekében, Massimiliano Allegri csapata pedig megkezdheti a felkapaszkodást, miután az első négy forduló igencsak sikertelenül zárult.

„Holnap lesz néhány változás. Bizonyos játékosok sok meccset játszottak, Giorgio Chiellini pedig láz miatt nem elérhető. A Spezia gondtalan játékot mutat, az otthonukban pedig nem számítok könnyű mérkőzésre.

Mentálisan és fizikálisan egyenrangú ellenfélnek kell tekintenünk a Speziát azért, hogy megmutatkozhassanak a technikai kvalitásaink. A második félidőkben gyakran hibázunk, néha olyankor is, amikor nincs rajtunk kifejezett nyomás.”

Ezt követően az AC Milan elleni mérkőzésen történtekre terelődött a szó.

„A múltról beszélni értelmetlen. Hét év telt el, mióta a Milan edzője voltam, s két éve voltam utoljára mestere a Juventusnak. Ez már egy másik csapat ahhoz képest, amelyiket én irányítottam. Holnap nyernünk kell, nincs más mit mondani.

Azok, akik a padról beállnak, készen kell legyenek a meccs eldöntésére, ezt a hozzáállást akarom látni. Most már 16 játékos vethető be, nem 14, tiszteletet várok azoktól, akik a kezdőben vannak, s azoktól is, akik a padon foglalnak helyet, ez mindkét irányba érvényes. Ez tisztelet és felelősségtudat kérdése.

Megnéztem a vasárnapi meccset, túl sok gazdátlan labdát hagytunk az ellenfélnek. A futballban vannak lehetőségek, s ezekért fizetni kell, és akár a vereséget is kockáztathatja a csapat. A játékosoknak higgadtan kell értékelniük a helyzeteket.

Ami a kirohanásomat illeti, igen, ember vagyok, s olykor kitörnek belőlem az érzések. Mivel kvázi két éve folyamatosan játszanak a csapatok, akik a padról állnak be, azoknak készen kell lenniük meghatározó szerepet vállalni.”

A mester megerősítette, hogy Federico Chiesa és Matthijs de Ligt kezdeni fog a Spezia ellen.

„A győzelmek segítenek. Csapatunk számos jó játékosból áll, egyesek tapasztaltabbak, mások kevésbé tapasztaltak. De nem vagyunk egy fiatal csapat. A tapasztalat egy dolog, az életkor egy másik. Holnap Federico Chiesa és Matthijs de Ligt kezdő lesz. A védelem? Mindig négy játékossal védekeztünk.

Arthur felépülése jól halad, a következő válogatott szünet után már csatlakozni fog a csapathoz, és várhatóan ugyanez lesz a helyzet Kaio Jorge esetében is.”

Az újságok kereten belüli feszültségről írtak, ám a mester elhessegette ezt a gondolatot.

„Feszültség? Nincs a keretben feszültség. Együtt dolgozunk azért, hogy jó dolgokat érjünk el. Hibáztunk a Milan góljánál.

Manuel Locatelli csapatba illesztése jól halad, hamarosan megtalálja majd a mentális és fizikai egyensúlyt, ami ahhoz szükséges, hogy számos meccsen játsszon egymást követően.

Az a cél, hogy segítsük a játékosok fejlődését, a legtapasztaltabbak esetében is ez a helyzet. Minden játékossal beszélek, hogy segítsem a fejlődésüket, mindannyian fontos célokat akarunk együtt elérni, úgy a pályán, mint személyes szinten.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3116696682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2021.09.21. 22:35:07

Nincs más hátra mint előre! Ahogy szokták mondani. Keretben egész biztos van feszkó, csoda is lenne ha nem. Talán még nem is baj hogy van! A húzó emberek kössék fel a töküket és csapjanak már az asztalra!
Hajrá holnap

nortu30 2021.09.21. 23:45:52

Jelenleg sajnos ott tartunk, hogy egy Spezia ellen is simán benne van a zakó. Bajnoki címről szerintem csak a betegesen optimisták álmodnak még, realitás maximum megint egy 4. hely, de azért is vért kell izzadni. Én személy szerint várom Arthur visszatérését, és kíváncsi vok Horhe játékára is. Hátha pont ők lesznek a megoldás...

Gaben Smith 2021.09.22. 08:28:41

Nagyon kíváncsi vagyok holnap milyen eredmény fog születni ,mert egy vereséggel a már ígyis komoly mentális szakadék tovább mélyülhet, ami újabb rossz eredményeket szülhet. Azért nem csak ez a holnapival együtt 5 meccs van ami aggodalomra ad okot hanem az előző éveké is tehát a fejekben biztos ott motoszkál a bizonytalanság.
Innen szép felállni.

Pavel1988 2021.09.22. 10:38:04

Azért Allegri nyilatkozatai sokkal kevesebb sebet ejtenek a lelkemen, mint Pirlo ködösítő-semmit mondó megnyilvánulásai.
Egyébként nehéz eldönteni, hogy azért nem frusztrál már annyira az eredménytelenség, mert elszoktam a győzelmektől vagy azért, mert elfogadtam a helyzetet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása