Belotti távozhat, de Torinóban maradhat?

belotti_andrea_tapsol_kapitanyi_karszalaggal.jpgAndrea Belotti nyáron elhagyhatja a torinói bikákat annak ellenére, hogy az elmúlt években a klub egyik legfontosabb játékosa volt.

A torinói klub az elmúlt szezonokban folyamatos leépülésen megy át, ami a teljesítményt illeti, tavaly pedig már a kiesés szele is érezhető volt Torino gránátvörös felében.

Mivel a csapatnál nem várható komoly javulás idén sem, a bikák csatára, Andrea Belotti megtagadta a szerződéshosszabbítást, így jövő nyáron ingyen távozhat.

A csatár tekintetében eddig az AC Milan tűnt a favoritnak, és már most nyáron valós opciónak tűnt a játékos leigazolása, ám ez végül meghiúsult.

A spanyol pletykalap, a Todofichajes szerint azonban a Juventusnál is felmerült a 27 éves torinói gólgyáros neve, főleg miután az Öreg Hölgy elveszítette az elmúlt évek legjelentősebb gólszerzőjét, Cristiano Ronaldót.

Természetesen a Torino nem szívesen értékesítené a futballistát a városi riválisnak, ám a 35 millió eurós játékos lejáró szerződése nehéz helyzetet eredményez a klub számára.

Ami a Juventust illeti, Torino bianconero részéből is elég aggasztó hírek szivárognak ki.

Paulo Dybala kapcsán nincs előrelépés, s a tárgyalásokat bizonyos szempontból nehezíti Cristiano Ronaldo távozása is.

A Juventus mindeddig azért határolódott el a szerződéshosszabbításhoz megkövetelt igencsak komoly béremeléstől, mert a klubot rendkívüli pénzügyi terhelésnek tette ki Cristiano Ronaldo bére, most viszont ez a teher már nem létezik.

A Todofichajes értesülései szerint a vezetőség jó ideje nem találkozott a csatár ügynökével, s egyre komolyabban felmerül a jövő nyári ingyenes távozás lehetősége.

Egybehangzó sajtóhírek szerint Paulo Dybala elkötelezett a Juventus mellett, azonban december végétől előszerződést köthet egyéb klubokkal, a Juventusnak pedig szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy elveszíti a játékost.

A Juventus természetesen ezt mindenképpen elkerülné, így hamarosan további egyeztetések várhatók Federico Cherubini és Jorge Antun között.

Az Il Corriere dello Sport munkatársa úgy értesült, hogy nem lesz könnyű dolga a nyáron sportigazgatói széket elfoglaló Federico Cherubininek, mivel az argentin csatár a klub legjobban fizetett játékosa kíván lenni, és ugyanolyan bért kíván kiharcolni magának, amilyet a klub Matthijs de Ligt számára biztosít.

A holland védő olasz becslések szerint 8 millió eurós nettó alapbért tesz zsebre, azonban bónuszok révén ez eléri a 12 millió eurót, ez az összeg pedig igencsak messze áll a Juventus által Paulo Dybalának felkínált 9 millió eurótól, viszont jelenleg a bianconero klub Fabio Paratici távozását követően új útra lépett, ígéretes fiatalokat igazol, akik számára nem elvárás a kimagasló bér, és a vezetőség mindenképpen csökkenteni kívánja a klub bérterheit ezekben a gazdaságilag vészterhes időkben.

Massimiliano Allegri visszatérésével Paulo Dybala egyértelmű kulcsszereplője lett a csapatnak, s az eddig lezajlott két bajnokin egy-egy góllal és gólpasszal segítette csapatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4616680714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2021.09.06. 06:22:04

Ronaldo utódja :D

juve28adam 2021.09.06. 06:53:45

Szóval ő lesz a jövő évi "nagy" csatárigazolásunk? :DDD

venember83 2021.09.06. 06:59:59

@Rikoo: ahány új Del Piero megfordult már a Juventusnál...

Il Principino 2021.09.06. 07:06:16

Jöjjön csak,hajtós olasz játékos és nem 30 feletti.
Primadonnánk pedig mehet!

szauerb 2021.09.06. 07:36:55

Megfelelő igazolás lenne. Ingyen egy 3+1 éves szerződéssel támogatnám a leigazolását.

GodPiero 2021.09.06. 08:03:51

Morata helyett ingyen jó is lesz....
Már csak Icardi kellene a hisztis helyett...

Vagy akár idén kellett volna akciósan Kean helyett....

Ravanelli 2021.09.06. 09:00:51

Tapasztalt, de nem öreg. Tökéletesen ismeri a Serie A-t. Sok gólt rúg. Olasz válogatott. Úgyhogy jöhet!

Gaben Smith 2021.09.06. 09:12:43

Igazság szerint az olasz válogatottban nyújtott teljesitménye alapján nem igazolnám le , körülményes, rossz döntéseket hoz a kulcspillanatokban , nem gyors ,nem cselez jól ,kicsit szerencsétlennek is tünik a mozgása.
A torinoba nem figyeltem ,de ha ennyi év után még mindig ott van akkor az elmond mindent.
Igy utólag lehet tényleg baj lesz CR elszerződése végett, ez a Dybala fiú minden évben meglep minket valamilyen teljesitménnyel vagy hulladékkal vagy istenivel de több a szar mint a jó teljesitmény. Nincs is poziciója ki tudja egyáltalán ő micsoda? Sztem Allegri sem. Nem véletlen ,hogy nem ütöttük nyélbe a hosszabbitást vele.
Tegyük fel kap egy 3-4 éves szerződést és ugyanezt csinálja (tehát sportszakmailag többször nem hasznos mint hasznos ) ha nem veszi meg senki és majd lejár a szerződése 31-32 évesen nem lesz "re-sell" értéke tehát fizettük a magas bérét kaptunk érte egy átlagolva fos teljesitményt és nem is tudjuk értékesiteni.
Ez Dybala ,de Morata cuki fiú viszont csak cserecsatárnak jó. Kai Jorge lutri , Kean szintén zenész tehát van egy emberünk aki 40/60 %-ban jó és rossz ,van egy aki cserecsatárnak jó és kettő akiknél meg lapot húztunk 16-ra ( Ugye aki 16 felett lapot kér statisztikailag nagyobb a valószinüsége ,hogy bukik)

Type-R 2021.09.06. 11:42:50

menjen már Dybala a pixelbe, Cherubini meg egy év alatt arra készüljön, hogy pótolja őt meg hozzon egy top középpályást. he has 2 jobs...

Thuglife! 2021.09.06. 12:07:49

Annyi nyomorultnak dobtunk már mentőövet hogy megmentsük a karrierjét,most mentsünk ki olyat akiben megvan a spirito...erőszakos,fejjátékban nagyon erős,nem sérülékeny,nagyon jó 5 éve lehet nálunk.akár Dybala helyett.jöjjön csak a púpos!

MdewC 2021.09.06. 13:27:22

Hát Srácok. Nem voltam elájulva tőle az eb-n. Egyáltalán nem.

Olasz, hajt, oké, de azért… korábban mondjuk én is bedobtam a nevét. De vannak kétségeim.

m.martin91 2021.09.06. 14:50:28

Abszolút Serie A játékos, nemzetközi szinten nem rúg labdába. Régimódi, lassú, körülményes. Második számú csatárnak, ingyen, megfelelő bérezéssel jó igazolás lehet.

Thuglife! 2021.09.06. 14:53:45

@MdewC: Chiesa is a megkeresés után még lehúzott +1 évet a fiorban.meg is látszott azon a szezonon.
Csak gondoljunk bele mikor 80M-ról beszéltek Belottival kapcsolatban,azóta hány éve vár egy jó ajánlatra ami azért mentálisan lenullázhatja az embert,mégis a csapata húzoembere tudott maradni.nem felejtett ő el focizni.

Lanzafame 2021.09.06. 15:36:55

@m.martin91: +1 igen, egy ideális világban ő lenne a cserecsatárunk

Rikoo 2021.09.06. 16:19:11

Még akár jó megoldás is lehetett volna cserének, ha nem jött volna Kean.

Shyr Kahn 2021.09.06. 16:23:19

Nagyot neztek majd, ha esetleg Dybala elmegy es vele egyutt a kreativitas (a minimalis sely a szep jatekra) a kozeppalya elejerol. Nagyon sajnalom, hogy ilyen szinten alulertekelt, mert manapsag luxus barmifele kreativitason (ergo szep jatekon) valo tuladas.

En megertem, hogy csalodottak vagyunk az eredmenyek miatt, de ettol meg latni kellene a fatol az erdot es azt, hogy ki is a kreativ jatekos a csapatban (es marketing szemptonbol is ki az, aki meg mindig hoz a klub szamara penzt). Sajnalom, de tagadni a kreativitasat es a fontossagat badarsag.

Sokakkal ellentetben en Dybala-t latom a Juventus egyik, ha nem a legfontosabb jatekosanak (amivel nem vagyok egyedul, mert a Juve legendainak egy resze is hasonlo velemenyen van) tovabbra is (Chiesa-n kivul). Serulesek, sebesseg hianya (ami Del Piero-nal is megvolt 98 utan) + egyebek ide, vagy oda. Nelkule egy szintelen-szagtalan Juve-t latok a palyan, ahol a tamadasok kreativitasa, a kombinacios jateko kozepen visszaesik.

Vegyuk eszre, hogy a vezetoseg fiatalokat akar igazolni es ha a helyere keresnek is valakit, eppen a mostani generacioban a tamado kozeppalyasok/fantasista-k 25 ev alatt sehol nincsenek. Bar lehet csak en vagyok tajekozatlan, de nem hiszem, mert ez a tendencia mar a klasszikus 10-esek kihalasaval elkezdodott 10 evvel ezelott es folytatodott a Pirlo, Iniesta, Xavi fele jatekosok eltunesevel. A kozeppalyan a kreativitas haldokloban van es a Kante fele jatekosok kapnak teret (mondjuk a Pogba fele jatekosok helyett), akik tipikusan nagy munkabirasuak es tipikusan vedekezobb felfogasuak, de semmikeppen nem iranyitok.

En ugy erzem nem feltetlenul kell elpocsekolni, ami jo.

Mondhatjatok, hogy sokat ker, de a mai piaci arak szerint ez az oszeg egyaltalan nem sok. 10 + bonuszok oszt csokolom, de lehet meg 9+ bonuszokba is belemenne. A bonuszokat pedig a szereplesenek minosege (kanadai pontok) es serulesenek szama szerint kapna. Nem hiszem, hogy erre a konstrukciora nemet mondana.

Lanzafame 2021.09.06. 17:14:29

@Shyr Kahn: nem a tehetséget nem látjuk (azt bizonyította pár éve időnként), hanem a teljesítményt.

Tony. 2021.09.06. 18:54:00

@Lanzafame: Meg az akarást, megfelelő hozzáállást, a versenyszellemet, a munkát, a győztes mentalitást, a profizmus stb stb...

@Shyr Kahn: Teljesen mindegy mennyire kreatív Dybala, hosszú távon nem lehet számítani rá, építeni rá.

És ezt Európa is tökéletesen beárazza azzal, hogy már mennyi ideje Torinoban van és igazából komolyan senki nem akarta elmozdítani, holott látjuk hogy mekkora pénzekért vesznek hasonlóan induló fiatalokat.
Leszerződünk itt marad sok évre a nyakunkon, de haszna ki tudja, hogy lesz e.

babo0410 2021.09.06. 20:03:28

@GodPiero: És ha elzavarnád Dybalát, akkor Belottit és Icardit ki fogja kiszolgálni? És miért is hisztis?
Másik, hogy jövőre Icardi már 29 éves lesz, nem a jövőnek szólna a leigazolása, és már így sincs túl jó formában. Belotti csak 28 éves lesz, de mellé egy fiatal tehetség kéne.

babo0410 2021.09.06. 20:04:34

@babo0410: Aki akár lehetne Kean is, ha beválik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3372) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9897) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7423) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása