Raiola: „Romagnoli és de Ligt csapattárs lehet”

de_ligt_matthijs_edzesen_labdat_elrug.jpgMino Raiola a minap adott interjúban számos témát érintett, és Paul Pogba mellett felmerült a Gigio Donnarumma által választott út, illetve a jövő nyáron lejáró szerződésű Alessio Romagnoli jövője, és az aranykezű ügynök szerint az olasz védő a Juventushoz is csatlakozhat, de nem biztos, hogy Matthijs de Ligt társa lesz, mivel a holland hátvéd torinói jövője sincs kőbe vésve.

„Azt hiszem, hogy Matthijs de Ligt és Alessio Romagnoli Európa legjobb védői közé tartozik. Matthijs de Ligt szerződése még érvényes, ám Alessio Romagnoli kontraktusa jövőre lejár.” - idézi az ügynök szavait a Calciomercato.com.

„Azt hiszem, hogy játszhatnának együtt a következő szezonban a Juventusnál, de érdemes figyelni, mert Matthijs de Ligt a szezon végén elhagyhatja a Juventust. A piac így működik, több klub is érdeklődik a játékosért.”

Matthijs de Ligt szerződésében a pletykák szerint jövő nyárra 150 millió eurós kivásárlási ár szerepel, így a Juventus komoly bevételre és profitra tehet szert az értékesítésével, hiszen anno 2019 nyarán 75 millió eurós átigazolási díj plusz 10,5 millió eurós sikerdíj fejében írt alá a Juventushoz.

Gigio Donnarumma milánói szerződése lejárta után kisebb meglepetésre a PSG-hez csatlakozott, pedig sokan arra számítottak, hogy a Juventushoz kerül.

„Sajnálom azt, ahogy bántak vele, ő nem árulta el a Milant, egyszerűen hozott egy döntést az élete tekintetében, és már négy évvel korábban is távozhatott volna, ám nem tette.

Szerintem a Juventus sokáig bánni fogja, hogy nem igazolta le Gigio Donarrummát, és nem csak a Juventus lesz ezzel így. Azonban Keylor Navasszal nincs semmilyen vitás helyzet a PSG-nél, Gigio játszani fog.”

Donnarumma has only played one game with the Ligue giants this season and was relegated to the bench in PSG’s opening Champions League game against Club Brugge this week.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr116692702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.09.18. 12:59:49

Igen, a piac így működik az ilyen raiola féle disznók szemében. A játékos csak egy tartós árucikk, semmi más, akit (amit) adnak vesznek a klubok között, akár évente. Aki épp többet ad érte. Nagyon elkurvult a foci az ilyen patkányok miatt. Főleg, amíg ilyen emberek kezében vannak a játékosok, klubhűségről nincs is értelme beszélni. Nem tehetek róla, gyűlölöm ezt az emberszabásút.

m.martin91 2021.09.18. 13:08:56

De Ligt messze nem hozta az elvárt szintet, ekkora fizetéssel teljesen felesleges itt tartani. Nem fog különbséget jelenteni. Ha van olyan csapat, aki ki tudja fizetni az általunk kért vételárat, el kell adni nekik. Olcsóbb megoldásokkal is operálhatunk középhátvéd poszton. Romagnoli szerintem is hozzánk fog kerülni, ő lesz Chiellini utódja.

The king of alibis 2021.09.18. 13:21:11

@m.martin91: ne baxx, hogy a 22 éves De Ligt még nem hoz világklasszis szintet, s ezért zavarjuk el...
Írj már nekem egy olyan 22 éves védőt, aki Van Dijk szinten tolja..

m.martin91 2021.09.18. 13:25:59

@The king of alibis: Van Dijk szint? Számomra ő nem jelent különlegességet.
Felőlem De Ligt nyugodtan mehet, remélem, elviszi a dagadt. Azt a pénzt megfelelően kell elkölteni, a csapat újjáépítésére. Felesleges ilyen drága játékost foglalkoztatni.

Tony. 2021.09.18. 14:10:16

De Ligt majdnem akkora flip, mint Ramsey, ha azt nézzük, hogy ő 75 millióba is került, akkor még talán nagyobb is. Csak fiatal, többnyire rendelkezésre áll stb stb ezért elfogadóbb mindenki. Annyival nem hoz többet hátul, mint amennyibe került és kerül. Ezt a szintet egy jóval olcsóbb megoldás is tudná hozni, az árából meg a középpályát lehetne fejleszteni.

Lanzafame 2021.09.18. 14:13:53

@m.martin91: oké, kit hozunk a helyére? Így szükség lesz minimum 2 kezdő szintű védőre, azok pedig 50-60 milliónál kezdődnek majd, főleg, hogy kényszerhelyzetben leszünk.

steven.h 2021.09.18. 14:14:33

@Tony.: Ár-érték arányban valóban nem hozza egyelőre azt, de még csak 22 éves. A legnagyobb gond inkább az ügynöke, mivel így nem lehet vele igazán számolni. Romagnoli talán amiatt mert olasz nem ez a helyzet lenne, de de Ligt azért annyira nem rossz játékos és bőven fejlődhet, főleg Allegri alatt, csak hát az ügynök.

150 milliót egyébként jelen állapotában senki nem fizetne érte.

Pavel1988 2021.09.18. 14:40:30

Romagnoli jó védő, az egyik hibája, hogy nem képes egy egész szezonon keresztül fenntartani egy jó teljesítményt.
Ettől függetlenül a jelenlegi helyzetünkben le kell rabolni, jövőre Chiellinivel fel tudnál osztani a Juventusra váró 50 mérkőzést a baloldali belső védő poszton.
Mellette Milenkovicot is le kell nyúlni, tud jobb védőt is játszani ha pont arra van szükség.
De ligt miatt nem sírnék, csak kapjuk meg a 85 milliót amit bónuszostul kifizetünk érte.

juve28adam 2021.09.18. 15:18:36

Romagnoli fizuja se lenne éppen alacsony, teljesítménye meg nem prezentálja a Juve kezdőjébe. De Ligt azért még mindig nagyon fiatal, valahol én is többet vártam talán, de azért szerintem idővel lesz még világklasszis szint Ő. Az más kérdés, hogy nem itt, mert addigra a dagadék eladatja máshová.

m.martin91 2021.09.18. 15:38:18

@Lanzafame: Romagnoli ingyen, Milenkovic pedig bőségesen kijönne De Ligt árából, és a maradékot más posztokba fektethetnénk. Minőségileg nem sok minden változna hátul.

Lanzafame 2021.09.18. 15:53:29

@m.martin91: szerintem ne írjuk le de Ligtet, kevés belső védő volt klasszis ilyen korban. Persze, ha pénzt kell belőle csinalni, akkor ez van.

Rikoo 2021.09.18. 15:55:30

@m.martin91: A középpályát a mostaniak eladásából is meg lehetne oldani.
Mckennie, Rabiot, Kulusevski értékesítéséből már lehetne minőségi játékosokat is venni.
Kamara meg kb. semmi pénzért elérhető lesz télen, szóval őt meg vehetjük úgy, hogy Ramsey vagy Bernardeschi helyett jönne.

m.martin91 2021.09.18. 16:01:41

@Rikoo: Nem tudom, hogy Rabiot a 7 milliós fizetésével hogyan tudna távozni, kb. sehova nem megy el, mert sehol nem keresne ennyit. McKennie és Kulusevski piacképes játékosok lehetnek, de pótolni is kellene őket, vagy itt maradunk a Bentancur, Arthur-féle hulladék vonallal. Kamara jó igazolás lenne, mert tehetséges, és védekező középpályást és belsővédőt is tud játszani, ha szükség van rá. Vele és Locatellivel fel lehetne húzni egy falat a védelem elé.

Rikoo 2021.09.18. 16:26:26

@m.martin91: Nálunk se fog ennyit kapni, mert biztosan nem hosszabbítanánk vele ilyen bérrel.
Amúgy pedig csak nekünk nagy bérek ezek, de a PL csapatoknak ez nem nagy dolog.
Jó korban lévő, kezdő francia válogatott játékos. Azért nem egy nyeretlen senkiről van szó vagy egy kiégett sérülékeny játékosról. Neki azért van értéke.
Voltak is érte érdeklődők, pont a PL-ből.
Nem nagyon van szó eddig arról, hogy kik érkezhetnek középre, csak 2-3 felmerülő játékosról van szó, akik ráadásul elég hasonló stílusúak, szóval lehet egymás alternatívái.
Kamara elvileg fix célpont a lejáró szerződése miatt és Tchouaméniről vannak hírek, aki állítólag Allegri kérése lenne.
Nekem Tielemans kicsit túlértékelt, nem érzem rajta a győztes mentalitást.
Viszont akit mindenképpen leigazolnék az Gravenberch. Egyszer már közel voltunk hozzá, jó lenne nem elrontani őt is, mint Haalandot.

Leram7 2021.09.18. 16:27:55

Ligt az ajaxban egy vezért volt, itt egy közepes hátvéd. Chiellini, Barzaghi, Bonucci (fénykorában) sokkal jobb volt, mint eddig Ligt.

Miért nem tekinthető Ligt fiatalnak? Azért mert, akiért kifizetnek 85M-et és tudtommal a világ legdrágább hátvédje és a fizetése is nagyon magas, attól többet vársz el.

Kedvelem Ligtet, de ha kapunk érte 100-130M-et, akkor el kell adni. Ha idén hoz egy brilliáns szezont, szívesen fogom másképpen látni. Sőt az is lehet, hogy más csapatban jobban menne neki.

m.martin91 2021.09.18. 16:35:56

@Rikoo: Tudni kéne, hogy milyen felállást preferálnánk a jövőben, mert már így is van egy csomó használhatatlan középpályásunk, ezekre nem hozhatunk még másokat is. 4-2-3-1-ben csak két hely van a belső középpályásoknak, szóval maximum 5 ilyen játékos elég volna a keretben. Jelenleg van ennyi, Ramseyvel együtt 6. Ilyen Tielemansokról, Csuamenikről nyugodtan lemondhatunk már most, a belgának olyan ára van, amit mi soha nem fizetnénk ki, Csuameniért meg más, pénzes klubok is sorban állnak a hírek szerint. Az olcsóbb megoldás Kamara sokkal valószínűbbnek tűnik. El kéne küldeni a ballasztot (ami szinte lehetetlen küldetés), és nem újabb ballasztot hozni a helyükre.

Rikoo 2021.09.18. 16:56:11

@m.martin91: Hát ha még ilyen játékosokat se tudunk leigazolni akkor kit tudunk? :D
Mármint Fiorentina, Monaco, Ajax, Leicester játékosokról van szó, ennyire csak nem vagyunk lent, hogy még ezeket se tudjuk megszerezni.

Allegrivel szerintem mindenképpen 3 középpályásos rendszerben gondolkozunk. Nála még a 4-4-2-ben is 3 belső középpályás van.

m.martin91 2021.09.18. 17:57:12

@Rikoo: Hát, nem tudom, hogy a Leicester sztárját, vagy a monacói tehetséget, akit európai topklubok figyelnek, képes volna-e leigazolni ez a Juventus? Gyanítom, hogy nem.

Wizzurah 2021.09.18. 18:17:02

150-ért el kell adni, az nem kérdés. Fiatal védő igen, de annyit akkor sem ért, most sem. Ha azt nézem, hogy egy 19 éves Gvardiolt elvittek 19 millióért.... ha már nagyon fiatal védőtehetség kellene és a juventus amúgy is szeret a balkánról vásárolni. Vagy egy Wolves elvitt egy Ait Nouri-t 11-ért, mondjuk ő balszélső. Középső védőkből sok fiatal tehetség van, akit ha megveszünk akkor sokkal olcsóbban mint de Ligt-et, mára simán hoznák a szintjét vagy a közelében lennének. Dragusin-ban is látok én potenciált, az meg ingyen van, Demiralt nem bánom, bár többet is kérhettünk volna érte.
Kelleni fognak a védők, 3 is, mert Chiellini és Bonucci már nem nagyon lesz, pénz nincs, szóval csak De Ligt 150 milliós árából tudnánk venni 3 védőt, 2-őt inkább, 1-et meg kölcsönbe. De jövő nyáron van az, hogy kurvára rászorulnánk majd 1-2 ingyenes igen jó húzásra a lejáró szerződésűek között, mert elég sok igen jó játékosnak le fog járni és egyszerűen égetően fontos, hogy szerezzünk párat, mert zsé nem lesz, mindamellett egy rakat sallangtól is meg kéne válni. Nem lesz egyszerű, fel van adva az új főnökségnek a lecke úgy, hogy rekordveszteséget könyvelhetnek el.

Rikoo 2021.09.18. 18:34:38

@m.martin91: Azért még mindig Olaszország első számú klubja vagyunk, mégha hullámvölgy is van jelenleg.
Nekünk azért van jövőnk a tulaji háttér miatt, ha lenne sportigazgatónk, akkor nem lenne kérdés, hogy ezeket a játékosokat le tudjuk igazolni. Ez a Cherubini, viszont fogalmam sincs mit képvisel.
Az utolsó interjúja alapján pénzünk az lesz, a kérdés, hogy mit kezdünk vele, hogyan osztjuk majd be.
Ha úgy, mint Paratici, akkor nem lesz kiút ebből a hullámvölgyből az biztos.
Nem hiszem, hogy Allegri véletlenül írt alá 4 évre, biztosan van tervünk.

venember83 2021.09.18. 19:21:56

De Ligtet elpasszolni 150-ért, abból 30 Minónak, Romagnolit leszerződtetni ingyen, egy 20 a játékosnak és az ügynöknek összesen, aztán reménykedni, hogy Chiello és Bonu bír pár meccset, illetve Dragos vajda meg jövőre be tud robbanni a csapatba. Szép kilátások, nem is kell Olaszország határain túl gondolkodni, kell a fenének a BL, elég a csoporton túljutni. Bónusznak esetleg meg kell kérdezni Minót, hogy Chiesát nem tudná elpasszolni jó áron? Ő is túl jó egy középszerű Juventusba, a helyére jöhet egy Allegri-kompatibilisebb futballista.

Juventina7 2021.09.18. 23:13:33

Ha de Ligtért legalább 100 milliót adnának, és ő is menni akarna, akkor arra nem lehet nemet mondani.
Lehet hozni más fiatalokat a holland utánpótlásból, akiknek még nem 70-80millát kóstál a piaci értékük.
Romagnoli régebben nagy kedvencem volt, és őt kellett volna elhozni a Milanból 2018-ban, Bonucci helyett. (Na most ezért biztos a fejemet veszitek.

Shyr Kahn 2021.09.19. 03:53:24

@Leram7: Olaszorszagban nincs hagyomanya annak, hogy fiatal jatekos iranyithasson, mig az Ajaxnal mar fiatalabb kora ota betoltotte ezt a szerepet. Sztem kepes lenne jo vezer lenni, ha kapna ra eselyt, de amig Chiello es Bonucci itt van, addig ez eselytelen. Te osztanal a helyukben lapot neki?

150 millat sztem nem er. Akar 100-ert is mehet. Foleg mivel a sertes ugyfele, akinel ugyis a penz az elso, az ugyfel erdeke csupan a sokadik.

Juventina7 2021.09.19. 07:33:15

@Juventina7: Basszus, nem tudom mi történt, de telóról érdekesen vette be a kommentemet.
Szóval lemaradt, hogy pár éve bírtam volna, ha jön Romagnoli, most viszont már nem kellene. Sérülések súlytották, a teljesítménye nem stabil, a Kjaer-Tomori duó tavaly szépen ki is szorította. Félő, hogy a nyakunkon maradna egy újabb nem stabil játékos, akit aztán lehetetlen lenne elpasszolni.

2021.09.19. 07:47:19

Jajj, megint ez a Romagnoli... Ő lesz az új Darmian, minden átigazolási ablakban ijesztgetni fognak ezzel a szerencsétlennel.

Amúgy mindig meglepődök ezeken a de Ligt kritikákon. Szerintem mindkét szezonjában az 5 legjobban teljesítő játékosunk között volt, de 20 meg 21 évesen még ennél is többet várunk tőle... Ha egy csapat nem tud védekezni, azt nem fogja megoldani egy szem középső védő, legyen az bárki.

steven.h 2021.09.19. 10:49:18

@venember83: az idei év szerintem ilyen tekintetben vízválasztó lesz. Ha jó lesz a védelem és ő is stabil lesz, akkor egyértelmű, hogy megérte, de az ügynöke miatt én változatlanul tartok attól, hogy nem lehet rá építeni sajnos

venember83 2021.09.19. 11:56:29

@steven.h: én sem számolok vele hosszú távon, ám rossz olyat olvasni, hogy túl drága ő a Juventushoz. Ez olasz bajnokik szintjén igaz, elég megnézni a többi csapat középhátvédjét, de szomorú ennyire ésszerűsíteni s egyben korlátozni a keretet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása